Убийството на Навални е морално самоубийство на неговия кремълски инквизитор

Алексей Навални беше убит днес чрез “естествена смърт” в строго охраняван сибирски затвор, където го следяха под микроскоп, но се опитват да убедят сега света, че много ги изненадал с внезапната си смърт по време на разходка. Разходките, както излиза, са се оказали вредни за здравето му.

Това е подпечатано от репресивната система убийство на политически затворник Номер едно. В неговата “естествена” смърт светът отказва да повярва. Начело на онази държава се е запънал вече повече от 20 години диктатор, който изразяваше презрението си към най-видния си политически противник, отказвайки дори да го назове поименно в редките случаи, когато изобщо го споменаваше в иначе честите си монолози, маскирани като интервюта.

Днес целият свят говори за Навални. Милиони проклинат Путлер.

Информационният бент се отприщи, включително и у нас. Който се интересува от “подробностите”, може да ги намери навсякъде. 

Убийството на Навални, подготвяно чрез дългогодишно лишаване от адекватни условия на живот и медицински грижи, ще има сериозен отпечатък върху опозиционните настроения в страната сред младата част от населението. Опитът да бъде убита Украйна завърши с провал, но Навални го ликвидираха физически, въздигайки го морално на небето на мъченичеството.

Може да звучи поетично-патетично, но мъртвият Навални победи днес живия ( политически труп) Путлер. Направи заявката си още с чудноватото си решение да се завърне на 17 януари 2021  при мащехата-матушка, която го отрови и му обещаваше да му вгорчи живота.

Не му дадоха шанс да се бори на честни начала със Злото в Кремъл, но си извоюва победата по негов начин, превръщайки се в легенда. 

Народите обичат легендите за мъчениците.

Ще се множат онези, които сега ще изрекат: “Господи, защо прибра погрешния Човек”?

Запитан в едно интервю какво е посланието му към хората, в случай, че бъде убит, Навални заяви без да се замисли  “не се предавайте”. И добави : “Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо.

 

Казал го е английският философ и основател на консерватизма Едмънд Бърк (1729 – 1797), но на Навални му отива днес да реанимира посмъртно тази истина.

 

25 мнения за “Убийството на Навални е морално самоубийство на неговия кремълски инквизитор”

 1. Мир на праха му.
  Когато жена ми се обади да ми каже не беше нещо неочаквано.
  Някак си знаех, че един ден ще се случи, но все ми се искаше да стане нещо, чудо не знам…
  Навални е истински герой. Не помня друг наш съвременник толкова корав и отдаден на каузата си. Когато разбрах, че се връща в Русия вече знаех, че съдбата му е предопределена
  Скърбя
  СЛАВА НА ГЕРОЯ

 2. С Навални всичко е ясно-убит е и няма да разберем нищо достоверно. За разлика от нацистките лагери от ВСВ, за лагерите в Сибир не се знае нищо, пълно информационно затъмнение. Донякъде по темата-има един филм-As Far As My Feet Will Carry Me(Бягство от ГУЛАГ). Един немски военнопленник бяга 3 г. от нос Дежньов-най-източната точка на Русия, до Иран, около 14-15 000 км. И успява. Който иска да види какво са представлявали, а и сега са тези лагери, препоръчвам го на уважаемите читатели и споделящите тук.

 3. За Навални,

  “Ако два кръгли камъка останат един върху друг, навярно, така е трябвало”

 4. Най-интересното в официалното съобщение, че повиканата линейка дошла от 35 км за 7 минути, т. е. със скорост 300 км/ч. А казват, че руснаците не правят хубави коли…

 5. Ако някой, все още колебаещ се относно путлер и неговия режим си мисли и се чуди ,къде е логиката в действията на диктатора и неговите слуги, сега е момента да отхвърли колебанията си.
  Това изчадие адово, убива и ще продължи да убива. Не само в прекия, но и в преносния смисъл на това действие, докогато може и докъдето му се позволи.

  Светла Памет на Навални и всички избити от рУСКИЯ режим наши съвременници.

  С Уважение,

 6. Българските курорти са пълни с руски убийци, наградени за убийствата, които са извършили на добри обикновени хора, В армиите на мръсната болшевишка диктатура. ХУТИТЕ и ПУТИТЕ, ХУСИТЕ И РУСИТЕ! Където видите по курортите руснаци, давайте им да плюят върху снимка на Адолф Путин! Не плюят ли, да си плюят зъбите!

 7. Поредното гнусно дело на най-големия Злодей /за сега/ на 21 век! Не бих го нарекъл ПутЛЕР, тъй като има сериозни данни за обремененото психично състояние на фюрера на Третия германски Райх, на което се дължат неговите безумни дела през миналия век. Докато господарят на московията е нормален и въпреки това под негово ръководство се извършва отвратителна агресия в една страна, която иска да се измъкне от лапите на руската мечка и да се развива като нормална европейска държава. Загиват стотици хиляди хора а този тип продължава да се подиграва с целия демократичен свят!
  Поклон пред паметта на Алексей Навални! Проклятия към Империята на злото и нейния сатанински господар!

 8. Този режим, какъвто имахме до неотдавна и у нас, възхваляваше „героите“, загинали срещу „неправдите“. То не бяха портрети, паметници и метани…
  Сега, на последователите му, ще се наложи да сърбат чорбата, която сами са си надробили!
  Още един Светец се издигна в небесата на безсмъртието и това със сигурност ще се отрази отрицателно на премисленият избор.
  Колкото и да са „мълчаливи“, за правилното осъждане не са необходими думи.
  Дано робските души могат бързо да го осъзнаят, защото въпреки всичко, много наши роби успяха да направят тази съдбовна крачка.
  Светла му памет, на Навални. Знаеше, че се пренася в жертва и я даде честно и достойно!
  Дано все пак е останал някой и друг мужик, който да оцени жеста!

 9. Рухна поредната опорна в стил: “Руските служби не са тровили Навални, ако искаха да го убият, щяха да го сторят”. Е, сториха го. Надявам се някой ден да има негов паметник във федерацията, макар че все повече се разочаровам от сънародниците му: страх се е впил в душите им, не протестират, не роптаят срещу нищо… А за съдбата на опонента му? Знаете, че врагът му често гледал записа с края на Кадафи с цел да го предотврати за себе си. Надали ще успее. Амин. П.П.: изчакаха с деянието и го осъществиха след интервюто на краваря, за да не се чуди Тъкър как да попита за Навални. Предпочетоха да си говорят за световнонеизвестен американски журналист-шпионин, заловен в Русия… Надеждата ми е в учениците в Русия, защото техните военолюбиви дядовци очевидно не ценят живота им.

 10. Убиха го!

  …..
  Нямам какво повече да кажа…Поклон пред Човека Навални!
  Споделям само написаното от
  Евгени Чертовенски

  Убиха го! Празните ли се в гащите, рашистки уроди? Ей, героят Тъкър Карлсън, не можа ли да попиташ Путин защо убива противниците си? Честито, другари! Докато още не ви е спаднала ерекцията от фундаменталното интервю на Владимир Путин с Тъкър Карлсън и ни споходи нова оргазмична радост. Неонацистката свиня Алексей Навални е мъртъв. Един малък, 50-ина килограмов труп – една голяма крачка към православния мир, към световната доминация на евразийското пространство, към смъртта на англо-саксонската джендър идеология. Да се изпразним дружно в гащите! Владимир Владимирович, този иначе спокоен и уравновесен защитник на международното право и джентълменските споразумения, ликвидира брутално и животински поредния си политически противник. Знам, че това едва ли ще ви убеди, че в спретнатото костюмче от Детмаг не стои човешко същество, а истинско чудовище. Демон, сатрап, кръвожаден сериен убиец от калибъра на Пол Пот, Адолф Хитлер или Ким Ир Сен. Защото сте твърде заети да си наливате поредната ерзац водка за наздраве и да се пипате неистово по набъбналите пишлета. Ще ви припомня обаче няколко имена хей така, за Бог да прости Алексей и за допълнително настроение. Анна Политковская – дребна женичка на средна възраст, дръзнала да разследва корупцията по високите етажи на Кремъл – разстреляна като куче на стълбите пред дома си. Александър Литвиненко, бивш кагебист и критик на Путин, изгнил в адски мъки след доза полоний, достатъчна да убие половината население на Московска област. Наталия Естемирова – чеченска правозащитничка, накълцана на парчета и поругана в канавка в родния Грозни. Борис Немцов, прострелян в гръб на стотина метра от Кремъл, докато подготвя антиправителствен митинг. Пол Хлебников, главният редактор на Руския „Форбс“, надупчен с дузина куршуми заради опита си да проследи финансовите операции на близките до Владимирович олигарси. Докато великият журналист Тъкър Карлсън, пред чиято смелост се прекланят днес дъревици и карбовчета, волгинчета и григоровки, си дрънкаше с Путин за историята на СССР и маразматичните грешки на Брежнев в продължение на 3 часа, дали не можеше да му зададе един, само едничък въпрос за тези хора? Съвсем простичко е: Другарю Владимирович, защо убивате противниците си? Толкова. Майната им на напоителните монолози за инфлацията, за Китай, за Палестина. Най-нормалното, когато говориш с един убиец, е да го попиташ защо убива. Още ли смятате, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави роби, че САЩ искат да разчленят страната и да плячкосат огромните й ресурси, да превърнат децата й в скопени педерасти, да изпепелят Червения площад? Кому е нужно това – Путин ще го направи по-добре от всеки друг, като избие, изнасили, заточи и запуши устата на всеки трезвомислещ свой съгражданин, на всеки горд руснак със сърце на патриот и демократ. Защото днес не умря само Навални, отиде си част от сърцето на Русия. За да бъде заменено с черната душа на едно чудовище.

 11. Въпреки всичко съм малко резервиран към Навални. В медиите понякога се появяваха съобщения,че той е против връщането на Крим на Украйна. Никъде обаче не намерих обяснение защо има такава позиция по въпроса. Ако господин Инджев има повече информация,ще радвам да я сподели в блога си.

 12. Бог да прости Алексей Навални.Вярно е,че не се е изказал категорично по анексията на Крим,но трябва да погледнем руската обществена нагласа преди 3-4 години,облъчвана от пропагандата на Путин,подгрявана от руски имперски амбиции.Ако направеше изказване в полза на Украйна,щеше да загуби много подържници,виждайки в такова изказване антипатриотизъм.А така или иначе хвърли камък в блатото и показа,че може да има опозиция.

 13. СОС…да преименуват улицата където се намира Рашисткото посолство на Алексей Навални

 14. Навални знаеше, че ще бъде убит като се върне в Москва. И аз знаех. И всички знаехме. И нищо не направих. И нищо не направихме. И сега съм гузна и виновна. И за него, и за онези почти 500000 черни руски майчини забрадки ..Срам ме е и заради онези 143 милиона зомбирани руснаци, които виждат всичко това и вероятно повечето пият до несвяст, защото съвестта им не може да понесе агресията на узурпатора Путин. Какво би спечелил Путин? 40 милиона украинци и наследниците им, които ще го мразят до гроб, които не може да организация, храни и пази и една изравнени със земята страна. За какво му е.Не проумявам. СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА. ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ НЕЩО. НЯМА
  ВРЕМЕ. ДА. ГРЕХЪТ ВСЕ НЯКОГА ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН, НО НЕ ВИ ЛИ СИ СТРУВА, ЧЕ ВЕЧЕ Е КЪСНО!!!Ужасно, ужасно се чувствам и недоумявам как може да ми олекне.

 15. Изборът на Навални да се завърне в Русия ми приличаше на жертвоприношение, отчаян жест, последна възможност да бъде променено нещо в съзнанието на руския човек, тънещ в безпросветност, лишен от елементарните блага на цивилизацията. Онова, което не можах да разбера, – защо международната общност го позволи – да бъде измъчван, изтезаван един беззащитен човек. Къде бяха политическите “приятели” на Путин – Меркел, Макрон, Тръмп, Орбан? Къде беше прехвалената международна администрация на “мира” – ООН, приела “конвенции” срещу насилието, изтезанието, измъчването на хора. Не си ли даваха сметка, че Путин е лишен от елементарно, базисно човешко благородство, достойнство и съвест? Защо все още допускат представители на руската администрация до международните институции, защо все още допускат преговори с тях, изказвания. Пред очите на “цивилизования” свят един народ избива друг народ, един диктатор избива безмилостно своите политически опоненти, отстранява инакомислещите. Това бездействие е страшно, то е непростимо.

 16. Ще се множат онези, които сега ще изрекат: “Господи, защо прибра погрешния Човек”?

  Един ден светът може и да узнае истината. Алексей беше измъчван жестоко, за да признае режима на Путин и да сътрудничи но той отказа. Вечерта преди да бъде убит, беше ужасяваща но той отказа да работи за тях. Беше подложен на нещо, меко казано кошмарно.
  Една Светла Душа, чиято мисия завърши със саможертва, така както Христовите мъченици срутиха Древния Рим. Въпреки силата, въпреки дисциплината, въпреки цивилизоваността му, Могъщия Рим падна.
  Путин не е луд. Той е обсебен но Подчинената Руска Църква, превзета отвътре не може да изгони ужаса, който живее в тялото му.

 17. Ако има достатъчно свестни и нормални хора в СОС да преименуват улицата на която се намира Рашисткото посолство на булевард Алексей Навални.
  Ще бъде чудесен пример.
  И в допълнение…крематориума да се казва В.В. ПУТИН

 18. Да почива в мир! Няма да забравим Навални! Няма да простим!

 19. СОС да реши… крематориума да се казва В.В.Путин

 20. В памет на Навални и към неговите последователи (По А.С.Пушкин):

  «…Россия вспрянет ото сна,
  И на обломках самовластья
  Напишут Ваши имена!»

 21. Когато научих за Навални, си казах – най-после ще дадат истинско оръжине на Украйна и ще въведат истински санкции срещу РФ. След това се сетих колко пъти съм си казвал същото. То не беше Буча, то не беше театърът в Мариупол (с надпис “деца”), после целият Мариупол, после ракетни удари по гари и пазари с десетки убити цивилни… Хайде, за американците ясно – на тях им трябват “Лузитания”, Пърл Харбър или пона 9/11 за да се захванат сериозно със злото. Ама Европа, в която още тук-таме има следи от предишната война (Дрезден може още да не е възстановил централния си квартал)? Вярно, прекрасен Камерън, ама почесващ се (да не кажа хленчещ) за Таурусите Шолц. Макрон май се е усвестил, ама може и грешно да съм разбрал.
  Какво още трябва да направи Путлер?

 22. Преговори с РаZшистите-никога!Единственият контакт с тях трябва да бъде когато им се четат условията и сроковете при капитулацията !Дай Боже да е скоро!

 23. Кой ще наследи Путлер? Ами Путлер си има синове от гимнастичката. А Руслямска държава се превръща в една огромна Северна Корея. На Путлерму трябват още 10-15 години за да има на кой да предаде императорската корона.
  След убийството на Навални на свободлюбивите руснаци (ако има такива) не им остава нищо друго освен да почнат да убиват всеки член на Единна Русия, дори да убиват децата на депутати и пропагандисти, защото тези руснаци ще бъдат отрабени и ще бъдат избивани от единоруслямците, децата им също ще бъдат избити по концлагери или изпратени като пушечно месо по фронтовете на войните, който тези изроди ще разпалят. Колкото и жестоко да звучи това е единственото им спасение – да започнат партизанска война срещу хунтата на Путлер. Само вижте законите които приемат за отнемане на имущество, за мобилизация, за обвинения като “иноагенти”.

 24. @С.Иванов
  17.02.2024 в 09:54
  Пред РуZкото посолство да се издигне паметник на Навални(може и 30-метров да е)….

 25. Не е “морално” , защото Хуйло няма “морал”! Той е роден геЙнетичен рецидивист от кагеЙбе , НАЛИ! Дори четириногите и другите “животни” имат по-голям МОРАЛ от него. Той е по-долен дори и от параZZитите.
  И цялата му шайка в РАБьZZия!
  Дори онкологията имат по-голям МОРАЛ от тях.
  Той е неодушевен урод, както бащинският му ТУПькач Сталинь и геноССе Хитлер.
  И все пак Хуйло трябва да си отговори на екзистенциалният въпрос – докъде щеше да стигне геноцида на атечествено-болшевишкия ИЗРОДь и бандит Сталинь срещу народите на СССРь, ако неговият сОюзникЬ геноССе Хитлер не беше го изпреварил с началото на междусОюзническа война на 22 юни 1941г. , а?
  Колко ли още “врагове на народа” и кулаци щеше да изтреби Сталинь, а?
  Също както Хуйло сега “иноагенти”?
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.