Не съм Ванга, но познах, че Той ще си смени мнението на сутринта

Както си позволих да предположа вчера, бившият ни премиер и собственик на ГЕРБ изостави днес снощната си закана от Букурещ, че няма друг вариант, освен да се състоят извънредни парламентарни избори след оставката на кабинета Денков, подадена в негово отсъствие в София.

На същата театрална сцена, от която провъзгласи с революционен плам вчера курс към избори, той обяви тъкмо обратното: ще има преговори за ново правителство. Те ще се водят от Мария Габриел, изяви се той като неин говорител. В същото време на два пъти каза, че не искал тя бъде “послушко”.

Ожали академик Денков, че имало много хора, с които трябвало да се съобразява и все трябвало ги да пита- в смисъл, че в ГЕРБ има единовластие в негово лице и това той подразбира като голямо предимство. Така я разбира той демокрацията: да се консултираш с много съмишленици е лошо. Друго си е един да решава. 

Изнесе лекция на репортерите, а чрез тях и на телевизионните зрители, що е то премиер и многократно подчерта, че Габриел ще преговаря- за да няма съмнение, че си е сменил мнението.

Алилуя, слава на Боко! Преспал е, размислил е и няма да ни праща на избори.

 

 

 

 

Размина се една почти “карибска криза”. “Ядрените ракети” не полетяха, а заслугата е на мъдреца от Банкя, който първо плаши, а после скланя да НЕ изпълнява заплахата си. Отдъхнахме си.

Той е не просто Човек от народа, а е Добър човек от народа. 

 

 

 

 

Обеща и на австрийците нещо хубаво. “Обещавам”, каза той от първо лице от трибуната на форума в Букурещ със самочувствието на човека, който решава от името на България, да не им създаваме проблеми с мигрантите. Каза им го в прав текст на чист австрийски език.

 

Безценен ни е той, ама не си го ценим достатъчно у нас. Друго си и Бай Банкьо в Европа: все така го тупат по гърбината и му се присмиват зад нея. 

И е такъв добряк! Води си в личните рейтинги, води и партията си в челото на допитванията и пак скланя да няма избори. Просто не иска да (ни) бие така, както полицаите му биха под колоните на министерския му съвет недоволните от неговото управление неблагодарници. 

Саможертвата му е толкова голяма, че не я лови кантара на (между)народната благодарност. Това е и целта на този текст: отдавам дължимото за протокола на историята. За да не се забравя как от вечерта до сутринта си сменя радикално мнението-само и само на нас да ни хубаво. 

П.С. Не му подбирам тенденциозно стоп кадрите от екрана. Той така си гледа, топло, човеколюбиво, приятелски и добронамерено и без никакви гримаси. Където и да спреш кадъра, резултатът е сходен.

20 мнения за “Не съм Ванга, но познах, че Той ще си смени мнението на сутринта”

 1. Нали е голЕмь мОчо, направо суперЬмОчо,а? А дали не е хипреЬмОчо ,а?
  И след като е такъв меZZи(я) , то защо тогава сам не поведе геЙрберастката си банд…….”пардонь” , шайка,а?
  К’ъв главатарин е тогава ,а ?
  Пуска своите джуджета да “преговарят” от нЕГОво име, а той се крие в банкянския зайчарник при Бистришките тигри?!?
  А освен това даже е “бойковолил” неговото “партийно” джудженце – Мара Хари да му е аватарин на “преговотите” с ППДБ,а???
  Това не е ли джендърско ,а?
  Всички си “мислеха”, че бокоТИКВАТА е “джентълменЬ”, а пък той е бил един джендърЬмужик,а?
  Дори неговите геЙрберастки джудженца да му служат за аватари пред ППДБ, докъде стигна банкянския джуджендърь ,а?
  Какъв джуджендърски мОчо излезе , а???
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на джуджендъра бокоТИКВАТА, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на джуджендърЬ бокоТИКВАТА, оди на хуйло ти!

 2. Тиквата през цялата си политическа кариера се води по великата мисъл на Граучо Маркс – това са моите принципи и ако не ви харесват, имам и други.

 3. Ако трябва да бъде сравнявана мъдростта на утрото, вечерта и тиквата, то сравнение може да има само между първите две! При тиквата промяна няма в която и да е част на денонощието!

 4. Оплетеният петел, в собствени кълчища…
  За този човек, спасение няма! Няма и да има. Въпроса който трябва да си задаваме и да не спираме, е докъде е стигнал в слугинското си поведение, което вече не може да промени. До каква степен неговата ОПГ е в състояние да продължи да вреди на НАШАТА ДЪРЖАВА? Не е правилно да имаме претенции, че сме хилядолетна държава и в същото време да се правим на незнаещи, и изморени от събития случили се под носа ни. Буквално под носа ни!!!

 5. Велика сатира в духа и традициите на класиката по света и у нас!
  Шапо!
  По п.с. само да дам и моят прочит подтикнат и от вчерашното конгениално попадение на съблогарката Иванка.
  Банкянският Херой е фантастичен хибрид от неизживян пубертет, специфична мъжка критическа възраст, настъпващо старческо слабоумие, не че другото му е кът и наистина като че ли е в нестихващ болезнен мензис. Мрачно настроение и за добро и за лошо и за делник и за празник. Няма да забравя как преди 20-тина години новият треньор на ПФК Левски тогава, сърбина Муслин, слизайки сефте на родна земя от самолета и забелязвайки чакащите го репортери моментално (впоследстие се разбра, че е имал силно главоболие съпроводено от безсъница и лош полет) се разтопи в усмивка и с удоволствие отговаряше на всякакви въпроси. И въпреки, че бе набор по онуй време на Бибитко сега, нито един излишен грам. Няма публична личност която да държи на уважението на обществото която си позволява да отпере навирен напред шкембак колкото и умели шивачи на скъпи костюми да се мъчат да го прикрият. За незнаенето на английски и дума не става.
  Кой разбрал-разбрал.

 6. 🎯 Където и да спреш кадъра, резултатът е сходен
  https://frognews.bg/images2/Ognyan/temenujka-boko.jpg
  – Ох, какая же ты близкая и ласковая,
  Альпинистка моя, скалолазка моя!
  Мы теперь одной веревкой связаны . . .
  https://www.youtube.com/watch?v=SqJCR7HNSSo
  – Вы не глядите, что Сережа всё кивает,
  Он соображает, всё понимает!
  А что молчит – так это от волненья,
  От осознанья и просветленья . . .

 7. Поканата е за 09.03.2024г., защото утре, в качеството си на правоверни комуняги, ГЕРБ ще празнуват съветския празник 8-ми март.
  Много комуняги не знаят, че до 09.09.1944г. българските жени са празнували на Благовещение – 25-ти март.

 8. Georgi Nikolov,

  20% одобрение за хуйло
  62% неодобрение
  58% са притеснени от опитите да се отслаби ЕС и НАТО
  https://alpharesearch.bg/post/1019-obshtestveno-politicheski-naglasi-mart-2024.html
  – facebook IlianVassilev/коментарът на Никола Кьосев припомня, че
  банкянската мутра имаше
  !!➡медийния комфорт на Гергов в “частната” бТВ и вестниците на задкулисието.
  А когато банкянската мутра стана кмет и премиер насочи всички милиарди от “държавните” предприятия и общини към КТБ, контролирана чрез путинската ВТБ от Кремъл и Путин. С тези милиарди в КТБ неговият братиньо ДП (държавното престъпление)
  !!➡ купуваше и фалираше всякакви “вестници” , “телевизии” и “медии”.
  А накрая фалираха и обраха “държавните” милиарди от КТБ за личната им сметка, както и Булгартабак и Южен поток , Турски поток и още много фирми , както и банки ББР, ПИБ и т.н.. С милиардите откраднати от КТБ ДП(държавното престъпление) си купи и олигархичните “прокурорски” групировки ОПГ, и съдебната власт. Както и
  !!➡ завладяването на “големите” телевизии и медии – БНТ с Кошлуков, бТВ с хекимянците, БНР с волгинците и НТВ с домусчиеви марионетки и монополната Виваком, придобита с корумпираните им “регулатори”, като шуробаджанашката КЗК. А и разни им
  !!➡ платени корупционни харалани и лайчевци, и личните им политкомисарски харизани.Ето това са
  !!➡ “медйните юпита” – банкянската мутра и ДП (държавното престъпление), заради които България падна с близо близо 100 места , само за 10 год. и сега е на 112 място по свободата на словото и пак заради тях има най-много санкции по Магнитски и RICO, и пак заради тях САЩ отвориха отново българската секция на Свободна Европа

  https://flo.uri.sh/visualisation/17032107/embed
  “Христо Стоичков – феноменален футболист, когото те не са виждали като такъв, а в последните години едва ли могат да го отчетат като нещо повече от рекламно лице на хазарт… Кой е виновен за това: те или предишните две поколения, които структурираха обществото по този начин? Кой тогава ще им даде увереността, че човешката преценка е по-добра от тази на алгоритъма? … Изследванията на това поколение показват, че все още много от тях нямат сигурно мнение за важни неща като Европа и НАТО, както и по отношение на това как се постига успехът… С други думи все още имаме малко, много малко време …”
  https://boulevardbulgaria.bg/articles/kak-da-vkarame-gen-z-v-praveneto-na-moderna-balgariya

 9. Бойко се държи точно като квантова частица – заема всички възможни състояния едновременно

 10. Не е просто “човек от народа”. А ПРОСТ човек от най-простата част на народа, с която просто се разбира най-добре. Генетично прост-милицейската! Тъй да се каже, “прастой българский челавЭк! Настаяшчий милицай из Банкя, прастой и чистой! Но все пак вдява, че колкото и да се дърпа, трябва да слушка. Инак – Гуантанамо, бай Ставри и Хага. Ето, “елфите” извадиха и пътната ИМ карта. Затуй се въртеше като кученце около г-жа фон дер Лайен и манфрЭд вьорнер. Явно е раздал на руZките си гасударъй всичко налично!

 11. За контраст на бръщолевенето на банкянското човекоподобие вижте и чуйте последните осем минути от следното видео: https://play.nova.bg/video/zdravei-bulgariya/season-14/zdravei-2024-03-06-2/628083 ==> Да застанеш пред цяла зала хиени и да изговориш това, се искат здрави топки.

  РЕСПЕКТ, г-н Кирил Петков!

 12. Остава интригата с Тагарев. Както вчера стопанинът на този блог писа, отстраняването му би свалило маската на Борисов като “евроатлантик”. Никога не съм бил фен на Борисов и партията му и нека не прозвучи като състрадание, но дилемата му е доста сложна. От една страна е принуден да угодничи на Кремъл (на който Тагарев е трън в очите) като “предпочитан партньор”, от друга страна е хванат за т*пките от агресивния и все по-алчен за власт Пеевски, а от трета страна само сглобка с ПП-ДБ може да гарантира нови еврофондове, които да бъдат консумирани от приятелски кръгове от фирми (към които е близко до ума да се предположи, че има поети ангажименти). Има обаче и една тънка подробност – макар на този етап надеждата на Борисов за получаване на реабилитация от страна на западните партньори да изглежда илюзорна, се създава усещането, че сглобката играе роля и на временна защита за Борисов срещу разполагащия с лостове за натиск и влияние (включително и чрез съда и прокуратурата) Пеевски. Така че, с оглед на гореизложеното, с разумна увереност може да се прогнозира, че редовно правителство ще продължи да има. Интригата ще е около състава на правителството, но не и около съществуването му. Знам, че немалко читатели на този блог биха ме контрирали, че Борисов и Пеевски са едно цяло, но смятам, че в техния свят няма място за ортаци, а най-властен е подсъзнателният инстинкт за лично самосъхранение.

 13. До Петър,

  Прекалено голям комплимент правите на нищото, което е “нещо” за наша сметка.

 14. Към
  Иво Колев
  07.03.2024 в 18:47,
  и Петър:
  Това се казва – атечествено-ПОПУЛИСТки ТОТАЛитаризъм (АБСОЛЮТизъм)! Едновременно “всичко” и нищо, за шараните и лумпените , които му(им) вЕрват!
  Или по-просто казано – КОЙто ви “обещава” ВСИЧКО, значи не обещава – НИЩО!
  А Абрахам Линкълн е казал същото – можеш да ЛЪЖЕШ “всички” кратко време , може да лъжеш малко хора(лумпените) през цялото време , но НЕ можеш да ЛЪЖЕШ всички през ЦЯЛОТО време!

 15. от нито една медия не чух,че в ЕНП има и други членове от България и то далеч преди ГЕРБ.

 16. Не трябва да се забравят научните постижения на д-р. Борисов примерно монографията “Методика за откриване и отстраняване на неизправности в пожарникарския маркуч”, приложима за всякакви маркучи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.