Покорният Карлсън не покори Кремъл, сниши се пред циника Путлер като негов крайно десен съмишленик

 

Двучасовият урок по държавнически цинизъм на Путлер в наставническия му монолог пред неговия край десен фаворит в световната журналистика не произведе анонсираното от самата Москва чудо. Баналните въпроси на прехваления любимец на крайно десните Тъкър Карлсън само подсилиха усещането, че единомишлениците няма какво ново да кажат на света въпреки претенцията си да го потресат чрез своя дует.

Остарялата новина, че Карлсън ще интервюира Путлер, продължава да засенчва по своята сензационност каквото и да било като резултат от кремълската раздумка между двамата съмишленици. Единият задаваше отговори, другият си говореше какво си беше намислил. 

Говорейки от името на унгарското малцинство и желанието му да се присъедини към Унгария, без да бъде питан по темата, Путлер отправи послание към най-големия разбивач на европейското единство Виктор Орбан да продължава в същия дух. И това беше само една от илюстрациите за какви цели употребява крайно дясната трибуна на скъпо платения си пратеник.

Кацналият в Кремъл Карслън остави неговия домакин да си разиграва вехтите пропагандни скрижали от рода на това, че Украйна била създадена от Сталин. Да, от Сталин, а не от Ленин, както няколко пъти досега твърдеше. Но това са подробности като за предполагаемо невежа публика, за която такива детайли не са важни. 

Истински подготвен за подобна баналност интервюиращ би могъл да възрази с някои от добре известните исторически истини, да не говорим за илюстрации като факта, че украинският герб може да бъде видян в катедралата Свети Павел и Петър на иконата на Свети Владимир – и е единствения съществуващ днес държавен герб, изобразен в този древен храм.

Карлсън нито веднъж не припомни на Путлер обещанията му да не напада Украйна, многократно повторени в навечерието на пълномащабната рашистка инвазия от 24 февруари 2022 г. от висшите му царедоворци, като Лавров.  

 

В търсене на причинно-следствената връзка за специалната му лъжа, че не води война в Украйна, американецът можеше да извади от самодоволството седналия удобно на трона си владетел с въпроса защо Русия измами Украйна, че ще бъде гарант за нейната сигурност с подписаното в Будапеща през 1994 г. споразумение, по силата на което РФ получи ядрения арсенал на Украйна, третата ядрена сила в света към онзи момент.

Щеше да бъде правдиво в случая по този казус Карлсън да употреби своята злъч и спрямо западните гаранти, подписали същото споразумение, оказали се в ролята на съучастници в руската измама. Но “най-известният” американски журналист “пропусна” този шанс. Остави събеседника си да си играе началническата роля в интерпретациите си. Изобщо не го попита защо завладя Крим след като години наред е твърдял, че страната му няма териториални претенции към Украйна.

Сега Путлер казва същото спрямо Полша и Латвия.

Твърди го като истина от най-висша инстанция, която не подлежи на съмнение-освен ако “някой” все пак не припомни аналогията с Украйна. Карлсън не беше този “някой” в приятелския разговор, чието изражение в милиони долари не знаем, но вероятно се съизмерва с милионите, които получаваше като телевизионен водещ в телевизия Фокс.

Твърдението на Путлер, че няма да напада Полша и Латвия, звучи като достойно за доверието на зрителите обещание само в случай, че не са чували лъжите му в същия дух . Въпреки това това твърдение, разбираемо, преобладава в заглавията на журналистическите резюмета днес. Защо? 

Какво друго да извадят в заглавие от водопада с преразказите на известните глупости  за украинския нацизъм и вината на САЩ, които командват Киев? Най-малкото си струва да се запомни, че поне за Полша и Латвия Путлер е  поел публичен ангажимент да не ги напада. Защото утре като нищо може на отрече.

Беше предсказуемо, че претръпналият пред цинизма на Путлер свят няма какво да научи от доказания лъжец. Но за мислещите хора поне се доказа, че крайно десните си го харесват именно такъв- също и в България, където вече се появиха първите възторжени реакции на “епичното” му (според ПИК) интервю.

Но дори и те не можаха да скрият, че става дума за монолог на Путлер, който практически не е позволил на Карлсън да говори. Журналистът се е примирил с това без да му зададе нито един въпрос за онова, което армията му причинява на като жертви и разрушения в Украйна ( на чиято територия “все пак” се води най-голямата война в света от две години насам) .

 

 

 

 

 

Така че Тъкър наистина се изяви както никога: напълно покорен. За разлика от него Путлер се показа както винаги: агресивен и циничен, достоен да защити кървавата си корона на Злодей номер едно на века. 

 

 

17 мнения за “Покорният Карлсън не покори Кремъл, сниши се пред циника Путлер като негов крайно десен съмишленик”

 1. Русофилията се надъхваше за омари с черен хайвер, но получи претоплена пица на 2 години. Обаче я излапа с апетит и обяви интервюто за велико.

 2. Неосъзнат нацист, даде възможност на доказал се такъв, да говори!!! Той, видите ли, не получил възможност да си зададе въпросите. Чий балет или ресторант търсеше там…?
  Скъпи сънародници, не се хващайте на опорките, че руския народ не бил такъв
  и искал мир. Да, винаги има изключения, но при тях тези изключения са незначителен процент. Незначителен, защото няма как да повлияе на каквото и да е. Били са крепостни, бяха крепостни (за малко и нас да върнат там) и ще си останат такива! Няма причина да им съчувстваме. За гнидите и боклука оставен в държавата ни от тях, не искам дори и да мисля. Камо ли пък да говоря.

  С Уважение,

 3. Карлсон който фърфори над покрива на Кремъл и разпръсква вонята на рашистките лешояди. Джуджето демон беснее, че не може да влезе в Европа и се прави на умряла лисица. Нямало да лапа кокошки ако му дадат украинския петел.

 4. Sean Hannity доведе Tucker Carlson във републиканската Фокс медия. Ханити възседна всички Фокс лайф формати след като удобно беше назначен от Тръмпи за главна зурла/ тромбон/ на първата му кандидат президентската кампания. С помощта на руската трол империя и милиарди долари вложени от Путин за избирането на Тръмпи с цел, даване спокойствие и разхлабване на мерките срещу империята на злото. В момента Ханити, отново е главна шпага на Тръмпи и добре че, Рейчъл Мадау от MSNBC и колегите й от другите лайфове успяват да укротят помиярите от Фокс. Фокс се превърна от дясна медия в проруска помия.

 5. Полша и Словакия няма да бъдат нападнати, защото са суверенни натовски държави.
  С лекота ще бъдат прегазени Унгария и Словакия, защото са гнили натовски ябълки.

 6. Тоя Карлсън излезе много мека-Мария. Не можа да засече путлер за толкова много лъжи, а уж е бил историк..?
  – Говорил си бил путлер със Зеленски (??), не искал да дава подробности от разговора (??), даже бащата на Зеленски, който се бил срещу Хитлер във ВСВ (??)…..
  Та бащата за Зеленски е роден 1947!!
  Много слаб журналист, направо джурналис. И вече и доста по богат. 😉

 7. Когато преди повече от 10 години кремълските старци бяха намислили да нападнат един конкретен град в Естония (град Нарва), с което да поставят шах и мат на НАТО, никой не се заинтересува от това. Малко хора и до днес знаят за този план. (Нарва е малък град до границата и е пълен с етнически руснаци, които ще приветстват руската армия, предполага се, че натовските войници няма да искат да умират, за да защитят точно такова “село” на другия край на света, чиито жители, на всичко отгоре, нямат нищо против идването на руските войски – и това ще бъде краят на НАТО). Днес гледам, че всевъзможни нещастни “журналисти” са се разписали по всякакви големи и малки поводи, свързани с Рашистан (нямам предвид Иво, а “медиите” в БГ). Ма не е ли малко късно. 🙂 Или се потвърждава отново старото правило – на никого не му пука, докато не го запукат. А бг населението, BTW, си избра за главнокомандващ армията откровен путинист. Отново – защото не му пукаше много. Дано не е късно да му запука най-после, още преди да са го запукали. 🙂

 8. Г-н Инджев, истинският Путин отдавна е във фризера. Приемайки неговия двойник, ние показваме, че сме се хванали на въдичката на де факто превратаджиите в Кремъл, начело с Патрушев. Моето предложение към Вас и всички демократи: Когато пишем за Путин, нека слагаме и кавички – за да не легитимираме плитката измама на кремълските старци… Да, “Путин”. Двойникът е откровен идиот и всеки може да се убеди в това, ако го види на запис – как откачено си върти очичките и прави маймунски физиономии…

 9. Към Tomazo:

  Нарва е легендарно историческо място с двете войни на Петър Първи срещу Швеция. Тъкмо там търпи в първата голям разгром, след което се амбицира за реванш с мобилизиране на целия ресурс на държавата си и успява. Така се ражда Русия- с негов указ от 1772 г, с който я нарича така, за да ознаменува европейския си пробив и да обяви московското си царство си за империя.
  Путлер, който се сравнява с онзи Петър, постигна обратното: захлопна прозореца към Европа.

 10. Към Из. Терзийски:

  Това с неродения преди войната баща на Зеленски, който бил на фронта(още преди да се род, както излиза) е най-тъпия му гаф, но оправдаването на нацисткото нападание срещу Полша с това, че поляците го принудили да ги нападне, е върхът на върховете. Едно към едно повтаря тезата на Хитлер. Три пъти връщах видеото да се уверя, че наистина го е казал!
  Тъкър гледа през цялото време като невярващ на ушите си с тъпо изражение-със сигурност не разбира почти всичко от лакърдиите на историческа тема.
  А какво разбира “Дожон” от Айова от Хмелницки, Романови и пр.? Не че Джон е глупав, просто пет цента не дава за историята на московията. Живее в държава, която е възникнала като сепаратистка република, в която хората говорят английски, но воюват за свободата си от англичаните. Доста объркващо като аналогия с Украйна за един американец…

 11. Ама Жужо не е казал, че няма да напада Полша!
  Каза, че ще има война в Полша, ако тя първа нападне.
  Като знаем реториката на кремълските престъпници, това си е направо признание за бъдещите намерения.

 12. @Иво Колев
  Дa, прaв сте!

  @Иво Инджев
  Чудесна заигравка с фамилното име на полезния идиот и перката му в предишната ви статия за него. Поредното отлично попадение 🙂
  И аз не очаквах нищо различно от “двучасов урок по държавнически цинизъм в наставнически монолог”. За новия хитлер няма връщане назад от пътя към Хага, а на другото нищожество карлсон пожелавам да се задави с оцапаните с кръв рубли на путлер.

 13. И в “матушката” ненабедени експерти са се усетили, че връо на “шайсе-то” е лакърдията на ввХУЙЛО за “предизвиканата от Полша агресия” на Хитлер. При това се прогнозират с основание непредвидимо тежки последици за Педерацията. Шалтера!
  https://t.me/rusbrief/199034

 14. Аналогия:
  Алчен дедо от Мадрид каза при КК, че няма материални претенции към България, и 22 г. води десетки дела за имоти. Путин и Лавров казаха много пъти, че нямат претенции към Украйна, и я нападнаха. Рашистите наистина нямат въображение, когато трябва да “измислят” претекст за вероломно нападение. Примерно-нападнаха Финландия, защото границата била много близо до Ленинград. Било опасно за СССР. А Финландия е имала само един танк в строя. По тази логика поне 30 държави трябва да нападнат съседите си. Всъщност с циничното оправдаване на Хитлер за нападението на Полша, Путлер се стреми да оправдае себе си.

 15. Добре де, Полша е “принудила” атечествено-социалистическия геноССе Хитлер да “нападне Полша, нали!
  Но защо атечествено-болшевишкият му сОюзниЬ – Сталинь тогава ,СЪЩО , НАПАДА Полша без тя да го е “принудила”, а?????
  И не само Полша, Сталинь напада и окупира и Финландия, Румъния, Естония, Латвия и Литва !
  И те ли са го “принудили”?

  А колкото до ТрЪмПисткия катър , то той е мисиркотитутка на ТЪПькачите му Т()Ъ()Пь и Хуйло.
  Или по-добре е да се каже ТрУмПь и атечествено-чекисткият му ТЪПькачь – туПинЬ . Така де “англосаксонския” Т()У()Пь се събра с моZZковският си туПинь!
  Одите на хуйло ви!
  Тоя данъчен бандить, порнографски женкарь и върховен некадърник Т()У()Пь е фалирал всичко , дори неговия “бизнес” 10 пъти , въпреки “помощта” от КГБь, през последните 40 години. 10 пъти фалит , въпреки “финансирането” от КГБь!
  И тоя тотален ИЗРОДь – Т()У()Пь иска да окупира, ПОДЧИНИ и УНИЩОЖИ цялата “републиКАНска” “пар(т)ия”, чрез интриги , подкупи , корупция и и разделянето и на части , над всяка от които да влияе, и да постигне превъзходство поотделно, и да ги превземе поотделно, чрез неговата шуробаджанашка и корпоративна шайка , с помощта на рублите от Хуйло , на които разчита за постигане на постепенното превъзходство върху всяка отделна разделена част от републиКАНците!
  Ето това иска Т()У()Пь – да завземе разделените части от републиКАНците , и да ги превърне в негова ЛИЧНА “пар(т)ия” и шайка на Т()У()Пь , която да му служи наследствено и на отрочетата му ! И така “републиКАНската” партия ще стане лична шайка на Т()У()Пь и наследниците му , за поколения наред, а и на личните му и корпоративните му друзья , като Хуйло и Пол Манафорт! Одите на хуйло ви!
  Ето това иска ТУПь – да си има лична “републиКАНска” корпорация и империя , заедно с ТЪПькачите му Хуйло и КГБь!

  ДОЛУ и ТУПь, и туПинь, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 16. Единственото, което ме изненада в това безкрайно широко прокламирано по нашенските “свободни и независими” медии “интервю” бяха размерите на масичката между интервюиращия и интервюирания!

  Честно казано, не очаквах толкова почти интимно разстояние между тях…Мислех си за онази, дългата маса. Явно му имат големо доверие на Карлсона кремълските домакини.

 17. Моля изгледайте това видео. Човекът е с руски паспорт но отдавна живее в Украйна. Описва супер интересно и забавно въпросното “интервю”:

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.