Тръмп се похвали със срамен акт на безотговорност към световния мир

Бившият американски президент Доналд Тръмп и кандидат за “още от същото” се похвали с конкретен пример за крайно срамното си поведение спрямо съюзниците на САЩ и отговорностите на най-мощната демокрация за противодействието срещу руската заплаха. Разказа, че в качеството си на президент заявил на лидер на съюзническа държава, че би поощрил Русия да прави каквото си иска, щом съюзниците не плащат достатъчно за отбраната си.

СНИМКА: Ройтерс

При подобни скандални изказвания неговите адвокати в страната и по света, вкл. у нас, го оправдават обикновено с твърдения, че думите му били извадени от контекста или дори са изкривени. Този път той сам пожела да демонстрира повече от ясно в синтезиран вид онова, в което е подозиран от години: престъпна безотговорност към ролята на САЩ като сдържаща сила по отношение на най-голямата заплаха за световния мир и международните закони. Изтъкна, че не би защитил съюзниците си, които не се съобразяват с изискването за повишени военни разходи. Точка.

Тук няма място за тълкувания дали е “искал да каже точно това”. Единственият коментар, който ми идва на ум, е че този продукт на “консерватизма” по нищо не се различава от самия Путлер по своята менталност. Различен е не самият той, а обстоятелствата, при които вирее: все пак може да бъде спрян от здраво мислещите му сънародници.

Признавам, че не мога да си представя как ще извъртят неговата откровено хулиганска проява и ще я представят с обратен знак. Въпросът ми е към онези, които при цялата яснота на пагубното му отношение към усмиряването на кремълския злодей, когото поощрява, биха могли да представят хвалбата му като импулс, способен да даде тласък на мира в Украйна и в света изобщо.

15 мнения за “Тръмп се похвали със срамен акт на безотговорност към световния мир”

 1. Имаше един димитър тук във Форума, фен и пропагандатор на Тръмп. Бих искал да го попитам, задочно, дали е все още такъв?

 2. Към Българин:

  Надявам се да не започне престрелка тук, която не бих искал да модерирам…

 3. Изчислихме с булката. Макрон ще да е на “откровението” на бай Дончо. Непосредствено след първата им среща ЕМ констатира, че НАТО е в “клинична смърт” и би камбаната за създаване на евроармия. Лозето не ще молитва а мотика.

 4. бай ТрУмПь/ТУПь бил конZZерVVаторЬ, а?
  Или по-точно атечествено-конZZерVVаторЬ ???
  КАК?
  Та той се занимава само с безчислени порноактриси, през целия му живот! Къде тук е “конZZерVVативността” му , а???
  Той дори в мАсква е използвал “услугите” на платените кагебистки шлюхи , преди 40 години, когато е отишъл да прави “бизнес” в СССРь, под егидата на КПССь и КГБь!
  И не някакъв си “пролетарски” бизнес, а напротив- свързан с олигархични и капиталистически имоти и имения, нали!
  Ето това е “конZZерVVатизЪма” на бай ви ТрУмПь!
  Без да броим безчислените му фалити . Без да броим безчислените му фалшиви и скрити данъчни декларации!
  Без да броим и примитивния му инфантилен селяшки ЕГОизъм и еснафски провинциализъм , надминаващ селяшкото “хитруване” на националния ни тарикат – бая ви Ганя!
  А и освен това , той и другите му интригантски и престъпни подлоги и мисирки извършиха ТОТАЛитарЕН ПРЕВРАТь срещу САЩ и Капитолия, преди 3 години! А и срещу маргинализираната “републиКАНСКА” “пар(т)ия” !
  Което съвсем ясно показва ТУПизъма му и ТОТАЛитарНОТО му незачитане на Конституцията и демокрацията в САЩ!
  Същото се отнася и са альфа-ТЪПькачЪТ му хунтараторь Хуйло! И той също е толкова “конZZерVVативен” , направо и той е атечествено-конZZерVVативен , че освен че се разведе , но и си има даже извънбрачни отрочета и интимни пропаГАДни “гимнастички”!
  И освен това Хуйло е най-големият “конZZерVVативен” крадец в историята, който е откраднал безчислени милиарди и трилиони от атечествено-чекисткия му путлерастки рай(Хь)!
  Одите на хуйло ви!
  Така че бай ТрУмПь/ТУПь първо трябва той лично да си плати откраднатите милиарди от данъците му, преди да “търси” от другите!!! Защото и още един друг “бизмесмемь” , като него, е правил същото преди близо 100 години , и това е – алЬ КапонЬ, нали!
  ДОЛУ атечествено-ПОПУЛИСТкия атечествено-конZZерVVативен бай ви ТрУмПь, оди на атечествено-конZZерVVативният ти хуйло! ДОЛУ атечествено-ТУПизЪма, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 5. Едва ли ще започне престрелка тук, г-н Инджев. Ни най-малко не съм радетел, просто попитах от любопитство….А и господинът скоро не се е появявал…

 6. Големият Брат забива все повече ножове в спину на Шахматиста:
  https://twitter.com/aebeecuador/status/1755313536555794863
  (Бел.: Преди седмица Росселнадзор забрани вноса на банани от Еквадор, защото правителството ѝ реши да предаде съветското въоръжение на САЩ, срещу американско)

  И едно интервю с Кристоф Хойсген, ръководител на Мюнхенската конференция по сигурността:
  https://rp-online.de/politik/deutschland/christoph-heusgen-ukraine-braucht-sicherheitsgarantien_aid-106691209

 7. @Българин

  Почакайте да се зададе нова предизборна кампания. Тогава “димитър” и “sms” ще цъфнат отново – вероятно с нови псевдоними, но със старите опорки, по които ще ги познаем.

 8. @симпатизант/ка на ДСБ

  Добро утро!

  Възможно е.
  В интерес на истината обаче, със SMS не съм имал никакви спорове и разногласия, човекът пишеше много смислени и интересни коментари.

 9. Аз разбирам русофилията защо харесва Тръмп и стиска палци да го преизберат. Но категорично не разбирам защо видни консерватори уж анти Путин толкова му се възхищават?

 10. @Българин💛💙

  Добро утро! И аз чета “sms” с удоволствие и ще се радвам да поднови коментаторската си дейност тук. Имах предвид само, че преди последните местни избори прекали с анти-ПП/ДБ-пропагандата. Нo нямам проблем с възпитани събеседници, с които не сме съмишленици – постоянно контактувам с такива и не боли.

 11. няКОЙ “спомня” ли си – #КТО! подкрепи Хуйло на изборите , когато кандидати бяха републиканеца МакКейн и демократа Обема, а ?
  Така че, “републиКАНСКИте” лумпени и дИбильи , които сега следват, като оФци оня данъчен фалирал мошеник с порнографски промАскВиутет – бай им ТрУмПь/ТУПь , нека си ПРИПОМНЯТ , че Хуйло ПОДКРЕПИ Обама , а не МакКейн, преди повече от 10 години!
  Така че , Хуйло е само атечествено-“конZZерVVативен” деРмократичен ЧЕКИСТь , а не е “републиКАНСКИ” “конZZерVVаторь” , като тях и ТрУмПистите , които също ги лъжат , като Хуйло , че са като тях!
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 12. Изцяло съм съгласен с вас Господин Инджев, че “неговите адвокати в страната и по света, вкл. у нас, го оправдават обикновено с твърдения, че думите му били извадени от контекста или дори са изкривени”. Пак ще го направят. За тях спирка и почивка не съществува, защото действат първосигнално. Каквито и глупости да изрече този клоун /по негови думи, със 7 млрд. долара в задния джоб/, те ще ги “анализират”, ще потърсят мястото си в тях, ще го намерят и хоп… Но този път, “хоп” ще е за самия него. Със седем милиарда /дълбоко се съмнявам, че ги има/, не може да обиждаш нормално мислещи хора, с потенциал трилиони…

 13. Българин💛💙

  Българин 🙂
  Оценявам добронамерената почтеност !

 14. sms 💙💛

  Благодаря, приятелю!

  Все така!💛💙

 15. Тръмп е некадърен бизнесмен, продаващ се на всеки от който може да има полза.
  Спомняме си радостта на орките, пиха и шампанско защото е бил избран. Поводът е този, че е реагирал положително на подкупите. Дано американците са разбрали това, както и множеството други изцепки за които е й съден.
  Предполагам, че няма да бъде избран, но за жалост и светът се е обърнал с главата надолу, виждаме, че и глобалното затопляне не впечатлява Тръмп, но и не само него.
  Дано всичко това не е библейският признак за края на света в който живеем ние и нашите деца!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.