Отстраняването на Тагарев няма да е компромис, а саморазобличаващ компромат срещу “евроатлантика” от Банкя

Академик Денков, когото борците за повече рашизъм в българската политика искаха да уволняват непрекъснато, спази обещанието си и подаде днес оставка.

 

 

 

 

Този акт на потвърдена предсказуемост, извършен с точност до един ден, е прецедент в българската политика. Което не пречи днес на кафявите да възкликнат чрез своя виртуален рупор ПИК “Правителството падна”.  

  Има един сигурен начин да се провери дали евроатлантизмът е истинската спойка на (до)сегашното управление, както и дали ще продължи да бъде движещата сила на следващия кабинет на Мария Габриел. Зад бутафорната битка кой\коя да оглави\запази поста на външен министър се крие очевидното: залогът е министърът на отбраната Тодор Тагарев. 

Главният дръвник на желязната политическа простотия, който се размахва евроатлантизма като дървено желязо (от гледна точка на политическата си биография, заблатена от неговия Банкянски поток), сложи на дръвника Тагарев като условие да има продължение на сегашното управляващо положение.

Опакова го с още 4 броя министри за смяна, предвидена от неговата секира. Иска да сече и чегърта, за да прикритие къде го боли наистина евразийско-атлантическия мазол на самозван крепител на евроатлантизма у нас. 

А най-големият абсурд е, че мотивира искането си Тагарев да бъде отстранен с фалшивата констатация, че не си вършел работата- по конкретния случай със забавянето на пратката български бетеери за Украйна. С други думи, не обичал Украйна, колкото се очаквало от него. 

Дори и към изискването за смяна на финансовия министър Асен Василев се върна дръвникът. Танцува около неговото министерстване  многократно валса на властта “две напред, една назад” ( “Шаг вперед, два назад”). По Чернишевски. А след това и по Ленин, преписал Чернишевски.

Дали Тагарев ще оцелее на поста? 

Дали ще бъде оставен да е войник на пост на българския крехък евроатлантизъм, яхнат от новодошли ездачи на терена на това статукво, заплашващи със своята политкорпулентност да прекършат гръбнака на вярата в евроатлантическата мотивация за съществуването на правителството?  

В лично качество министърът на отбраната казва, че не е женен за министерския пост. Готов е да го разведат. Само че въпросът не е персонален.

Къс(н)омислещите въzрожденци си мислят, че го дискредитират, като го наричат Тагаренко. Хоризонтът на къс(н)ото им мислене, ограничен до контин(г)ента на евразийското им роболепие, не им позволява да проумеят, че  с подобен “компромат”, подходящ само за тяхното грухтене, правят този българин Европеец и Атлантик в очите на един друг, доста по-голям свят. 

Копейкаджиите комплексарски мразят този голям свят. Подражават на своите государы от най-голямата по територия държава с бедното население и със също такава фантазия, какво я очаква в резултат на деструктивната агресивна политика на царщината им.

Комплексарите, пледиращи да коленичим вечно пред чуждата имперска символика, веят царски zнамена на З март. Обявен е от другарите и другарките (им) през 1990 г. за национален празник като zле прикрита приемственост на съветския 9 септември.

Не бих обсъждал личните качества на министър Тагарев, макар да е единственият управленец на висока длъжност в изпълнителната власт, когото познавам лично. Въпросът е в символиката, обратна на онази, пред която се прекланят евразийските поклонници у нас..

Работата на военния министър в днешния контекст е да бъде възможно най-добрата връзка между България и съюзниците в сдържането на руzката агресия срещу Украйна. A утре?

Къде ли ще нападне пак побърканият цар на на агресивния руzки свят? 

Неговите пропагандони, като Соловьов, един от руzката тройка Соловьов, Симонян-Скабеева и т.н.  на пропагадния им хибриден хиподрум, пледират България да бъде изтрита от лицето на земята. 

“Българите са кретени. Имам предвид не хората, а непосредственото политическо ръководство, което изцяло е легнало под Запада. Е, добре де, ние на два пъти ви освобождаваме, но ако се съди по всичко, трети път няма да има, просто ще трябва да ви изтрием от лицето на Земята. Тренировъчните бази, заводите”.

 

Онези, които настояват за отстраняването на Тагарев като гарант на евроатлантическата логика зад компромисното управление, атакуват самата същина на това управление. Предстои да видим дали ще се самоизобличат докрай, постигайки целта си.

 

12 мнения за “Отстраняването на Тагарев няма да е компромис, а саморазобличаващ компромат срещу “евроатлантика” от Банкя”

 1. Само да отбележа, че ако в новата ротация липсват като министри Василев и Тагарев, подкрепата и оценката ми от 5++ стават автоматично и безотказно 0,00 (нула, по Келвин).
  Ако искат, да си запазват Калин, за когото искат.
  Който разбрал, разбрал.

 2. Едва ли истинските евроатлантици ще поверват на бандитските шменти-капели на
  бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, че са “евроатлантици”.
  Дори само санкциите по Магнитски и RICO от САЩ и Англия, както и разследванията за другите им далавери от Кьовеши и Брюксел , както и за “договорите” и “пътната карта” за Турски поток и Боташ са достатъчно красноречиви, за да се определят истинските евроатлантици.
  Защото нито САЩ, нито Англия и Брюксел ще санкционират истинските евроатлантици!
  Така че ,няма как санкционираните дИбильян прасееФскиЙ и всичките 5 санкционирани марионетки ,включително и неПОЗНАТИЯТ Горанов, на банкянската мутра , заедно с него ,няма как да са “евроатлантици”!
  А освен всичко друго банкянската мутра пак е отишъл по “партийни” разходки да ваканцува в Румъния, вместо да си върши РАБОТАТА, точно, когато се прави ротацията. Всичко това показва , какво “доверие” въобще може да му имаме, щом като предпочита да си върши личната и “партийната” работа на разходки до Румъния.
  Заедно с “компетентната” му и “независима” партийна калинка Мара Хари, и тя е отишла да си върши “партийната” и личната работа в Румъния, докато Денков подава оставка на правителството й , нейното.
  И всичко това съвсем ясно говори, какъв “премиер” ще е Мара Хари, която сега прави “компания” на вожда й в Румъния. А, бокоТИКВАТА иска тя да е и външен министър, едновременно с това, какъвто “дипломат” е и той , начело на външната комисия в парламента.
  А пък Тагарев въобще няма ВИНА за забавянето доставката за Украйна на ръждясалите ламарини на бутафорните милиционерски БТР-и!!!
  ВинаТА е на тяхната НЕграмотна КАЛИНка , която НЕзаконно са пробутали в правителството Денков-Габриел, предложена от бокоТИКВАТА , дИбильян прасееФскиЙ и тяхната “партийна” калинка и марионетка Мара Хари!
  Тая милиционарска КАЛИНка е техния “министърЬ” на ОПГь-МВРь, НЕзаконнен “министърь”, който не влиза в джендърЬмужишкото “споразумение” на бокоТИКВАТА подписано с ППДБ.
  Там има само ротацията на Денков и Габриел, като само си РАЗМЕНЯТ местата . Единия отива на мястото на другия, и обратното.
  НИЩО друго!
  Така че НЕзабавна ОСТАВКА на НЕзаконната КАЛИНка на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ в ОПГь-МВРь!
  А и освен това, бокоТИКВАТА трябва веднага да се махне от външната комисия, защото има външен министър, и няма как да го контролира безпристрастно, защото е в тежък “партиен” конфликт на интереси спрямо “па(р)тийната” си марионетка -Мара Хари!!!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ колониалният “празДникь ” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ти!

 3. Достоен Министър Председател !!! Достоен човек !!!

  Доверие, се гради на изпълнени договорености !

  Няма да се моля, Бог да даде разум на идиотите. Няма смисъл. Ако те сами не се опитат, поне малко да не се страхуват от гадостите които сътвориха, няма кой да им помогне.

 4. Едва ли истинските евроатлантици ще поверват на бандитските шменти-капели на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, че са “евроатлантици”.
  Дори само санкциите по Магнитски и RICO от САЩ и Англия, както и разследванията за другите им далавери от Кьовеши и Брюксел , както и за “договорите” и “пътната карта ” за Турски поток ,а и с Боташ са достатъчно красноречиви, за да се определят истинските евроатлантици.
  Защото нито САЩ, нито Англия и Брюксел ще санкционират истинските евроатлантици, НАЛИ!
  Така че ,няма как санкционираните – дИбильян прасееФскиЙ, както и всичките 5 санкционирани марионетки, включително и “неПОЗНАТИЯТ” Горанов , на бокоТИКВАТА , заедно с него ,няма как да са “евроатлантици”!
  А освен всичко друго бокоТИКВАТА пак е отишъл по “партийни” разходки да ваканцува в Румъния, вместо да си върши РАБОТАТА, точно когато се прави ротацията. Всичко това показва , какво “доверие” въобще може да му имаме, щом като предпочита да си върши личната и “партийната” работа на разходки до Румъния.
  Заедно с “компетентната” му и “независима” партийна калинка Мара Хари, защото и тя е отишла да си върши “партийната” и личната работа в Румъния, докато Денков подава оставка на правителството й , нейното.
  И всичко това съвсем ясно говори, какъв “премиер” ще е Мара Хари, която сега прави “компания” на вожда й в Румъния, вместо да поддържа правителството , й. А пък бокоТИКВАТА има чудовищния нагъл цинизъм да иска тя да си остане и външен министър, едновременно с това, какъвто “дипломат” е и той , начело на външната комисия в парламента.
  Затова бокоТИКВАТА трябва да се махне от външната комисия в парламента, защото е в пряк конфликт на интереси спрямо личния му “външен министър ” Мара Хари, и не може той да я “контролира” в комисията , а и не е “дипломат” , а е милЮЮЮционерь!
  Още повече споразумението с ППДБ предвижда само ротацията между Денков и Габриел, като единият застава на мястото на другия, и обратното!
  Ето това е споразумението с ППДБ, а не джендърЬмужишкото “споразумение” и шменти-капелите на бокоТИКВАТА!
  А колкото до Тагарев, то той не е виновен! А тяхната КАЛИНка, на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, които монтираха НЕзаконно за “министърь” в ОПГь-МВРь, което не е включено в споразумението с ППДБ! Нали!
  Той забави БТР-ите за Украйна! И затова трябва да подаде НЕзабавна ОСТАВКА!
  ВЪН!
  Одите на хуйло ви

 5. Изключително силна статия И на Николай Слатински по същата тема и за ролята на рашистите, наши ментета и оригинални ватници по света и у нас.
  Залогът е огромен и не бъде ли спрян психопата пут.ин жална ни майка, на първо място после храбрите украинци и на нас.
  http://www.nslatinski.org/?q=bg/node/4333

 6. RICOшетниковь,

  ПП-ДБ са наясно, че платноходките на байхуй трябваше да се скрият зад БТР-ите ”на Тагарев”, а и щеше да пуска реформата в армията, ама друг път – pan.bg/view_article-58-29660-borisov-prez-2016-g-shte-osyshtestvim-i-tazi-reforma-v-armiyata.html
  ”с всички мерки, които сме взели за борбата с корупцията и контрабандата ще осъществим и тази реформа в армията. Никой не ги караше да събарят КТБ …”
  – да си припомним и ”патриотичните инициативи” на шкембе войвода, които няма как да не са били съгласувани с големия шеф, а сега Тагарев без неговото ”добро” обира славата … а банкянския реФУРМИст яко го напъва и от клизмата с руския поток – https://www.facebook.com/photo/?fbid=10227563354101462&set=gm.1508638609695940&idorvanity=932803493946124&locale=bg_BG

 7. Може би малко наивно, но много силно се надявам, че от една страна фалшивите евроатлантици блъфират с Тагарев, а от друга страна че за истинските евроатлантици отстраняването на Тагарев ще е последното нещо, с което ще се съгласят (или по-скоро единственото, с което няма да се съгласят)… Дано за това не дадат повод за ирония…

  А иначе Българин и Иво Колев са го казали много точно и кратко!

 8. Наскоро на срещата в Елисейския дворец на най-високо ниво от българска страна присъства министър Тагарев, тъй като по това време министър придседателя ни г-н Денков беше в УКРАЙНА. Това показва изключителното доверие на евроатлантическите ни партньори към нашия министър на отбраната. Няма как това доверие към нашия министър на отбраната да не предизвика в простаците геройкото и дебелия завист и омраза.
  От друга страна руzzия вероятно ги е задействала българската армия да не се превърне в истинса евроатлантическа войска и помощта ни за УКРАЙНА да бъде спряна или бутафорна.

 9. Според мен ,ББ-то вече “…чувства жегата зад ъгъла …”и понеже е МВР -кадър,знае какво да направи!Ал Пачино ,ще го посъветва!Да гледа филма и да го направи,което разбира се е невъзможно ,понеже е много известен и свестен!!!

 10. Да се надяваме да има правителство което да продължи и завърши започнатите реформи защото все още има опастност България да бъде отделена от Румъния за сухопътния Шенген. Не забравяйте условието на Австрия контролът на границата между Румъния и България също да бъде засилен.

 11. Тагаварев е истински професор, наистина специализирал на Запад и работил неуморно за интергриране на БА в НАТО и Пентагона. Стотици други офицери като него бяха прогонени от Българя да търсят хляба си навън, а точно те изградиха този стоманен щит, който в момента пази България от попълзновенията на долните орки. Трима от Харвард бяха достатъчни да скроят шапката на лицемерните селяшко-народняшки аборигени, затънали в корупция и открити кражби, но след тях идат много други, например от Принстън, където е създадена Голямата Добра Бомба.

 12. Евентуална смяна на Тагарев, ще е много лош знак за натовските ни партньори. И….проява на зле прикрит рашистки привкус. От сега си представям доволната вълча усмивка, която ще се появи на Копейкината физиономия….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.