Простият се чувства още по-велик, когато му премълчаваш ( Сенека)

Пеевски четината си мени, но нрава не. Приключи с въздържанието в името на възпитанието, каквото се опитваше да демонстрира мъчително за него дълго време. 

Краят на необичайната за него хрисимост в изказа и поведението дойде с откровено просташката му забележка, че Христо Иванов му седял в скута и пиел там мазно турско кафе. Явно в главата му се въртят сладострастни видения, напомнящи му на харем. И за да няма съмнение, че не се е изпуснал, нарече повторно след това същия политик “сладка куртизанка” .

Кафявите медии изпаднаха във възторг. Налапаха подадената кална (да не използвам друга дума) топка и я разиграха вкусно с характерните за собствения им речник епитети.

Възхищението им, както е логично за съмишленици, подбуди Пеевски да продължи в същия дух. Отправи обида този път към премиера Денков. Бил се “изходил” неподходящо и се “направил на мъж”, поставяйки условия на неговия ортак Властелина на простите относно ултиматума му. Един вид Пеевски брани, както си знае, своя аркадаш срещу един неверник.

Дали е решил, че като е изкласил по волята на своя вожд Доган до съпредседателството на незаобиколимия в българската политика фактор ДПС вече няма нужда да лицемерничи и да се прави да божа кравичка, връщайки се към обичайното си състояние на грубиянски налитащ бик?

Имаше един период в началото на втория управленски мандат на Властелина на простите, когато зидаро-мазаческата му бригада в медиите отчаяно се опитваше да му изгради нов образ и да убеди от телевизорите публиката, че се бил променил. Вече бил улегнал. Не се карал толкова на медиите, например. Явно са успели в зидането и мазането достатъчно, за да му помогнат да се покатери за трети път на върха на държавата, макар и при разклатени позиции сред електората.

После същият се срина и вече нищо не му помогна да си върне позицията на едноличен властник в държавата въпреки запазената относителна електорална тежест. Защото никой, дори и толкова гъвкав демагог като него, не може да мами вечно с фокусите си една голяма аудитория. Както е казал Ейбрахам Линкълн:

Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време”.

Прав е обаче и Синека със следната констатация:

Казват, че по-умният отстъпва. Оказва се обаче, че колкото повече си мълчиш, простия все повече си вярва, че е велик”.

Последното се отнася и за двамата герои на кратката ми реплика. Сенека направо е уцелил тук и днес Човека с изстрел преди 20 века.

15 мнения за “Простият се чувства още по-велик, когато му премълчаваш ( Сенека)”

 1. Проблема на възпитаните хора е именно това, че не искат да отвърнат по просташки. Ако си го позволят фекалните медии – ти нали си възпитан пък… като защо си с шапка защо без. Може и да го завреш възпитано на мястото му но чалга поколението не разбира какво му говориш. Нали може и Хр.Иванов да каже “само дето шиши не рева, всичко давал ама ако може КОНПИ … за нас щото Тиквата е лъжец., я как МАТА ХАРИ и.т.н” Може но е възпитан.

 2. дИбильян прасееФскиЙ много добре знае какви пози и позички зеамаше пред альфа-ТЪПькачЪТ му Хуйло в Дубай, докато се “криеше” от него там, заради 800 милиона долара които откраднаха дори от него от Южен поток.
  Но альфа-ТЪПькачЪТ му Хуйло го намери и там с неговите сводници, за да да го “пообработят” и да го вкарат в подходящи курВизански “взаимоотношения” с тях. При тях няма “просташки” тъпотии, там направо го пращат да проZZтитуира , докато си върне милиардите откраднати от Южен поток. И тогава бокоТИКВАТА му “помогна” пред Хуйло, за да открадне КТБ , и да построи Турски поток с бюджетни средства. Ето такава е бандитската “интимна връзка” между тях.
  Защото дИбильян прасееФскиЙ е най-големият паразит още от времето , когато МУТРИгрупь го предложи за “юпи” на Кобурга. Макар да няма дори основното “образование” на Илия Павлов.
  От примитивен лимпен-паразит , като дИбильян прасееФскиЙ ниКОЙ нищо не е “очаквал” , той е още от времето на Кобурга е на същото инфантилно дибилско “интелектуално” ниво.
  И неговите атечествено-клюкарски парцали са на неговото “ниво”, още откакто получи пари за купуване на клюкарските парцали от КТБ, които никога не върна , а открадна даже цялата КТБ.
  След това дИбильян прасееФскиЙ използва незаконните деньги от КТБ да си “купи” и истинските си кУртизанки, като него. Като “маZZонския” генсекь на ОПГь-прокурВатурата- цацовь , а след това и другата милиционерска кУрвизанка геЙшевь, и сегашната му кУрвизанка Сарафов!
  Чрез тях дИбильян прасееФскиЙ си купи и банкянската му кУрвизанка бокоТИКВАТА, като закри съдебните разследвания за саковете с пачки от Черепа, чекмеджета с кюлчетата за боянската и барцелонската Мата Хари! Скри бандитската си кУрвизанка бокоТИКВАТА и от разследване за чувалите с пачките от асфалта за Хемус и другите “магистрали” , чрез сегашната му кУрвизанка и КАЛИНка в ОПГь-МВРь , с откраднат половината асфалт от тях!
  Ето такива джендърски кУрвизанки са бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, които взаимно се “обслужват” и “задоволяват” , още откакто ченгесарското мутренско задкулисие ги монтира за “юпита” на Кобурга, преди 23 години!
  Единия седи в скута на другия , докато го “пази” от ОПГь-прокурВатурата, а другия пази първия , докато Хуйло си търси откраднатите милиарди от него в Дубай! Простото “перфектната” джендърска двойка още от времето на Кобурга!
  А пък самата кражба , дори, ДОРИ, на милиардите от бандитския чекист Хуйло за Южен поток от дИбильян прасееФскиЙ говори за неговият кУрвенски “морал” , а и на атечествено-клюкарските атечествено-кафяви джендърски проZZт(итуиращ) журналиститутки , като нИдялко ПИДЯЛковь и агентЬция МОЧь, кУрвАклиевНаЯ, и бай петЮ СопольскиЙ, и неговата джендърска кафява агентЬция блиZZь!
  Да припомним ли и за откраднатите Булгартабак, ББР, ПИБ, и от още няколко “банки” , от които е откраднал милиарди “мачото” дИбильян прасееФскиЙ, а?
  А сега мОчоТО дИбильян прасееФскиЙ пред всичко каза , че не иска да участва в правителството, макар да има поне една КАЛИНКА в ОПГь-МВРь, нали! Също така джендърската кУрвизанка дИбильян прасееФскиЙ каза само преди седмица , че “обичал/а” ЕДНАКВО…. ЕДНАКВО и своята стара джендърска падруга бокоТИКВАТА , и също така и Христо Иванов, нали!
  Аз досега не съм чул Христо Иванов да е казал че “обича” нито дИбильян прасееФскиЙ, нито бокоТИКВАТА, нали! А дИбильян прасееФскиЙ го каза пред всички!
  Всичко това показва, че единствената истинска и доживотна “обич” спрямо кафявият джендърски мОчлЮ дИбильян прасееФскиЙ може да е само от Магнитски и RICO!
  Той поддържа всички гнусни кафяви клюкарски джендъри , като него. Той винаги е давал клюкарските кампании на кафявите си кУрвизанки от кафявите клюкарници, които финансира с милиардите откраднати от КТБ и от всичките други банки и “държавни” предприятия, с помощта от джендърската си бандитска падруга бокоТИКВАТА !
  ДОЛУ паразитният бандитски “бизмесмемь” и мОчо дИбильян прасееФскиЙ, долу донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, долу агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. По словото им ще ги разпознаеш. Когато преди години беше на мода “ще ви оправя за 800 дни” работех точно срещу централата на царчето. Ул. Шишман и ул. Паренсов.
  Тоя гнусен тип крещеше насред улицата как щял да оправи всички. Без никаква свян! Да не сме очквали, че към 2024 е по – различен?

 4. boulevardbulgaria.bg/articles/chakarov-shtyal-da-otstranyava-gnili-yabalki-v-dps-s-peevski-no-otkaza-da-otgovarya-na-vaprosi-za-sanktsioniraniya-po-zakona-magnitski
  ”.. вместо това заговори за нивото на “политическия диалог” в момента и необходимостта от нормализирането му, за да има стабилност. Чакъров отказа и да каже и какво е мнението му за начина, по който Пеевски се включва в диалога с определяния от него като “момченце” 61-годишен министър-председател”
  – лесно е да си прост
  boulevardbulgaria.bg/articles/vesko-e-tuk-znachi-sadebnata-sistema-raboti-razmislite-na-rositsa-kirova-ot-gerb-varhu-pravosadieto
  “.. това се случи в анкетната комисия “Нотариуса”, докато депутатката от ГЕРБ Росица Кирова развиваше възгледите си за правосъдието и презумпцията за невиновност … Всички познаваме много хора, които са били обвинявани в различни неща и са попадали в ареста, а след това са били оправдавани. Това е начинът, по който работи правосъдната система”
  – да припомня за червения пират през 2016-та нахълта на заседание на ВСС
  m.inews.bg/България/Член-на-ВСС-Борисов-показа-SMS-a-за-да-сплаши-Лозан-Панов_l.a_c.327_i.494947.html
  .. нямал нищо против, ако има извършено от него престъпление, прокуратурата да го разследва, но не виждал да има такова и му е омръзнало в медиите да чете, че ВСС разследва “Яневагейт”
  – за днешния червен пират , КОЙ знае защо, коментира член на Комисията по хазарта по времето, когато са използвани вратички Божков да не плати едни 600 милиона
  frognews.bg/novini/iavor-kolev-koito-raboteshe-traktora-cherveniiat-pirat-zaplashval-huliganski-podbudi-psihicheski-otkloneniia.html

 5. Извинявам се за офтопика, но мисля, че е важно:

  “С панихида община Плевен почете паметта на Цар Освободител Александър ІІ”

  300,000 добруджанци са оковани и продадени в робство в Сибир от царя „освободител“ – Българската независимост и Русия –
  http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=27&t=403

 6. Сенека е уцелил ,но Линкълн е казал това за американският народ, а не за народ въобще и най-малко за българският.
  Тук Славейков е казал не сме народ,а мърша.
  Мършата можеш да я лъжеш с едни същи номера постоянно.

 7. Това,което Сенека е казал, направо удря в десятката. От собствен опит знам.

 8. Към Рол:

  При пореден сблъсък, който ми беше натрапен тези дни (отново, почти не минава ден без подобни инциденти) на публично място (в трамвая в случая), една видимо интелигентна жена ме поздрави след края на спречкването, че съм парирал агресора по възможно най-подходящ начин без да се поддам на изкушението да отвърна по подобаващ начин.

  След този комплимент й от върнах, че имам неудоволствието често да бъда нападан от разни същества, които безпогрешно разпознават в мен мишена, която няма да им отвърне със същото и това е една от причините да си позволяват да ме нападат “смело”.

  Имам предвид възрастни хора, вкл. жени, уверени, че такъв като мен не би им ударил юмрук в нахалната муцуна. Никога ни биха се осмелили да направят нещо подобно срещу някоя явна мутра.

  Има обаче и категории бабаити с големи габарити, на които е по-добре да не отвръщаш изобщо, защото те това и чакат като повод за физическа разправа. Ако не се съобразявах с всичко това, трябваше да се превърна в нещо като Сидеров, който налиташе на бой до неотдавна, видно от разни видеоклипове.

  Въпреки това не могат да ме накарат да се оттегля в доброволно самоизгнание, за не се мяркам пред очите на душевно болни, които явно привличам.

 9. Пълен с (неприятни) изненади се оказа пээвски. Не му стига хомоеротиката, ами избива и тежки комплекси. Напоследък го хващам и че се опитва да имитира маниера на говорене на бацэ. Резултатът е като на всеки лош имитатор: слаб (2). Продължавам да не разбирам с кой акъл доган реши, че точно такъв типаж трябва да управлява неговата ОПГ. Ако съм от турското малцинство бих го чувствал/а като лична обида да ми пробутват такъв противен лидер. Познавам донякъде манталитета на нашите турци и знам, че не биха приели българин за лидер, камо ли пък такъв. Затова няма да се изненадам ако ДПС вече губи сериозно турското малцинство и занапред ще заложи решително на купен ромски вот, за да не изчезне заедно с БСП. Тук вече носителят на световната награда “Магнитски” няма как да не блесне.

 10. Не е съвсем по темата, но “евроатлантиците” геройкото и шиши са се задействали да убедят нечетящите, че те са най-истинските.
  Просташката атака срещу министър Тагарев не е случайна. Много им се иска ние да забравим слугинството им на раzzия през годините и вече те да са най-атлантиците.
  Като няма за какво да се захванат започнаха атака за това, че трошляците “бтр” още не са в Украйна. Никакви правила за тях не са важни. Най-важното е да бъде отстранен автентичният евроатлантически генерал министър на отбраната г-н Тагарев!
  Не зная дали ще успеят, но Роман Свитан преди 2 дни каза следното: “Ние сме дълбоко признателни и поклон към нашите приятели в България за това, че ни доставиха над 120 000 снаряда 122мм навреме, за да се компенсират спрените доставки на 155мм от запад. Това ни помогна да устоим!”
  Те просто са използвали останалите от съветско време оръдия.
  Дано нашите приятели от НАТО не позволят отстраняването да се случи!

 11. Тодор Тодоров 💛💙,

  “3 март престана да бъде ден, в който се отбелязва признателност към загиналите за българската свобода войни от армията на Руската империя – руси, украинци, белоруси, финландци, литовци, латвийци, грузинци и т.н. През последните години той се използва за отправяне на директни антиевропейски и антидемократични послания”- https://frognews.bg/novini/stefan-dechev-frogniuz-3-mart-dnes-ima-funktsiite-koito-izpalniavashe-9-septemvri-vreme-totalitarniia-rejim.html
  *софийски детски градини искат родителите да подпишат ”информирано съгласие” да водят децата им в руския ”културен” център – https://daniivanov.blogspot.com/2024/03/blog-post_41.html
  … нещо като калибровката на копейките(https://boulevardbulgaria.bg/articles/psihiatar-kalibroval-deputatite-ot-vazrazhdane-na-grupova-sreshta-v-tarsene-na-vrag-s-partien-bilet)
  – МЕДИИТЕ , ГЛУПАКО . . .

 12. Не слуачйна и организирана атака срещу Тагарев от видните, макар и доста понапълняли евроатлантици. Надявам се и желая достатъчно твърдост на ПП-ДБ в пазарлъка, този човек да остане начло на МНО.
  Ако питаш двамата дебелака, нужен е още един – шкембе войвода, та да се “оправим”.

 13. Към Попов:

  Шкембе войвода днес окупира ефира на БНТ. Изсипа фалцетно тон руzки опорки и откровени лъжи, но Любенов нито за момент не му възрази.

 14. Някак си тихомълком мина смяната на ключови фигури в БТВ и НОВА. И нещата не закъсняха. Студиата се върнаха във формата, който имаха преди редовното правителство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.