Време е България да прекрати мухлясалия договор за “приятелство” с московията

Знам, че когато Империята на злото заплашва с отмъщение, тя няма скрупули и може да използва различни начини да изпълни заканата си. И все пак има един почти забавен момент в зъбенето на Наил Мухитов, заместник-секретар на Съвета за сигурност на московията.  ТАСС го цитира да казва, че няма да оставят току така България да отнема руски имоти.

Ако има област, в която повече от всичко да личи нагледно едно(СТРАННАТА) българска любов към онази държава, това е тъкмо в пълната липса на реципрочност по отношение на недвижимата собственост.

 

 

Докато тук слугите са подарявали, разрешавали, продавали какво ли не на “братушките” на наша земя, същите ни най-малко не са отвръщали с нещо подобно в полза на българския си васал.

Само в София имотите на московията са повече по площ и на брой, отколкото дипломатическата собственост на САЩ,Китай, Франция и Германия взети заедно, се казва в разследване на “Свободна Европа” миналата седмица. 

  Това са десетки декари превзета територия, придобити най-вече по времето на съветския колониализъм . Да “даряваш” на окупатора си е най-перверзната от всички останали хватки, с които въпросните имоти са били отнемани тук от нашествениците.

В московията няма нито един български паметник. 

Един опонент по темата ми каза по този повод в телевизионно студио, че наскоро имало вдигнат паметник на кхан Кубрат в московията. Премълчах, за да проверя що за чудо нечувано (от мен) е това, за съм съм сигурен в отговора. Да не би да има дубликат паметникът му в Украйна в село Мала Перешчепина(на снимката)? Не, няма такова нещо.

 

 

 

 

 

 

Голямо руzко нахалство и българско самоунижение има във факта, че въпреки липсата на български паметници в московията в подновения договор от 1992 г. за приятелство между двете страни се говори за “ВЗАИМНО” опазване на паметници. В преамбюла, който обяснява необходимостта от нов договор, е отбелязано в същото време изрично, че подновяването му е продиктувано от новата геополитическа обстановка.  

Именно такава имаме сега. България е обявена официално за вражеска държава от Москва и самото название на мухлясалия (за сведение на Мухитов) договор звучи абсурдно по отношение на “приятелството”. Пише също, че на 5 години той може да бъде прекратяван по решение на една от страните при едногодишно предупреждение. 

Време е за преглед на този правно международен абсурд в двустранните ни отношения и за актуализирана промяна на българската позиция в този смисъл.

Чиновникът на Путлер, който заплашва България, не случайно не използва стандартната практика на заканите за “реципрочни мерки”. Такива просто няма как да бъдат приложени спрямо България от бившите ни владетели. 

Лъжа е също заявеното в интервюто от Мухитов, че някога България е била приятелски настроена към неговата държава. Истината е, че Мечката не може да бъде приятел с жертвата си, принудена да я “обича”, за да оцелява.

6 мнения за “Време е България да прекрати мухлясалия договор за “приятелство” с московията”

 1. Още по-ДОБРЕ! Така ще ги конфискува и предадем за репарации на Украйна.
  И без това , моZZковията НЕ “едноличен” “наследникЬ” на савецката империя- НЕ!
  И другите сОюзни РАБьспулики имат ПРАВОТО да получат колониалното “наследство” в задунайския колониален Бандитустань. Особено Украйна, която е нападната от атечествено-чекистката шайка на Хуйло!
  А и той е доказан клептоманЬ , и това означава че тези “имоти” ще отидат в ЛИЧНАТА офшорка на Хуйло и чекистките му атечествено-бандити , като пАтрушевь или пък вАлодинЬ- джендърския геЙнерален председателЬ на гасударствената им ЧУМА! Одите на хуйло ви
  Така че всички имоти – на Украйна!
  И всичките други олигархични сметки и имоти на атечествено-олигархичните падруги на Хуйло в НРБь , включително и Камчия!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость , оди на хуйло ти!

 2. Не, има дигнати два паметника на кан Котраг в Чувашия, и поне единият от тях е по проект на български скулптор.
  Но тези паметници са от последните години, и дори вече ги притесняват, понеже ясно показват, че противно на тамошните букварчета, натрапвани упорито на покореното население, съвсем друг народ е донесъл там цивилизацията.

 3. В москва, и може би не само там, има паметник на национален предател пряко отговорен за унищожаването на българския елит, който елит бе наследил родове просъществували през османското владичество. Комунистите клаха цвета на нацията, както и турчин не го е клал. Този предател е георги “тарабата” димитров. Аз лично бих подкрепил унищожаването на всички следи от неговото съществуване по цял свят.

  Колкото до мухлясалия договор за “приятелство”, той може да се счита за нищожен от март 2022, когато руската кочина ни обяви за “неприятелска държава” което автоматично ги поставя в същото положение спрямо нас.

  Монументи възвеличаващи военните подвизи на неприятелска държава нямат право на съществуване в България!

 4. Време е държавата ни да приложи подхода на поставяне пред свършен факт, благодарение на който е било осъществено Съединението. Днес дори са налице много повече геополитически предпоставки и защитни механизми, поради което рисковете /ако изобщо има такива/ са сведени до минимум.

 5. В Русия има десетина паметника на “вожда и учителя” на българската народ Георги Димитров и един паметник на Иван Вазов издигнат през 2018 година в Москва в скулптурния парк на московската Държавна библиотека за чуждестранна литература със съдействието на Вежди Рашидов в качеството му на министър на културата. Както и един паметник на българо-съветската дружба в Старый Оскол. Та това са паметниците, които трябва да се пазят от руснаците. Тези на съветската армия в България са около 190 а от руско-турската война над 450.

 6. Съдейки от информацията на Адаша, почти може да се „прежали“ един адекватен московски отговор, на разрушените или подложените за преместване руски натрапничества.
  Предполагам, Иван Вазов също би бил съгласен, след като в последствие споменава недоброжелателно в стих руските войни нахлули в Добруджа.
  Трябва да се изрази непукизъм, и толкова!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.