Защо Западът подхвърля бонбонки в клетката на руzката мечка въпреки надписа “не хранете животните”

Напоследък от враждебната чужбина подхвърлиха вкусни пропагандни бонбонки в клетката на изолираната от Запада руzка мечка. При това там отлично знаят, че това е зле за нейното здраве-създава лъжливо чувство за еуфория и води до кариес на зъбите. Ето защо е интересно да се запитаме кой кого води за носа в тази информационна война.

Няма да се спирам на забавянето на американската помощ от 60 милиарда долара за Украйна. Тази дъвка е истинска. Оригинално американска е – като онези, които съветските деца буквално си просеха от чужденците на Червения площад (ако щете вярвайте, но съм съм жив свидетел, как дечурлига бяха готови да ползват дори дъвки втора употреба, стига да са оригинални). 

Имам предвид не някакви случайни подаръци, подхвърлени от недобросъвестни посетители на мечата бърлога, а именно сериозни западни източници. Те отлично разчитат знака “не хранете животните”, но въпреки това го правят.

Серията “странности” в това отношение започна с есето на Командващия въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни в сп. “Икономист” на 2 ноември 2023 г.. В него той изненада света с критика на военната тактика на страната, обяснявайки застоя в украинската контраофанзива. На практика това означаваше разминаване с позицията на президента Зеленски. 

 

Възникна въпросът дали един от двамата ще си ходи. Руzката дезинформация от ранна есен подхвърляше “прогнозата”, че до нова година Зеленски щял да бъде свален (от кого ли-намекът беше, че от Запада, т.е. от американците по подразбиране според рашистката логика). Както знаем, нищо подобно не се случи, но се оказа, че Залужни е подготвил общественото мнение и света за ротацията в украинското военно командване.

Кадрите на раздялата на раздялата на Зеленски със Залужни показаха техни прегръдки и усмивки.

НА СНИМКАТА ( Ройтерс): Зеленски и току-що уволненият от него на 8 февруари 2024 г. генерал Залужни

 

 

 

 

Президентът изрече многобройни комплименти за генерала, когото нарече герой. Остана обаче неяснотата как така ситуацията беше отиграна с помощта на авторитетното британски издание, което от десетилетия има непоклатим престиж в областта на журналистическия професионализъм и достоверността на написаното в него.

Моят прочит на факта е, че Залужни е бил инициаторът за публикацията. Не му е било “поръчано” от “Економист”. Така беше смекчен ефекта от шока с неговото последвало уволнение. Избрал е не случайно “Икономист” по причините, за които стана дума по-горе. А дали и Зеленски е бил посветен в това начинание, няма как да знам. Но изглежда, че това е вероятно, съдейки по видимо сърдечната раздяла между двамата, която опроверга спекулациите за някаква вражда между героите ( обявени за герои от списания “Тайм” , което посвети по-рано на всеки от тях корица с изображението им).   

Следващото подсладено удоволствие за руzката мечка дойде от не по-малко изненадващ украински източник. Началникът на украинското военно разузнаване генерал Буданов, изключително омразен на рашистките войнолюбци заради ръководените от него успешни операции срещу обекти в окупираните земи, а вероятно и в руzкия тил, потвърди твърдението на сибирските медици, че Навални наистина е починал от тромб. 

Не беше специално изявление. Каза го 10 дни след смъртта на опозиционера между другото, но думите му имат свойството да бъдат усилвани. Изглеждаше като смайваща подкрепа за Кремъл, в която няма никаква логика.

Серията от лакомства за руzката мечка продължи със специален подарък “Made in America” . “Ню Йорк таймс” публикува репортаж от бази на ЦРУ в Украйна. Подчертавам думата репортаж. Защото не ставаше дума за преразказ, а явно за впечатления от мястото на събитието. 

Репортажът описва как изглежда отвън база на ЦРУ и нейната маскировка. Има и вътрешна снимка. От това по-достоверно-(на)здраве му кажи! Не като “ два източкиха потвърдиха…”. Вестникът си залага авторитета от първо лице, а и възражения от Белия дом нямаше след публикацията.

Едва ли някой се е съмнявал, че американското разузнаване помага на Украйна, но в статията се посочва данни за 12 бази на ЦРУ и се казва, че тяхното изграждане е започнало преди 10 години. С други думи, направо дава възможност на мечешката пропаганда да ликува, че е имало защо Украйна да бъде атакувана. 

Всичко е толкова явно и еднопосочно, че се чудя какво ли се крие зад тази толкова полезна за Кремъл очевидност. Не се наемам да спекулирам, но мога само да припомня, че сред причините Хитлер да загуби войната е била изключително ефективната дезинформация на англо-американските съюзници. Силата на дезинформационната им война, чрез която заблуждават фатално врага за най-големите си операции в Европа, е постигането на абсолютна достоверност в изпращаните послания.

За всичко това разговорът ще продължи след войната, която ще завърши за Путлер, както и за Хитлер. Единствената разлика между разгрома на нацистка Германия и предстоящото поражение на рашистката московия е, че никой не се кани да окупира московията. Ще се наложи нейните жители сами да се оправят без помощна на окупационните власти, които вдигнаха от пепелищата следвоенна (Западна) Германия и Япония.

И все пак, нека отбележа нещо очевидно: днес мечката танцува от радост, че врагът я черпи със сладости, утре може да се събуди с главоболие от факта, че е приела да се позовава на вражески източници. Ще изпадне в положението да не може да дискредитира в очите на публиката друга тяхна, този път твърде горчива информация.

А отговорът на въпроса в заглавието е: точно затова подхвърлят въпросните бонбонки, защото са вредни за това животно. Ефектът предстои да видим.

 

19 мнения за “Защо Западът подхвърля бонбонки в клетката на руzката мечка въпреки надписа “не хранете животните””

 1. Да допълня И за “изтеклият” запис от съвещанието на генерали от Бундесвера с който Маргото боброедката толкова се пъчи. Висшите военни уточняват единстевено бройката на ракетите Таурас които са достатъчни за окончателното бастисване на Кримският мост. Ама Шолц още не бил дал “добро”. Той и Макрон се водеше до онзи ден кат гълъб на гълъбите, ама… Педерацията е с one way ticket към утилизация само дето се уточнява начина на ликвидацията ѝ и след военното ѝ устройство. Шалтера!

 2. Свидетелство за ужаса, който спохожда руските войски от първо лице на пленен руски медик за обстановката в с. Кринки – източния бряг на Днепър до Херсон:
  https://t.me/supernova_plus/28853

 3. Сътрудници от ЧВК Вагнер крадат цветята от гроба на Навални и ги носят на гроба на Пригожин. Моля квалифициран психиатър за анализ:
  https://t.me/ButusovPlus/8500

 4. Авдеевско направление. Ликвидирaн в пълeн състав щурмови взвод ВС РФ на куп, “плечом к плечу”, лежат на фонa, на унищожен танка Т-80БВ. Руски публични източници съобщават,
  че са унищожени 37 военнослужещи ВС РФ.
  https://t.me/ButusovPlus/8488?single

 5. Към The Rock:

  А, моля, моля, това е туземен патент на другарите у нас. По време на НРБ нощем пренасяха цветя от паметника на Апостола, положени на 19 февруари, за 23 февруари на МОЧА в чест на любимата им окупационна армия.
  Този факт е малко известен и вероятно днес ще отрекат, но има хора, които все пак помнят.

 6. Успоредици и разлики – цитат от “Освободителни” мисии на Съв.съюз по света и нас:
  ” Като се има предвид, че съотношението между убит германец и убит руснак за целата война е 1 към 14. След Сталинград е дошло време за взимане на стратегическо решение с фундаментална важност. Първа алтернатива е, ходом с войната, и след нея, курс към окупации, антиколониални, антикапиталистични войни, и завладеване на света,с прилагане на принципа “Не изведнъж, а малко по малко”.Втора алтернатива е, прибиране в границите на Съв. съюз, 15-20-годишно лекуване на раните, и СЛЕД ТОВА прилагане на първата алтернатива. Чърчил и Рузвелт предпочитат Първата алтернатива, умело пробутват стратегическа дезинформация,и въз основа на нея Сталин взима решение: курс Първа ал-тернатива. Този курс води до бавно и сигурно закопаване на Съв. съюз. Нужни са 48 години и 7 месеца (май 1943 – 25 декември 1991 г.) и добри гробари, като САЩ и Англия. Неколко дни след взимане на решението, за скриване на взетия курс, на 22 май 1943 г., Сталин прави първия ход: разтуря КИН. Всъщност КИН во главе с Г.Димитров, преименуван на Външен отдел на ЦК на КПСС, върши същата работа , командва петата колона в целия свет.
  Въз основа на дезинформиране Сталин е убеден, че: 1. Съв. съюз ще получи 50% от индустрията и 50% от държавното имущество на Германия. 2. Германия ще бъде разпокъсана на стотина несуверени държавици, и в тех ще има само незначителна текстилна индустрия, земеделие, и скотовъдство (това е тайният план Моргентау, на името на третия по йерархия човек в правителството на САЩ). 3. САЩ ще провеждат политика на изолационизъм, ще търгуват, ще тънат в разкош, мислейки само за ядене, пиене,удоволствия, ще демонстрират егоизъм и цинизъм, и не ще се интересуват какво става по света. В Москва мислат: американците имат много пари, техните пари се въртът и възпроизвеждат, и периода “ядене, пиене, хихо-михо” ще трае 50 години, а са ни необходими 5 години, за да бъдат обесени. При това, тези лакоми гадняри, както казва Ленин, са готови да продадат въжето, с което ще ги обесат. Вече нема да ги има тези мръсни капиталисти, които безмилостно експлоатират и тероризират трудещите се. 4. Европа, и други райони в света, ще се гърчат в следвоенна икономическа разруха, инфлация, безработица, беднотия, болести. 5. Ще има политическа нестабилност, лоши правителства. 6. Колониалната система ще остане. 7. САЩ и Англия не ще насърчават и поддържат демокрацията. 8. Ще има неефективна международна организация, и не ще има сътрудничество в търговията, валутата, финансиране.
  Всичко това не става. Съв.съюз получава 10 % от индустрията и имуществото на Германия. Германия е разделена на 2 части, и това е позволено за да има антисъветската изложба до ГДР. Същото е направено и с Корея. Има план Маршал, има доктрина Труман, има НАТО, премахване на колониалната система, ООН, демокрация,сътрудничество, политическа стабилност. “Доктрината Труман”е прогласена на 12 март 1947 г. в Сената: САЩ ще поддър-жат “свободните народи, съпротивляващи се на въоръжени малцинства, или на външни сили, които искат да ги подчинат”.Прилагането є започва с поддръжка на Гърция и Турция.
  Англия и САЩ печелат Втората световна война, главно, на доброто стратегическо (политическо, икономическо и военно) разузнаване, което се прави с интелигентност, интелектуална честност, съвест, познания и пари. На съветското разузнаване в значителна степен липсва първата, третата, четвъртата даденост, отчасти и втората. Затова Хитлер на 22 юни 1941 г. изпреварва с 2 седмици нападението на Сталин. Затова, предимно с съветска кръв е победена Германия, а Съв.съюз е омаломощеН. Затова има погрешен курс ”Първа алтернатива”. От курс Първа алтернатива следва подло обявяване на война на България, окупиране и установяване на фактически протекторат на: България, Румъния, Унгария, Источна Германия, и поставяне на доминирани от съветски агенти терористични правителства, изпълняващи заповедите на тайни съветници…(ИванЛилов)”
  – припомням, че дроновете са заложени в плана на главнокомандващия ВСУ ген.Залужни за победа над Русия
  https://www.actualno.com/europe/armija-dronove-zelenski-izdade-ukaz-za-nov-rod-vojski-v-ukrajna-video-news_2154065.html
  и това е задачата на ген.Залужни – точно дроновете са заложени в неговия план за победа над Русия . . .

 7. Не знаех за този факт г-н Инджев!!! Нямам думи!!! Бъдете здрав!

 8. https://www.capital.bg/biznes/energetika/2023/08/28/4522208_iztekli_dokumenti_podarukut_na_borisov_za_putin_-/
  Скандал е слаба дума – https://www.facebook.com/IlianDraVassilev/?locale=bg_BG

  Petko Petkov: InformNapalm писаха наскоро за хакнатият мейл на Евгений Зобнин, помощника на Бабаков в руската Дума. Дъмповете ни бяха изпратени. В тях има имейли и криптирани прикачени файлове. В част от имейлите се говори за Турски Поток, за Радев и някои топли връзки с ГЕРБ, като бате Бойко и кака Теменужка.Щастлив съм да ви споделя, че екипът от елфи успя да пробие защитата на файловете и вече имаме достъп до съдържанието…
  https://www.facebook.com/fakedob/posts/pfbid0SEjNF9FaAaRRu3BrLQEbcMkDn6HWvon5jnKkPQKZemMwZCCqLu6WGb7h48f76MjBl?locale=bg_BG
  – пътната карта на банкянския руски поток …

 9. Не виждам никакви “бонбонки”. Украинските служби си вършат перфектно работата. Залужний, Буданов – отлична работа. Няма как без авиация да направиш пробив. Залужний знаеше това и падна жертва на западните планове, различни от неговите. Буданов направи нужното. Той каза на украинците – Навални не беше наш доброжелател. Нека не го превъзнасяме. Що се отнася до базите на ЦРУ – информацията за тях следва линията от Париж. Казват на света – свиквайте с мисълта за западно присъствие в Украйна. Първо с тайни бази, военни инструктори, после с пенсионери-летци за Ф16 и т.н. Тази война ще е дълга и трудна. Без наше пряко участиве не може да бъде спечелена….

 10. Защо “Западът”? Нали няма Пак да превъзнасяме и обожествяваме по стария обичай, така както едно време Партийните идиоти обожествяваха Съветския съюз!?
  “Западът” не е нищо повече от обикновен свят, пълен с обикновени хора, които живеят обикновен живот. Западът не е Господ, не е нещо Извънземно, не е Раят. Западът се тресе от Противоречия, Недомислици, Разбойничества, Глупости и т.н.
  Точно най-западната част на Европа не иска да е в съюз с останалата европейска част. Брекзита не е имагинерен. Той показва, че Западът е имагинерно понятие.
  Така както оставиха Османската империя да стигне до Виена, така както само един западен журналист посети Батак, така и сега са ту напред ту назад за Украйна. Ако има нещо, което държи зашита западна и средна европа, това е Ватикана и силната вяра. Това обединява Западът и това раздели Англия с Германия Франция и Испания. Тези неща ако не си ги казваме просто нищо не казваме. От друга страна Православието няма своята Ватикана и няма кой да усмирява Разбойниците, които вилнеят със златни кръстове на гърдите, както сега са Русия срещу Украйна. Само Вярата може да успокои алчността, омразата и жестокостта. Трябва да си ги казваме тези неща честно а не да се правим на много умни и учени.
  Гърция, Сърбия, България, кога са били единни??? Защо?? Защото няма Православен Папа и няма Православна Ватикана.
  Ако бяха единни, сега на юг нямаше да има Истанбул а Константинопол.
  Иначе как си представяте две Християнски държави като Русия и Украйна, говорещи един език да се хванат гуша за гуша и “Западът”, сега се чуди и мае как да ги разтърве???!!
  И кво прави западът??? Чака ги да се уморят и изтощят но ако се подлъжем по Омразата и продължим да наливаме масло в огъня няма скоро да има Мир. В момента западът прави така, че Украйна да е равностойна но не и дава повече да има предимство, защото в Русия има много военна сила струпана за война не с Украйна а със Запада. Русия може сто години да води война а не 3. Защо се лъжем не знам. А след 100 години ще има ли въобще Украйна ако войната не спре??? Какво пречи на Западът да срути Кримския Мост??? Нищо. Ще пуснат 100 морски дрона отдолу, 200 ракети отгоре и готово. Ама не стоят така нещата. И това ако не го разбираме значи сме просто глупаци.

 11. Сигурно ще има Ваш коментар по днешният руски празник, НО да се разпиша, че бях прав… мернах вече 3 броя руски знамена от няма и 3 секунден кадър от връх Свети Никола…

 12. Към
  oneidiot
  03.03.2024 в 08:26:
  Наистина е ИДИОТСКИ брътвеж това, което си “натворил”! Нещо повече това е ТРОЙянсКА ИДИОТСКА атечествено- путлерастка пропаГАДность!
  КОЙ е “превъзнасял” “Запада”, а???
  Там живеят хора , а не “пролетарски арийци” , като в любимият ти Хуйлостань и другите му атечествено-болшевишки фашистко-империЯлистки клонинги , като КНДРь, (т)ИРАНь, Венецуела, разни маоисти МАДуровисти, кастристи, и всички други путлерасти!!!!!
  И папата отдавна не участва в вътрешното управление и политика на “западните” държави и на европейските въобще още от Ренесанса и Просвещението, и отделянето на църквата от “държавата” , което довежда и до появата на протестантите , след Мартин Лутър.Там няма протестантски папа , а повечето държави над Алпите не са и католици !
  А православието въобще не подчинено на Константинопол, който почти винаги е бил пръв сред равни.
  И не Хуйлостань и Украйна са се “хванали за гушата”, а твоят альфа-ТЪПькачЪТ хунтараторь Хуйло извършва геноцид в Украйна, която е ЖЕРТВАТА, на твоят атечествено-болшевишки и атечествено-чекистки ТЪПькачь!
  Оди и одите на крЕйсера мАсква, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на крЕйсера мАсква, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3 мартЬ , оди на хуйло ти!

 13. Виждам,че даже в този блог се опитва промъкване на руската пета колона маскираща се с произведение на Достоевски.Всуе!!!Ще бъдете окобзонени скоро…

 14. Всъщност Буданов беше доста пестелив в изказа.
  Отговорът му беше 1:1 от учебника на специалните служби. Той каза от какво е умрял Навални, а не кой е отговорен за това. 🙂

  Що и ние нямаме такъв шеф на разузнаването?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.