35 години от краха на афганистанската авантюра, до(при)несла (за) края СССР

Дали ще узнаем в обозримо бъдеще колко са загиналите съветски окупатори в Афганистан?

Няма да ни кажат в рамките на нашия живот. Освен ако не живеем към 150 години и да дочакаме като (двуглави) орли благоволението на откровението.

Държавата, наследник на СССР, в която важи вековната забрана за отваряне на архивите от Втората световна война, режимите си мени, но не и козината, която покрива ко(н)чината й. 

Поводът да припомня баналната истина е 15 февруари.

На тази дата съветските войски войски напуснаха Афганистан през 1989 г..

Данните за жертвите на съветската кървава авантюра са приблизителни, засекретени от московските кретени. 

Афганистанските човешки загуби, типично за пренебрежимите отчитането на стойностите спрямо не много “стойностните” народи от гледа точка на колонизаторите, са между милион и няколко милиона. Средно се смятат за два милиона с огромен превес на убитите сред населението спрямо загиналите партизани.

Съветските трупове? “ Около” 15 000, ако някой вярва на тази щадяща съветското “величие” стъкмистика.

Предстои да се чудим за повторението на боравенето с публичната тайна за жертвите на украинска сцена след (ре)капитулацията на Федерацията.  В наши дни тя плаща много , много по-висока цена в (не)човешки загуби от СССР в Афганистан. Поне десет пъти по 15 000 са днешните трупове, оставени по полята на Украйна от агресорите за пет пъти по кратък срок.

Математиката е точна наука. Не можем да направим точни изводи без достоверна база данни. Все пак сравнението между афганистанската авантюра на СССР и днешната московска катастрофа е повече от очевидно. И ще става все по-явно дори и за отказващите да признаят фактите.

На снимката: Така си тръгнаха победените съветски танкове от Афганистан към родината на “победилия комунизъм”, за да заварят  у дома наченките на разпада на империята, състоял се малко по-късно.

4 мнения за “35 години от краха на афганистанската авантюра, до(при)несла (за) края СССР”

 1. С извинения, че не е по темата, линк към петиция за подписване, която според мен е от критична важност. Петицията е към президента и конгреса на САЩ и е за конфискация на арестуваните рашистки средства и използването им за подпомагане на Украйна:
  https://www.change.org/p/enact-without-delay-the-rebuilding-economic-prosperity-and-opportunity-for-ukraine-act

 2. Едва ли унищожените АсвАбАдители са “само” 15 000.
  Защото в десетки пъти по-малкате Ичкерия Ельцин и Хуйло загубиха повече пушечно мЯсо за по-малко време.
  В Афганистан само загубените хеликоптери и самальоти са стотици и хиляди.
  Сегашната война на Хуйло в Украйна може да се окаже с по-големи загуби дори от Първата световна война, когато разпада и Първата моZZковска ИМПЕРИЯ, през пролетта на 1917г. , която е по-голяма дори от сегашния путлерастки рай(Хь) на Хуйло.
  А скоро ще се навършат 107 години от мартенската(февруарската) РЕВОЛЮЦИЯ от 23 февруари (стар стил) !!!
  Хуйло също използва “символиката” на 23 февруари, когато обяви първата си кримска война през 2014г. , с нахлуването в Крим с неговите “ихтамНЕТь” зИльони человечки, НАЛИ!
  Втората путлерастка кримска война Хуйло обяви също на 23 февруари 2022г. !
  Само че , Хуйло не отчита , че 23 февруари е по стария (юлианския) календар, а не по реалния астрономически календар!
  Така че Хуйло използва большевишката “символиката” , за да “отбелязва” болшевишките “празДници”, като деня на ленинската краZZная “армия” , която е “основана” от таварищь Троцки на 23 февруари 1918г..
  И затова Хуйло обяви първата си кримска война срещу Украйна на тази дата 2014г.. А сега обяви втората си кримска война пак на същата дата , но през февруари 2022г..
  Само че Хуйло не “знае” , че ТОЧНО една година, преди “основаването” на краZZная армия през 1918г. , е мартенската (февруарската) РЕВОЛЮЦИЯ от 1917г.!
  А по истинския астрономически календар 23 февруари 1917г. всъщност е всъщност “женският” 8 март! А същото е и за “сакралната” дата на краZZная армия 23 февруариЙ 1918г. , една година след мартенската РЕВОЛЮЦИИЯ!
  Така че всъщност Хуйло , атечествено-болшевишките и атечествено-чекистите му “празнуват” не само краZZная армия, но и разпада на моZZковията, година преди това!
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 3. Европа обаче спи, докато изглежда Русия е сложила икономиката си на военни релси. Ако това продължава скоро може и да напредне доста в Украйна. Днес четох, че Авдийвка е превзета. Тази мощна икономика на ЕС спи и не може да предостави на украйнците снаряди и друга техника в необходимите количества, за да отблъсне агресора. А се занимаваме със зелени сделки и формата на краставицата. Такива като путин разбират само от сила и нищо друго.

 4. Още от 70-те години Кремъл налива пари в Зелени движения срещу неутронната бомба, подхранва Еко вампирите, пръв дарител на френските Льопенци, на разните вампирясали сексуални отклонения, на национал социалисти и чисти нацисти из Европата и…. ето днес на върха на европейската политика са недоразумения и случайници които не разбират, че Европа е в навечерието на 1936-8 г!!! Отново безразлично гледат как Путин прилапва Украйна, следват Молдова, България, Прибалтика…. Ще налагат въглеродни квоти в цената на бензина, догодина ще налагат такси дишане, защото човек отделя СО2….отглеждат НПО-та подриващи основите на Държавата и Цивилизацията…. но не могат да заемат твърда позиция срещу днешния Хитлер.
  Ленин и Троцки отнеха милиони човешки животи в червен терор и гражданска война, Сталин отне милиони човешки животи в чистки, Гулаг и депортиране на цели народи. Днес Путин ще хвърли в месомелачката отново милиони човешки животи….. нещо което нито Украйна, нито Запада може да си позволи.
  Досещате ли се за резултата?
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя, а РРадев е нейния бацил в България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.