Радэв пак се кандидатира за вожд на роболюбците у нас

Уикипедия не е авторитетна платформа за познанието. Но ако надникнете там ще видите все пак, че думата “празник” означава “празно време” ( праздьнъ на старобългарски, както пише там). 

Напразно се опитвам от години да обясня писмено и устно: Горда Стара Планина е пазителка на българската гордост. Не е приют за наследници на роби по манталитет.

Да се гордееш, че произхождаш от робско племе, не е повод за национална гордост. 

Излизат ми насреща с Иван Вазов. Крият се зад неговия авторитет. Написал е “Под игото”. Заглавието на будителя на българската съвест им стига на късомислещите.

За тях патриархът на българската литература не съществува в неговата инкарнация в защита на българската нация. От Русия. 

На нейните нашественици в Добруджа през 1916 г. той хвърля предизвикателството да се освободят първо сами, а след това да идват да освобождават нас.

Под индигото на тази спекулация около българската “робска нация” се подписа и  преzидентът Радэв на връх Свети Никола. 

Никола, между другото, е българският вариант на руското име Николай.

Върховният главнокомандващ Радэв поздрави на свещения връх на българската саможертва за свободата (а не за Александър II) онези, които са са му кацнали там. Щом са му в публиката, която освирква различните от тази руzка з(г)лобка пришълци ( като председателя на Народното събрание Росен Желязков и дори Кристиян Вигенин-намразени от роболюбците заради посещението им в Киев), значи са родолюбци.

Сред аудиторията на Радэв бяха партийците от въzраждане със своите партийни символи. Невежите все така веят уж по исторически причини руzки знамена, без да знаят, че това не е трибагреника на империята им от 19 век, а е символ на днешния рашиzъм.

 

 

 

 

 

Радэв за пореден път се обозначи като претендент за вожд на роболюбците у нас.

 

 

22 мнения за “Радэв пак се кандидатира за вожд на роболюбците у нас”

 1. Ами Росен Желязков да благодари на банкянския си началник, щото ако онзи не беше се отметнал за пореден път, 3 март вече нямаше да е националният празник на русороба – резидент

 2. frognews.bg/novini/manol-glishev-tozi-treti-mart-prezidentat-pak-beshe-vial-neubeditelen-kakvo-stava.html
  – за ‘роболюбците’ на туземния реZилдент Манол Глишев пише:
  ”Някакъв объркан човечец развяваше дори черно-златно-белия трикольор на династията Романови, който в самата Русия днес се ползва предимно от местните открито заявили се неонацисти. Въпреки това, президентът Радев не успя да прозвучи самоуверено, триумфално и убедително. Той мънкаше. Повтаряше стари неща, които сме чували. Чисто служебно спомена за някакъв нихилизъм, за някакво отстояване на Трети март и неловко смеси тези теми с напълно лицемерно звучащото точно от него словосъчетание „Европейска България”.
  DMS Радев?
  Очаквахме повече. Очакваше се, че честването на Шипка ще бъде триумф на президентската, тоест путинистката агенда. Неофашистко крешендо, обявяването на някакъв проект като партия и/или НПО, закани, гръмка реч… нищо подобно. Дори и да допуснем, че Радев замисля някаква провокация около скорошната дата на планираната оставка на кабинета „Денков” и все по-несигурната (не)коалиционна ротация, то на самия Трети март не си пролича нищо. Добре обмислено прикриване на замисъла или просто неумела режисура на зрелището?”
  https://www.sonar2050.org/storage/files/Тиханский/Неонацизм/rus-nazi.jpg
  – в рф-то още преди 5 години искаха обявяване на знамето на руската империя за официален флаг – анексията на Крим събудила у руснаците патриотични чувства и на “завръщането на русия като свръхсила” отговаряли руските имперски символи
  https://belsat.eu/ru/news/22-08-2022-fashyzm-russkij-mir-i-mozgi-putina-chto-nuzhno-znat-ob-ubitoj-dare-dugine-i-ee-ottse

 3. Драги г-н Инджев,
  Трябва да се отнасяме уважително към нашата държавна глава!
  В заглавието на есето следва да бъде записана и титлата му:

  пРеZZидент Радэв

 4. Meanwhile, денацификацията е недостатъчна, Соловьов иска България да бъде изтрита от лицето на земята.

 5. След като гнусната зИльона фатмашка предателска престъпна путлерастка примитивна предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА и “геЙнераль” от БНАь е реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ , то е съвсем “логично” да е РАБьлюбец , нали!
  РАБьев не може да е “друг” , освен РАБьлюбец!
  А сега е “вождь” на РАБьлюбците му! И не само е техен “вождь” , а и неговите туземни и кремльовски ТУПькачи са го самоназначили за “геЙнеральен” вождь на РАБьлюбците!
  Оди на хуйло ти!
  А още по-примитивният многоджендърен атечествено-путлетастки империЯлисть – Санкть-Сталиньградьската шлюха кУпейкинь и иZZраждане, отново развяват атечествените си парцали и колорадски ленти на позора на Шипка, а и в целият задунайски колониален Бандитустань НРБь, включително и на Цариградско шосе, без никакво разрешение!
  А иначе помиярскара джендърска шлюха кУпейкинь също НЕзаконно сваля украинските знамена , също без да иска разрешение от никой!
  И после тая гнусна платена джендърска путлерастка БЛЯДь има нагли цинизъм да говори за американското посолство??? След като дори пасоль-губернатора му – мУтрофановНаЯ иска да “гласува” за него – нейната платена шлюха!!!
  Оди и одите на хуйло ви!
  ДОЛУ фатмашките РАБьлюбиви “геЙнерали” и “вождове”, долу туземните платени кУпейкови путлерастки джендъри, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ , оди на хуйло ти!

 6. Не е прав Петко Славейков като казва за народа ни, че е мърша, но за една малка част от него е абсолютно прав. Тази част, която на 09.09.44г. с помощта на русия извърши военен преврат, завзе властта и извърши дивашки кървав терор върху Българите. Горяните застанаха срещу нея, но бяха смазани, защото бяха сами. А това не се забравя, както от потърпевшите, така и от извършителите. Страхът от справедливо възмездие за извършените зверства върху Българите от тази част от народа ни, която от лумпен, робът се превърна в управляващ, доведе до безкрайно сервилничене пред русия, строеж на бетонни уроди /ПСА-МОЧИ/руски имена на улици, села и градове, включването на русия в химна ни, обявяване на празници/девети септември, седми ноември/ за български, молбата и България да бъде включена в състава на ссср. Всичко това се правеше и прави с една единствена цел ОСИГУРЯВАНЕ НА ЗАЩИТА ОТ РУСИЯ ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ОТ МЪРШАТА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Затова тези хора робуват на трети март защото го няма вече девети септември, катерят се на Шипка, събират се на язовир Копринка и Бузлуджа, развяват руски знамена на Бунарджика, надявайки се русия да не ги забрави. Само че, времето е вече друго, и тези хора миналото започва да ги сграбчва, колкото и да се пъне генерал кеш този проповедник на нихилизма и разделението, а техните символи и жалони на зависимостта и унижението и лакейското преклонение пред русия започнаха един след друг да изчезват. Те трябва да бъдат премахнати изцяло, ако искаме България отново да е свободна, просперираща и уважавана европейска държава, а Българите благоденстващи.

 7. Признавам си, някои неща не се връзват с разбиранията ми. Например, високите лихви (в САЩ) и (нелогичният) ръст на икономиката. Имаше нещо подобно в началото на 80-те, но тогава високият ръст дойде след високите лихви. Сега това се случва едновременно. Тогава това беше наречено Рейгъномика, сега може да бъде наречено Байдъномика (запазвам си правото на първо споменаване).
  https://apnews.com/article/economy-inflation-federal-reserve-gdp-unemployment-22f096fe881d4a48314c67d6f4cc67ba
  На този фон припомням някои цифри. Преди 3-4 години САЩ имаха БВП от $22 трлн., а Китай $18 трлн. Днес БВП на САЩ е $27трлн., на Китай е $17.5 и се говори за secular stagnation, нещо, с което се бори японската икономика от поне 25 години.
  Бележка: германската икономика застига японската и се очаква да я надмине.
  След всичко, излезе инфо, че Майк Джонсън, след среща с видни републиканци се е съгласил помощта за Украйна да бъде допусната за гласуване.

  Мисля че неутралните миролюбци не ги чакат весели времена.

 8. Аз пък се чудя на акъла на франсетата да прекарват ракети по 2 милиона долара с Ауди Кю7. Ама то открай време франсетата са комедия.

  https://fakti.bg/world/861990-the-times-sled-izteklia-zapis-rusia-moje-da-hvane-transportiraneto-na-raketi-scalp-i-storm-shadow-v-ukraina

  Колкото до “робството” всеки го приема както се чувства. Аз също казвам, че робуваме на Чорбаджии, макар да не е точно робство. Ако трябва да сме точни не е според дефиницията за робство но когато заплатата ти отива за храна и данъци се чувстваш заробен. А пък по Турско е било още по-зле особено в началото. Родопа е цялата похамеданчена насила. Това не е ли липса на Свобода??? А робството е нещо подобно. Насила, без да е по твое желание. Тук не говорим само за имотното робство. Говорим и за насилието над нацията, която е определена от Султана до степен на Овца или Рая. Та дали ще сме Овце, Раи или Роби по вяра, дух и без право на собствена държава или поне малко автономия не е много голяма разликата. Заробени в Родината си, или ако не точно заробени, то направени на втора и трета ръка хора. А без Вяра и без История, какво е човекът??? Не не е роб щот имал къща и нива (нали трябва да плаща данъци) обаче не е и много човек а по скоро Овца или както казал Султана, Рая!!

 9. По случай руския празник 3-ти март, на който логично се веят руски знамена, на 03.03.2024г. в Одеса армията на путинова Русия е убила 4-годишно българче. Путинякът игнорира този факт и в 2-те си слова, защото е руски роб.
  Едно 4-годишно българско дете написа в Одеса с кръвта си Свободен.
  4-годишният български герой, убит от руските варвари, е достоен за коментара на журналиста и поета Христо Ботев “Той не умира”.

 10. Тервел,

  често се цитира Петко Славейковото “Не сме народ, а мърша“ и внушението е 3-то мартенската лъжа за ‘подарената свобода ” и това след 45 годишно отнемане на всякаква свобода и инициатива много лесно се приема , както вярваме, че само българите не са се съпротилявали , а горяните са изтрити от историята и затова можете да напишете:” Горяните бяха смазани, защото бяха сами”- съпротива зародила се още в деня на преврата и продължила 1956г без ятаци , без всенародна подкрепа – по официални данни на ДС са ликвидирани 440 ”банди“от по 10 до150 души „хванали гората“ , а 1951 г. има сведение за масови арести на ятаци – за периода 1950 – 1953 г са арестувани 23 000 българи – 13 000 са пратени в лагери, 6 300 осъдени на затвор – ”вражески контингент“ наброяващ според ДС в различните периоди от 30 000 до 50 000 души – препратката към ”народ мърши” не работи с 110-те зверски убити ученика горяни или за учителката Попкоева, която е била на 22 години и нощем обикаля по горите и селата по къщите на хората да организира въстание. 1952 г е заловена от и я развеждат като мечка да обезкуражат поддръжници на Горянското движение.Колко българи днес знаят горянската клетва:
  „ОБЕЩАВАМ ПРЕД ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА СЕ БОРЯ ЗА НЕГОВОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ И ЗА ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВАТ СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА. ЗНАЯ, ЧЕ ВСЯКО СВОЕВОЛИЕ И ПРЕДАТЕЛСТВО СЕ НАКАЗВАТ СЪС СМЪРТ – ЗАКЛЕХ СЕ.“ – и Горянската съпротива е само част от цялостната съпротива в българското общество срещу новия режим , което обяснява и несъразмерните присъди на т.нар. народен съд даже с тези в хитлерова Германия … цяла победна война изтриха от историята ни… за стотиците години в Османската империя мислим, че знаем от литературни произведения и картини на художници … така руската пропаганда работи и става лесно да повтаряме, че сме мърши, че както по време на турското робство. А истината, че 15 години преди Освобождението Славейков живее в Цариград и е най-авторитетният и най известен от т.нар. „стари“ възрожденци, които подемат и оглавяват всенародната борба за черковната ни независимост. Славейков води просветителската дейност в Жариградското читалище и на поредна сбирка на настоятелство в 1875 г. не събира кворум и Славейков пише това стихотворение „Не сме народ, не сме народ…“ и го публикува във в.“Напредък“ за порицание на недошлите – но Славейков знае, че „мършите“ вече са извоювали една епохална победа, с която малко народи могат да се поздравят – картата на Екзархийска България е защитена със султански закон , а скоро след тази публикация , ”мършите” вдигат и Старозагорското въстание и Априлското въстание . . . всъщност НЕ си даваме сметка колко непознаваме историята на народа си, как е деформирана самата ни народностна идентичност от онази тотална власт над всички сфери на живота на хора, на които практически е отнето всичко и колко сме порусначени . . .

 11. към fredy:

  “Родопа е цялата похамеданчена насила. Това не е ли липса на Свобода??? А робството е нещо подобно. Насила, без да е по твое желание.”

  Това от учебника по история ли го научихте? Джеймс Баучър, съвременник на тези събития, твърди точно обратното, даже пише, че в Баташкото клане нито един турчин не е участвал. Променете си източниците на познание! Иначе звучите като Рундьо Казачока!

 12. Към
  fredy
  05.03.2024 в 05:22:
  Е нали царя-АсвАбАдитель вече ги е АсвАбАдил! Питайте ги ,защо все още са “поМОхамеданчени”! Или искате да ги “покръстите” с КРИВОславния ви рублоЯДски моZZковски ПАНславянскиЙ атечествено-империализъм,а?
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ , оди на хуйло ти!

 13. Тодор Тодоров 💛💙

  мохамедани в Европа и на Балканите има далеч преди османската империя – на Балканите са в планински общности и всяка говори на езика на етноса си – нашите българомохамедани в Родопите са работливи и мирни хора , каквито са и българските турци – проблемите ги създава русия , която изселва от тук цели селища българи и внася на бартер мюсюлмани от Кавказ, които след 100 години руска геноцидна война срещу тях мразят християните , а тук са и насилствено преселвани от земите си …
  Проблем е, че по политически причини се нахъсват едни срещу други българи от различн вероизповедания , а и срещу етнически турци, които може и да са атеисти – български граждани сме и проблем е, че пак по политически причини и българомохамеданите и българските турци се делят – трудно е да се смяташ за българин, част от българската нация докато други българи ти казват че си различен заради вярата или етноса си – възродителния процес раздели българската нация, което беше целта за начало на прехода – лесно се управлява един заплашен етнически мир и лесно се превръща в русский мир – истината е, че с православните руски покровители след 1774 година, православните гърци и сърби толкова са клали при сърбизиране и погърчване на българско население, колкото и османлиите не са – след векове в османската империя се борим срещу не срещу потурчването, а срещу погърчването – това е българското Възраждане , което прецаква руския гръцкипроект в 1870 г с Екзархийска България – КючукКайнарджанският 21юли изгражда и консолидира българска нация и е точно толкова подходящ като лъжата за СанСтефанска България за бг-наципразник като 3-то мартенското примирие, но е пазен в дълбока тайна, точно както и оная победна война на българите срещу русия и по същите разобличаващи русия причини … по които пазят и пътната карта на банкянския руски турски поток не за нас, а пак за руското галено дете сърбия
  https://zora-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4847:bylgarskipisatelizabylgaritemohamedani37&catid=429:broi-46-2012&Itemid=123
  https://kultura.bg/web/за-фалшификатите-историографията-на/

 14. @ fredy:
  От обърканото Ви до немайкъде словоизлияние съдя, че не сте от четящите люде. Не искам да Ви отчайвам, но опасявам се, че в мислите Ви цари трудно поправима каша! Бих се ангажирал да Ви помогна, но не мога да си го позволя в този блог, най-малко защото зрящите ще ме изгонят. За да си помогнете сам:
  1. започнете да четете /сериозна литература, не СМИ/.
  2. Старайте се да осмисляте прочетеното.
  Нищо лично. Бъдете здрав!

 15. Днес от няколко путлеролюбски усти чух каква страхотна енергия се била събрала на 3-ти март на връх Свети Никола. А в центъра й: разбира се, неотразимият Зелен чорап. Много са на зор да го представят като вожд на нещо ново и голямо. Но колко да е ново, като идеологически е същото като бсп, вГъзраждане и итн? И колко да е голямо като е сбирщина от всички путлерастки отпадъци, които ходят на копринка и пред моча да честват собственото си нищожество? Ако все пак се съберат някога в обща партийка, имам готов лозунг за тях, много подходящ за скандиране:

  РОБИ СМЕ! РОООБИИИ СМЕ!

 16. fredy,

  към препоръката на Павел Тинков 💙💛
  четете написаното от Георги Раковски о болгарскому свещеному въпросу:
  (вкратце)”После же завладение турков, обаче свободата на българския народ не е пропаднала съвсем, но задържала се е няколко векове. Турско завладение над българите не е могло навсякъде да се извърши с меч, но по-голяма част България се е превзела на условия, кои са се пазили от завладетелите за няколко векове. От тях же условия по-главни са били:1.Да имат българи вероизповедание си свободно 2.Да носят свободно оръжие си и да съвоюват с турков против неприятелев в свои полкове, под свои си знамян и под предводителством своя си войвода.3.Да се управляват области пак от войводи, а села и градища от кнезове, кметове и старейшини. То българско войнство е съставляло турская конница.4.кои не са били обязани да съвоюват с турком, тии са плащали по драм сребра на глава мъжеский пол достигший в законна възраст. А после то даждие се определило на 50 аспри. То се събирало пак от българи изпомежду им, кои са носили име бирници.5.Съжби и разпри по селам отсъждали помежду им от избрани старци в церкова. А в по-главни градове, кои са се управлявали от войводи, имало войвода-конагъ, де са се отсъждали и извършвали граждански и военни работи. Тая уредба и правление са траели няколко векове и турци са владели над българи по този начин.На тия сички ние имаме исторически доказателства, не само наши народни български, но и султански разновременни берати, фермани и писмени повеления”
  – в османската империя остават непокътнати правно-административните отношения и статути на бълг. царства от преди падането им под османско владичество.Всъщност превръщат се в империя на базата на бълг. държавна и военна организация – със същите права, придобивки и задължения бълг. традиции в десетки бълг. занаяти остават живи и се развиват – бълг. търговци надлъж и на шир кръстосвали не само най-отдалечените пазари на империята , а и извън нея и затова е имало бълг. банкерски къщи във Виена, Лайпциг, Париж, Букурещ, Браила…Който е чел за изгарянето на Свищов от руснаците 1810г. знае, че тогава са изгорели и 2-те големи черкви на ”робите”в града и 9-те манастирски метоха библиотеките, килийните училища … стотици са българските писмени спомени за пътувания до Божи гроб – издадени са в „Книга на българските хаджии”. В ”робската”книжарница на Хр. Г. Данов в Пловдив са се продавали френски, немски и английски учебни помагала по землеописание, химика, физика, алгебра и геометрия, които учители са ползвали, въвеждайки най-прогресивната за времето си Бел-Ланкастърова система… проблемът е , че огромната империята се реформира бавно и става въпрос за свобода за развитие в европейска държава, основите на каквато Стамболов полага, а не в задунайска губерния на друга изостанала империя …

 17. До fredy:
  Писах Ви аз, че Ви е каша в главата, а Вие продължавате да полагате усилия
  в тази посока.
  Прабаба ми Пена почина на 99, когато бях вече ученик в трето отделение. Имах възможност да получавам информация от първа ръка. Освен това неоспорим факт е, че в бунтовническия регион към който се числи тогавашно Севлиево българите свободно са изповядвали своята религия /великолепната църква от дялан камък в центъра на града е от тогава/, не са били преследвани за вяра и убеждения, имали са възможност да пътубат без граници и никой не ги е мачкал да сменят език, вяра и имена. Аз самият завърших основното си образование в “Абаджийското училище” /днес – детска градина/, построено по волята на “турските изедници”, с дарения на знатни/богати/ българи и турци. Турци посегнали на имота на българин или озлочестили българка са отивали на съд, заточение и дори смърт. Българи дръзнали да вдигнат оръжие срещу властта на султана са били бастисвани. За политическите борби не се предвиждало смъртно наказание, а каторга.
  Хайде стига, че се увлякох! На прав път сте! Четете повече. И Раковски, и Каравелов, иЗахариСтоянов , и Ботев и не само…
  Бъдете здрав!

 18. “Прося господин ИНДЖЕВ и останалите участници в блога да ми простят, че досаждам!
  към fredy, в добавка:
  За родоначалник на българската дипломация, не без основание, се счита Георги С. Раковски. Малко изучавана и премълчавана е неговата идея младата, още неосвободена държава, да сключи споразумение със султана и да изгради монархия от типа на Австро-Унгария със сюзерен султана, но с премиер българин. „Но това е против интересите на Русия. Това е един от вариантите, срещу които русия и нейният посланик граф Игнатиев се борят. Всяка фигура като Левски за тях е анатема, защото той непрекъснато говори, че България трябва сама да се освободи. Така че ние добре трябва да знаем историята и да гледаме и да не се учудваме, че сега съвременна русия обяви България за враг. Те най-сетне изплюха камъчето. Тяхната нагласа към България е: или сте наш сателит наша Задунайска губерния или сте ни враг, няма средно положение. Докато другите големи страни, обаче демократични, гледат на България като на една нормална страна, която има своето място в семейството на европейските народи и на света.“
  Ст. Тафров

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.