Арестуваха свещеник, потомък на легендарния (ант)съветски дисидент Галич, за опит да почете с панихида Навални

В Ленинград, наречен отново Санкт Петербург след възродителния рашистки процес в московията (областта все така се нарича Ленинградска), арестуваха свещеник заради НАМЕРЕНИЕТО му да отслужи панихида за покойния Алексей Навални.

Натикаха в полицейски автомобил православния свещеник Григорий Михнов- Вайтенко. Очевиден украинец е по фамилия. И евреин по бащин произход ( Гинзбург). Нещо като Зеленски.

 

 

 

 

 

 

 

Случаят символизира приемствеността с репресиите срещу дисидентите в СССР.

Отец Григорий е син на легендарния (анти)съветски дисидент Галич, Гинзбург по фамилия.

Галич, поет, писател, сценарист, драматург и певец в жанра на популярното там соловото рецитиране с китара, в който се изявяваха (не толкава остро, че да ги тикнат в затвора) Висоцки и Окуджава, беше преследван, съден и затворен в СССР. 

Успя да емигрира след затвора и прочее репресии по политически причини. Почина на френска земя няколко годни след това на 15 декември 1977 г. “ от токов удар при включване на антената към телевизора”.

По-малко от година по-късно от “чадър”, при също толкова “екзотична ситуация”, беше убит през септември 1978 г. в Лондон българският дисидент Георги Марков. 

И ний сме дали нещо на света, уви… 

Дали сме трагична жертва на дръвника на “руския свят”, който посича безмилостно бунтарите срещу него. 

Преследва ги и днес до “девето коляно”, както се вижда от случая с  арестувания за НАМЕРЕНИЕ да отслужи панихида за Навални свещеник Григорий Михнов- Вайтенко. 

    

12 мнения за “Арестуваха свещеник, потомък на легендарния (ант)съветски дисидент Галич, за опит да почете с панихида Навални”

 1. Само едно не можах да разбера за Навални – защо изобщо се върна в Русия през 2021 г.?Сам знаеше и изобличаваше мракобесния режим и въпреки това доброволно си навря главата в устата на мечката!Защо?Пак много време го оставиха, мислех си, че ще го самоубият още в началото.

 2. Към Дидо:

  Единственото рационално обяснение, за което мога да предположа, е онова, което казах и по Нова тв: надявал се е да стане нещо като Нелсън Мондела (в пандела) и да доживее падането на режима. Подценил е злобата на отмъстителното кремълско джудже.
  Другата версия, спрягана в московията от опозиционери, е че са му обещали “нещо”, но не са спазили обещанието, разбира се.

  Във всеки случай фразата му, изречена в самолета преди да кацне ( на мушката на Путлер) в Москва, е покъртителна: “не съм направил нищо лошо”.
  Същото казва Райко Алексиев,чувл съм го лично и от сина му Алекс Алексиев, когато решава да не бяга от България при нахлуването на Червената армия. Съответно плаща с живота си за подценяването на болшевишкия враг.
  Не можеш да измерваш нечовешките същества с човешкия аршин на здравия разум и нормалната логика.

 3. Благодаря за отговора.Ако Райко Алексиев е бил романтично наивен, то не вярвам Навални да е бил също толкова наивен.И да са му обещавали нещо, пак е трябвало да бъде мнителен спрямо режим, свързан с убийства на журналисти и опозиционни лидери.

 4. Свещеникът е хоспитализиран с инсулт. Няма повече данни за състоянието му. Но пък версиите на режима за смъртта на Навални започнаха да се множат.
  https://t.me/agentstvonews/5116
  След разкриването на противоречие в обявената версия, властите излизат с нова. По добра съветска традиция.

 5. А няКОЙ да е чул какво “мисли” по въпроса кегеЙбисткият агентЬ – путлериархЬ гундяев , и за убийството на Навални, и по въпроса за арестите на неговите “подчинени” попове????
  Или Хуйло е на по-висок пост от него в атечествено-кагеЙбистката хунта, и гувняевЬ не може да не изпълни заповедите на върховният си альфа-ТЪПькачЪТ хунтараторь Хуйло?!? Все пак Хуйло може да го прати в “изгнание” и да го “разпопи” от кагеЙбистката “църква” , като го разжалва и му скъса кагеЙбистките пагони , а след това ще го прати да прави “литургии” в ГУЛагЬ на мястото на Навални в СибирЬ , нали!
  Оди на хуйло ти!
  ДОЛУ кагеЙбистката “религия” , долу кагеЙбисткият “клирЬ” , долу кагеЙбисткият путлериархЬ , оди на хуйло ти!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 6. Малко вероятно е, сатрапа да е уведомен за задържането на свещеника. Толкова малко, колкото и луната да има атмосфера. Изпълнение на неговите закони. Но лошо и плашещо, е преизпълнението! Току видиш ли някой, който някак мечтае да блесне по вертикалата, ще бъде забелязан и оценен. Този “велик” управник, достигна и май задмина учителя си сатрап. А вярващите в режима му и чакащи да бъдат забелязани, и оценени… Нямам думи за тях.
  Всичко което върши този психично болен човек и обкръжението му, ще влезе в учебниците по история, като пример. Пример как се унищожава държава с огромни възможности и стремеж (за съжаление за кратко), да бъде част от промяната на света ни към по добро.

  С Уважение,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.