Рушисти рушат паметници заради украинска символика, нищо ново под свастиката

Московията обяви за издирване министър-председателката на Естония Кая Калас във връзка демонтирането на съветски танк от един постамент.

Това означава, че тя трябва да бъде арестувана “някъде”, където попада под юрисдикцията на рашистката заповед. Вероятността е нулева, но символиката е налице.

В същото време в окупирания от московията Крим окупационните власти започнаха разправа с паметник, който няма нищо общо с войната, бойните действия и т.н. Той просто изобразява танцуващи украинец и украинка в народни носии.

Това е просто мозайка, която отразява мозайката от национална пъстрота, с която иначе Путлер толкова обича да се се хвали като цар на народите, населяващи владенията му. Украинският, както се разбра отново от лекцията му по “националния въпрос” пред “краваря” ( нали така, другари рашисти) Тъкър Карсън, не е съществувал. А и няма право да съществува, както се вижда от опитите на злодея да смаже най-големята европейска държавата.

Борбата със символиката на един народ, комуто отказват правото на съществуване,  а не премахването на символиката на една колонизаторка, е нацизъм. Вижда се и от друго сравнение.

 

 

 

 

 

 

 

Годините си минават, светът се променя, но империята на злото дори чугунената козина не си мени. И днес в Украйна използва същите танкове, с които смаза антикомунистическото въстание в Будапеща през 1956 г.

 

 

 

 

 

5 мнения за “Рушисти рушат паметници заради украинска символика, нищо ново под свастиката”

 1. Ех, тези мокри рашистки сънища. Пожелавам им от сърце, да я арестуват. Ще се учудят, как без “орехчета” се случват разни работи. Е, едва ли ще се учудят, докато си търсят…

 2. Има едно пловдивско путинистче, Юрий Иванов, което си е повярвало много, че Путин е измислил гениален план за изтощаване на НАТО и ще събаря целия Запад за да установи нов световен ред. Всеки ден без почивка бълва руска пропаганда в ютуб канала си, а гледам че е направил и телеграм канал където радостно примлясква, че естонската премиерка я издирват и са ги “почнали фашистите и нацистите да ги карат в рехабилитационни центрове да ги учат на правилната история”. Подобно превъзпитание очаквало и нас, местните фашаги. Не знам за такива какво би било по-голямо наказание – да гният в затвора или да гледат как се сгромолясва любимата им Россия за втори път в окаяния им животец.

 3. Бях 12-годишен. Семейството ни следеше с болка и упование борбата на героичния унгарски народ /имаме роднини в Пеща/. Тези танкове газеха живи хора и разстрелваха от упор с картечниците си. В освободените от въстаниците квартали бесеха партийни секретари и комунистически изверги от тяхната ДС…
  Питам се сега, къде е онзи унгарски народ. Как търпят продажника Орбан? Поколенческа деградация ли е това или има друго обяснение?

 4. Към Павел Тинков:

  Днес глашатаят на Орбан Георги Марков отново е преразказан в ПИК с обичайните брътвежи за неговия кумир.
  Хвали го и се хвали, че дал интервю за популярен унгарски вестник (как няма, там са петимни за полезни идиоти).
  Но това е нищо в сравнение с хвалбата му, че “Алтернатива за Германия” са му приятели, както и онзи Иво Христов, който определи 80 на сто от българите като дебили. Той също му е приятел.

  Положението е направо е ” Фашизоиди от всички страни, прегърнете се!”

  Страхотна рашистка каша, поднесена като “анализ” на “синя легенда” в кафява медия.

  Това не е отговор на твоя въпрос, Павле, но също трябва да се запитаме как търпим…

  Иначе Орбан свири на националистическата струна на по-непросветената част от населението, което тъгува по някогашното величие на Австро (-Унгария като втора цигулка в онази сглобка) и е чувствително по темата “Европа ни го отне” величието, макар да живее в Европа с всички права на европейците, за които няма значение кой какъв е бил някога.

 5. От хигиенни съображения се въздържам да коментирам изпырдяванията на жора Эвдокиевич пред ПыК. Животът и тъй е достатъчно гнусен. Добрата новина е, че процесът на обезумяване на последния вече е доста напред, видно от поглед, жестове, реч, език на тялото и др. Сигурен съм, че Господ ще го прибере за рециклаж много скоро и по подходящ за гнусния му животец начин. Ако преди това сам не падне в Дунава от моста “Ержебет”.

  Но днес се навършват 77 години от убийството на един голям българин, патриот и боец – ген. Христо Луков.Авторитетът и връзките му с Великобритания и вероятността да уреди сепаративен мир на Царство България със съюзниците карат коба джугашвили лично да прати в София един от най-морбидните си палачи и садисти – полк. судоплатов, да надзирава и командва елиминирането му. Днес внучката на единия от преките убийци, др. татяна боруджиева, честинко ни дава акъл от телевизора как да живеем и що е то полИтика.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.