БПЦ, спасявала евреите в България, е антипод на Гундяев, който би ги пратил днес в концлгер

Има някои разлики между България и московията, която иска да ни уеднакви на своите доминираща през (изминалите) векове “права”.

Не става дума за очевидното в размера, който уж има значение, а за духовността.

На този факт обръща внимание Дмитрий Чернишов, знаменит разбивач на рашистки легенди в рускоезичната интернет мрежа.

 

 

 

 

 

 

Църквата в Русия можеше да направи много за предотвратяване на войната с Украйна, но патриарх Кирил фактически благослови тази война, наричайки я война с антихриста.

На участниците в агресията той обеща безсмъртие в случай, че загинат.

А в България през Втората Световна война православната църква е направила много за спасяването на десетки хиляди хора.

Когато започнали да товарят евреите на вагоните, йерарси от Българската православна църква казали : “Ще легнем на релсите, ако влакът тръгне”…И евреите били спасени.

Днес патриарх Кирил би бутал напред вагоните с хората, заминаващи за концлагерите.

Руската православна църква  сега е сред главните пропагандатори на тази позорна и престъпна война. 

Да си мирянин в тази църква е позор за всеки нормален човек. След победата на путинска Русия върхушката над тази чекистка организация ще бъде изправена на съд.

 

6 мнения за “БПЦ, спасявала евреите в България, е антипод на Гундяев, който би ги пратил днес в концлгер”

 1. Рашистките попове освещаваха ядрени ракети “Сатана”…

 2. Днес минус още една рашистка легенда…ама и как в Гур са го докарали и с датите направо си правят майтап с рашистите сякаш…..

  По данным Википедии, советский офицер, командир десантного отряда, Цезарь Львович Куников, именем которого назван БДК, умер 14 февраля 1943 года и был похоронен в Геленджике, где российский диктатор Владимир Путин имеет бункер.

 3. В Русия традиционно църквата е подчинена на добрия цар батюшка и работи за националните интереси за разлика от католическите държави, където владетелите често са страдали от произвола на папата и не винаги са можели да защитават националните интереси пълноценно. Примерно добрият дядо Иван, неправилно наречен Грозни е отстранил митрополит Филип, противопоставил се на мащабните операции срещу сепаратизма и организираната престъпност в Новгород, Торжок, Псков, Твер и още няколко руски града, при които опричниците избиват всички заподозрени в участие в сепаратизъм и организирани престъпни групи включително са опечени живи целите семейства на търговци, уличени в укриване на данъци и контрабанда.

 4. Към
  VladTepes
  14.02.2024 в 10:33:
  Продължаваш с примитивните ти моZZковски опорки и фейк.
  При моZZковските тирани няма “престъпност” , защото самата моZZковия е ПРЕСТЪПНА! Най-големият престъпникЬ е “царя” им, начело с опричната си ОПГь.
  И така до чекистката ОПГь на Ленинь,и кагебистката ОПГь на Сталинь и Хуйло!
  А до Петрь I, моZZковията е васалЬ на златната АрдА и всеки “сепаратизъм” е борба за свобода и срещу монголското рАбство, и васалите му от моZZковията!
  И ако все още не си “разбрал” в Европа и САЩ църквата отдавна е ОТДЕЛЕНА от властта(изпълнителната власт), още от Ренесанса и Просвещението! А при твоите ТЪПькачи от моZZковията напротив- Петрь I , дори преди 300 години официално премахва “независимостта” на моZZковската църква, и я превръща в казионна служба и марионетка на абсолютната му власть!
  А след това Ленинь и Сталинь още повече, като даже превръщат моZZковската “църква” в отделен чекисткистки отдел към КГБь!
  Така че , католицизма , а протестантите още повече, и по-отдавна, са отделени от “държавата”!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 5. “Да си мирянин в тази църква е позор за всеки нормален човек. След победата на путинска Русия върхушката над тази чекистка организация ще бъде изправена на съд.”

  Моля за извинение господин Инджев, но има техническа грешка при изписването. Случва се. Аз не искам путинска русия, да побеждава каквото и да е. Нямам против върхушката на тази чекистка организация, да лежи в същите колонии с най-строг режим, до живот.

  С Уважение,

 6. До Дракула или там, както ти харесва да се наричаш.

  Защо, бе… човек? Какво имаш общо ти, със написаното от теб? Да не би родословното ти дърво да е свързано с Иван Грозни? Това упражнение ли е, изпълнение на…?
  Хубаво е да си намислиш “спирка”. Слизаш, почиваш си поне малко и…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.