Марийка не е послушко? Марийка не е послушко? Еее, много се извинявам

Мария Габриел (беш)е вице премиер.

 

Началникът й по партийна линия безжалостно я разжалва, понижи вицето до  виц.

Във вица за Иванчо, който нарекъл Марийка к..ва, директорката на училището накарала Иванчо да й се извини. 

Иванчо започнал да се извинява:

Марийка не е к..ва? Марийка не к..ва?

Еее, много се извинявам”, казал пред целия клас Иванчо.

Вицът оживя по повод искането на директора от Банкя да се извинят на неговата послушна ученичка Мария Габриел пред черната дъска във връзка с черната дупка, в която пропадат преговорите във въртопа на въртележката за властта. 

Асен Василев трябвало да й се извини, според него.  

Вероятно Василев, според собственика на корпорацията ГЕРБ , трябва да каже следното:

Марийка не е послушко? 

“Марийка не е послушко”

“Еее, много се извинявам“!

Не е смешно.

 

21 мнения за “Марийка не е послушко? Марийка не е послушко? Еее, много се извинявам”

 1. Цялата работа от вчера може да се опише накратко само с три думи:

  Пунта
  Мара
  Габриел

  Извинявам се.

 2. Има един начин Асен Василев да се извини на “наша Марийка”. Да й купи пакет от любимите й цигари и кан кока кола. Нали така е започвал денят на екскомисарката в Брюксел. Дежурният от екипа да не забрави двата артикула да я чакат на бюрото й.
  Превърнаха страната в карикатура. Не искаме повече да си играем заедно. На ти куклите, върни ми парцалите. Боклуци-ДГД-ПНХ!

 3. DW цитира чужди медии. Интересен поглед. Даже навън са наясно с нещата. У нас ГЕРБ се опитват да обяснят, че водата НЕ Е мокра.

 4. И в този дух на събитията , цялата джеб(ГЕРБ)чийска глутница нападна Асен Василев.
  Лесно би могъл да им отвърне с въпроса: Абе, къде е б(вл)аТко* ?

  * Горанов

 5. Не мога да разбера как така образовани и интелигентни хора като Габриел се съгласяват да стават изтривалки на съвременния бай Ганьо и върховен шеф на българската мафия Борисов!? Не разбират ли че ще бъдат изхвърлени като непотребен парцал след като бъдат използвани? Така стана например с проф. Габровски,който беше номиниран за премиер от ГЕРБ. Най-активно лобираше за него гениалната и изключителна юристка Десислава Атанасова(с реален юридически стаж около година и половина в психиатрия). За награда беше изпратена в Конституционния съд.

 6. Радан Кънев: “лично лидерът на ГЕРБ се страхува от кабинет с друг лидер начело… ако съм прав, че в момента ГЕРБ и Борисов чупят преговорите и водят страната към избори 2 в 1, това означава, че те чупят и пет годишната българска перспектива на активно европейско членство, от която имаме огромна нужда”
  (https://bnt.bg/news/radan-kanev-borisov-mnogo-se-strahuva-ot-kabinet-na-mariya-gabriel-v363526-327114news.html)
  – по същия сценарий байхуй счупи “историческия компромис” за съдебната реформа, която беше условието РБ да участва в кабинет с премиер борисов – тогава преговарящите на байхуй бяха три П(к)П-та , а той щедро даде РБ да управляват – на всички , които го пожелаха – пръв хвърли оставка вътрешния министър – искаше да реформира милицията на байхуй – в НС почнаха да кастрят проекта на Христо Иванов – стигна се до преговори група по група в НС, убеждаваха , буквално, човек по човек и така се стигна до историческия компромис за приемане на съществената част на проекта , но в зала ГЕРБ, БСП и ДПС гласуваха за прокурорска република
  – след общото интервю на цацаров и чайка Радан Кънев написа своето”извинение”
  (https://www.facebook.com/radan.kanev/posts/10155225350137636)
  “Каква е алтернативата на мафиотската стабилност, какви са пътищата за консолидиране не на корективно малцинство около властта на Борисов-Пеевски, а на национално мнозинство, обединено около общи национални цели и стратегия за развитие на страната и обществото ни в Единна Европа. Но без оценка на близкото минало, това ми се струва невъзможно …”

 7. Борисов е като Горгона. Трябва да се гледа само през отражение. Който го е погледнал директно се е вкаменявал.

 8. Добре, бокоТИКВАТА искал Асен Василев да се “извини” на МараХари Гейбриель, нали?
  Но, бокоТИКВАТА не отговаря дали това,което каза Асен Василев е истинаТА!
  Дали Асен Василев трябвало да се “извини” за истинаТА , която каза вчера, че (ГЛ)аватарите бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ са част от мафията и пунта МараХари Гейбриель е само техният (гл)АВАТАРь и п(р)орокь!
  Е добре, Асен Василев може и да се “извини” на пунта МараХари Гейбриель за това , че е казал истинаТА и я е нарекъл (гл)АВАТАРь на нейните (ГЛ)аватари бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!
  Но кога (гл)АВАТАРь пунта МараХари Гейбриель ще се ИЗВИНИ на Асен Василев и цялата ППДБ за това , че иска да ги направи част от тяхната мафи…….”пардонЬ”, – за част от тяхната шайка, а??????? кАгда??????
  Ето това е КОНРАвъпросчеТО към (ГЛ)аватарите бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ и техният (гл)АВАТАРь пунта МараХари Гейбриель!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 9. https://www.facebook.com/photo/?fbid=927340712731705&set=pcb.927341332731643&locale=bg_BG
  Д-р Владимир Сотиров – психиатър
  10 ч. ·
  Получих тази книга като неочакван подарък в понеделник. От човек, с когото се знаем отскоро и общуването ни е по-скоро формално, макар и непринудено (адаш 🙂). Развълнувах се силно. Приех го много лично. Прегърнах го. Идеше ми да се разплача! Такъв подарък не съм очаквал дори и от най-близките ми приятели… Занесох книгата вкъщи. Днес се осмелих да я разгърна. Гледам децата в нея, гледам моите, пак поглеждам към децата в книгата и после пак поглеждам към моите… И си казах, че ако има деца, които преживяват (а някои не преживяват) ужасите на войната в момента, тези деца имат право на съпричастност от други деца, включително от моите. Попитах ги дали искат да видят няколко снимки от книгата със снимки за войната в Украйна, като ги педупредих, че на някои от снимките има убити хора. Голямата отказа ужасена (направи плах опит, който само затвърди решението й). Малката пожела да види. И видя. И вече знае какво се случва по време на война. Не в приказка, а в реалността, запечатана в снимките от книгата за войната в Украйна. Сега спи и сънува. Не знам какво…

  – март 2023г. Международният наказателен съд издаде заповед за арест на путин
  – от 11 март т.г. новия председател на МНС е японката Томоко Акане – една от тримата издали тази заповед – в москва им образуваха наказателни дела – точно тогава в Киев показаха първия филм за депортирането на деца от Мариупол – ‘Деца за Путин’

 10. Има една много хубава мисъл: “Никога не сбори с прасе, защото няма как да спечелиш. Само ще се окаляш, а на него ще доставиш удоволствие”.
  За съжаление, точно това се случва сега и то прасето не е едно. Та в тази връзка си мисля следното: Въпреки, че Коледа е далеч, не е ли време вместо борби, за калъчка и пържоли? В преносния смисъл разбира се. Калъчка – ЦСЗ – пресни пържоли за загорелите, исках да кажа изгладнелите затворници.

 11. Вчера в Народното събрание Леонсио Меси от Банкя се похвал, че едвам удържал бунта на робите в неговата партия.
  Вчера в комисия в Народното събрание, бившият главен прокурор Цацаров се е защитил адекватно с представянето на два документа, доказващи инсталирането на Пепи Еврото на значими длъжности в българската съдебна система от две персони. Според медиите, Пепи Еврото е лидер на групировката на джуджетата в съдебната система. Кои са двете персони?
  1. Комунистът Борис Велчев, бивш главен прокурор и бивш съветник на комуниста Георги Първанов. Леонсио Меси забрани на своите роби от партия ГЕРБ да се изказват за неговия приятел – ортодоксалния комунист Георги Първанов. Не ми е известно някой от неговите роби да е нарушил тази забрана. След това друг комунист мушна неговия политически съмишленик Велчев в Конституционния съд.
  2. Бившият софийски прокурор Кокинов, известен в България с репликата към Леонсио Меси “Ти си го избра”, която по ирония на съдбата се отнася за г-н Цацаров.

 12. Към よ,

  Вземам повод от първия Ви пост, касаещ извинението на Радан Кънев, макар че вторият Ви пост до голяма степен изпреварва мнението ми.
  Като човек, живеещ във Варна и посещавал Одеса, бих приканил разните там Бойци, Биволи, Бабикяни и всички, които мислят като тях, да посетят тези два града. Единия, за да чуят каква реч се говори по централните улици, а другия, за да видят с очите си как бомби убиват жени и деца. И ако след това продължат да смятат, че ПП-ДБ са предатели, които дължат извинение на някого, значи са по-безчувствени и неморални от мафиотите, срещу които твърдят, че се борят. Да ме прощават, ама няма как да ме убедят, че ако нямаше правителства “Петков” и “Денков”, и ако не беше дейността на министър Тагарев, то помощта за Украйна щеше да е в тези размери, в които се случи. А мащабите на онова, което се случва на север от нас, са такива, че са по-големи от личното его на който и да е от нас.
  Така че, като гражданин, аз избирам да съм признателен на ПП-ДБ за онова, което са свършили – колкото и малко и незадоволително да е то, отколкото да ги соча с пръст и да им търся кусури за онова, което не са направили. Въпрос на гледна точка.

 13. към Българин💛💙:

  Колко сме наивни само?!?!

  Каква друга Мара може да бъде назначена от Боко Тиквата, освен Пунта Мара, все едно каква и е фамилията!


  Не се извинявам.

 14. Ilian Vassilev – кой от ГЕРБ най-много настояваше да приемем плащанията в рубли за Газпромовския газ, след като ни го спряха. Делян Добрев. Неговият “Дрийм тийм” реализира и Турски поток, контролира енергетиката а и много други енегийни проекти на Кремъл… адвокатката на Делян Добрев е заместничка на Деси Атанасова – новото правно гуру на Борисов … Руските служби знаят перфектно характеропатията на Борисов, целта им да свалят правителството, да вбият клин между ГЕРБ и ППДБ, и разбира се да махнат Тагарев. Върви паралелно и сделка за смяна на собствеността на рафинерията в Бургас … без контрол върху рафинерията руското влияние ще се спихне. Знаят за егото и страховете на Вожда, за склонността му да работи с жени, за манията му да бъде признат за “първа сила” и микса от комплекс за малоценост и величие. Внушават му, че може да надхитри ППДБ … Точно когато трябва да завършим процеса на присъединяване към еврозоната, за което имаме реални шансове.
  – не може НС да взема политическо решение за изграждането на АР1000 по силата на междуправителствено споразумение без преди това да са минали всички проектни етапи, включително пазарни проучвания, предпроектни проучвания за осъществимост, риск анализи, оценки за въздействие … Препускането на ГЕРБ и ДПС по тази писта и ангажирането на държавата с десетки милиарди е престъпление, независимо че става въпрос за американски, а не руски реактори … същите хора, които вземаха решенията за АЕЦ Белене и с които катастрорфирахме с над 3,5 милиарда лева “потънали” разходи сега искат още повече да ни натоварят … Бързат защото отиваме на избори.
  – БНТ, владигоранов: Най-накрая Борисов и Пеевски разбраха кой е Асен Василев
  – boulevardbulgaria/gerb-izvadi-skalapen-kompromat-prez-denitsa-sacheva-v-efira-na-nova-tv
  Самият Асен Василев казва в записа от май 2023, че “Мария Габриел е по-приемлива от всичко друго, което могат да извадят ГЕРБ, за да може да се случи по-бързо Шенген и еврозоната … няма риска да иска да я сменят предсрочно, а Борисов няма да иска да си отреже клона с ЕНП”.

 15. Още в Светата книга е записано

  Послание от апостол Павел до Тимотей 1
  “8 А ние знаем, че законът е добър, ако го употребява някой законно,
  9 като знае това, че законът не се налага за праведния, а за беззаконните и непокорните, за нечестивите и грешните, за неблагоговейните и скверните, за убийците на бащи и убийците на майки, за човекоубийците,
  10 за блудниците, мъжеложниците, търгуващите с роби, лъжците, кълнящите се на лъжа, и за всичко друго, що е противно на здравото учение”

  Всеки сам да си прави изводите.

  Другаря Бойко всеки път, когато си отвори устата, излиза някоя Селяния и Лъжа.
  Той бил сам лидер (нали са го трима Папи галИли), пък другите били няколко??? И кво??? Бойко, ми покани тези, дето те направиха политик и стоят зад разбойническия ти гръб. Половината ти партия е от Милиционери. Покани В.Златев. Покани си Генералите от Милицията дето им пазиш имането. Покани си мажоретките, дето ти цункат мазната ръчица. Те поне могат да “грачат” силно!

 16. apropoxx,

  Хайде малко, да спреш и почивка.
  Коя книга четеш?
  Аз я четох. Трудна е и не е за всеки…
  Имаш право, да започнеш с личното си мнение и това е неприкосновено. Ама не по този начин.
  Как я четеш тази книга….?

 17. По повод на Марийка бих се въздържал да определям дали е послушна или не и за пример бих дал Росен Плевнелиев, който имаше много добри изяви като президент и впоследсвие много допринесе за утвърждаване на европейския път на България. А беше министър от правителството на ГЕРБ. Да се хули една жена не е точното поведение и не е добре човек да се увлича, само защото някой е използвал неподходящия тон.
  Ето какво. Ако на мястото на Мария Габриел беше Маргарет Тачър, тя със сигурност не би допуснала някой да иска /удовлетворение/ извинение за безсрамието и невъзпитанието, но със сигурност би припомнила неотложната нужда България да увеличи разходите си за отбрана, увеличаване на натовските контингенти от всички сили, бързо приемане в Шенген и приемане на еврото. Да забелязахте български политик да отправя такива послания? А журналист да защитава Мария Габриел, която има възможността да ни приближи до еврозоната и да увеличи военната мощ на държавата? Как министър Тагарев, който всъщност е много добър министър за поста , успя да направи тези неотложни послания? Помощта за Украйна мнава през въоръжаването, увеличаването на българската армия, на военния бюджет и създаването на нови български оръжия. Та тези хора още миришат на трева и барове и освен да пратят готова продукция нямат идея как да засилят военната ни мощ, а това вече е належаща реалност! Асен-чо не е забележимо остроумен, за да се поощри невъзпитанието му, а целият тон по случая е безсрамно невъзпитан. Моля, извинете, но такова ниско ниво в обществения полудебат, на полуслугинска разправия не може да се поощрява с осмиването на Марийка. Ако не си критичен към себе си, враговете ти няма да закъснеят да ти го докажат. На тях им е любимо да гледат българското разногласие. Младежи! Карат се ….
  Та те провалят времето за подобрение на всичко с обяснението, че не са попитани!? И всички ние трябва да замижим пред наглото невъзпитание и да кимаме колко е лошо да не те питат и да те пишат за министър. Има много начини да се отеглиш, но времето за упражняване на властта и подобрението на живота е едно.
  Тези безсрамници с всичко това правят услуга на Кремъл, като не увеличаваме военния си бюджет, като стоим далече от шенгенското пространство и не приемаме еврото.

 18. Към
  гумата
  21.03.2024 в 18:20:
  Айде малко по-реално да погледнем и да ВИДИМ #КОЙ! не “уважава” пунта МараХари Гейбриель, а?
  Дали не е една атечествено-милЮЮЮционерска МУТРА , която я довлече тук от топлото й местенце в Брюксел,а???
  Дали не е една атечествено-милЮЮЮционерска МУТРА, която използва партийните си членки ли , женки ли като пушечно мЯсо, за задоволяване на собствените му бандитски “нужди”,а???
  Дали не е една атечествено-милЮЮЮционерска МУТРА , която си има ПКП , за да ги използва за фасада , зад която си прави далаверите,а???
  Дали не е една атечествено-милЮЮЮционерска МУТРА, която забрани Истанбулската конвенция, за да може да е начело на “партията” и “държавата” му , винаги, а???
  Дали не е една атечествено-милЮЮЮционерска МУТРА, която използва пунта МараХари Гейбриель за да изнудва ППДБ,а???
  И какво е “обидил” “Асенчо” пунта МараХари Гейбриель,а???
  Като е казал истинаТА за вожда й бокоТИКВАТА и неговия братиньо дИбильян прасееФскиЙ, ли , а??
  Като и двамата са признати за световни бандити , санкционирани по Магнитски и RICO, засега, а????
  Така че истинскиЯТ неграмотен грубиян на пунта МараХари Гейбриель и на другите му ПКП е техният падишахЬ байХУЙаньЮ , който ги държи в “партийния” му харемЬ и харамЬ!!!!!

  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 19. “А журналист да защитава Мария Габриел, която има възможността да ни приближи до еврозоната и да увеличи военната мощ на държавата?”

  Възможност може и да има, но няма разрешение от Тиквоний, ерго от МаZква! Именно за това става въпрос за Пунта Мара! А “Асен-чо” без да иска разрешение доста работа свърши!

 20. До учудения

  Как я чета “тази книга” ??? Както са я чели милиони живи и мислещи, добри хора преди мен. Тя между другото не се чете просто така…
  Ако на Вас ви е проблем да я четете, не виждам защо, трябва да е мой проблем.
  Аз съвет няма да Ви дам, защото нямате нужда. Имате нужда от друго но това си е Вашия живот.
  Това, което цитирах, съвсем ясно показва, че в характера на човека няма и грам промяна. Каквито са били преди хиляди години, такива са и сега. Още тогава законът е бил разменна монета. Още тогава законът е бил за наши и ваши. А “богопомазания” Бойко дали някога е чел “тази книга” или “двата тома” на “Винету” са предела му??!!
  И днес този Ограничен умствено човек, чел само една книга в живота си, с Безкрайна Наглост се нарича Единствения лидер на най-голямата партия в България. Левски и Ботев и прадедите ни плачат там горе, като гледат това Падение!!!! За това ли умираха нашите Герои на Шипка??? Да се качи това Говедо на върха на Държавата и да си показва Селянията???!!! Цял свят ни се смее заради тези Отрепки!!!
  Кюлчета, пачки, пистолети, всичко е истина. Баба Минка цяла България я знае. Гледайте Ничия земя. Тя си каза кой е снимал.

 21. Спорът, който се е разразил тук, ми дава за пореден път повод да напомня нещо, което не бива да забравяме: Борисов беше почти три мандата премиер и ако беше искал/могъл, щеше пет пъти да вкара България в шенгенското пространство и еврозоната. За сравнение: премиерът Иван Костов само за две години постигна началото на преговорите за пълноправно членство на България в ЕС. Колкото и клиширано да звучи, е факт, че при наличието на политическа воля всичко е възможно.
  А от Пунта Мара Габриел като еврокомисарка имам лични неблагоприятни впечатления. Въздух под налягане.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.