Митрофанова предлага в родината й да се върнат повече от 500 (без)полезни изкопаеми

Обръщам палачинката (с тигана барабар) срещу Митрофанова. 

Хареса ми (предложението на) др. Митрофанова, представителка на Путлер у нас.

По думите й нейната империя може да си вземе имперските паметници.

Идеята е върховна. Напомня на ръка на съветски окупатор над София. 

Ако се осъществи, ще създаде прецедент в световната история за справедлива развръзка с освобождаването на отделно взет народ от вековна му поробителка.

След това ще пише в учебниците по света за българския феномен.

Най-после ще се превърнем от отрицателен в нарицателен, положителен знак.

Кога и къде окупатори и имперски владетели са отстъпвали засрамени- нарамени със символични, побити на завоюваната територия камъни, без да са били пометени с военна сила? 

Никога. 

Подписвам се под това твърдение. 

Стискам палци чудесната идея, озвучена от Митрофанова, да не е нейна.

Посланиците не (би трябвало да) говорят от свое име.   

НА СНИМКАТА:  Митрофанова зад гърба ми : “плува ли корабче?”

 

 

17 мнения за “Митрофанова предлага в родината й да се върнат повече от 500 (без)полезни изкопаеми”

 1. Съгласен изцяло с идеята на пасраничката. Усетили са се, че “процесь пошьол” необратимо и така поне ще си спестят още 600 резила. “На чеку” сме😄
  Иво, на твоят фон мУтрофанова (каквато си ѝ е, де) е средностатистическа тьотка от Женският пазар😄
  Btw, ти знаеше ли, че се е позиционирала зад теб😃

 2. Страхотна е идеята на Митрофанова…само като си представя многочислени влакови композиции с бронзови и гранитни отломки да се носят из страната, на път към Москва, изпращани било с цветя, било с камъни, ме изпълват трепет и вълнение.
  Красота!

 3. Хитри са… първо ограбиха златото 1944та… сега искат да заграбят и бронза… ааа по спокойно… ;))))

 4. Дали в руските вагони, известни като най-големите в света, наред с тотемите, няма да се намери място и за няколко хиляди родни русофили…

 5. Само в Лвовската Област на Украйна са били демонтирани 312 паметника от съветският период, предимно фигури на съветски войници. Самоорганизирали се хората и както сами казват “изпълнихме си домашното задание, това което нашите родители не са изпълнили преди 30 години”.
  Само че там си имат действащи закони:
  “За осъждане на комунистическия и национал-социалистическия (нацистския) тоталитарни режими в Украйна и забрана на пропагандата на техните символики”
  “За осъждане и забрана на пропагандата на руската имперска политика в Украйна и деколонизация от нейните топоними”.

  https://www.radiosvoboda.org/a/news-lvivshchyna-demontazh-radianski-pamyatnyky/32798292.html

 6. Освен да си “вземе” паметниците – нещо, което не е дала, русия би могла да ни върне заграбените ни исторически архиви!

 7. Звучи прекалено хубаво. Кой знае какво са намислили рашките…..Те да дадат пари, за да си приберат боклуците….., силно се съмнявам. Може да огранизират едно транспортче на нещо, и да се окаже, че санкциите или нещо друго пречи и виждате колко е несправедливо всичко в еднополюсния свят.

 8. Има обаче малка особеност: руzнацине не могат “да си вземат” нищо вече от България. Трябва да си го купят. За хубаво или за лошо, но тези фигури (не казвам паметници) са произведение на изкуството, пък било то и социалистическо. Така че тези трябва да се поохарчат. Свърши вече “по братски”. Вече е “по равно”.

 9. Идеята много ми хареса. Ако натоварят на влаковите композиции и плачещите за тези паметници ще бъде още по добре. С един идат от две злини, два боклука ще се отървем.

 10. Идеята не е на Митрофанова а е подхвърлена от водещия. Тя се съгласява, че това може да стане по принцип, но се жалва, че МОЧА е нарязан и ще струва много пари за да го възстановят.
  Ето цялото интервю:

  https://youtu.be/rbVJvv8cCcI?si=84DfjgZAPrGTlagG

 11. Тази плещи каквото и хрумне и чака да види, дали ще се вържем, та да смени плочата. Смяната на плочата, и развързва ръцете да увеличи опорките и да сътвори още по-големи гадости от досегашните.

 12. Категорично. не съм съгласен. За да се избавим от робството трябва да съберем най- изявените русофили болшевици, да им раздадем чукове и да ги принудим да разрушат ВСИЧКИ техни капища на десетки хиляди парчета, колкото са техните жертви. Останките всяко селище да реши какво да ги прави, но от главното трябва да направим грамада, за да се помни единственото робство, което ние българите сме живяли в цялата си история. Ако това се случи ще бъдем свободни и ще просперираме.

 13. Да се стягат “самодостатъчните”. Държавата ни има предостатъчно от тях.

 14. Да ги изтъргуваме за откраднатите архиви.

 15. Тази започна като бацэ да си сменя мнението с обратното мнение, затова изобщо не й вярвам, че си иска старото желязо. Освен това повече ми допада идеята всичките паметници на окупатора да бъдат преместени в музей на открито на о-в Белене. Така по-добре ще служат и за запазване на историческата памет на поколенията, за което пледират видни историци като ыскра баэва, костья копейкин и др.

 16. От трактовката по въпроса ми харесват две неща–
  Първо, отцепените части от МОЧА да натоварим на техни разноски на влак и както знаем, отцепки, вокзал Москва! Евентуално, ако има у нас заварчик русофил, той по желание може да ги придружава с влака и след това да им помогне, пак на техни разноски, при сглобката. Хубавото тука е, че след като се завърне ще ги е разбрал на местна почва що за стока са и повече няма да е русофил. А може и да поразправя от първа ръка за това и на подобните му.

  Второ, ако не стане първото, по съветът на „симпатизант/ка на ДСБ“, което е било и мое някогашно мнение, всички паметници на влечугите, да бъдат откарани и представени пак на открито на беленския остров Персин. Там беше и концлагерът иницииран от Московията, така, че местото ще е много подходящо.

 17. “Колеги”, присъединявам се към предложението – чемАдань-вАкзаль-Хуйлостань!
  Или още по-точно – да обявим МОЧИ-те за персона нон-грата, заедно с пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ !
  И затова и за тяхно собствено “здраве” е най-добре да си тръгнат пеш или с влак.
  Защото таварните самальоти на Хуйло падат и правят “посещение” при крЕйсера мАсква, а скоро ще дойдат и Ф-16, и ще има още по-голям самальотопад.
  Също така не е добре да се товарят на пристанищата в ръждясалите коритата на Хуйло, защото вероятно пак ще идат при крЕйсера мАсква . А и не е добре да минават и по КримскиЙ воениЙ мость, защото и там съвсем скоро ще има само металолом и скрапь.
  Но ….. НО , пък, може би пък е най-добре точно МОЧИ-те да отидат на скрапь при крЕйсера мАсква, а?
  Така че , по-добре нека не слушат моите “съвети” , и да се транспортират само с товарни самальоти , с путинските крЕйсери и други ръждиви пиратски корита, и да използват точно КримскиЙ воениЙ мость за ОСНОВЕН “маршуть” за “превоз” до моZZковията им!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на крЕйсера мАсква, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на КримскиЙ воениЙ мость, одите на крЕйсера мАсква, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3 мартЬ , оди на МОЧИ-те, оди на крЕйсера мАсква, оди на хуйло ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.