Скука: всички познаваме всичко напоследък- и за Тръмп срещу Байдън, и за Путлеровата победа, и за удължаването на “сглобката”

Всички познаха. Путлер победи на изборите.

Сега всички се опитват да познаят какво следва. От всички критични коментари  в мрежата по този повод най-много ми харесва следното обобщение: “не се учудвайте,на изборите в концлагера винаги печели комендантът“.

Не се наемам с краткосрочна прогноза, но дългосрочната е въпрос на елементарна математика. На следващите избори през 2030 година Путлер ще има 100 процента. А през 2036 г. 112.

Откъде знам ли? През 2012 той победи с 64 на сто, а през 2018-та имаше 76%. Сега печели 88 %, т.е. отново с 12 процента увеличение спрямо предишния път. Закономерност, която позволява горната ми прогноза.

Само едно ме притеснява напоследък като коментатор с много десетилетия практика зад гърба си. Взех да ставам излишен напоследък, и никак не съм оригинален с присъединяването си към огромното мнозинство познавачи на политическото бъдеще.

Всички познаха, че Тръмп ще стигне до реванш срещу Байдън на американските избори.

Всички познаха, че Путлер ще постигне смайваща победа, че дори и приблизителния му резултат познаха.

Всичко познаха и на вътрешния фронт у нас, че няма да има избори 2 в 1 през юни у нас и т.н. сглобка ще има своето продължение.

Така че, уважаеми читатели, не разчитайте да ви кажа нещо различно. Не мога. Сами си прогнозирайте. Сърдит съм. Ще помълча (някой и друг час) в памет на доброто старо време, когато от анализаторите се очакваше да имат различни мнения и някои от тях да не познават бъдещето.

 

16 мнения за “Скука: всички познаваме всичко напоследък- и за Тръмп срещу Байдън, и за Путлеровата победа, и за удължаването на “сглобката””

 1. Имам две зрънца любопитство, към логиката на Скуката:
  Ще има ли кавър-версия на:
  -Марша на Пригожин, в изпълнение на Руския Демократичен Корпус&Со,
  и
  -Кога ще почнат федералистките стремежи на Сибирската Народна Република…а и третата чеченска война.

 2. Да! Напълно съгласен съм.
  Скука. Скука и пак скука. Боклука се спуква от скука. Но от скука изхвърля и децата си на боклука.
  Какво да следва? Вероятно азиатски свят, но по рушистки…?
  Който, го желае истински да заминава там.
  Ана..лнилизатори, ще има винаги. Без значение в коя държава се намират. Но те не спират!
  Няма кошмар, ако не се стремиш към него!

 3. Мержелее ми се спомен, има близо четвърт век от тогава, да може и да съм в погрешка. На въпрос на колега защо само той-Иво Инджев харесва правителство на Иван Костов, Иво шеговито отговоря: “Всички го критикуват, нека има и един оригинален”.
  А, бяхме млади…
  С всички произтичащи от туй последици.
  Сега, хем е “скучно”, предсказуемо, де, хем въздухът е зареден с “горе стават големи работи”.
  Ще да видим.

 4. Несъмнено съм Ваш фен, господин Инджев и можете да станете изключително оригинален, ако пожелаете да направите решителната крачка за която всички мечтаем.
  Да давате акъл на нерешителните, част от които може би са слабо мислещите, е кауза пердута, но лично действено да се заемете с това, което така точно анализирате за да се сбъдне, е (не само) мое желание.
  Между Вашите аналитични изказвания има и много други, които си заслужават да бъдат четени и споменати, но дейностите Ви се различават значително една от друга относно постоянството и непреклонността между изказванията и действията.
  Все пак поне да стане дума за решителен съвет, за да бъде най–после отсята плявата. А това е изключително важно. Това може би много биха го разбрали, ако се замислят относно изборът на софийския кмет. Въпреки „факта“, че „никой“ не е виновен за действията на родителите си.
  Да, де… ама…само един Методи Андреев се противопостави, а това е въпрос отнасящ се към прогресивна София. Тук не желая да Ви поставя на противоположната страна, защото предполагам, че и Вие бихте са позамислили кое е по–сигурното, когато става дума за такава отговорност.
  Нали не става дума също и за изказването на Тиквоций, че и магаре да сложат „някъде си там“, пак ще свърши работа!

 5. Моля за извинение. “зАбравих да похваля рЕзито и вицРезито, щото са направили много, ама много… за подписалите договори за далечно плаване. .. Лигава работа.
  Да живее Индия, Да живее Китай, Да живее Северна Корея, Да живее Тръмп, Да живее…
  Всеки има избор…

 6. Мисля, че ще е по-различно. Нали е ясно, че даже и от близкото му обкръжение има хора, които го искат в хотизонтално положение.
  Та си мисля, че една случайна, непредвидена и естествено естествена смърт по му приляга.

 7. И моите прогнози се сбъднаха че няма да видим никакви лозунги, призиви , акции против “Крим наш” и против войната или в подкрепа на Украйна на големия флашмоб на ьуzката “опозиция” по обед в градовете по целия свят. Че западните “помагачи” на Украйна ще продължат да си късат още по-силно ризите и да пъчат гърди кой по-напред да помогне. Че пак няма да забележат и осъзнаят че е безполезно да се надяват на ьуzката “опозиция” да направи нещо смислено. Че пак няма да проумеят че на Зеленски трябва да му развържат ръцете и да му освободят краката от оковите за да може да е равностоен и равнопоставен на “ринга”. Че водопадите от думи за “подкрепата” ще ни залеят до такава степен че да не можем да си поемем дъх вече…
  Само едно не можах да предвидя – че Мikкрон ще бъде обявен за “новият Чърчил?!?!?!
  Много трудно ми е да възприема че човекът който си шушукаше с Пуйло поне половин година по телефона когато неговите орки убиваха, рушаха, безчинстваха, насилваха и мародерстваха в съседната държава после още половин година “осмисляше” казаното от него преди да ни “извести” че диктаторчето нямало да се спре и да се откаже от намеренията си (нещо което ние знаехме от първия ден и даже много преди това), чиито фирми и банки продължават да работят в ьуzzия и т.н. че този хлъзгав плазмодий ще е ” новият Чърчил”.
  Помогнете ми ако можете!

 8. Истината, само истината, цялата истина и нищо друго освен истината.
  Цитираният сайт е проукраински но никога не е ставал източник нито на пропаганда, нито още по-малко на фейкове разни. Нещо повече, има случаи когато показва нелицеприятни “малки новини”, туй по Иво.
  В случая, те цитират най-уважаваната опозиционна руска медия “Новая газета Европа”. Та, излиза, що ли не съм изненадан, само около половината “избиратели” са Фърлили за ввХУЙЛО. И “явката” е далеч по-ниска.
  https://t.me/nexta_live/73070

 9. За обладаните от меланхолия за развеселение ще предложа някои зрънца киселинност. Първо Путин спечели изборите съвсем честно и с малко кютек… Първо отдалечи политическите си противници. Онези от тях, които просто не умряха, ги натири като негодни за избори. После 90% от народонаселението, обладано от страстта си към паради си го избра съвсем съзнателно. Да не признаваш изборът на руския народ е грешка. Те си избраха Путин и не са света вода ненапита! Те са виновници и съучастници на Путин във всичко, защото по нищо не се различават от него. Ако ЕС се правеха на луди, докато пазаруваха газ и газопроводи в ущърб на Украйна, ако гледаха безучастно и не признаха заграбения Крим без санкции, ако после гледаха настъплението на руските войски и започнаха да се опомнят, сега отново си затварят очите за масовия избор на Путин. Всъщност и Хитлер се е ползвал с подобна подкрепа в Германия. Имал ли е опозиция? Не! Путин няма сериозна опозиция, защото неговата машина е смазала всякакво различно мислене и рският народ е единен в престъплението и греха. Не си затваряйте очите пред убийците, защото утре ще трябва да се изправите пред тях ще ги гледате какви са невинни, докато ви ограбват, убиват и изнасилват вас и близките ви! Да кажеш, че руският народ не е участвал в тези избори е безочие, същото като да казваш че само Путин е виновен. а неговия държавен апарат видите ли ни лук ял, ни лук мирисъл! Да не би Путин да уби Навални? Убиха го слугите от затвора! Ако искаха да е жив щеше да е жив, но умря защото го тормозиха до смърт в студа. Никой не е опитал да спаси Навални , както и сега руските избиратели не опитаха да създадат опозиция, годна да вземе властта. Не те не са невинни жертви!
  А Тръмп? Онзи , който бе избран от милиони американски избиратели! Той е функция от американското мислене- онова егоистично мислене, което употребява всичко поред и не вижда по- далече от носа си! Което нехае за американската политика и последствията, които следват/ Америка бе символ на демокрацията плаща за въръжаване, но от 40 години не плаща за здравеопазване и пенсии. Фондовете им са празни и американците избират живота си пред Афганистан , Сирия, Украйна или Либия. И руснаците ясно осъзнават американските слабости и се възползват от тях, защото водят война и искат Украйна- цялата! А не парченца или живущите там руснаци. Толкова се бориха да я корумпират и сега не биха искали да я изтърват. СССР се разпадна и сега Русия може да се разпадне, но силата на алчността няма да си отиде с днешните, нито с утрешните руски лидери. Те не разбират живота по честен начин, защото от времето на Иван Грозни Русия не е била в различно положение освен във война с някого. А някой пишеше, че не знаели какво са честните избори! Затова по време на скука не забравяйте , че някой иска къщата, жена ви, децата ви, стоката ви и прави всичко, за да ви отслаби вниманието и да ви погуби.
  Все едно какво ви се говори- някой просто иска вашето място и вие трява да знаете, че ще ви се наложи да се биете за мястото си под слънцето. Който говори за цъфнали дръвчета, може би казва истината, но зад тях в храстите има и друг, който ви чака да заспите.

 10. – Вы от туда?… Или от туда?
  – Я, я … Я пока непонятно.

 11. Нещо много, ама много приятно за моите уши и очи!
  Най – голямата база НАТО само на едни 600км от София, регион Констанца. Нека се пъне цялата съветофилска гнилоч у РъБъ, деЙба и продажниците! Цяла варненска област пълна с войници от НАТО на плаж….хаха
  https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/rumuniya-stroyat-nay-golyamata-baza-na-nato-evropa

 12. Господин Инджев,

  След като е настанала скука :-), аз усещам и не мога да пропусна шанса да направя пълно обобщение на случващото се сега. И поне седем хиляди четиристотин и пет години и три дни преди сега. 🙂 Предварително предупреждавам недопуснатите коментатори и ругаещите тази трибуна, че ще употребявам чуждици. Чуждиците няма да имат нищо общо с ругатни и псувни. Това ще бъде анализ. Задълбочен. Ама много. Ще бъде необходим целия интелектуален потенциал и на родата на горе упоменатите. Ако се включат разбира се. Ще има и обосновани предвиждания. Моля да се проследи и от така наречените “медии”. И така… започвам:

  – чува се шум от устройство за едностранна комуникация(телевизор)… от съседната стая звучи музикално устройство(приглушен шум – чалга или съветска музика).
  – главния герой, още се чуди дали ще получи филия с мас или друго подобно на мас. Страх го е, но не от тези с които иска да играе, а от тези които искат да го бият. Това го кара да бъде “смел”, “комбинативен”, “злобен” и т.н.
  – главния герой и приятелите му (прокури, спец.прокурори, съдии, кметове и други деца), които искат – не искат трябва да играят с него, също се страхуват…

  Не ставам за тази работа. Доповръща ми се от това, което написах след двете точки.
  А не е само той !!!

  Поздрави.

 13. Честно казано имам някои съмнения дали русийката ще се запази в сегашният си вид до следващите президентски избори.

 14. Бихме могли временно да преодолеем скуката, ако се опитаме да си отбора,при това женскиотговорим на въпросите:
  Защо ББ не отиде лично да преговаря със своите опоненти?
  Защо той изпрати да преговаря вместо него “Б” отбор,при това женски?
  Как се е представила на преговорите Габриел? Денков твърдеше,че с пея се работело много добре.
  Защо за такива важни преговори от ГЕРБ налагат 12 и24 часа?
  ГЕРБ какво ще спечели от разрушаването на сглобката и следващите избори?
  Някаква режисура,или нещо друго външно,
  определят действията на ГЕРБ?
  И др.

 15. Само уточнение за чичко ДОНАЛД!!!Във 17:15 днес,CNN ,пуснаха инфо,че чичко ДОНАЛД е опитал при 30 застрахователи да си осигури гаранция ,по иск за 464мил.долара ,но е ударил на камък навсякъде!!Преди години го харесвах,но сега съм “навит”само на ИВАНКА!!Не го харесвам откакто го видях при Северно Корейският Мутант!!!

 16. Краткосрочната прогноза е силно обезценяване на рублата,задълбочаване на мобилизацията,която ще доведе до изразени реакции на обществото/Афганистан 2/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.