30 доказани лъжи и манипулации в полза на рашиzма само в едно предаване на деzинформатора Волгин

Знам, че не бива радвам рашистките пропагандатори, като им обръщам отново внимание, но нагъл текст на лицето Волгин, лице на рашистката пропаганда от държавния микрофон на БНР, ме накара да се върна към едно предаване под негово водачество, за което вече съм писал. Лъжите, които бяха изречени от него и подобията му на 28 февруари 2022 г. бяха десетки. Лъжеха един през друг, а Волгин не можеше да им се насити и подстрекаваше за още.

 

 

 

 

Днес той бил разтревожен от вероятността да бъде приет законопроект за борба с дезинформацията. Голямо нахалство е това от страна на професионалния дезинформатор номер едно в държавата. Оглавява класацията заради факта, че ползва държавната трибуна кажи – речи цяла седмица години наред да стреля без съпротива с руzката “гледна точка”.

Само в това негово предаване съм разчленил и изброил 30 лъжи и манипулации. А представете си каква е съвкупността от лъжите, които лично той и неговите подбрани за целта подгласници разпространяват в ефира на БНТ!

Особено грозно изпъкват прогнозите, които междувременно са опровергани от фактите. Придобиват доказателствената стойност на снимките, които от дистанцията на времето стават все по-впечатляващи, забележими и забележителни за събития, пред(по)ставяни за истина. 

Ето 30 лъжи, без претенция за изчерпателност, изречени от квартета Волгин, Григорова, Дачков и Шивиков на 28 февруари 2022 г., само 4 дни след нахлуването на руzките агресори в Украйна, когато самите самите московци си бяха повярвали, че ще разгромят и превземат Украйна за няколко дни. Нашистките резоньори вдъхновено подхванаха тук еуфорията им, ставайки рупор на хора на руzката пропаганда чрез препредаване за българска консумация.

Дарина Григорова

1.“Русия иска демокрация в Украйна”

2. Зеленски е избягал

3. Снимал се е някъде другаде

4. Предал е народа си

5. Предстои украинците  ( а не агресорите, нахлули в Украйна) да извършат много престъпления в “ДонбасТ” (украинците на своя територия, а не агресорите)  

6. ( Военният министър) Стефан Янев е образец за храброст (защото е против да се дават оръжия на доказано вече от 2 години храбрите украинци, за които малко по-нататък в предаването Волгин ще излъже, че нямали много желание да се сражават)

7. (Украинските национални герои от съпротивата срещу нацистите и болшевиките) Шухевич и Бандера са същото като ген. Луков

8. Русия се опитва да “усмири” двете сепаратистки републики (всъщност създадени, поддържани, подстрекавани,въоръжавани, снабдявани логистично с всичко от Москва, а по късно и обявени за част от РФ, както знаем с днешна дата)

Явор Дачков 

9. Янев е уволнен от поста военен министър заради отказа му да даде самолети на …американците (които щели след това да ги дадат на украинците)

10. Хора като Янев и Радев биват отстранявани от американците от правителството, тъй като не се държат съвсем като ястреби ( Радев нито е бил в правителството, нито е отстраняван, но и до днес е ястреб, кацнал на ръката на Путлер)

11. Премиерът Кирил Петков нарекъл Путин диктатор, както Байдън дори не го е наричал ( всъщност американският президент го нарече военнопрестъпник и убиец) 

12. Генерал Янев ще направи партия, която ще получи голяма подкрепа ( обаче проектът му се провали зрелищно и получи на избори подкрепа, близка до нулата)

13. Предсрочни избори няма да има ( имаше през октомври)

14. Русия има най-добрите журналисти…

15. България е на едно първите места по свобода на словото…

16. В България не може да се чуе истината за Русия ( въпреки “едно от първите места по свобода на словото”?!) защото пропагандата срещу нея е ужасяваща

17. Тъжно е, че се връщаме назад комунизма 

Ген. Шивиков

18. България е въвлечена отвън във война ( нито е била въвлечена по онова време, нито след това)

19. Кирил Петков (вероятно) не знае как се държи автомат, но си позволява да спори с ген. Янев

20. Войната в Украйна ( която в момента не е война според рашистката пропаганда и според самия Шивиков) е започнала през 2014 г.

21. Не е случайно, че е наречена специална военна операция, защото трябва да спре братоубийствената гражданска ВОЙНА ( курсивът мой-бел. Иво Инджев заради класиката като по Оруел ” войната не е война”)

22. Руските войски ще влезнат в Киев, за да изпълнят целите да бъде свалено правителството ( откровено признание, но несбъднато предсказание- Путлер обясни поражението на войските му в битката за Киев пред “кравара” Тъкър Карлсън тези дни с това, че бил наредил да се оттеглят заради опитите му да преговаря за мир)

23.  Не изключвам цивилни жертви, защото кметът Кличко и президентът Зеленски, които не се знае къде се крият, непрекъснато призовават населението да излезе и да послужи като жив щит (няма такива призиви, а Кличко и Зеленски изобщо не се криеха, освен от неколкократните опити на пратеници на руzкия държавен бандитизъм да ги открият и ликвидират физически)

24. Това (несъществуващите призиви за живи щит) е тероризъм

25. Целта на руските сили не е да изпепелят украинската земя ( изпепелиха цели градове, като близо половин милионния Мариупол)

26. Те (руските сили) взаимодействат с украинските професионалисти ( това във връзка с призива на Путлер на втория ден от нападението му украинските военни да арестуват Зеленски и да свалят властта)

27. Имам информация от украински канал, че украинските националисти избиват украински офицери, които не искат да изпълняват заповедите на командването ( няма нито едно доказателства за подобно “избиване” и до днес, близо две години по-късно)

28. Украинската армия не проявява особена готовност да се сражава ( вмъква се лъжецът Волгин)

29. “Тъй верно” ( на практика) казва съгласният с него лъжец Шивиков

30. Защо е бил изобщо в Ирак и Афганистан? За да си изпробва професионализма ( заявява проваленият като генерал и политик след това Шивиков)

 

Горните примери за долна пропагандна не са някаква публицистична измислица. Нека подчертая пак: става дума за едно единствено предаване на Волгин, който по няколко дни в седмицата бълва още от същото чрез най-всепроникващия във всяка българска къща ефир, какъвто е този на държавното радио, ползващо изградената за целта още при комунизма съответна инфраструктура, част от системата за  национална сигурност. Нима държавата няма правото да си извоюва контрола над нея заради опасенията, че ще бъде обвинена в цензура ( каквито Волгин и днес хвърля в аванс, без още да му се е случило нищо подобно, но “подозира”, че ще стане)?

Ще бъде наистина уникално да трябва да се създава закон, за да бъде отстранен най-сетне от неговия радио бункер  окупаторът на държавния микрофон и неговите картечарки. (Уни)калното нахалство все пак и най-накрая трябва да срещне някакъв институционален отпор. Воят на гузните, които без задръжки пръскат вражеска отрова по време на (хибридна) война срещу България, ще бъде музика в ушите на омерзените от държавното бездействие българи.

6 мнения за “30 доказани лъжи и манипулации в полза на рашиzма само в едно предаване на деzинформатора Волгин”

 1. Хаха, добро обобщение. Един ден като приравнят рашизма с нацизма да бъде приложено в папката с делото срещу тези гнусни пропагандисти. Да ходят после да се жалват на Тъкър.
  Но тези поне са по-обрани в изказванията си. По-низшия руски слугинаж плаши да ни дават на прасетата или да ни пратят в урановите мини в Сибир да умираме бавно. Когато Россия изгуби войната не знам как ще го преживеят.

 2. Бях поканен на събитие в Калофер. Спомням си, че маските бяха все още задължителни.
  Събрани офицери от запаса, от всякъде. Дори не мога да си спомня наименованието на организацията, която трябваше да се учреди и най-вероятно функционира. Но… Изключително важно събитие. Поканени като гости, бяха първата жена Служебен премиер и Шивиков.
  Кмета на гр. Калофер, приюти всички в някаква зала . Палиха печка, пушек и така нататък. Изчетоха програма. Едва ли не, за приемане. Ташак и половина, но в подкрепа на Резидента. Първо говори Шивиков. Страхотно слово беше. Преди да пристигне опиянчената, той пожела да му зададат въпроси. Ами нямаше. Имаше оправдания от рода на, “извинявам се , че се намесвам и моля за извинение, но ние искаме отново да се върнат профсъюзите на сержантите и т.н.” И бяха съпроводени с благодарности, че са допуснати!
  На тъпунгера, също му сълзяха очите, но той каза, че ще се бори за постигане на справедливост. След време пристигна и най-важния гост. След общите приказки, се обърна към всички с думите: “Господа Офицери, Вие сте хората които могат да спасят България. Не спирайте да….
  След тази тъпотия, трябваше всички да се качим по стълбите и да отдадем почит на Ботев.
  Направих го, без да говоря с никого. Отказах поканата за почерпка, в нормален ресторант предложен от кмета и платен с пари на незнайно кой.

 3. Между Бандера и Луков има голяма разлика – първият е бил против германците да ограбват Украйна и е попаднал в концлагер за кражби, вторият е закупил остаряло въоръжение на завишени цени и е натрупал 75 милиона златни гулдена в сметки в чужбина преди да подаде оставка като военен министър и въпреки многобройните сигнали от приближени ратници и бранници за корупция и оперативните данни от разузнаването изобщо не се е стигнало дори до предварително производство. Закупените от ген. Луков зенитни оръдия се оказват практически безполезни при бомбардировките над София.

 4. Гледам в Сената са приели помощта за Украйна преди няколко часа. Прелистих основните руски пропагандистки рупори – поглед.инфо, Боян Чуков, проф. Витанов. Ами няма реакция. Още не са дошли методичките от Москва, гледам че и Юрий Подоляка е онемял от щастие.

 5. Коментарът ми, по никакъв начин не трябва да разколебава хората решили да станат военнослужещи, или офицери в България. Дисциплината и отговорността, са най-важни. Но без ум, не става!!!

 6. 4. Незабавно инкриминиране по законов ред на всички политически партии, школи и учебни заведения, „творчески” и други съюзи, СМИ и всички неизброени тук НПО, възхваляващи, изповядващи и пропагандиращи с думи и действия расистки, етнически, терористични и тоталитарни, идеологии и практика.
  Не е луд този който яде зелника …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.