Банкята е права, каквото и да (г)реши

СНИМКА ДНЕС ОТ БГНЕС:

 

 

 

 

 

Банкята, както на бандитски жаргон го наричат негови авери в политическите далавери, се върна към амплоато си на главен разпоредител със съдбата на България. Заговори  в първо лице, че щял да даде още един шанс да има правителство. От него да мине.

Знаел какъв ще е резултата ако НАКАРА съпартийците си на днешното събрание да вдигнат ръка кой е за избори. Но не ги НАКАРА . Само се накара на отсъстващите от залата потенциални съуправляващи. За да станат такива, той очаква да приемат ултиматума му за общо управление от 3 години и с премиер Мария Габриел. Която му благодари, че е начело на тази партия.

Очакванията, че водевилът “Ще ходим на избори” в солово изпълнение на Банкята продължава, но и краят на спекулацията с ротацията се очертава. 

Метафората, която не веднъж съм използвал за това управление като брак по сметка с потенциал да се окаже по-траен от “брак по любов” между партньорите, беше употребена и от главния жених днес. За целта ни каза какво казвали в така ситуация жените: или брак, или дотук.

Ергенът ги разбира тези неща. Малко като разведеният Путлер, който поучава нацията как да създава здрави семейства, за да се ражда достатъчно пушечно месо за специалните му военни излагации. 

Пътьом Банкята се опита да се присламчи към третомартенския триумф на рашизма у нас. “Спасихме 3 март”, каза той по повод отстъплението си от тезата за необходимостта от смяна на руzкия ни национален празник. Той я изостави при първото социологическо проучване, което го поставя в нетърпимата за него роля на малцинство по въпроса. Но и се ожали днес, че председателят на Народното събрание Росен Желазков е освиркан на Шипка. Вижда му се несправедливо негов човек да бъде подозиран в “русофобия”. Иска да чува само овации и надуши ли освиркване е готов на отсвири всяка кауза в името на мъжоритарния си комфорт.

Този ще трябва да си го търпим още да ни разиграва и да ни се подиграва. Хванал е попътния евроатлантически вятър и знае, че може да надува бузи колкото си ще и че всеки ( здрав разум) ще го предпочете пред (още) по-лошия вариант на Радэв да му бъде връчена отново руската нагайка на едноличното управление чрез служебни правителства.

Скачени са тези два съда. Нормалният човек може да откачи от липсата на алтернатива, но тя няма как да бъде създадена в движение без избори. Надеждата е едно по-продължително евроатлантическо управление да доведе достатъчно много избиратели у нас до убеждението, че такава алтернатива и на двамата трябва да бъде подкрепена. Има ли такъв процес, ще се намерят и лидери да го оглавят, надявам се.

А междувременно положението отново е изнудваческо : “Банкята е права, каквото и (г)реши”.

 

10 мнения за “Банкята е права, каквото и да (г)реши”

 1. Нали е “умна” ТИКВА бокоТИКВАТА?
  Тогава да “предложеше” нещо смислено за Конституцията! Но НЕ “предложи” нищо нито сега, нито преди 8 години , когато пак Христо Иванов и ДСБ предложиха всички промени , които той и бандитския му ТЪПькач и магнитски “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ орязаха , за да си “изберат” отново милиционерски мутри за генсекь на ОПГь-прокурВатурата , като цацовь, геЙшевь и сараФь!
  И сега “предлага” още от същото банкянската МУТРА, той не става за нищо освен за бандитска милиционерска мутра , ортак на СИК, ТИМ, Сретен Йосич , агенть Гоцье маZZонетски, агенть Сава ДръндарьскиЙ, “маZZонския” бандитски путлераст и пасоль-свинар геЙрговь!
  Щом се прави ма мОчо , нека да отидем на избори!!!!
  Той не изпълни НИЩО, НИЩО от ротационното споразумение, НИЩО!
  ППДБ им дадоха повече министри , дадоха им областни управители, дадоха им заместник министри и още много!
  Още повече бокоТИКВАТА и геЙрберастката му шайка взеха най-важните регулатори- БНБ и Сметната палата , без да има преговори за тях с ППДБ, нали!
  Освен това бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ имат назначени всичките 500 000-700 000 особено корумпирани “партийни” калинки в огромната разплута администрация нали! Въпреки че са си (под)купили само около 10% от всички “избиратели” в България, те са назначили 100% от “партийните” калинки в администрацията, нали!
  А от друга страна ППДБ имат само по-малко от 500 поста в цяла България!
  И няма как бокоТИКВАТА да иска още , след като има 1000 пъти повече “партийни” калинки в администрацията! НАЛИ!
  Освен това бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ имат ВСИЧКО в КРИВОсъдната власть и ОПГь-прокурВатурата , “следствието” и ОПГь-МВРь!
  Имат и ВСИЧКИТЕ купени и крадливи “регулатори” , които работят за тях и бандитските им шайки!
  Имат и всички техни бутафорни “партии” патерици в парлаМЕНТА – кУпейкинь и иZZраждане, чалгарските маймуни от ИТНь, и предишните им атечествено-ПОПУЛИСТки марионетки – атака, мвро, бардаковь!
  Така че ППДБ няма какво повече да дават на бокоТИКВАТА и бандитския му братиньо дИбильян прасееФскиЙ! Когато имат 1000-10 000 пъти по-малко постове от тях! А ,трябва да получат завзетите незаконно от тях!
  Още повече, че бокоТИКВАТА даже НЕ си изпълни джендърмОчовското споразумение за РОТАЦИЯТА!
  Така че никой няма никакво доверие в неговите постоянни ЛЪЖИ и шменти-капели!
  А още по-малко на неговият ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ, който вече в целия свят са разбрали за какъв клюкарски бандит и лъжец е , и затова вече е санкциониран по Магнитски и RICO в САЩ и Англия!
  А скоро и банкята му може да го последва там!
  И ЛЪЖАТА(поредната) на бокоТИКВАТА за промяната на датата на националния празник съвсем ясно доказва , за сетен път, колко “доверие” може да се има на най-голямата атечествено-ПОПУЛИСТка лъжлива мутра в България!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите магнитския “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” на банкянската мутра Будь , оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ти!

 2. П.П. И освен всичко друго ППДБ даде на бокоТИКВАТА о всичкиТЕ комисии в парлаМЕНТА ! Освен това трябваШЕ да има ротация на председателя на парламента на всеки 3 месеца, но вече 10 месеца бандитския костинбродски шут на банкята – бейби Макрон все още е там , и чрез него се извърши “изборень” ПРЕВРАТь за местните “избори” , извършиха се енергийни корупции за десетки милиарди за Козлодуй и Лукойл. Така че ако бокоТИКВАТА иска “делкане” тогава трябва веднага да даде 300 000 поста в “партийната” му бюрокраДция , което е половината от “електората” му , корупционият му “електорат”!
  Освен това бокоТИКВАТА трябва да даде всички комисии в парламента на ППДБ, и да изчезне от външната комисия, защото е само една милЮЮЮционерска МУТРА, а не е “дипломатЬ”, нали!
  И трябва ППДБ да получи председателя на парламента до края на всичкиТЕ
  “ротации”!
  Освен това бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ трябва да рестартират “избора” за най-важните “регулатори” БНБ и Сметната палата, като ги дадат на ППДБ, преди “делкането” на другите им “регулатори” с ППДБ!

  Сега трябва поне 12 години ППДБ да си “изберат” генсекь на ОПГь-прокурВатурата, след като бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ абсолютно НЕзаконно си “избраха” – “маZZона” цацовь, милЮЮЮционерите геЙшевь и сараФь!
  Така че…..бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ няма какво да “избират” и “делкат” поврче , защото всички видяха тяхната ТОТАЛитарНА корупция и бандитизъм през последните над 20 години, а и преди това, и дори Магнитски го “видя”!

  И освен всичко друго, много ми е интересно , какво мисли всички , а и г-н Инджев , за мъжиха от сглобката, защото всички говорят само за “женихите” , но никой за “мъжих” !!!!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на банкята ти, оди на хуйло ти!!!

 3. Жив да не бях!
  Доживях да видя пасквил от Велизар Енчев за това как трите телевизии с национален обхват представяли антируската гледна точка за 3-и март… И трите… Антируската….
  Дали това не е хибридно мероприятие за избелване на имиджа им?
  Няма да се учудя, ако се окаже, че и емисари на орденоносеца от Банкя са раздавали пари на патриотичното множество, за да освирка Росен Желязков по същата причина.
  Евроатлантици те не са това, което са…. Тагарев бави помощта за Украйна, Денков не врътва кранчето на Турски поток, Атанасов не обелва и дума за прогонването на Митрофанова, областната управа шикълкави за МОЧА… Сал двамата шишковци изглаждат пълни евроатлантици отвсякъде….
  Нашите клоуни с мед да ги намажеш… Баш Клоунът Шолц по ми е гайле…

 4. Да де, ама се появи една пътна карта.

  Няма по-оглушително мълчание от текущото. Преди време пръскачките около НС се радваха на по-голямо внимание.

 5. Към
  Караиванов
  05.03.2024 в 19:09:
  Ти защо не питаш банкята ти , защо е окупирал почти цялата “изпълнителна” власт , заедно с “регулаторите” му , и “партийната” калинкова администрация!
  Окупирал е и “законодателната” власт с партии патерици, заедно с ТЪПькача му дИбильян прасееФскиЙ, и престъпниците им в ОПГь-ЦвИКь!
  Окупирал е и КРИВОсУдната му властЬ и ОПГь-прокурВатурата му!
  Окупирал е 4-тата властЬ – “медиите” на бокоТИКВАТА и ДИбильян- БНТь с куРВшлуковь, бокоТВ с Хекимян, и НТВ с “новите” кадри на геЙрговь!
  Те ликвидирана “медиите” с подкупените вестникарски парцали и “медии” с милиардите от КТБ и “държавните” депозити в нея! И разбира се с “подкрепата” от “маZZонския” реZZиЛденть тричленник агенть Гоцье маZZонетски, който унищожаваШЕ свободата на словото още преди 20 години!
  Одите на хуйло ви !

 6. Караиванов,

  хибридното мероприятие ”Възраждане” за избелване, всъщност на ссср-то, върви от преди 10 ноември тук(bgvoice.com/operaciia-golgota-tainiiat-plan-za-vrushtane-na-komunizma) – подмяната тръгна с царя-премиер , СИКаджия главсек на МВР/кмет на столицата и 3 правителства на ГЕРББ – да припомням ли: БОРИСОВ: ТАЙНИЯТ ПРОЕКТ ЗА ПРЕМИЕР НА КОМУНИСТИТЕ! ПЪРВАНОВ, ЗЛАТЕВ И БОЙКО… ОТКЪДЕ ЗАПОЧНА ВСИЧКО!
  – след 24 февр. 2022 някои си дадоха сметка , че вкупом мъкнем кръста … вече никой няма да се учуди ”ако се окаже, че и емисари на орденоносеца от Банкя са раздавали пари на патриотичното множество, за да освирка Росен Желязков по същата причина” и в същото време ПП-ДБ непрекъснато са обвинявани, че ”дават на бокоТИКВАТА в парлаМЕНТА ! ”, както пише RICOшетниковь и това упорито се повтаря навсякъде, а се пропуска, че байхуй имаше хартиеното МНОЗИНСТВО да състави правителство с 1-вия мандат и сега му гласува всичко, което ПП-ДБ не дават , но за всичко са виновни –
  facebook/IlianVassilev:”Относно пътната карта. Дори това, което е публикувано от хакерите казва достатъчно.Първо, името на Владимир Малинов изплува за пореден път…Малинов знае прекалено много за схемите около Турски поток. Ценен е и за Радев заради договора с Булгаргаз… На всичко отгоре – Борисов винаги може да задейства медийните си хрътки и медиите да замълчат – както сега по разкрията около Бабаков и с насрещни баражи:”това не е вярно” и ”ППДБ са корумпирани”…”
  – ”евроатлантиците не са това, което са…” и сите гражданите за евроазийски рестарт на България са готови са за възраждане като минат изборите в САЩ

 7. До това “дередже” ни докараха всички които не гласуват, но пък са родолюбци. Как и защо, само те си знаят. Ако, изобщо нещо знаят…

 8. Съмишленици,
  Иронизирах нападките срещу нашите, но ако отстрани изглежда, че са истински, вина е по-скоро на нашите, а не моя (шегувам се).
  Но съвсем сериозно ми хареса, че “всичко започна с царя-премиер”, защото някои се опитват да сложат и Иван Костов (че и Филип Димитров) в кюпа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.