Хубава работа, ама рашистка

В бившата имперска столица Санкт Петербург приключиха честванията във връзка с годишнината от края на ленинградската блокада през Втората световна война. Както и досега истината за приноса на съветската власт за трагедията на гладуващото население, беше “спестена”, макар отдавна да не тайна, че партийната върхушка в обсадения град никога не е изпитвала глад, докато обикновените граждани измират масово от недояждане.

Цар Путлер посети по този повод града и използва повода да набива отново в главите на хората лъжите за неговата “специална операция” в Украйна, готови да го слушат. 

НА СНИМКАТА: Кариерата на днешния Путлер в политиката започна в началото на 90-те на миналия век като носач на куфарите на Собчак, кмета на Санкт Петербург, близък съратник по онова време на президента Елцин.

Имаше и куриози. В навечерието на честванията общински служител беше заснет да коси…снега. Каква е причината за тази лудост така и не беше обяснено.

 

 

 

 

 

 

 

Официалната пропаганда, в лицето на ТАСС и РИА “Новости”, също се отличи на фронта на абсурдизма.   Разпространи снимка, която уж показва героичният Ленинград, но всъщност на нея се вижда бомбардираният Лондон през зимата на 1941-ва година.

Хубава работа, ама рашистка…  

 

8 мнения за “Хубава работа, ама рашистка”

 1. В първия момент и аз се обърках! Тъй като никога не съм бил в Империята на злото, нито в Ленинград нито в Санкт Петербург /за съжаление/, се “вързах” на гафа! В таз държава на абсурдите всичко е възможно. Носиш куфарите на един сериозен кмет, близък до президент, който почти никога не е трезвен и….след време ставаш президент, като бързо и ефикасно се трансформираш в император и то диктатор! Тук наблюдавахме нещо подобно, въпреки че сме прекалено малки да правим сравнения с горното, но ето: Първо се проявяваш като охранител на своя любимец бай Тошо, после пак в същата роля на любимия си шмекер от Мадрид, който те кичи с пагони и отличия всякакви като фазан и накрая ставаш народен любимец и правиш партия, която десетилетие управлява народеца си безпроблемно… После едни шарлатани внедрени от президент рашист /който бързо го разочароват, тук акцента е положителен!/ нареждат на един Бухал да те задържат денонощие в полицията, след което минават няколко месеца,прегръщаш се с шарлатаните и….отново си във властта, макар и отчасти!….Е, ако не съм се изразил съвсем правилно, прощавайте! Тук работата е хубава, ама българска!

 2. Мога да допълня, че обсадата на Ленинград не е най-дългата обсада във ВСВ. Най-дългата е тази на остров Малта, продължава около месец повече и вдигането и има значение за последвалият колапс на северно африканският фронт и нахлуването на съюзниците в Италия. В последствие народът на Малта получава ордена For Gallantry, който и до днес е на знамето на Малта. Отново руска пропаганда да представят себе си като най изстрадали.

 3. Сигурно е. Лудница. Буквално, място за луди. Това, за сега е московията. Да точно московията. Разбира се, няма да пропускаме и облъчените лакеи, които искат на Антарктида.
  Но тъй като умрелите сифилистици, върли комунисти и наследството им не бива да се бъркат с настоящето, логично е да се запитаме, какво създадоха ?
  Създадоха филм на ужасите. Не прочетоха сценария и решиха да се правят на продуценти. Кофти работа.

 4. Все пак във военно време винаги снабдяването на армията е с приоритет, за мирното население се осигурява възможното. Висшето ръководство е било на порцион като летците и подводничарите и не са гладували, но не са си позволявали нещо повече от морските и въздушните офицери.

 5. Към VladTepes:

  Населението е получавало 125 гр.”хляб” на ден, голяма част от който съдържал несмилаема целулоза, което си е смъртна присъда. Военните по 500 гр. А партийното ръководство направо е пирувало с пресни плодове, месо и какво ли още не. Имало е достатъчно снабдяване за оцеляване на населението при справедливо разпределение на запасите.

  Ето повече по темата: https://vital-drobishev.livejournal.com/503279.html

 6. Не можем да искаме много от хора, които освен геноцида над свои и чужди, са сътворили знака за осакатеното качество – жалък опит за плагиатстване от Витрувианския човек на Леонардо. Само че, за разлика от него, рашисткият знак за “качество” представляваше пентагон, с вписана в него звезда, която да наподобява човек с разперени ръце и крака, но… без петия си горен лъч!
  Вместо този пети лъч, на негово място изпъкваше абревиатурата на тази абсурдна държава ( СССР). Сиреч, човекът е без глава, тъй като заради него ще мисли Държавата… Да бяха искали, нямаше да измъдрят по-гениална символика за същността на Совецио Союз (както го наричаше бай Тошо – с редукция на буквата К).

  При това този знак се зъбеше от почти всеки съветски електроуред, който успяваше да не се развали поне една седмица… Такива бяха ВЕФ-овете- прибалтийските радиоприемници, чрез които можехме поне мислено да пътувахме до страните от “загниващия Запад” . Същият този Запад, който все още толкова много пречи на Раша (да изроди света по свой образ и подобие…)

  Затова, за тази емблема, по онова време в страната на Гулаг се казваше: «Руками и ногами работаем, но голова отсутствует!»

  Така и до днес…

 7. Най-качествената съветска битова електроника се правеше в Рижския радиозавод,а добрите телевизори в Лвов.Латвия и Украйна…

 8. Сталин не разрешава да се евакуира Санкть-ленинградь, защото той не е обсаден, също както и Санкть-сталинградь.
  Също така там продължава военно производство на танкове и други оръжия.
  Така че за убийството на повечето от “пролетариите” в града е директно виновен “бащицата” им Сталинь. А и на всичките , и на останалите 70-80 милиона загинали по вина на Сталинь, който започва Втората световна война със сключването на пакта за НАПАДЕНИЕ – Моллотовь-Рибентроп !
  Само твърдоглавието на финландците не позволява обсадата на Санкть-ленинградЬ, и това го спасява! Така финландците действат и против своите съюзници от Третия райх, като не позволяват завземането му и сковаването на военни части за години .
  Освен убийството и канибализма в самия Санкть-Ленинград, Сталинь извършва месни щурмове за “освобождаването” му през зимата на 1942г. , използвайки най-талантливия си военачалник генерал Власов, който предава и не му осигурява поддръжка , което води до обкръжение и разгрома му при неуспешния му щурм към Санкть-ленинградь.
  А пък сега Хуйло продължава канибалския атечествено-болшевишки атечествено-империализъм на своят предшественик Сталинь! Одите на хуйло ви!
  А също и с лъжите и пропагандата за “обсадата” на “родният” му Санкть-ленинградЬ, и истината за голдомора Сталинь там !
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.