На 6-ти март вечерта Банкята обяви нови избори, да видим дали (пак) няма да “помъдрее” на сутринта

След като приключи с вчерашната имитация на колективно взимане на решения в своята партия днес нейният собственик еднолично съобщи решението си да има нови избори. Без консултации с някакво подобие на партийно обсъждане.

С ироничен тон, ескалиращ до сарказъм и добре познатия ни от десетилетия вече фалцет, едноличният притежател на марката ГЕРБ просто заяви в Букурещ пред български репортери, че партията му, т.е. той, не желае повече да си говори с онези, които са си позволи да направят нещо без негово разрешение и (о, какво своеволия) в негово отсъствие.

СТОП КАДЪР ОТ МОНОСПЕКТАКЪЛА МУ В БУКУРЕЩ:

 

 

 

Правителството подало оставка, докато той е в чужбина и това той представя като “края на света” или поне на договорката за ротация на българските правителства.

Демонстрира и също толкова познатата си отмъстителност. Изстреля я срещу към конкретната мишена Асен Василев, който заяви, че очаква само козметични промени при ротацията. На това разгневеният партиен бос реагира с “щом е така…”. Потвърди на практика, че предизвиква избори на инат, за да покаже кой (все така) кара влака.

Няма по-голяма болка за бившия премиер от това да го пренебрегнеш. Посегнеш ли му на егото, не избори ще предизвика срещу ясно заявената воля в това отношение на българското общество, но и камък върху камък няма да остави след предизвикан от него потоп. Освен ако…

В рамките на заклеймяващия си монолог си той все пак каза и нещо положително за една единствена персона. На практика похвали Радев, след което се поправи с уважителното “президента Радев”, че той се проявява като джентълмен. Ако не беше такъв, можеше още днес да насрочи консултации, потупа го по пагона бащински изживяващият се като баща на нацията политик.

Пиша тази реплика в късния следобед на 6 март. Държа да отбележа този факт заради опита, който имам(ме) на сутринта разяреният предната вечер руски орденоносец от Банкя да ни сервира някое от разсъжденията си в духа на руската поговорка “утрото е по-мъдро от вечерта”. 

Или както още казват онези, с които се договори да бъде душена Украйна с неговия Банкянски поток, платен с нашите български милиарди, “ ще поживеем, ще видим”.   

А междувременно героят от този текст се обозначи с “мощна подкрепа”, според неговата ПИКова медийна подкрепа, за преизбирането на Урсула фон Дер Лайен на най-високия пост в ЕК.

НА СНИМКАТА: Ей така “подкрепя”. Не може с думи. Прави го нивото на “хей ръчички, хей ги две”.

Този примитив така и не направи усилие да понаучи малко някакъв език за пряко общуване с чужденците, които му се любуват като на същество от зоологическата градина. Все така разчита на езика на тялото.

 

13 мнения за “На 6-ти март вечерта Банкята обяви нови избори, да видим дали (пак) няма да “помъдрее” на сутринта”

 1. Цитат от вчерашната му словесна ди…рада:
  “Василев сменил, без да ме пита, шефа на НАП Бургас. Как ще се явим да правим избори пред фирмите в Бургас”.

 2. Нали и двамата са “геЙнеральи” с предателския и превратаджийски корумпиран крадлив фатмакЬ реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Единия е милЮЮЮционерска мутренска ТИКВА, а “другия” пък е фатмашка “маZZонска” зИльона ТИКВА!
  Ето такива джендърЬмужици са двете ТИКВИ, това е “джентълменското” им !
  И двамата държат единствено и само на “пар(т)ийните” им БАНДИ!
  Вчера бокоТИКВАТА беше свикал главатарска селянка на геЙрберастката му шайка , НАЛИ!
  А днеска е отишъл пак на “пар(т)ийно” “събрание” и то в ЕНП!
  Така че бокоТИКВАТА си е само една атечествено-ПОПУЛИСТка мутра , която само се грижи за нЕГО си , и за нЕГОвите си “човешки” нужди с чекмеджетата с кюлчетата и пачките за всичките си нЕГОви боянски и барцелонски Мата Хари и Мара Хари!
  А след нЕГО си , бокоТИКВАТА се грижи и за нЕГОвите “пар(т)ийни” калинки и братиньовци от нЕГОвата геЙрберастка шайка!
  Той едновременно “рапортува” на “съпартийците” си от ЕНП, а след това го ” такова с 200″, нали!
  Ето това гнусната банкянска атечествено-милЮЮЮционерска МУТРА, която открадна стотици милиарди и трилиони през последните 20 години! Назначен по интимна ченгесарска линия за царско “юпи” и генсекь на милицията, по предложение на ченгесарския главатар бриго аспаруховичЬ и библиотекарско-сарайската шайка , и мутренските му падруги от “братските” ГРУпировки!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА ти, оди на хуйло ти!

 3. П.П. Все пак бокоТИКВАТА може пък и да да не иска нови избори, а?????
  Може няКОЙ в САЩ да му е приготвил “пътна карта” по Магнитския пАтокЬ, а?
  И този няКОЙ само да “чака” бокоТИКВАТА да свали , пак, правителството Денков-Габриел! И тогава , докато управлява
  поредният служебен гълъбарник на зИльоната фатмашка превратаджийска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, тогава бокоТИКВАТА може да бъде обявен за пореден “лауреатЬ” по Магнитски! Както стана при предишния служебен гълъбарник, когато САЩ и Англия изчакаха да няма редовно правителството с участието на бокоТИКВАТА, и тогава ПРЕДУПРЕДИТЕЛНО му обявиха санкции за неПОЗНАТИЯТ Горанов и още двама геЙрберастки директори на АЕЦ Козлодуй , нали !
  Така че , има защо бокоТИКВАТА , пак, да бъде истеричен и да се опасява от падането на редовното правителство , защото САЩ, Англия и Брюксел ще имат още една много изгодна и удобна ВЪЗМОЖНОСТ да го “декорират” и лично нЕГО поне с Магнитски , докато управлява евентуален бъдещ служебен гълъбарник на зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!!!! НАЛИ!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!

 4. Уникално видео, от “първия ред” преследването на кораба “Сергей Котов” от украинските дронове в пристанище Феодосия:
  https://t.me/supernova_plus/28989

 5. Всяка рЭплика на Буда РАПОНЯ е предпоследна. Особено пред вид последните разкрития на “белите елфи” за Банкянски поток и пряката връзка на лоясалия “биткаджия” с путлеристката агресивна война срещу Украйна. Все пак на мистериозно критата от 2017 г. пътна карта са подписите на алексей миллер и тЭменужка петкова. И на шефа на Булгартрансгаз владимир малинов. А Буда бе премиер, и въртя един спирателен кран, за да го видят по телевизора. Без да съм юрист по международни газопроводи, виждам поне 3 брутални закононарушения. Първо, на 3-ти енергиен пакет на ЕС (Буда излъга, че потокът е разширение на БГ мрежава – ава е транзитен). Второ, тъкмо потокът де факто развърза ръцете на “Путин” да заобиколи украинските енергийни системи и да може да нападне Киев. Трето, “Путин” винаги говореше на Буда РАПОНЯ, че му липсвали едни 800 млн. €. А Банканският поток излезе двойно. Разликата – от нашия джоб. Не Магнитски, а направо Хага. Може би преди това – Гуантанамо. Там и най-големите “биткаджии” ставали словооотливи, казват запознати.
  PS Слагам “Путин” в кавички, не знаем за кой от двойниците му иде реч.

 6. – кратка предистория на поZора на една пътна карта или “Защо не може да има “мека диктатура”: вижте Русия и Путин”,ЕгениДайнов
  … Путин разкри своята същност с една реплика, насочена към чеченците. “В сортире их замочим!” – Путин вече беше пратил свои агенти да взривяват жилищни сгради в руски градове, та да обвини за това чеченците и да стартира Втората чеченска война. От този момент нататък беше ясно (поне за мен): Путин е представител на онази сплав между бандит и милиционер, която по онова време изплуваше на повърхността в бившия Съветски съюз. Оттук нататък нямаше никакво съмнение, че той ще превърне крехката руска демокрация в пълноценна, кървава диктатура, “безсмислена и безпощадна”… Просто му трябваше повечко време, за да натрупа финансови запаси, да произведе необходимите му оръжия и да подготви населението си да живее във война. Когато тази война започна, диктатурата се стовари върху руснаците без никакво предизвестие или обществено обсъждане …
  https://www.youtube.com/watch?v=HXYSjUbiWM4
  – асоциациите с туZемния капут де тути капи не са случайни и не го виждам на колене да моли за прошка украинците – Тагарев да им се извинява

 7. Така се прави голямата политика. Разбира се, репликата на Буци е блъф. Гочоолу и Дочоолу ряпа да пасат. По отношение на снимката, Банкята е политическият първообраз на една друга креатура, едно друго балканско Божие творение, което на два пъти го размятаха като прани гащи на финала за титлата в бокса в най-тежката категория в бокса, а след поредния мач изчурулика и нацелува някаква американска журналистка. Добре, че е ансамбълът по художествена гимнастика и няколкото щангисти и борци, че иначе светът щеше да ни запомни с булгар, булгааар! След броени часове ще станем свидетели на поредния “исторически компромис”, убеден съм.

 8. Любомир Аламанов дава своята гледна точка за това как протичат или по-скоро не протичат разговорите. Ето и цялата му публикация в социалните мрежи:
  ГЕРБ, онзи ден, гневно: “Ако правителството не подаде оставка на 6-и март, както са обещали ППДБ, това ще е измама.”
  ГЕРБ, днес, гневно: “Прибързаното действие на колегите от ППДБ за подаване на оставка и нейното гласуване сега и веднага, буди определени подозрения.” —- Още: Има или няма преговори:
  ГЕРБ и ПП-ДБ на различно мнение (ВИДЕО) ГЕРБ, онзи ден, гневно: “Оставането на министрите ще зависи само от оценките, които Денков и Габриел ще им дадат.”
  ГЕРБ, днес, гневно: “Искаме 50% от министрите, независимо от оценките, които се дават на досегашните.” —-
  ГЕРБ, днес, гневно: “Все още никой не е потърсил контакти с нас за преговори.”
  ГЕРБ, днес, гневно: “Главен преговарящ от наша страна е г-жа Мария Габриел, тя е на конгрес на ЕНП. Така че тя трябва да е в България, за да може да стартира този процес.” —-
  ГЕРБ, днес, спокойно: “До избора на нов кабинет сегашният продължава да изпълнява функциите си.”
  ГЕРБ, днес, час по-късно, възмутено: “Денков защо е отишъл на редовното заседание на МС в сряда, където са се гледали 25 точки???” —-
  В споразумението от преди 9 месеца: Ротацията трябва да започне от смяна на председателя на парламента. В проекта за споразумение, подготвено от ГЕРБ: “А, какво, какъв председател???” Още: “Всяка идея на Борисов е гениална, всички други са неможачи”: 21 иронични съвета от пиар —-
  ГЕРБ, днес, гневно: “Защо няма преговори? Няма време.”
  ГЕРБ: две седмици не се явяват на разговори, преговори или каквато и да е покана от страна на ППДБ. —-
  Това е горе-долу всичко, което трябва да се знае за консистентността на политическите послания.

 9. Колко още? КОЛКО ОЩЕ, ще търпим простащината на този? На този и организираната му престъпна група! Той сега официално обещава, че ще направи, виждате ли – НАПРАВИ, той и само той, по сигурна границата. Този престъпник, който така се оплел в собствените си кълчища, че куцо пиле опитващо се да грабне изгнил домат, в сравнение с него изглежда олимпийски шампион по акробатика! Как бе мама му стара успяхме да се докараме до тук?
  Въпроса ми е реторичен.

  С Уважение,

 10. Бацэ си е сбъркал професията. Той е родéн комедиен артист. Ако беше в Холивуд щеше сигурно да има своя ситком. Ал Бънди в български вариант. Pечта му е нестройна (меко казано), a за владеене на чужд език да не говорим. Конграчулейшънс. Изпраща на преговори за правителство активистки на ГЕРБ-Лелки, защото самият той не знае как се преговаря – то не е като да риташ мачле или да цакаш карти. (Тук му е мястото да се сетим, че имаше там някакъв коалиционен партньор на име СДС, ако не се лъжа ==> защо няма негов/а представител/ка в преговорния екип?). И това природно недоразумение се брои за политик. Какво постигна той като трикратен премиер и пръв евроатлантик, освен че построи на путлер руски поток с български пари?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.