Защо и колко (милиона) съветски граждани посрещаха германските нацисти като освободители

В разрез с правилото си да не анонсирам свои телевизионни участия, използвам изключението на предварителния запис, за да предложа на читателите си тук да станат (мои) зрители.

 

 

 

 

 

От 18.20 ч.днес се излъчва в рамките на предаването “Офанзива” с водещ Любо Огнянов и рубриката му “Забранената история” истината, която кремъл премълчава. Става дума за руснаците, които се сражаваха на страната на Третия Райх.

Добавям от себе си снимка, как съветски селянин посреща като освободители германските окупатори.

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1690934951310197&id=100025043624738&mibextid=KsPBc6

12 мнения за “Защо и колко (милиона) съветски граждани посрещаха германските нацисти като освободители”

 1. Гледах с интерес интервюто на Иво с Любо Огнянов. Знаех, че руснаци, украинци и други граждани на Съветската империя са преминали на страната на германците, но не знаех толкова подробности около тази “тайна”! Не знаех, че в началния момент на войната са били повече от един милион! Не знаех, за армията на Власов и други неща в тази връзка. Изводът от всичко това е, че отвратителната същност на съветския болшевизъм, може да докара толкова много будни хора да се обърнат срещу собствената си родина в такъв тежък момент! Да благодарим на Иво! От него винаги има какво да се научи! Представям си също как ще се пенят и подскачат рашистите, които са попаднали на това предаване случайно или не!

 2. Няма значение колко стотици милиони ватнишки РАБьи са “предали” своят сериен убиец , своя атечествено-болшевишкия “бащица” и “вождь”- КОНТРАреволюционния терористЬ Кобь!
  Той е приел своят атечествено-социалистически геноССе Хитлер за сОюзникЬ , с който са започнали ЗАЕДНО Втората световна война с пакта за НАПАДЕНИЕ Моллотовь-Рибентроп !
  Така че, ватниците просто са “приели” своите юридически сОюзници от сОюзническия Вермахт от сОюзническия Трети райх! Все пак няма да изгонят собствените си “сОюзници” , с които “бащицата” Сталинь е подписал сОюзнически дАгАворь, НАЛИ!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите Сталинь, одите на хуйло си!

 3. Прочетете книгите на Виктор Суворов и Игор Бунич.Там тези неща са описани много добре. В първите дни на навлизанвто на германските войски в СССР цели полкове и дивизии на Червената армия са преминавали на тяхна страна с цялото си въоръжение.Което всъщност е било стихийно възстание срещу Сталинския режим.Вместо да се възползва от това обаче,Хитлер с цялата си глупост е наредил да ги репресират и разстрелват. Вследствие на което голяма част от тях са избягали и са били в основата на партизанското движение в окупираните територии.

 4. 9 май 2009 г. проф.д-р на военните и историческите науки,ген.Гареев заявява:
  „Ние още не сме разбрали какво е станало през 1941 г. Да отговорят на този въпрос, могат само Генщаба, МВнР и КГБ“
  – демаркационната линия на подялбата Полша е много внимателно планирана от руснаците и им осигурява Белостокският и Лвовският плацдарми за нападение към Берлин и целта е овладяване на Европа . 16 май 1941 г. е утвърден руския план на операцията, запечатан в червени пликове с надпис: „Да се отвори при сигнал „Буря“ – руснаците са сигурни, че Хитлер ще извърши десант на Острова, който от военна гледна точка е обречен на пълен провал и германците нямат такива планове. На 2-рия опит на английското разузнаване да предупреди Сталин чрез военното му аташе в Берлин, но върху донесението на военния аташе в Берлин , Сталин пише на донесението: „Предайте на този тъп генерал, че това е английска провокация.“
  14 юни 1941 г. спецотрядите на НКВД започват масова депортация на населението от оперативния тил на предстоящото руско нападение срещу Германия – откарват с товарни вагони хората в Източен Сибир и повечето измират от глад и студ
  17 юни Рузвелт получава писмо от Чърчил:’’Сталин чака десанта в Англия. Адолф ще използва за удара си всичките сили, с които разполага. Сталин няма скоро да се оправи от него. Хитлер – никога“
  – Сталин определя деня ‘’Д+3’’ за началото на ‘Буря’-та – 3 дни след деня на очакваното германско нападения на Острова – ‘’грешката в третия знак’’ – процесите са по-сложни, отколкото руснаците си ги представят: Сталин има 9-милионна армия срещу 4,5 милиона немска, НО Червената армия е деморализирана и без водачи – 1937-1940 г. Сталин разстрелва 40 хил. генерали и офицери и в закъснялата „Буря“ Червената армия се разпада срещу немската военна машина – 1,5 милиона руски войници преминават на страната на Хитлер, в някои случаи дори под звуците на военните оркестри. Това са 12-а, 89-а и 103-а съветска дивизия. Целият 436-и полк от 155-а стрелкова дивизия начело с командира си майор Кононов вдига бялото знаме и заявява желанието си да стане ядро от една бъдеща „Руска освободителна армия“. Сред червеноармейците и командирите практически няма човек, близките на когото да не са разстреляни, разкулачени, пратени в лагери. Настава стихийно въстание на армията срещу империята скрепена и управлявана с терор…
  До 9 юли 1941 г. 750 000 души са убити, ранени и безследно изчезнали. Към 11 септември военнопленниците са 3 800 000 млн., много от които се предават без никога да са влизали в бой. От 22 юни до 10 октомври 1941 г. НКВД разстрелва 10 201 руски военнослужещи за контрашпионаж, метеж или опити да се предадат – общо през войната военните съдилища осъждат над 994 000 съветски военнослужещи и 157 593 са разстреляни. Броят на безследно изчезналите е 10 пъти по-голям от убитите. В края на юли 1941 г. потокът от военнопленници (които към 11 септември са вече повече от 3 800 000!) надхвърля възможностите на Вермахта да ги охранява и издържа. . Съветският съюз отказва сътрудничество с Червения кръст и е невъзможно да се окаже помощ с храни и медикаменти на червеноармейците в плен. Сталин не признава правото на руските войници да попаднат в плен – за назидание есента на 1941 г. съветската авиация бомбардира лагерите на руски военнопленници в Орел и Новгород . . .
  – 3 септември 1941 г. Сталин моли Чърчил за помощ – изпреварващият удар Хитлер проваля 1-ят етап от операция „Буря”и мерака на Сталин да стъпи на атлантическото крайбрежие на Европа, но с мощната помощ и подкрепа стъпва в сърцето на Европа . . .

  Срамната тайна: Драмата с репатрирането на руснаци след края на Втората световна война – 168 Часа
  https://novinata.bg/obsthestvo/koy-i-zastho-voyuva-s-hitler-sresthu-sssr-prez-vtorata-svetovna/

  – 30 и 31 август 1994 г. руските войски напускат Германия и Прибалтика – до следващата „Буря“ . . .

 5. Към АН:

  Не знам за точно това Z от тази автентична снимка, но буквата е била обозначение за 4-та СС танкова дивизия. А пък V e означавала в разгърнат вид “Германия побеждава на всички фронтове” и е поставяна не само върху тежка техника, камиони и влакове (вкл. возещи нещастници към концлагерите) , но и в огромен мащаб върху емблематични места в завоювана Европа-например върху Айфеловата кула.
  Днес са на въоръжение от Четвъртия райх, който подражава откровено на нацистката стилистика. Двете букви биват изобразявани със строени във формата на Z и V деца, спортисти и пр. впрегнати в руZката пропаганда поданици на Путлер.

 6. Благодаря за пояснението! Знакът на 4-та СС дивизия (Polizei), изглежда не бил просто “Z” a “Z” с хоризонтална черта през диагонала (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Waffen-SS_divisions). От този списък ми направи впечатление, че знакът на 2-ра СС дивизия е на практика огледален образ на емблемата на печално известната щурмова бригада “Азов”…

 7. AН,

  frognews.bg/novini/otbeliazvame-denia-spasiavaneto-balgarskite-evrei.html
  – още една успоредица между хитлеризмаа и рашизма , за която няма снимка в цитираната от вас ”подборка фото”, зщото жертвити на руския антисемитизъм са на дъното на Черно море от1942 г. , когато българския кораб “Струма” с 767 души бежанци, основно български и малка част румънски евреи, както и екипажът, е потопен от съветска подводница . Загиват всички, без един, има и тази нечовешка атака е извършена без Съветския съюз и България да са в състояние на война. Можеха да публикуват снимка на български паметник на тези невинни жертви, за какъвто в осраната ни от паметници на руски терористи и измтрели от алкохолно отравяне руски окупатори, няма място – може да потърсите в нета снимка на паметника на потопения от руснаците български кораб в град Ашдод, Израел, който е не само в памет на невинните жертви , но и почит към българите, които са ги спасявали
  – а Израел са пуснали видео за руската пропаганда там като навсякъде по света навсякъде по света и нас
  https://daniivanov.blogspot.com/2024/03/blog-post_545.html

 8. Към АН:

  Опитът да се омаловажи фактът с приемствеността на нацизма на държавно ниво в московията днес, вкл. чрез изтъкването на полка “Азов” като едва ли не същото, не издържа проверката на фактите. “Азов” беше и си остана нещо като опълчение, което не само не беше част от редовната армия на Украйна, но и имаше проблеми със снабдяването и координацията с нея. Докато Z политиката (с нейната V разновидност) в московията е бяха сърпът и чукът: държавно помазана идеологема, zадължителна за армията и дори за училищата, където също е на почит. “Азов” и този факт не тежат еднакво на този кантар с теглилкитие, с които се опитвате да приравнявате двете неща.

 9. Към
  АН
  10.03.2024 в 10:27:
  ТЪПарищь геноССе АН, свастиката е “запазена марка” на атечествено-болшевишките ти КОНТРАреволюционни фашисти, още, от времената на “великата” ти атечествено-болшевишка КОНТРАреволюция през ноември 1917г.!
  Има достатъчно инфо и можеш сам да “провериш” , кой пръв е използвал свастиката, дали атечествено-болшевикитр ти, или техните “ученици” от Третия райх и геноССе Хитлер!
  Явно геноССе Хитлер е плагиатствал от СССРь не само свастиката, той е плагиатствал и всякакви руни от “арийските” северни народи, включително и емблемата на SS!
  А сега Хуйло си “припомня” забравеното, и от любимият му атечествено-болшевишки и атечествено-чекистки рай(Хь) – СССРь , и от неговият атечествено-социалистически клонинг -Третия райх и Хитлер!

 10. АН,

  рашисткото ‘Z’ за руските навлеци е от 2 букви ‘V’ – ”можем повторить”
  https://kultura.bg/web/войната-на-z-и-финландизацията/
  ” От разговорите между френския президент Макрон и Владимир Путин става ясно, че „човекът от Кремъл“ често повтарял термина „финландизация“ – основна „въображаема цел“ в тази война … Според тайните клаузи на пакта Рибентроп-Молотов (от 23 август 1939 г.) Финландия е в сферата на интереси на съветската зона … след Втората световна война принципът на „финландизацията“ е продължен … какво е означавало това за самите финландци – „желязна хватка на Москва“, въпреки западния икономически модел. Всеки, който е искал да успее във Финландия, задължително е трябвало да избягва теми, смятани за „антисъветски“, и да не дразни Москва. Децата са учели по учебници, в които е имало славословия за „Големия брат“, свободата на медиите по този въпрос е била силно орязана. Финландия е така устроена, че винаги ще отстъпи, ако Русия изръмжи … ако Украйна се „финландизира“, този модел ще проработи там с пълна сила … ставало дума всъщност за въпроса ‘Защо’, изписан като „Zачем“ – знак за един „по-особен неутралитет“ – за имперските мечтания по „финландизацията“ на Европа.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.