Денков се оказа твърд камък за онзи, които се опитва да го препъне за външен министър

Не знам дали двама ивовци мислят по добре заедно по една тема, но ще добавя още нещо към обяснението на Иво Беров защо Борисов не иска Денков за външен министър.

Изразът “нищо лично” никога не е бил валиден за политика от Банкя. За него важи точно обратното. А сравнението между неговата личност и тази на Денков, както отбелязва и адашът ми в своята статия, е изцяло в полза на академика. Поне в очите на европейските българи, но още повече за останалите европейци.

Последното никак не му е все едно на новоизлюпения най-голям евроатлатник у нас. Бидейки принуден да преглътне, че повече няма да е премиер, той многократно заявяваше, че повече никога тук нямало да стъпят западните лидери, защото никой не можел да му стъпи на малкия пръст със своята привлекателност.

Заредиха се напук на Борисовата прокоба обаче едни посещения на западни лидери. Все при Денков отиват, разбира се. Заради поста му, естествено, но и поради факта, че управлението му е неочаквано успешно на фона на канонадата от мрачни пророкувания от завистливата конкуренция за властта. И “изведнъж”, Денков не ставал за външен министър, според собственика на ГЕРБ?!

Това го казва “дяланият” цели три премиерски мандата камък, който се виждаше като незаменим мост между България и света, включително към Изтока, преди този мост да бъде взривен от оногова, комуто даряваше кученце с умилението на васал, изписано на лицето му.

Чудят се сега как да уязвят Денков, че да се откаже от намерението да продължи да строи мостовете със света. Но както и да го (от)тричат кафявите медии, които все така се опитват да върнат любимеца си на върха на държавата, сянката на Денков затъмнява все повече внушителния на външен вид с размерите си бивш охранител на диктатора.

И още нещо има в настояването точно Мария Габриел да отговаря за външната политика. Да, тя успя да разшири кръга на симпатизиращите й българи, но си остана онази, която се кълнеше във вярност на човека, комуто в прав текст благодареше за възможността, която й дал да израсне в кариерата ( у нас и в чужбина). За собственика на ГЕРБ тази благодарност е безценен личен капитал. А от капиталите си той не би се отказал лесно, ако ме разбирате какво искам да кажа…

Денков, при цялата мекота на изказа си, се оказа доста корав срещу натиск. Явно бившият трикратен премиер е осъзнал, че не може да го командва. Той не му е като “моите депутати”, или като Данчето, която приема да бъде унижавана публично от него с констатациите, че щеше да си остане директорка на детска градина, ако не беше Той.

Тъй че, защо му е на такъв собственик и раздавач на постове България да има (а лично той да няма) външен министър, който не се поддава на вътрешния му натиск, а ще говори с чуждите лидери със самочувствието на успешен български премиер, приет в чужбина като самостоятелна величина?

В заключение: и двамата слизат надолу, но ББ беше бутнат по стълбите на властта надолу, докато Денков   изпълнява собственото си обещание да слезе едно стъпало по-ниско. На бутнатия това не му стига. Иска да го препъне, ако има начин. 

 

9 мнения за “Денков се оказа твърд камък за онзи, които се опитва да го препъне за външен министър”

 1. донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ си “избра” всички 500 000 чиновници и калинки , заедно с братиньото му Пеевски, през последните 10 години. А говори , че , уж, ППДБ завзели всички постове?!??? Като дори зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ съвсем незаконно назначи 15 000 фатмашки калинки, и извърши незаконен кадрови ПРЕВРАТь със служебният му гълъбарник. А ППДБ дали имат и 100-200 поста в цялата бюрокрация.
  А ротацията означава , нещо съвсем просто(като бокоТИКВАТА), означава че Габриел става премиер, а Денков отива на нейното място.
  Иначе не е ротация. Единия отива на мястото на другия .
  Това е Ротацията.
  Иначе проZZт(итуиращ)ия “геЙнераль” от пожарната милиция какъв “дипломат” е, а ? Мутренски!
  Нали преди 10 години отиде в Германия да говор за шменти-капели ,и за багера на Цецо , и за пържолките на полицейските кучета.
  Не направи ротацията на председателя на парламента- костинбродския бейби Макрон, на всеки 3 месеца.
  Не прави ротация на всички парламентарни комисии, които му ги дадоха ППДБ. Всичките.
  Сега е първия “дипломать” в парламента , начело на външната комисия !!!!!!!!!
  Така че бокоТИКВАТА трябва да си оди на Банкя, да си говори шменти-капели, от него не става нищо друго освен милиционерска мутра от СИК, “назначена” с “ходатайството” на атечествено-ченгесарския главатар – бриго аспаруховичЬ и “братските” му мутренски групировки. А и също само за ортак със Сретен Йосич и Куйович.
  А освен това, дори бокоТИКВАТА и геЙрберастката му шайка имат вече и двата най-ВАЖНИ “регулатора” , като – БНБ и Сметната палата. Както и всички други с изтекъл “мандат”!
  Така че бокоТИКВАТА отново лъже, като геЙнетичен патологичен ЛЪЖЕЦ , който дори себе си лъже.
  Всички видяхме , какво “може” през последните 22 години. А и другото МУТРИгрупьско “юпи” – дИбильян прасееФскиЙ.
  Всички видяхме и техните “кадри” , които си ги “избраха” – повечето са ренеГАДьи от СДС, като – сачевНаЯ, биковь, митовь, прошковичь , а и “цялото” сдсЬ.
  Също и – цацовЬ , геЙшевь , сараФь , пацо терасата, …….разни “нотариуси”, евра , …..и т.н…
  Така че банкянската МУТРА съвсем не става и за “кадровик”, който може дори да “осъзнае” своята БЕЗкрайна нищета и проZZт(итуц)ия пред Денков, а дори и пред Габриел.

  ДОЛУ донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, долу агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. РоЗЗизката пропагнда не е пуснала корени само в БГ и Унгария.
  Да придобиеш трактор Джон Диър за половин милион евро с евро субсидия/т.е. безплатно/ и да искаш СССР и Путин да се разправи с Брюксел/т.е от там където си получил подаръка на стойност половин милион/…..как може това да се коментира не знам. Оказа се, че Петърчо /Пьотр му е името на този полски трубадур на путинизма със скъпия трактор/ е с дългосрочни отношения в рекламирането по соц. мрежите на Путинова РоЗЗия/Россия е правилното название на бившето Мошкалското царство, защото Русь е средновековното име на Украйна, а не на т.нар. на български Русия/.

 3. Борисов държи на съмнителната, от гледна точка евратлантическа привързаност и генетична, “в сърцето си” макар и прикрита, симпатия към “освободителката” Мария Габриел защото
  Борисовата дипломация е тази на скрита руска “лимонка” на Балканите, а “Габриел” е халката която Борисов иска дръпне когато Путин му нареди.
  Това е.
  Денков външен министър или избори!
  Борисов знае, че ще трябва да клекне, и ще клекне, защото Магнитски му виси на врата.
  Трябва да тръснем дървото на българската политика, за да изпопадат най-после всички гнили ябълки от него.

 4. ББ е от ордата, специално подбирани от КГБ прости, “но харизматични” манипулатори, като Меркел, Орбан, Салвини, Тръмп, Фицо, които бяха заложени като гнили ябълки по света при разпада на СССР, за да подхлъзват простите люде по Запада и да ги влачат назад лъм “всичко руско”, към людоедската рашистка простащина и мизерия. Те ще предават и майка и баща си до край, защото са верни кучета на Путин, с “русия на сърцето си”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.