В деня за траур провокаторката Митрофанова пак удари камбаната на провокацията

Кафявите медии, които пеят в един хор с тъмно червени солисти у нас ( “борци” срещу българските атеисти!), прегърнаха днес позицията на посолството им, демонстрирана на поклонението пред тялото на патриарх Неофит.

 

 

 

 

Според провокаторката Митрофанова било провокация на поклонението да присъства представителят на Украинската православна църква Епифаний.

Работа ли е на чужд посланик да определя кое е провокация на българска територия спрямо българска институция, като БПЦ?!

Тъмно червен коментатор, бивш депутат от БСП, напуснал партията щото не му е достатъчно проруска и комунистическа, изригва по този повод на своя територия в ПИК в пълно съгласие с Митрофанова и дори се опитва да я надкрещи. Кълне “атеистите”, които, според него, са поканили нарочно Епифаний, което било провокация ( най-вече защото в същото време отсъства руският Кирил, по известен като полковник Гундяев от КГБ, когото лично той много искал да посрещне на българска земя).

Митрофанова, впрочем, окачестви “провокацията” като “огромна”. Малко й е да каже само, че е “провокация”. Подчерта, че е насочена и срещу БПЦ, на която се изяви като говорител. 

Правила е често изявления и преди от името на българите, които обичали вкупом нейната държава, но не случили на управляващи у нас в това отношение ( от което следва, че вкупом са глупаци, неразбирайки кого избират).

Митрофанова, за разлика от нейния фен и “борец” срещу атеистите от тъмночервения миманс, със сигурност знае, че за подобно събитие, като поклонението пред тленните останки на патриарха, църквите се уведомяват. Не се канят. Нейният Гундяев е сред уведомените, но сам е предпочел да не идва. Това се подразбира, но провокаторката подчерта многозначително, че имал среща не с кого да е, а със сръбския патриарх Порфирий-къде по-важен за Кремъл, на чието пряко подчинение е Гундяев.

Диппломатите обикновено избягват конкретиката, когато искат да обяснят подобен казус, като  отсъствието на Гундяев. Истински дипломат на мястото не Митрофанова би обяснил неговото отсъствие с “ангажименти”. Пак щеше да е ясна враждебността на демарша, но щеше да е в рамките на възприетия по света дипломатически тон.

Само че Митрофнова не е дипломат и не се чувства длъжна да се държи дипломатично, а е руzки провокатор, инструктиран непрекъснато да напомня на българите колко са незначителни в очите на Кремъл. Скандално отказа да се яви в МВнР неотдавна, а сега  се меси в работите на БДЦ от позицията на неканен покровител. 

Прави всичко възможно да предизвика прогонването си от България, за което вината да бъде приписана на София, където я търпят по инерция от времето на съветския колониализъм. 

Изпробва границите на това българско търпение в търсене на скандал след скандал, залагайки на дългото граденото рашистко влияние у нас, което укрепна и се разви до пълна атрофия на това чуждо тяло в България по времето на управлението на руския орденоносец от Банкя, отказващ и днес, в битността си на “пръв” евроатлантик”, да върне тази награда.

Тактиката на провокаторката е да поддържа разцеплението в българското общество като част от руzката имперска стратегия “разделяй и владей”. 

 

 

 

 

 

Добрата новина е, че колкото и все още да успява да разделя българите, московията все по-малко ги владее. Това е вбесяващо за Москва. Тя не иска да си предаде влиянието тук без бой и съответно насъсква своя инструмент за подстрекаване на дрязги, какъвто е Митрофанова.

18 мнения за “В деня за траур провокаторката Митрофанова пак удари камбаната на провокацията”

 1. Откъде атечествено-клюкарските атечествено-кафяви рублоЯДни джендъри нИдялко ПИДЯЛковь и агентЬция МОЧь “знаят” , че украинския водач на църквата им е “самозванец”, а? А също и атечествено-социалистическата атечествено-болшевишка КОНТРАреволюционна шлюха от БКПь! Нали уж са против религиите, атеистичните терористи от БКПь – колониалните колаборационисти и платени шлюхи на “великият” СССРь и КПССь?
  Украинския религиозен водач е ПРИЗНАТ от самият Вселенски патриарх, следователно и от всички ИСТИНСКИ ПРАВОславни църкви и патриарси. Няма никакво “значение” , какво говорят от атечествено-кагеЙбистката КРИВОславна “църква” и техният атечествено-кагеЙбистки КРИВОславен
  путлериархЬ – гундяевичЬ!
  Те са само и единствено атечествено-кагеЙбистки КРИВОславни подлоги на кагеЙбе и КПССь, и на техният сегашен кагеЙбистки ТУПькачь Хуйло! Те няма нищо общо с ПРАВОславието , което унищожават още от атечествено-болшевишката им КОНТРАреволюция през ноември 1917г..
  А и атечествено-кагеЙбистката подлога – мУтрофановНаЯ, няма нищо общо с ПРАВОславието, тя е само една от платените военнопрестъпни шлюхи на унилата лошадь-лавров и на техният альфа-ТУПькачЪТ Хуйло!
  Одите на крЕйсера мАсква, одите на атечествено-кагеЙбиста гундяевичЬ , одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ, оди на крЕйсера мАсква, оди на хуйло ти!

 2. Леле великолепен текст! А тая изобщо е най-гнусното същество изобщо ходело по българската земя!!!

 3. Да се вбесява Московията колкото си иска!
  Дори във времената на Брежнев нe си позволяваха подобна наглост към българина.
  Е, и тогава проблясваше руския шовинизъм и незачитането на достойнството на другите държави (та дори и на „братските“ от кюпа). Особено личеше това от текста на една популярна съветска песньовка: „Хороша страна Болгария, но Россия лучше всех“…
  (ако си мислите, че си измислям песента, проверете го)

  Или например, шибаната им поговорка „Курица не птица и Болгария не заграница“…

  Да, да, ама не, бля! България си е зад граница и още как! Иначе защо русначките масово се омъжваха и продължават да се мъжат за БГ-баламурници?! За да се избавят завинаги от тамошния комунистическия „рай“ (ама устите им и сега не млъкват – живеят тука, хрантутят ги, но все плюят по България!)

  Да им припомня: даже в агонизиращите години на българския соц, навсякъде из бакалниците по София се продаваше салам, гроздова ракия, мастика, дъвки „Би-бип“, коняк и японско уиски „Сънтори Голд“ (12.00 лв/бут.). Макар и само по празниците, се намираше кайзер, луканка и дори леберкез. Месарниците ни бяха наистина зле, но поне в супермаркетите можеше да се купят кремвирши, кока-кола, русенско варено или овнешко за тюрлю-гювеч…

  Докато в Совецкио Союз там, където трябваше да се продава месо, висяха само ребрата от наполовината срязаните трупове на прасета със син печат ГОСРЕЗЕРВ 1947 г. (демек, от Държавния Резерв). Нямаше ни пържоли, ни кебабчета, ни салами, ни кайма…
  Водчица и български сарми в консерва пускаха рядко, но веднага се заформяха велики „очереди“ (опашки) от по 300-400 души – все едно билети за финала на световното по футбол бяха пуснали… Дънките в Мордва вървяха по 150 рубли за чифт Левис, а в Коми, Сургут и в Комсомолец-на-Амуре стигаха по 200-250 р.! Колкото една месечна заплата на шлосер. По колко стигаха дънките в Чукотка – да не говорим… За червен хайвер, шампанско, плодове и зеленчуци хич не можеше и дума да става!

  С две думи, нямаха ни хуя! Но и сега натам вървят – към “източно немачко”!
  Лекции, лекции на тази тема трябват за младите европейци, дето все към левичарството ги тегли! Иначе ги чака месо от държавния резерв и водчица след двучасови опашки!

  П.П.
  Като казах „Чукотка“, ето и един сладък виц от онова време:

  Дошъл веднъж чукчито в Москва на екскурзия и право на Червения площад. Но след мавзолея, влязъл да поразгледа и „Берьозката“ (съветския „Кореком“). Смаял се от изобилието и бързо рипнал зад щанда на магазина, като поискал политическо убежище!

 4. Лека му пръст на Патриарха.
  @Крепостничеството в Русия сега, никога не е било по зловещо и апокалиптично. Индуктираните в България крепостни мечти имат столетна история и русофилията много бавно, но постоянно залязва. Последната им политическа еманация в България е еднодневка и смяната в регулаторите и силовите министерства ще бъде началото на лебедовата им песен. Видно е че, България е учебен полигон за всички руски атаки срещу демократичният свят. Тук се дестилират най-отровните руски атаки и за съжаление, винаги сигналите за тях идва от приятелски разузнавателни служби.
  Приятен уикенд на всички пожелавам от сърце

 5. https://frognews.bg/novini/koia-tochno-mitrofanova-obviniava-ukraintsite-provokatsiia-kogato-rusiia-vchera-izbi-nad-20-dushi-odesa.html
  – ACCEPT: Шлюхата с шинела на моменти кефи , като манекенка на руската глупост и простотия. Не мога да се сетя за друга личност , която с такава жар и последователност да отвращава Българите!

  facebook/Единъ Завѣтъ: КАКВИ БЯХМЕ, КАКВИ СТАНАХМЕ(чрез Даниела Горчева):
  – Алфонс Мари Луи дьо Ламартин,1832г. -1833 г. :
  “Българите са многобройно и здраво население, все още подвластно, което, по-многобройно и по-способно за самоорганизиране от турците, ще се освободи с една дума … можах да проуча вътре в самите семейства нравите на българите; това са нравите на нашите швейцарски и савойски селяни: тези хора са простовати, меки, работливи, изпълнени с уважение към свещениците си и с усърдие към религията си; това е източното православие. Свещениците са прости селяни, орачи като тях. Българите са няколкомилионно население, което непрекъснато расте. Те живеят в големи села и в малки градове, отделени от турците; те живеят в мир и според своите нрави. Облеклото им е като това на селяните от Германия. Носиите на жените и момичетата приличат приблизително на тези от швейцарските планини. Те са красиви, живи, грациозни. Нравите ми се видяха чисти, жените не са забулени, както в Турция, и посещават свободно мъжете. Видях селски танци, както в нашите френски села. Те са напълно зрели за независимостта си … Страната, която обитават, ще бъде, скоро една прелестна градина — те имат страст към земята.”
  – Жером-Адолф Бланки,Пътуване из България през 1841:
  “Българите не приличат много на гърците. Гръцката раса е по-префинена, по-класическа, но и по-безчестна и по-слабо религиозна от българската. Българите са, общо взето, миролюбиви, търпеливи, работливи и гостоприемни. Те имат по-чисти нрави от гърците и са по-сдържани, по-искрени. На тях за всичко може да се разчита. Гърците обичат шума, войната, движението и интригите. Българите са скромни, предпазливи, пестеливи и разумни.
  Българите са германците на Турция, а гърците са нейните италианци. Българите и гърците не се обичат … справедливостта изисква да признаем добрите резултати от някои предписания на мюсюлманската вяра. В Турция няма бедни, защото всеки протяга милостива ръка на бедняка. Чувството за равенство преобладава. И най-нисшият слуга може да стане господар и да бъде достоен за този ранг, ако е интелигентен и кадърен. Простотата на джамиите се равнява на тяхната внушителност и на отличната им поддръжка. Няколко строфи от Корана по стените, два амвона, низ от цветни стъклописи под свода, чисти рогозки за богомолците – това са единствените украси. Нежността на майките към децата е пословична. Душевноболните, старците, идиотите са обект на постоянна грижа. Религиозното чувство е вдъхнало дори и на най-големите грубияни известен респект към личното достойнство, от който те рядко се отклоняват.”
  – Робер дьо Бурболон, личен секретар Фердинанд, в писмо до майка си след първите 4 месеца в България (декември,1887):
  “Българите решително са много интелигентни хора и биха могли да създадат истинска държава. Всичко, което желаят в момента, е да бъдат спокойни и свободни и независими, мечтаят за това и се опитват да заздравят страната си, да я цивилизоват. Българите са извънредно сериозни, работливи и упорити. В тях няма нищо дребно и лекомислено, те са преди всичко и във всичко практични реалисти. Като при това са много съобразителни. Усещаш, че всичко изучават,”разнищват”, като непрекъснато внимават да не ги “преметнат “. Убеден съм, че това е нация с голямо бъдеще!”
  Petar Petrov: Били сме, сега сме “съветизирани” и прости
  https://daniivanov.blogspot.com/2024/03/blog-post_674.html

 6. Ще си позволя да перифразирам полк. Килгор (Робърт Дювал). “Обичам ревът на възпалени рашисти рано сутрин”.

  И нещо непотвърдено (засега). Руска ядрена подводница е потънала, а екипажът е подал сигнал за беда. Инцидентът се е случил при опит за учебно изстрелване, при което ракетата е заседнала.

 7. Чудя се тая тетка що не се яви на някой конкурс за красота в Московията, вместо тук да се занимава перманентно с провокации…Шансовете й да се класира ако не на първо,предвид силната конкуренция от кандидат – красавици, то на престижно място, е твърде голям!

 8. Атаката на Рашъ е по- всички фронтове!По известното БНТъ,в “Говори сега ” один друг дженерал с име Василев, защити будущей президент на БФСъто г-н ГОНЗО!Не успя да си спомни точно броя гласове за ГОНЗО,но каза че е избран справедливо!Както се казва в шоуто-Show must go on!!!Време е да се гримираме ,време е да се костюмираме,време е да обявим Кукленото шоу!!!

 9. よ,
  Не, става дума за подводница клас “Борей-А”, която беше пусната преди година.

  Друго инфо, станало известно. За последните 11 години са проведени 738 “обучения” на наши учители в руския комплекс Камчия. Финансирани са с пари на училищата, от общините и, о, чудо, с пари от министеството, по европейски програми. Данните са поискани от депутата Ивайло Мирчев.

 10. Малко е тъпо да те пратят за генерал-губернатор, пък местните да те отсвирват. 🙂

 11. Те не само учителите са били на обучение от руски чекистки структури. И прокурорите, а и дипломатите ни…и свещениците.

  Да припомня – Руската патриаршия, чиито основи са положени от Киприян, Митрополит Търновски, Киевски, Литовски и Московски, е закрита от болшевиките и възстановена от Сталин през 1943, като филиал на КГБ, какъвто е и днес.

  “Българската” е възстановена десетина години след окупацията на България от СССР, като нейно поделение.

  Така че, за какво и за кого жалихме тези дни не е прост отговор. А човекът иначе бил добър. Може. “Добър чекист” е лош виц.

  Прочее, да припомня, теократичната държава, проект на духовния кръг на Митрополит Киприан, (като контрапункт на разпадналите се под турски натиск българска и византийска империи…)
  оцеля в културно и духовно осакатен вид до Ленин. Но още ни влачи инстинкта за духовна и институционална съобщност.

 12. При нападението срещу Украйна Путин залагаше на стратегията, че запада няма да се намеси и ще го остави пак да получи каквото иска.
  Запада разбра, че Путин иска ВПК на Украйна и реши да не му го даде и започна сериозната подкрепа за Украйна.
  Сега запада разбра друго, Путин е с вързани ръце докато се бие в Украйна.
  И докато руснаците бързат да “приключат” В Украйна , НАТО прави учения по цялата граница с Русия, което си е подготовка за война защото на практика се разгръщат оперативно-тактическите сили на НАТО и то едновременно на няколко ТВД, като предните ешелонирани части вече са на изходни позиции за нахлуване.
  Каквито и маневри да прави вече Путин той няма верен ход. Пред него са две опции:
  1 Удар по НАТО, което ще е край на Русия такава, каквато я познаваме.
  2 Продължение на войната в Украйна, на което запада ще отговори по такъв начин че руснаците ще се къпят в собствената си кръв. Дори в САЩ да дойде на власт изолационист като Тръмп.
  Така че точно тава казва Макрон на Путин :”Сядай и слушай какво ти казваме, ти нямаш полезен ход!”.
  В момента запада ще огласи своя ултиматум към Путин, по същия начин както той го направи преди войната в Украйна.

 13. Явор,

  – руснаците отсвирват хуйло . . .
  https://daniivanov.blogspot.com/2024/03/1200.html
  Доброволните освободителни отряди взимат нови пленници от армията на хуйло в Белгородска област – русия явно не е в състояние да се справи с шепа доброволци . . .

 14. @Веселин Димов-почти съм сигурен,че и следващият ще е ”специализирал”в Москва.Проказата е дълбока…

 15. Поп киро-полк.гундяев кръжи около България и търси пролуки за да влезе, но България вече има граници. Главата на майката на православния свят и главата на УПЦ присъстват на погребението на българския патриарх. Това е победа за България, а всяка победа на България е смърт за русия. Защо мислите се е окачулила в черно митрофанова? Кого оплаква? Дано добрите неща, които стават в България да продължават. Делят ни само още две-три победи от пълното погребение на любовта ни към дядо иван.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.