Дянков доказа, че не е късно да станеш два пъти за реzил

Когато Симеон Дянков, вицепремиер и финансов министър, ключова фигура в кабинета на руския орденоносец от Банкя ( 27 юли 2009 – 18 февруари 2013), бе уволнен в негово отсъствие от България през февруари 2013 г., мнозина бяха озадачени. Помнеше се предишно изказване на орденоносеца, според което всеки министър може да бъде сменен лесно, но с падането на финансовия пада направо правителството.

Дянков стана на пръв поглед изкупителна жертва за пред бунтуващите се по онова време граждани срещу високите сметки за тока и парното. Но никак не беше за ожалване. 

Оказа се, че вече е официално нает в Москва. Назначен е бил там за ректор на Руската икономическа школа (New Economic School – NES). Това се посочваше в официално съобщение на институцията, цитирано от агенция ИТАР–ТАСС. 

Обърнете внимание: назначението му е от 2 февруари 2013. А Орденоносеца прави извънредно заседание на министерския съвет на 18 февруари, на което имитира “внезапното” си решение,  докато Дянков е в САЩ. 

Самият Дянков реагира публично тогава с любезни благодарности за уволнението и си предложи услугите да помага и в бъдеще, с каквото може. Запази лоялността си към орденоносеца и до ден днешен.

Ето, че сега същият “помага” със съвети, които звучат доста императивно. Твърди насред преговорите в рамките на ротацията, че финансовият министър Асен Василев остава на поста си, но пъди ( за радост на кафявите) Тагарев от правителството. 

Освети се отново по пистата на рашиzма в момент, когато дори бившият му шеф “омекна” и вече не настоява най-омразният на руzкото посолство истински евроатлантик да бъде уволнен.

 

14 мнения за “Дянков доказа, че не е късно да станеш два пъти за реzил”

 1. Само да препотвърдя онова, което написах миналата седмица.
  “Ако в новата ротация липсват като министри Василев и Тагарев, подкрепата и оценката ми от 5++ стават автоматично и безотказно 0,00 (нула, по Келвин).
  Ако искат, да си запазват Калин, за когото искат.
  Който разбрал, разбрал.”
  ——
  Та така…

 2. Поствам чудесният текст на съблогаря Николай Христов от вчера. Пуснат е към края на деня и сега се надявам да стигнем до още човеци.
  Nicolai Christov
  12.03.2024 в 20:33
  Отвратителни скечове сме принудени да гледаме, но това е, живеем в демокрация, слава Богу. Не е приятно да имаме такива нищожества на такова висока място и тук май е срещата на демокрацията с диктатурата. И двете системи издигат нависоко нищожества. Разбира се, за демокрацията това не е правило както за диктатурата.
  Тук обаче с болка трябва да признаем, че в нашият, български случай това ще е случаят още дълго време. Защото избирателите като правило не се впечатляват от някои впечатлителни неща. Всички чуха някои записи с гласа на Методиевич, видяха разни снимки с пачки и кюлчета и какво? Ами нищо. Проучванията на общественото мнение не показват спад за Него. Други бяха срещу ваксините, но тайно се ваксинираха. И пак нищо. Процентите стоят, дори растат. Девет месеца имаме сравнително интелигентно правителство, постигат се разни успехи, макар и с клизма, но избирателите отново не са впечатлени. Да би имало сега избори, пак щяло да е същото. Хубаво го каза Методиевич: с този матр’ял – толкова.
  Но не само редовният избирател предизвиква учудване. Има и изявени. Нормално е, даже въпрос на достойнство, един с по-високо айкю да не се поставя в подчинено положение на такъв с по-ниско. Но виждаме, хора като Даниел Митов, Деница Сачева, да не изброявам, правят точно това. И говорят с апломб неща, които сами не вярват, защото властелинът на простите (по Иво) така ги насъсква. Както в легендите за вампирите, където в услуга на вампирите се поставят не-вампири. Нискят морал не отвращава, а възхищава. Без чест ли си? Прави ти чест (по Смирненски).
  Да цитирам и Ботев: Трудно брате се живее, между глупци неразбрани.

 3. Дянков собственоръчно унищожи няколко процента от българската икономика през 2009та. Онези приказки за постни пици бяха директен удар към частния бизнес в страната и доста хора фалираха след като той спря плащания на дължими суми.

  Всяко интервю с такива лица или Румен Гечев трябва да започва с техните действия от онзи период.

 4. Руската кочина и най-вече нейната власт е като блатото на вечната смрад от филма Лабиринт, в което дори крака си да топне човек, ще смърди до края на живота си и никога няма да може да се измие.

 5. Georgi Nikolov, явно още по ботево време, робскат психика е била добре внедрена и при това, всеобхватна.
  Щом и Ботев в стихотворната си форма се възмущава на този нашенски тип хора, явно те тогава са преобладавали но както виждаме, те преобладават и сега.
  Как да е друго, след като това е естествената форма на съществувание. Немоща, а при човеците тъпотата, неможенето и ниската грамотност се разпростират всред по–голяма част на индивидите.
  При животните и растенията бива задействан естественият подбор, който предоставя на унищожение нежизнеспособните и слабите и те просто изчезват защото служат за храна.
  При хуманоидите в началните периоди не е били различно, но с времето когато за се появявили племенноста и държавността, този случай на прехрана е отпаднал.
  Нуждата за прехрана дори и сега кара голяма част от некадърни хора да ползват методът на унищожението, кото пак е една разновидност от начините на прехрана, макар и в тррудовата сфера.
  Защо трябва да ни учудва факта, че един Бойко Борисов е ценен и уважаван от простаците, след като и той сам се причислява към тях. И това той го прави не само просто за да им хареса а защото по негово изказване е разбрал, че е от същата категория.
  А правото на силният е общовалидно и подмазването е една съставка на начинът за оцеляване.
  Добре поне, че сега сме на страната на истински силните и не знам колко, но само ще е необходимо достатъчно време глупците и накадърниците да отпаднат по естествен път.
  За подмазвачите не вярвам, че те някога ще отпаднат. Обикновенно те след като проумеят кой е силният, ще взимат и неговата посока. До сега това по навик, беше Русия.
  Победата на Украйна в този случай ще бъде катализаторът на тази нова реакция, която е необходима на бавноразвиващите се.
  Дано тя се осъществи скоро и на време, Боже!

 6. https://boulevardbulgaria.bg/articles/simeon-dyankov-se-okaza-nachelo-na-alfa-bank-v-ukrayna
  още март 2022 г. пред Националната банка на Украйна Симеон Дянков е довереният представител на санкционираните руски собственици – под предлога банката да продължи да работи ”в полза на украинската икономика“ той предлага смяна на името й, за да не се свързва с русия , и инвестиция от 1 милиард долара(2 пъти повече от собствения капитал на Alfa-Bank Украйна, въпреки че банката няма спешна нужда от капитал и разполага с достатъчна ликвидност) с идеята е Фридман да се откаже от руско гражданство, за да бъде освободен от санкции и другите двама да му прехвърлят дяловете си в украинския бизнес
  – Националната банка на Украйна не приема нито предложението му за спасяване на санкционираните руснаци, нито предложението му банката да бъде продадена на полския милиардер Зигмунт Солож-Жак – Sense Bank е от най-големите банки в Украйна, но клиентите й масово прехвърлят парите си в други банки и Украинското правителство я национализира през 2023

 7. Българин💙💛,

  пазарлъка е точно за ”онова момче от БОП-а” на байхуй от 2018г – имаше обвинения, че точно Калин Стоянов оказва натиск на прокурори за чувалите от АМ „Хемус“ и точно той е отказва да сложи белезници на Борисов при ареста в Банкя – но Стоянов ,всъщност, е общ на герББДПс – след протестите от 2013 г. ББ е в нескрита зависимост от ДПс/така разчетено като ”ДържавноПредприятие”/ – мутренските му дела са на трупчета в прокуратурата и така точно като руския турски поток и за неговото реализиране , тогава се случи обира на КТБ
  – байхуй го интересува личното му оцеляване и никога не се е застъпвал за хората си и всички, които бута напред, са за фасада, параван, оправдание и отсвирване


 8. 13.03.2024 в 17:57

  Не съм забелязал обаче нашите хора от ППДБ да не го искат това момче, поне публично.
  Оставам в наблюдателен режим…да видим!

  Поздрави!

 9. Какво да “очакваме” от дянковЬ , който сигурно е бил предложен за финансов “министрЬ” на бокоТИКВАТА???
  #КОЙ! ли е “предложил” дянковЬ , и то даже за цял финансов министър, а???
  След това отиде и до моZZковията, за “преподавателЬ” в тяхната “икономическа” школа, школа!
  А сега е “виден” ТрУмПистЬ , нали!
  Така че НИКОГА не трябва да верваш на няКОЙ , който може и да е “факирЬ” в някаква тясна област, когато си изказва собственото си калинково субективно “мнение” от собствената си калинкова субективна камбанарийка по отношениена въпроси , които са много далече от собствената му калинкова “квалификация” по тези странични за него въпроси !
  Има много такива калинки с напомпано “самомнение” , които даже не разбират и виждат нищо странично от собствената си камбанарийка.
  Също както бая ви Ганя , който дори в Европата си знае само едно: – булгарЬ, булгарЬ!
  Разбира се Тагарев трябва да разчита на финансирането и подкрепата от парламента, и дано проведе най-накрая реално превъоръжаването и подновяване на кадровата политика в армията по стандартите на НАТО, а не със стария савецки скрапь и савецки фатмаци , падруги на зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ , оди на бай ти ТрУмПь, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на хуйло ти!

 10. Маските просто паднаха,големите ” евроатлантици” Габриел и ” Аз съм прост и вие сте прости “- Простака от Банкя не искат министър Тагарев. Ясно и просто.Защо има толкова заблудени гласоподаватели, не са всички на хранилката. Защо сме толкова плиткоумни.

 11. Както подобава на един завършен боклук, на дянков не му миришат кървавите рубли на путлэр, но предпочита да си ги харчи във Виена.

 12. Дянков нанесе два много силни стратегически удара върху икономиката на България:
  1 Остави НЗОК без стратегически резерв.
  2 Спря България към Еврозоната, като бръщолевеше глупости че еврото отслабва и е много рисково да влизаме в еврозоната, а тогава имахме много добри финансови резултати.

 13. Симеон Дянков е любим герой на нашия Тони Филипов, д-р. В “Из делниците на един луд” на отстранения днес вицепремиер са посветени много, много страници.

  Именно Тони Филипов, д-р, бе човекът, който пръв огласи знаменитата случка “Мони, цункай Джиджи”.
  21 септември 2012. На заседание в МФ (колегиум ли, на заседание на ПК ли, не разбрах добре), присъствала, естествено, и Ирина Велкова. С кученцето чихуахиа в скута. По едно време станала, отишла при Дянков и рекла: „Мони, цункай Джиджи!” И Мони го цункал. Даже нямал благоприличието да се притесни от тази нелепа постъпка на… не знам как да я нарека…

  Цункай Джиджи…

  Култово!

  Пенсиите, цункайте Джиджи! И може да си пеете нещо от вашето време, например Gigi l’amoroso на Далида… Помните ли я? Как дошъл един милионер от САЩ и момата се влюбила в него…
  https://offnews.bg/nashite-avtori/moni-tcunkaj-dzhidzhi-diankov-v-iz-delnitcite-na-edin-lud-chast-161677.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.