В Москва да вдигнат паметник на българския войник, загинал от съветски куршуми при опит да спаси от отравяне десетки окупатори в Бургас

С натрапването на руzките почитания пред втория МОЧА в София дипломатушката Митрофанова постига едно: катализира нагласите на столичани да бъде поставен въпросът за неговото преместване, за да престане да насочва символично оръжието на червеноармееца в прозорците на съседните жилищни блокове на бул. “Черни връх в София”.

СНИМКА: БГНЕС

 

 

 

 

 

Дипломатушката искаше да покаже, че може да прави каквото си иска тук и за съжаление постигна успех в това отношение. Но ядоса онази част от столичани, за които последното социологическо проучване показа, че са два пъти повече от противниците на демонтирането на МОЧА от Княжеската градина.

Мислите ли, че това столично мнозинство няма да подкрепи и следващата крачка в същата посока?

Опитите с руzка хитрост да се изпроси различен статут на МОЧА на бул. “Черни връх”, защото бил костница, са обект на юридическа проверка в момента. Тя цели да докаже откъде са докарани телата, за които се твърди, че са на червеноармейци. 

“Градската легенда” ги определя като ранени извън България бойци от Работническо селската червена армия (както е официалното й название по онова време- РККА на руски). “Легендата” почива върху историческия факт, че на българска територия не е имало боеве, с изключение на една схватка на закъсняващ да изпълни заповедта на правителството на Муравиев да напусне България германска част и преследваща я край град Кула отряд червеноармейци.

Иначе загинали на българска земя окупатори е имало, но това са разстреляни за назидание и затягане на дисциплината заради мародерство и други престъпления военни престъпници. Тях ли почитат днес, ако “случайно” са погребани под столичния булевард?

Има и десетки загинали от отравяне с метилов алкохол убийци на българския постови войник на гарата в Бургас, който се опитал да ги спре да не се самоубиват, като лочат отровата от цистерната, охранявана от него. На този загинал в опит да спаси живота на десетки окупатори българин трябва да вдигнат паметник в Москва.

Отровените “герои”, 42 на брой, си имат вече паметник в Бургас- той пази паметта за тяхното българоубийство и колективното им самоубийство. Трябва само истината да бъде дописана върху гранитния къс, възстановен в Бургас със разрешението на герабджийската власт.

 

11 мнения за “В Москва да вдигнат паметник на българския войник, загинал от съветски куршуми при опит да спаси от отравяне десетки окупатори в Бургас”

 1. Според ме, тази “уважаема дама”, трябва да бъде привикана отново в московията и да и бъде връчен медал. путлер, нещо се бави?
  Интересен въпрос, според мен: Иска ли и се, или е намерила почва да продължи нещастното си съществуване на наша земя?

 2. Използвам случая да напрявя оценка на поведението на столичния кмет, който отбеляза, че не бил “компетентен” да забрани това мероприятие на дипломатушката Митрофановна, /и то два дни след убийството на героя Навални/,като се опита да прехвърли калната “топка” на външното министерство…Неговата “компетентност” се свеждала до това да попречи да се стъпкват цветя, да се чупи общинска собственост и т.н. Отвратително! В същото време забрани “Луков марш”, за което явно е бил съвсем компетентен…Та ген. Луков е убит от терористи, болшевишки агенти, или най-ясно казано – гадни национални предатели! Колко сме се лъгали, че този човек се е отрекъл от тежкото си минало по възходяща линия! Той доказа по убедителен начин, че максимата “крушата не пада по-далеч от дървото” е абсолютна аксиома! Данчето и Ванчето няма да коментирам, те са ясни! Който не е прочел последната книга на Вили Лилков – “Наши хора”, горещо препоръчвам да го сторят. Мисля, че този човек би бил един достоен столичен кмет, но уви!

 3. Хвани кмета, удари външно…
  Ние броим колко държави са привикали руските посланици заради убийството на Навални, а те оставят Митрофанова да чества армията-окупатор, чийто пряк наследник от две години е агресор (и военнопрестъпник). Хайде, Габриел гербаджийка, а пък шефът ѝ – руски орденоносец. Ами другите? Нали този МС се събира на редовни заседания? И няма кой да се изока “Абе, пичове и …момичета да речем, няма ли поне да привикаме тая Митрофанова, ако не ни стиска да я изгоним?” Аман от неястреби…. Това не е обвинение към Тагарев. Той по-добре да си мълчи и да си върши работата…

 4. Да, за съжаление западно ориентираният българин няма никакво политическо представителство. решетников се зарече да изчисти политическото ни пространство и това взе, че се случи: к. петков се пръкна от магическия цилинндър на радев, а. василев дерогира, та чак русоближе и за лукойлски данъци мълчливо мълчи, терзиев показа рогата на Добрите Сили, отказвайки да се противопостави на руZZкото дерибейство. Едва ли не всички залитаха или залитнаха по русоидиота радев. На коментиралият тук г-н Lyubanski (23.02.2024 в 13:47) ще кажа, че Лилков също залитна по герб. И така нито една истинска прозападна политическа партия. Аз лично не виждам за кого да гласувам. За герб, дпс, бсп, вг..рожденци, итн и т.н. въобще не става дума, те са ясни.

 5. към Val
  Правите чудесно резюме на политическата ситуация в БГ! Поздравления!
  Не знам доколко Лилков е залитнал по герб, но за “пеша” на Борисов не се е хващал…Прави впечатление на сериозен човек с добри намерения, опитва се да въведе някакъв порядък в безпорядъка, който в момента царува в Общинкия съвет.Ако остане сам, едва ли ще успее! Така е за съжаление – нито една истинска прозападна политическа партия! И аз не виждам за кого да гласувам! А “петата колона” от рашистки дебелоглавци, кога ще се отървем от това заразно зло?! Нямам идея…

 6. Никак няма да се учудя, ако в момента и митрофанова е българска гражданка. Колко му е.
  През 2016г. гласувах за вили лилков на изборите за кмет, но повече никога не бих го направил. В личен разговор с мен отдавна се е разобличил като човек на гроб. И вижте неговата група в СОС с кого гласува!
  Аман от финтаджии и гюведжари!

 7. Много българи са наясно, че при сегашната партийност НЯМА такава партия, която да защитава истинските български интереси. Пъчат се и се преструват, че са европейци, правят сглобки, а метаните към Москва продължават!
  Ето ги, без да са обелили думица, предлагат и издигат за кмет на София представител произлизащ от две поколения ченгета. Бил се доказал бизнесмен!
  Добре, като е бизнесмен, какво трябва да търси в столичната община? Обещания, за кой ли стотен път и не произлиза НИЩО. Не само НИЩО,а дори се получава НИЩО И ПОЛОВИНА!
  А балъците все се ловят на въдицата. Гласуват ли гласуват!

  Толкова ли не може да се намерят няколко свестни и да кажат, сега на инат ще създадем партия, само от свестни българи. Като казвам свестни, това да се отнася само за ръководният й състав, защото е важно, там да няма манипулации. Един такъв вариант е възможен.
  Необходим е един подходящ човек, който да напише строг регламент за избор на ръководен състав, при който, всеки избраник, поне десет последователни години да е бил преследван за това, че е отстоявал български интереси и въпреки глад и безработица, да не се е подал и продал.
  Такива индивиди има, може би да не желаят пряко да се занимават с политика, но щом някой може да напише прекрасно издържано есе на политическа тема, значи може успешно да и политиканства.
  Дори, според мен, не е нужно да заема министерски пост. И без това виждаме, че всички, или повечето министри биват ръководени от скрити сили, при това и за съжаление, враждебни на България.
  Значи, иска се само да се намери някой, който да създаде и оглави едно полезното задкулисие за една българска партия, която да работи ЗА БЪЛГАРИТЕ!
  До сега, много лафове се леят и има задкулисие, но то е чуждо и вредно. То не принадлежи на една истинска българска партия, защото не споделя интересите й и избраните решения в повечето случаи са в нейна вреда.
  Щом няма кой да помисли върху един правилен ход, значи си играем на Сляпа баба и току виж, от имението Камчия ни посетят гости със зелени чорапи. Такива политици са им вече дали такава възможност. Дори този път „нашичките“ могат да успеят да пробутат на Дядо им Иван една Шестнайсет Република. В момента се опитват в Украйна.
  Може би, трябва от това да се позамислим, какво може да ни очаква.

 8. “Понякога изглежда, че единственото предназначение на Русия е да покаже на целия свят, как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави.” Пьотр Яковлевич Чаадаев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.