Руzкият дядо мраzь

Ще спестя на днешния 3 март синтеза на онова, което съм написал и доказал със стотици цитати (предимно от руски произход) в рамките на стотици страници в книгата “Измамата “Сан Стефано” за тази отправна точка на пагубната за България зависимост от от най – големия по територия и значение световен потисник на свободата и тогава през 1878-ма, и днес пред 2024 -та. 

Отбелязвам в същото време напредъка, който през последните години извървя у нас истината за 3 март. Тя днес е доминираща във водещите сайтове, четени от образованите и свободолюбиви българи. Чувствам се поне малко удовлетворен след като дълги години бях част от едно сатанизирано малцинство.

Усещането ми е като на софиянец, преминал от обругаването и маргинализирането до победата над МОЧА, подкрепена и за пръв път осветена със статистически данни. Според тях столичаните, поддържащи премахването на този централен символ на съветската окупация от центъра на столицата ни, са два пъти повече от съветолюбивите туземни братушки на чуждия завоевател. 

Ще дойде ден това съотношение да се разпростре в цяла България и да засегне също въпроса за края на робуването на новия 9-ти септември, какъвто е 3 март.

Къде по “календарни” причини, къде заради наслоенията от вредната конюнктура, в масово насажданите представи у нас за историята ни царуват неточности, манипулации и от(кр)ов(е)ни лъжи.

Разни каракачанки все така лаят от държавната телевизия, че българската държавност била възстановена на 3 март с подписването на един обречен на преразглеждане от самата руска дипломация предварителен договор между две воюващи за контрола над българите империи, а победителката съзнателно мами “братушките” си, че им дарява земи, над които няма власт извън окупираните от нейната армия територии.

Както празнувахме октомврийския болшевишки преврат от 1917-та през ноември, така и продължаваме да отбелязваме Априлското въстание през май. 

На паметника на Александър II срещу Народното събрание все така се мъдри неговото определение като “Освободител”, макар всеки желаещ да знае истината отдавна да е разбрал, че е закичен с това прозвище заради освобождаването на руските роби с декрета от 1861 г.- на същия онзи 3 март, изчакан от неговите подмазвачи за обявяване на споразумението с османците, за да съвпадне и с руските празненства по годишнината от възкачването на императора, състояло се пак на 3 март, но през 1855 г.  

В чугунените глави на русолюбците все така кънти лъжата за “двойното” ни освобождение. Въздишат по оксиморона да бъдем освобождавани от несвободни хора в шинели, които са им наденали, за да освободят Босфора и Дарданелите за руското корабоплаване. Умирали са с името на царя на уста ( а не на българите и още по-малко на България). Наричат “освобождение” и второто им пришествие тук, славейки болшевиките, сред които един Улянов, брат на Ленин, е отнел живота на “Царя освободител”. 

От Москва разбъркват системно чрез продължаваща пропаганда тази каша в много български глави с цел да постигнат необявената си цел под лозунга “разединението ( на българите) прави силата (ни)”.

Упорити в преследването на тази цел, пратениците на Путлер у нас от една страна нахалстват в твърденията си, че повече българи ги обичат, а от друга редовно финтират тази български “любов”, изпитвайки (българо)фобия. Поднасят си цветята за празника на червената им работническо-селска армия не на 23 февруари, а ден преди това. По същия начин финтираха вчера “народната любов” у нас и с изкачването на връх “Свети Никола”, упорито наричан “Шипка” .  Не на 9-ти, а на 8-ми май си изпълниха ритуала пред МОЧА миналата година, но това поне им беше за последно…

Отношенията ни са сведени до нулата, твърдят от Москва днес, но не отзовават своите провалени дипломати и шпиони от България, както би постъпил отново любимият на Путлер император Александър III, чийто бюст днешният цар си държи в библиотеката зад гърба си. Важно им е да поддържат отвътре провокациите си срещу България, за да демонстрират колко величава е тяхната подлост. 

Смятат за своя вътрешна работа правото да изтезават и убиват опозиционери, запазвайки си безнаказаната привилегия да се разпореждат тук както смятат за добре, включително чрез нагъл отказ на пратеничката Митрофанова да се яви за обяснение в българското външно министерство. 

 

Стигнаха вече дотам да наричат “освободител” и днешния руzки цар Путлер, който в прав текст оправда миналия месец в едно подобие на интервю агресията на Хитлер срещу Полша. Руzкият цар я мрази безкрайно заради нейния дискредитиращ изостаналата московия просперитет, поради което буквално изтърбушва в нацистки стил историята. Световната! 

 

 

 

 

 

 

 

Да, цари мраз в официалните ни двустранни отношения, но това е заради техния мраzь (думата означава на техния език измет), царуващ в Кремъл. Истински дядо мраzь!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

 

   

 

22 мнения за “Руzкият дядо мраzь”

 1. Да, все верни неща, г-н Инджев.
  Но се питам има ли почва у нас тези думи да попият и да дадат някакъв друг плод ( освен “калинка-малинка”) в по-широк план?….
  Може би има надежда, след като самият Л. Н. Толстой е допуснал, че щом злото може да е така активно, защо и доброто да не може. ( въпреки, че това си е един природен закон: силата, с която е заредено злото, е електричеството, а силата на доброто е магнетизмът). А знанието наистина е най- магнетичното нещо. Но освен, че трябва да се приеме, то трябва и да се приложи. Доста трудна задача на фона на армията наши пропагандони…

  И поздрав за едни кресльовци, които днес пак опорочиха паметта на опълченците ни:

  С БАЙРАК В РЪКА ПОСРЕЩАМ ТРЕТИ МАРТ,
  ЗАРЯ ОЧАКВАМЕ И ПЪЛНИМ КАНИТЕ.
  НО ЖАЛКО Е, ЧЕ ВМЕСТО БОНАПАРТ,
  МОСКОВЕЦЪТ Е СЛЯЗЪЛ НА БАЛКАНИТЕ…

 2. Вече имаше предложение да се премахне колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ! Но ……. НО няКОЙ отказа да се случи това !
  Дали някой се сеща #КОЙ! остави ЛЪЖАТА за АсвАбАждението на 3-иЙ мартЬ в конституцията, а???
  Дали едни мутро-милЮЮЮционерски ДОЛАРатлантици не го оставиха?
  Дали това не е една атечествено-мутромилЮЮЮционетска банкянска МУТРА и атечествено-геЙрберастката му ШАЙКА , а???
  Да им припомним , ПАК, че колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ не е “честван” нито преди 1944г. от “монархофашистите” , нито след 1944г. от атечествено-болшевишките терористични колониални колаборационисти от БКПь и правешкият им тато-ди-тути-каскети! НАЛИ!
  Така че няма нито някакви “традиции” за 3 мартЬ преди 1944г. , а още по-малко след това , до 1989г.!!!
  Всичко това показа , че 3-иЙ мартЬ е един ФЕЙКь, една огромна ЛЪЖА, която никога не е била национален празник преди 1991г..
  Това е още един, най-голямият МОЧА, останал от терористичните ИЗРОДьи от БКПь, дори след рухването на колониалният им терористичен режим и хунта , след 1989г.!!!
  Дали може да “оспори” всичко това атепествено-колониалният атечествено-ченгесарски агенть и истЕрикь на КДСь – бай ви ванЮ каракачаньскиЙ,а???
  Да наистина краят на поредната 12-та моZZковско-османската война води до Третата българска държава, но това нямаше да се случи , ако другите европейски “велики” сили не бяха изхвърлили царя-АсвАбАдитель от новата му задунайска губерния с договора от Берлин! Ако другите европейски държави не бяха изхвърлили царя-АсвАбАдитель от България, то царя-АсвАбАдитель щеше да стане царя-батюшка в новата му задунайска балканска губерния, както стана в грузинската и арменската му губернии, които , уж, АсвАбАди на Кавказкия фронт на войната от 1877-78г., ето това нека “обясни” атечествено-колониалният популистки путлераст бай ви ванЮ каракачаньскиЙ! Оди на хуйло ти!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ , долу колониалният МОЧА 3-иЙ мартЬ, оди на хуйло ти!

 3. Към Ники Д:
  Не е въпросът в почвата. Всъщност сам отговаряте на въпроса си:
  “… силата на доброто е магнетизмът. А знанието наистина е най- магнетичното нещо”.
  Невежеството е спънката. Не съществува истински образован българин, който да е русофил. Освен ако не е добре платена еничарска гнида.
  Ерго, ключът е в ОБРАЗОВАНИЕТО – като система и съдържание! Убеден съм, че днес /и отколе/, това е задача от първостепенно значение!

 4. Русия е попречила на българите да се освободят сами пълноценно и качествено поне на нивото на малкото арменско освобождение 1894-1896г. с освободени пълноценно и качествено над 200 000 арменци, ако не на голямото 1915-1923г. с освободени над 1 500 000. Илинденско-Преображенското въстание постига по-скромни успехи, но пак има сериозен брой пълноценно освободени.

 5. Павка, що ли не съм изненадан, че И Великият Конрад Аденауер е бил на същото мнение. Поставял е в приоритетите на страната образованието. Резултатите са налице. Германия е локомотивът на Европа.

 6. В интерес на Русия е било да започне поредната единадесета Руско-Турска война, защото се е стремяла към Проливите.

  В наш интерес е да не сме й благодарни, защото това ни прави зависими, а и защото Русия:

  1861 – обявява се срещу българската църковна независимост. Руският посланик княз Лобанов съдейства на гръцкия патриарх да изпрати на заточение българските владици Иларион Макариополски, Авксентий Велешки и Паисий Пловдивски. Лобанов организира и отвличането на архиепископ Йосиф Соколски,
  1873 – враг е на българското освободително движение, защото успехът му би направил България независима, в това число и от Русия. Граф Игнатиев подкрепя обесването на Левски. В писмо до Горчаков от 25 януари той тържествува: „Софийската афера“, тоест смъртната присъда на Левски, е приключила с „щастлив изход“,
  1876 – в Райхщатското споразумение Русия декларира, че създаването на голяма българска държава е изключено. Същото е потвърдено в Будапещенската конвенция от 1877 и в Лондонското споразумение от 1878, подписано непосредствено преди Берлинския конгрес.
  Очевадно е, че Санстефанският мирен договор е един фарс за пред българите,
  1878 – подарява на Сърбия населените до тогава с българи Нишко и Пиротско. Подарява на Румъния Добруджа с изключение на южната й част,
  1881 – опитва се да наложи пълен контрол над България. Безапелационно изисква погасяването на Окупационния дълг от 89 640 000 златни лева или 32 тона злато, който ние изплащаме почти петкратно, включително с издръжката на руските бежанци от болшевишкия терор. Нашите вноски по дълга започват 1883 г, а отделно само за издръжка на руснаците между 1920 г. и 1951 г. са изплатени общо 343 797 189 лв,
  1885 – обявява се срещу Съединението, подтиква Турция и Сърбия да ни нападнат, отзовава руските офицери от нашата армия,
  1886 – организира преврат срещу законния български княз и при финалния му неуспех Русия апелира Османската империя да нахлуе в Тракия, а „българските“ русофили, начело с Драган Цанков, призовават официално с „махзар“ султана да окупира България.
  На 6 ноември Русия къса дипломатически отношения с България,
  1902 – посланикът на Русия в Цариград Зиновиев лично издейства назначаването на сръбски владици в Македония. Той заявява: „Политиката на Русия е Македония да не стане никога българска“,
  1903 – ултимативно предупреждава България да не помага на Илинденско-Преображенското въстание. Посланик Зиновиев настоява пред турците „по-бързо и решително да потушат въстанието и да използват повече оръдия“,
  1909 – с протоколите, подписани с Турция и България, Русия заменя несъбираемото си вземане към Турция със събираемо към България, което си е класическа изгодна за руснаците сделка. Това е неизгодно за нас, защото ставаме длъжници на Русия вместо на Турция, на която не сме имали намерение да плащаме и с която сме пред война, но е руското условие за признаване на независимостта ни, обявена на 22 септември 1908. Когато болшевиките идват на власт през 1917, анулират всички дългове и вземания на Русия поради простата причина, че дълговете са в пъти по-големи от вземанията. Това е друг изгоден за Съветите акт, който се оказва изгоден и за нас като длъжници.
  1912 – подкрепя енергично Румъния в претенциите й за Южна Добруджа. Руската идея е да се насочат румънските аспирации на юг и да се отклонят от руска Молдова,
  1913 – застава на страната на Сърбия в спора с България, а руският цар отива за риба при пристигането на българската делегация, което довежда до Междусъюзническата война. Подтиква Румъния да ни нападне: На 13 юни, три дни преди избухването й, руският посланик в Букурещ Шебеко информира румънците за предстоящата война и настоява крал Карол I да мине Дунав,
  1915 – обявява война на България и бомбардира Варна,
  1916 – напада България едновременно от югозапад – Македония и североизток – Добруджа. Бомбардира трикратно Балчик,
  1923-25 – подклажда Септемврийското въстание и комунистическите метежи и атентати у нас,
  1934 – контролираният от Москва Коминтерн обявява създаването на македонска нация. Това решение е поддържано и насилствено налагано от българските комунисти до 1963,
  1941-44 – инициатор е на комунистическия терор,
  1944 – обявява ни война и ни окупира, налагайки кървава сталинистка диктатура и т.н. и т.н.

  Отношението на Русия към България е резюмирано от Аксаков през декември 1885 в бр. 24 на вестник „Русь“ с думите:
  „Всяко тържество на българите е смърт за Русия“.

 7. Руски “нихилисти” за руския т.нар. “народ”:
  1.«Pуcckий ecть нaибoльший и нaинaглeйший лгун вo вceм cвeтe.» (Туpгeнeв);
  2.«Ox, kak тяжko жить в Poccии, в этoм cмepдючeм цeнтpe физичeckoгo и мopaльнoгo paзвpaтa, пoдлocти, вpaнья и злoдeйcтвa.» (Akcakoв);
  3.«Нapoд, koтopый блуждaeт пo Eвpoпe, и ищeт чтo мoжнo paзpушить, уничтoжить тoльko paди paзвлeчeния.» (Дocтoeвckий);
  4.«Нe нapoд, a ckoтинa, xaм, диkaя opдa, душeгубoв и злoдeeв.» (Булгakoв);
  5. «Нaивaжнeйшeю пpимeтoю удaчи pуcckoгo нapoдa ecть eгo caдиcтckaя жecтokocть.» (Гopьkий);
  6.«Нapoд, чтo нeнaвидит вoлю, oбoжaeт paбcтвo, любит цeпи нa cвoиx pуkax и нoгax, гpязный, физичeckи и мopaльнo гoтoвый в любoй мoмeнт угнeтaть вce и вcя.» (Шмeлeв);
  7.«Нapoд paвнoдушный дo нaимeньшeй oбязaннocти, дo нaимeньшeй cпpaвeдливocти, дo нaимeньшeй пpaвды, нapoд, чтo нe пpизнaeт чeлoвeчeckoe дocтoинcтвo, чтo цeлиkoм нe пpизнaeт ни cвoбoднoгo чeлoвeka, ни cвoбoднoй мыcли.» (Пушkин);
  8. «Caмoлюбиe и caмoмнeниe у нac eвpoпeйckиe, a paзвитиe и пocтупkи aзиaтckиe» (Чexoв);
  9. «Вooбщe, я дoлжeн выckaзaть cвoй пeчaльный взгляд нa pуcckoгo чeлoвeka. Pуcckий чeлoвek имeeт тakую cлaбую мoзгoвую cиcтeму, чтo нe cпocoбeн вocпpинимaть дeйcтвитeльнocть kak тakoвую. Для нeгo cущecтвуют тoльko cлoвa. Eгo уcлoвныe peфлekcы koopдиниpoвaны нe c дeйcтвитeльнocтью, a co cлoвaми» (akaд. И.П. Пaвлoв, Нoбeлeвckaя peчь).

 8. Към
  VladTepes
  03.03.2024 в 17:44:

  Запази атечествено-болшевишкия си атечествено-колониЯлен “сарказъмЬ” за твоите вековни ТУПькачи от моZZковията ти!
  Ето виж #КОЙ! е истинскияТ виновник за арменските геноциди и за българските геноциди , извършени от османските сОюзниците на моZZковските ти сводници:

  https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BD%D0%BA%D1%8F%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80

  През 1833г. джЕндЪрма на Европа – никАлай I сключва “дАгАворь” със султана на Османската империя, за да му спаси кожицата от египетските му васали , водени от албански еничарин – военачалник на египтяните!
  И след като османците вече не му се подчиняват , и не му дават църквата на Божия гроб в Йерусалим, джЕндЪрма обявява една от Кримските войни , която губи през 1856г. от Англия, Франция и османците.
  Така че моZZковската ти метрополия, винаги е търсила такива сОюзници, типичен “пример” е пакта Моллотовь-Рибентроп, между сОюзниците – атечествено-болшевишкия “вождь” – ТЪПарищь Сталинь и падругата му – атечествено-социалистическия му геноССе Хитлер!
  Оди и одите на Дракула ви, одите и на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

  ПОЗДРАВЯВАМ всички с ИСТИНСКИЯ “реванш” от 3 МАРТ 1918г. с Брест-Литовския мирен ДОГОВОР, а не с колониалното “примирие” между моZZковията и Османската империя, 40 години преди това! Оди на хуйло ти !

 9. VladTepes,

  с априлското въстание през 1833г. българите от Северозапада освобождават 6 околии и с активното съдействие на русия султанът ги отстъпва на Сърбия – 13 300 кв. км. населени точно с 200 000 българи – вместо едно малко българско княжество, Сърбия се разраства и за пръв път в своята история се разпростира до Тимок – историческите факти нямат стойност за русия, когато са в полза на българите – българското освобождение и в 1829 и в 1833 не се състои, въпреки благоприятните условия на египетската криза – руския военен флот е в Босфора и 30-хиляден руски корпус е пред Цариград – това спасява престолът на султана и той фактически е руски васал, а Черно море – руско езеро до 1840г. – Русия има претенции към Проливите и Цариград – “византийското наследство”, за което една България в етническите си граници е конкурент по право – след превземането на Цариград от кръстоносците Патриаршията е в Търново(не случайно паметника на Патриарх Евтимий на ул.графигнатиев в София след 1944 презрително беше наричан ”попа”) – всъщност на русия й се налага да води т. нар. ”освободителна” война точно, за да изведе от защитата на султанския закон Българската Екзархия, която обединява българите в Мизия, Тракия, Македония – подигравката с българите е, че 3-томартенската лъжа наречена СанСтефанска България е почти в границите на Екзархийска България , което циментира мита за ”подареното освобождение ”

 10. Обсесията към освободителя е ново робство, при което коленопреклонно се благодари за изгубената свобода.

  А пък за „двойно освободените“ слабоумници:

  В България нито е имало фашизъм, нито сме били окупирани от германците. Точно обратното: постигаме националното си обединение.

  Но и окупираните от Германия страни не са били освободени от СССР, а просто една престъпна диктатура е заменена с друга – още по-престъпна. Сталин освободителя е оксиморон.

  Само едно сравнение между двете диктатури:

  Димитров и шайката му са освободени след Лайбцигския процес поради липса на доказателства.

  Някой може ли да си представи набеден от Вишински или Берия (разбирай Сталин) да бъде освободен поради липса на доказателства?

  Нещо повече: освободени от германците, Танев и Попов са хвърлени в съветски затвор, като първият излиза, само защото като типичен комунист приема диверсионна акция срещу собствената си родина, а вторият престоява 17 години, от които първите две без присъда!

  Единствено международната известност на Димитров покрай процеса го спасява.

  Толкова за двете диктатури.

 11. Относно царят “освободител”, официално крепостното право е отменено 1861, на практика, не е ясно кога.

  В България като част от Османската империя някой знае ли кога крепостничеството е премахнато? (любимият източник Уикипедия казва 1855, но аз не знам)

 12. “Най-високият връх покорен в живота ни, е успехът да надраснем себе си, в търсене на истината”

 13. Към
  Иван Вангелов
  03.03.2024 в 22:01:
  Г-н Вангелов, преди години, особено в “епохата” преди пришествието на банкянският мутроатлантикЬ бокоТИКВАТА и даже на патрона му Кобурга, имаше по-голяма свобода на словото , защото при него България спадна с 70-80 места , и стигна до “спешното” 112 място.
  Така че при бокоТИКВАТА свободата на словото всяка година е спаднала с 10 места, световен “рекорд”, дори Хуйло трябваше над 20 години да го “догони”!
  Но все пак, бокоТИКВАТА не беше сам, особено много за унищожаването на свободата на словото “помогна” атечествено-клюкарския кафяв “бизмесмемь” и магнито-атлантик – дИбильян прасееФскиЙ , който унищожи “медиите” и вестникарските парцали в България. И затова САЩ и Англия го обявиха за “лауреать” на Магнитски и RICO, а и Брюксел и Кьовеши.
  И така да се върнем на случая с “освобождаването” на гошо Тарабата от Хитлер, преди бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ имаше различни информации , че за да “спаси” имиджа си , и на СССРь, и на “великата” атечествено-болшевишка КОНТРАреволюция, Сталин рекетира Хитлер и Третия райх, като арестува няколко германски спортисти или някаква германска делегация. И така Сталин ги “разненя” срещу атечествено-болшевишките си агенти от терористичната група на гошо Тарабата .
  Ето това е вероятната причина за “липсата” на доказателства срещу гошо Тарабата и “освобождаването” им от Хитлер!

 14. Да цитираме и Карл Маркс от книгата му “Тайната дипломация на XVIII век” издадена през 1899 година:
  „Пoдлocт, пoдoбнa нa koятo тpуднo ce нaмиpa в иcтopиятa. Чуди и Чуди нaвcяkъдe. Pуcия – тoвa e Мockoвиятa, koятo възниkвa cлeд paзпaдa нa Злaтнaтa Opдa. Люлka нa Мockoвиятa e билa kъpвaвoтo блaтo нa мoнгoлckoтo poбcтвo, a нe cуpoвaтa cлaвa нa eпoxaтa нa нopмaнитe. Cъвpeмeннaтa Pуcия нe e нищo дpугo, ocвeн пpeoбpaзeнaтa Мockoвия. Мockoвиятa e възпитaнa и изpacнaлa в ужacнaтa и гнуcнa шkoлa нa мoнгoлckoтo poбcтвo. Тя ce e зacилилa caмo блaгoдapeниe нa тoвa, чe e cтaнaлa виpтуoзнa в изkуcтвoтo нa poбcтвoтo. Дaжe cлeд cвoeтo ocвoбoждeниe, Мockoвиятa e пpoдължилa дa игpae cвoятa тpaдициoннa poля нa poбa, cтaнaл гocпoдap. Впocлeдcтвиe Пeтъp Вeлиkи cъчeтaл пoлитичeckoтo изkуcтвo нa мoнгoлckия poб c гopдитe cтpeмeжи нa мoнгoлckия влacтeлин, koмутo Чингиз xaн бил зaвeщaл дa ocъщecтви cвoя плaн зa зaвoювaнe нa cвeтa. Пoлитиkaтa нa Pуcия пpoдължaвa пoлитиkaтa нa Opдaтa, a нe пoлитиkaтa нa Pуcь [Kиeвcka]. Мockoвиятa e билa пpaвoпpиeмницa нe нa Pуcь, a нa Злaтнaтa Opдa.“

 15. Испанската армия е на границата с Украйна:

 16. Към
  Иван Вангелов
  03.03.2024 в 22:01:
  Г-н Вангелов, също и в някоя от книгите на Виктор Суворов пишеше за рекета на Сталин за освобождението на гошо Тарабата, чрез арестуването на германски спортисти, но не мога точно да ви кажа в коя .

 17. Русия е била 200 год. под татарско робство. Защо в празничния календар на русия премахването му не се отбелязва с ден обявен за национален празник?
  Всички страни на Балканския полуостров са били под турско робство/владичество. Всички от тях получават независимост след поредните войни между русия и турция. Защо никоя страна, с изключение на България, не почита този факт като определи ден за национален празник?
  Отговорът е един. Защото де факто признаваш, че си бил роб. А от това по-голямо унижение няма.
  На 3-ти март 1878г. някои части от българската територия в резултат на руско-турска война предизвикана от АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ попадат под руска окупация/владичество, останалите остават под турско владичество. На 13.07.1878г. с решение на Берлинския конгрес на част от територията на българите се възстановява българската държавност. За кого тогава трети март е Освобождение и национален празник на България? За робите разбира се, във всичките им форми!

 18. На базата на лични наблюдения отбелязахме интересен факт във връзка с вчерашния им празДник. Вкъщи сме четирима души с участия в по няколко Viber-групи с общо поне няколкостотин контакта с българи. Нито една дума честитки вчера не получихме, за сметка на многобройните “честитки” към радэв, към антибългарите развяващи руZки знамена и т.н.

  Горан Благоев направи отличен анализ на празДника вчера в “Събуди се” по НОВА ТВ. Чест прави на екипа на предаването, че даде думата на научната, а не само на руZкo-пропагаДната гледна точка относно празДника.

 19. Покрай 3ти Март прелиствам Иво Инджевата книга “Измамата Сан Стефано “.
  На страница 83та пише :
  “В Съветска Русия не психоанализите на Достоевски бяха на въоръжение в правохранителните органи,а психиатриите,предназначени за психическо унищожение на дисидентите”..
  Три години ще станат този месец откакто съм по психиатрии.Паник атаки .Никой не знае от какво са ,нито как да се оправя. Анти депресантите ми смазаха либидото и качих 20 килограма, но без тях е ад.
  Понеже съм радетел за демокрация…
  Отровиха ме както си трябва .
  Бях чувал за това с психиатриите от Владимир Буковски и Иван Костов, но бях забравил.Ето ,че се подсетих.
  1000 процента съм сигурен, че това е причината.
  Дали са руските престъпници, които държат хазартният бизнес и искаха да ме накажат затова ,че се боря с тях,като давам гласност на истината или е заради силната ми про украинска позиция е все тая.Почерка е ясен.
  Да ти отнемат радостта от живота е ужасно.

 20. Крепостното право формално е отменено 1861г., но селяните остават временно зависими, не получават земя или трябва да плащат за нея цени над три пъти по-високи от пазарните. Това предизвиква масово и обосновано недоволство, следващите 20 години Александър II не предприема никакви мерки да реши социално-икономическите проблеми и логично се стига до атентати включително успешния 1881г. Едва Александър III намалява сериозно цените на земята и подобрява трудовото законодателство – ограничава извънредния труд и забранява нощния такъв за непълнолетни.

 21. @Иван Вангелов

  Благодаря ви за хронологичната справка. Направо може да влезе в енциклопедията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.