Авдиивка е Путлерград, а в царството на Путлер цари покруса от “победата”

Снимката как рашисткия флаг се развява над напълно унищожен от артилерията район в украинското градче-призрак Авдиивка, говори много. 

 

Какво точно са превзели окупаторите? Получиха необитаема пустиня, в каквато те превърнаха Авдиивка ( нали не мислите, че градчето е разрушено от отбраняващите се украинци?).

Това им оставиха организирано отстъпилите украинци на нови, предварително укрепени позиции. Апокалиптичните разрушения бяха причинени от агресорите с неистовите напъни да сринат градчето по заповед на кандидата за Н-ти диктаторски мандат в тяхната мащеха, изпратила на смърт десетки хиляди свои нещастни рожби заради лудостта на царя. 

Трябваше му на всяка цена победа в навечерието на поредното му самоизбиране за “президент” през март тази година. Не можа да превземе Киев нито за два дни, както заплашваше, нито за две години, както се (д)оказа, хвърли цялата налична разрушителна сила на наемниците си срещу едно малко украинско селище без оглед на жертвите сред наемническата си армия от “контрактници” ( печалбари, в най-точен по смисъл превод). 

Не, не успяха да унищожат украинската отбрана. Провалиха се в многомесечните си опити да я вкарат в чувал. Не можаха да постигнат обкръжение и украинско поражение – плениха няколко отстъпващи украинци, но и на тази плячка не се радват. Разбират колко е унизително да се хвалят. Това не са им пленените под Сталинград няколко стотин хиляди пъти повече врагове.

Получиха в Москва подобие на Москва, изоставена пред настъпващия на Наполеон, колкото и нелепо да звучи като мащаб и значение такава аналогия. Но въпросната пирова победа на онзи французин е любима в московията и днес. По тази причина им я припомням със забележката, че всички знаем как в крайна сметка му се отразява на завоевателя завладяването на празния град.

Днес диктаторът поздрави от Кремъл покорителите на Авдиивка сякаш са превзели отново Берлин. Но в самата московия няма всенародни празненства. Унило, дори с покруса, реагират военните пропагандисти. Признават един през друг, че цената е била безумна дори по ценоразписа на мащехата, за която изпратените на смърт заради нищожната цел е чудовищна.

В руската мрежа гъмжи от траурни реакции във връзка с тази “радостна вест”. Задръжките на много фронтоваци са паднали. Споделят свидетелства, т.е. на практика потвърждават украинската статистика за клането на 20018 носители на рашистки униформи, изпращани на сигурна смърт на вълни по старата съветска традиция врагът да бъде давен в собствената кръв. 

 

За една нищо и никаква Авдеевка дадохме повече жертви за няколко месеца, отколкото за 10 години в Афганистан навремето, възкликват “победители” ( като някой си Мурза, каква е позивната му), цитиран от самите руzки военни пропагандатори.

Който пита откъде пък украинците знаят броя на жертвите сред окупаторите, трябва да си даде сметка, че действието се развива в наши дни. Картината се наблюдава от въздуха и засича по различни източници. Въоръжените сили на Украйна следят резултата от своите действия с полети на безпилотни самолети (за евентуалните сателитни снимки от страна на западни съюзници мога да предположа, но не мога да доложа).  

Същото се отнася като документиране, с още по-голяма тежест на достоверността, поради големината на обектите, за унищожената тежка техника на нашествениците. Само от началото на годината те са загубили 199 танка и 481 бронетранспортьори от различни разновидности.  

В отделни дни подгонваните тълпи от агресори са давали по 1000-1300 убити. Цели подразделения на нападателите са били на практика унищожени, като 74-та и 144 мотострелкови бригади.

Кремълското джудже, което се опитва да се равнява по също така дребния на ръст, но исторически великан-човекоядец Сталин, постига жалки пародии на Сталинград.  Завладява унищожени от войските му градче, което ще остане нарицателно за безмилостната му безпощадност към собственици поданици, които пожертва на олтара на позора, какъвто е случаят с Авдиивка, превърната в Путлерград. 

А на нашистките рашисти, които обичат първосигнално да си бродират върху телата образа на героя Ботев, искам да припомня какво е казал този “русофоб” за техния позор: “вий глупци не знайте, позор ли е или слава”.

     

 

 

 

13 мнения за “Авдиивка е Путлерград, а в царството на Путлер цари покруса от “победата””

 1. А за “последна ръка” украинците ликвидираха още 4 въздушни пирати, които бомбардираха Авдеевка. Поне още 200-300 милиона , допълнително .
  И така за около месец Хуйло загуби над 1милиард долара, само от потопените 3 ръждясали пиратски корита в Крим , и 11-те въздушни пиратски фърчила. Ето това са путлерастките “аналогов НЕТь” – в техническия жаргон това може да се “преведе” , като “АНАЛОГОВА мрежа”! Не СЪВРЕМЕННА дигитална(цифрова) мрежа, а аналогова САВЕЦКА “мрежа”!
  Ето това “предлагат” Хуйло и атечествено-чекистката му ХУНТА , предлагат връщане към – аналоговата САВЕЦКА мрежа!
  И украинците им отговориха , като ликвидират путлерастката чекистка аналогова САВЕЦКА мрежа на Хуйло .
  Украинците им казаха : – ИХ ТАМ НЕТь!
  Украинците им казаха: – НЯМА такава САВЕЦКА “мрежа”!
  Украинците им казаха , че НЯМА да РАБуватЬ на путлерастката атечествено-чекистката аналогова САВЕЦКА “мрежа”!
  Украинците им казаха – Одите на крЕйсера мАсква, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на крЕйсера мАсква, оди на хуйло ти!

 2. Все се ослушвам да узная, с колко топовни салюта е отбелязана тази велика победа на непобедимата и легендарната.

 3. Малко встрани от Авдиивка, но пряко свързан с путинофилието и лицемерната му грижа за децата обект на насилие в България. Гледам благотворителния концерт по Nova “Като две капки вода”, под егидата на UNICEF и чакам да спомене някой, в т.ч. и Мария Бакалова в журито, ще спомене украинските деца, майки, бащи, братя, сестри, баби и дядовци които всеки ден биват убивани от бомбите на русофилския кумир Путин. Лицемерието на путинофилите е отблъскващо с цинизма/циник произхожда от латинската дума за куче/ си. Веселин Маринов, който пее по рашистките сборища на потенциални детеубийци, тази вечер пя за защита на децата от насилието…уникум.

 4. За протокола. Митът за 300 000 пленени под Сталинград е същият катo за 200 000 загинали “братушки” в руско-турската война 1877-78г. Убитите са 25 000.
  6-та армия на генерал Паулус е била с численост 180 000 щика. Пленени-90 000.
  Съотношението на загубите в жива сила в Авдеевка е 1:7. Само за т.г., а истинска битка за градчето започна октомври м.г. 20 000 са убитите руснаци.
  Както реди древният китайски военен философ Сун Дзъ: “…Най-добрата война — разбиваш замислите на противника, следва по важност — разбиваш съюзите му, на трето място — разбиваш войската. Най-лошото— обсаждаш крепости”.
  Следва половин милионната Славянск-Краматорск агломерация. Най-голямата в Югоизточна Украина и смятана за най-мощният укрепен район в страната.

 5. Войната превърна Авдеевка в едно говно. Руснаците го завладяха, следва да си го ядат!

 6. Още 2009 във по-горните измерения се е знаело за тази война. Една грузинска жена го е разказала на света но колко малко са тези, които имат очи да видят, уши да чуят и ум да разберат.

  https://youtu.be/wwdGH7Pqk04?si=T8_dtWmnuWBHrlRt

  Червените искат световна власт и са готови на всичко, дори и да властват над ядрена пустиня, но да няма Америка и Европа. Желанието им за победа е неутолима страст в чийто огън, ослепелите им от омраза душици, ще изгорят. Брутална война водят тъмните им господари и плячката, която търсят са душите на хората.

 7. Вучич доказа, че е голям балкански политик, съобразяващ се с мнението на народа си. Станал на крака последен и не ръкопляскал след словото на Юлия Навални – прави сърбин, направо… После казал на журналисти, че Сърбия е малка страна и в това им е драмата. За страните от Бенелюкс това не е драма, но за сърбите е… На Балканите размерът винаги е имал значение. Драмата им е не в размера, а в глупостта да се травмират от него… Случаят с Путлер показва, че за глупостта никой размер (на държавата) не е достатъчен… Него ще го оправи само достатъчен размер на оръжейните доставки за Украйна…

 8. Радостта на русофилията е голяма и оправдана. След Бахмут горките цяла година не направиха нищо особено, а търпяха болезнени загуби в техника по суша, море и въздух. Затова завземането на Авдеевка е успех сравним със Сталинград, ако приемем, че Бахмут е новия Курск. В техните глави.

  Загубите за тях са без значение. Дали са 20, 50, 100 000 – жените ще народят нови. Това е философията на руските командири. За Украйна е важно да си осигури достатъчно боеприпаси за да посрещне новите вълни, които ще се опитат да доразвият успеха. Подсилването на авиацията със западни самолети също ще е ключово, за да не могат руските самолети безнаказано да засипват украинските позиции с бомби. Но поради колебливостта на западните политици, отново ще сипват минимални дози противоотрова срещу рашизма. Защо не са живи Рейгън и Тачър, те поне разбираха какъв е залога.

 9. Сравнението със самоподпалената столица на Русия, е точно на място. Стига да има кой да го разбере… в България. Част от нас, са готови да изгорят всичко и самите себе си, заради насадени разбирания против начина им на мислене, който на дали са имали. Така са възпитани и обучени.
  Те не го осъзнават.

  За съжаление.

 10. Да припомним и най-нарицателната “победа” на Пир преди повече от 2000 г. , много преди Наполеон.
  И да припомним това на “новия” П(утл)ИРь!!!
  Така че Авдеевка е “новият” ПутлИРьград, нали!
  Или още по-точно “сакралният” – Санкть ПутлИРьгородь!
  Оди на крЕйсера мАсква , оди на хуйло ти, Хуйло!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на крЕйсера мАсква, оди на хуйло ти!

 11. Превзеха ли руснаците Авдеевка наистина? Господин Инджев е напълно прав. Руснаците превзеха една сянка и това всъщност е руският пореден провал. Ужасът в Украйна е един ужасен грях към хора, които не искат да видат нищо руско. Със смърта на Навални се случва нещо ново- Русия остана без врагът, който дава основанието на власта да лъже, мрази, крещи, краде, заставя и убива. Самият той не беше ли казал, че Крим е руски – да не се заблуждаваме! Русия е в лице в лице със своя ужасен провал. Авдеевка е същият провал. Никой не иска да вижда нищо руско, дори и руснаците да крещят: “Ето Ни! Тук сме! Здравейте! Красиви и умни сме!” Мълчанието е навсякъде. Грозни сте, вие всичките! Безмълвните убийци с мълчащи лица! Със смъртта на Навални вече няма хубав руснак. С превземането на малкото градче Авдеевка няма смисъл от нищо руско! Всичките са една и съща банда , която ни дава основанието да умрем само и само да нямаме нищо общо с нищо руско. Трябва, няма как. Украинците го показаха, вече знаем как и е по- добре да умрем, само и само да не ги виждаме повече.
  И да, те убиха едно малко градче, за да ни кажат, че са важни за нашия свят, но показаха, защо не трябва да имаме нищо общо с тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.