Герт Борисов

Когато Тръмп спечели президентските избори в САЩ “почти” се пошегувах, че и ний сме дали нещо на света. Дори сме го изпреварили с личния пример на популиста Бойко Борисов, имитиран от Тръмп.

Тази полушега отново има своето основание днес, когато в Нидерландия се повтаря добре познатата у нас ситуация ситуацията една партия и нейния лидер да спечелят парламентарните избори, но да не могат да управляват защото никой не иска “да си играе” с лошото дете в квартала. Националистът Герт Вилдерс изпадна в долната земя в положението на нашия бивш премиер. https://clubz.bg/147739

От изявленията на капитулиралия Вилдерс става ясно, че той се отказва да прави сглобка поради невъзможността да си намери коалиционни партньори, но не и от опитите си в бъдеще да постигне целта си след нови избори. 

Такива бяха и заявките на нашия руzки орденоносец, но въпреки успеха на своята партия ГЕРБ на последните избори отново не беше пожелан за коалиционен партньор и изглеждаше уж примирен, че няма повече да управлява. 

Ако в случая с Нидерландия има нещо полезно и за България по аналогия, то е във факта, че орденоносеца не може да се оплаква вече от някаква някаква уникална, невиждана другаде несправедливост- хем да печели изборите, хем да губи властта. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни примери е имало в Европа и преди, но този паралел е от особена важност за нас в момента, когато апетитът на стария вълк за власт очевидно се изостря. Мени си мнението непрекъснато, но не и нрава. 

 

8 мнения за “Герт Борисов”

 1. Трудно брате се живее, между глупци неразбрани… (Христо Ботев)
  Благодаря на Георги Николов, че ме подсети в по–предишен постинг.
  Но може да стане още по–трудно, ако глупците се увеличават, особено всред западно–европейските страни. Там все пак е налице съдебна система, която е независима и не се подава на политически натиск.
  До сега, по мое мнение, може би поради влиянието на академик Денков, на ББ не се позволяваше да се мешави. Да видим какво ще се случи при ротацията!
  На нас– съмишлениците от блога– вероятно ще ни се наложи да си търсим или основаваме нова партия. Такава която не прави изцепки като предложението за софийски кмет или подобни ченгесарски набези…
  Партия която в ръководният си състав обвързва единствено хора, които многократно са се представяли с твърди позиции свързани със западноевропейските ценности, както и с действия САМО в полза на България.

 2. – пак в ivo.bg/2021/05/13/българия-даде-своя-принос-в-междунаро/
  ”Голяма крачка за България, макар и малка за света, беше отстраняването на популиста Методиевич от премиерския пост. Но във всички случаи крачката е в правилната посока … … австрийският националпопулист Себастиян Курц, с когото Методиевич обичаше да демонстрира близост, в момента е разследван за злоупотреба с власт. Това не се случи на неговия “приятел” тук докато се чувстваше всесилен, но бъдещето е пред нас ”
  – припомня интервюто на Иван Костов в деня, който Курц печели изборите в Австрия
  https://nova.bg/news/view/2017/10/15/195689/иван-костов-50-шансове-за-разпадане-на-ес/
  – пътната карта за Шенген подготвена от Костов сега е под пътната карта на банкянския руски поток – геополитическите щети, които понася България са много по-скъпи от финансовите и струват нашето бъдеще, особено ако Австрия продължава да ни блокира за Шенген/frognews.bg/novini/evgenii-kanev-turski-potok-rusiia-ima-silen-koz-prodaljava-natiska-varhu-avstriia-blokira-shengen.html

 3. Де Магнитски, де!
  Даже и да не си мени вълчия нрав, на Бибитко му се налага да слага овчата кожа и да се прави на тревопасен, от страх, че може да влезе в списъка. Само че тревата не може да утоли вълчия му глад, затова е толкоз кисел.

  На сърдит Бибитко, празна му торбичка!

  А като изнасяше парите с торбите с правителствения самолет, не си представяше, че няма да може свободно да си ги харчи.

 4. Не се надявам, че е някакъв край на техните мъки, които се опитват да стоварят на чужди глави. Не се надявам защото знам, че магарето не може да стане кон. Дали магарето е еди къде си или тук, няма значение. Кон няма да стане. Но се напъват и ревът. Ревът ужасно и противно, непривично за магаре.

 5. Това политическо изкопаемо е по-скоро аналог на нашите стари атакаджии и доколкото помня в изгрева на своята слава играеше златен пръст в холандското управление подобно на нашия волен атакаджия в нашето, не без помощта на руски тролове в социалните мрежи по време на изборите.

 6. @ よ:

  Спрях да си губя живота гледане на лорчЭто крумовна, откакто тази корпулентна мисирка преди време бодро ни уведоми как на 05.09.44 “България обяви война на СССР”. Явно МНОГО руZка царевица са й сипали в коритцето.

 7. Не, бокоТИКВАТА е джендърския (гл)АВАТАРинь на неговият ТУПькачь дИбильян прасееФскиЙ, те взаимно се “допълват” ! Те са КОЙалициионната джендърска “сглобка” , откакто атечествено-милЮЮЮционерските им мутренски кукловоди от КДСь и ГРУпировките им ги назначиха за техни джендърски “юпита” на Кобурга, преди 23 години , и са “НЕразделни” и досега! – Горчиво!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на мултака дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ти!

 8. vic_kaminsky💙💛,

  е , поне сте успели да гледате интервюто на г-н Иван Костов през 2017 г. , което цитирам , а и още 5 години и отгоре да си губите живота до интервюто , което ви е отказало, но то просто показва какво НЕ са учили по история и водещата и госта … всъщност, малко българи знаят какво се случило на 5 септември 1944-та или на 28 октомври1944 г. … без знанието за пътя , който сме извървели като народ и сме като ослепеното войнство на Самуил – но ни има още – не случайно точно за тези ослепени войни водени от макар и еднооки по пътя евреите почитат българите и България – и не случайно това е поразило Президента Плевнелиев, защото и той е учил осакатената ни история и е виждал само жертви в тези войници, а евреите – пътя , който са изминали , макар и криволичейки …
  https://www.mediapool.bg/balgarite-masovo-se-strahuvat-ot-rusiya-ne-poznavat-istoriyata-ni-i-zatova-sa-za-snishavane-news335423.html
  – Ну как то 20 лет петляли . . .
  https://www.youtube.com/shorts/NnMVU_DJdPg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.