Фюрэра се бори с конкуренцията в патриотарската ниша чрез самозазиждане в пещерата

Даа, природата на търпи вакуум, както знаем. 

Тръмп даде заден с успокоителни думи, че не се кани да разпуска НАТО. Едва ли не се бил пошегувал, каза някак между другото.

Вакуумът трая много кратко. Веднага беше  запълнен поне у нас от фюрера на въzраждане. 

Нашият туземец прокламира желанието си България да напусне НАТО. Внесе и законопроект в този смисъл в парламента. Стойността на този ак(т) е същата, като заявката му да управлява България със самостоятелно партийно мнозинство. Дали си вярва, имитирайки онзи фюрер от Германия, който първоначално губи избори след избори докато накрая ги печели и елиминира всякаква опозиция? 

Ако продължа аналогията, нашичкият бленува концлагери и сипе нацистка по своя произход пропагадна омраза  срещу “подчовеците (“Untermenshen”). 

Негови подобия нападнаха миналата седмица в центъра на София депутата от еврейски произход Даниел Лорер с обиди на антисемитска основа, но фюрэра взе, че се разграчини-но не е от самия факт, а че не били негови хора. Прозвуча малко като “как не се бяхме сетили сами”.

Може нападателите и да не са имали партийни книжки от въzраждане, но бяха напълно съвместими с профила на кресливия въzрожденец. Ял съм им лично попарата. Не се учудих, че бяха разпознати именно като такива в медиите.

Сред нападателите на Лорер най-много се отличи Росен Миленов, бивш служител на ДАНС “и всички служби” ( както самият той твърди). Оказа се, че е набрал и медийно досие под формата на интервюта. 

В навечерието на антисемитската акция срещу Лорер, при която Миленов беше острието на нападението, този пореден кандидат за лидерство в нишата на фашизоидността се изказа в студиото на тов. Карбовский като кандидат да оглави народното недоволство, който нямал нищо против лично да застреля някого в името на тази цел, но се въздържал, защото с ликвидирането на отделен човек нямало да реши проблема. Ето защо се предлага за вожд, около когото нему подобните да се обединят.

С него и др. такива фронтмени на Отечествения Фанат ( като на руски наричат фанатиците, вкл. сред футболните хулигани) ли се състезава сега фюрэра, вдигайки мизата на екстремизма си с внезапно предложение България да напусне НАТО? Няма как да не знае, че по този начин се барикадира в пещерата на фашизоидното патриотарство. 

Добра новина е тази ярост във вътрешновидовата битка. Тя води до обратни на заявените намерения на участниците в нея. Вместо разширяване на влиянието им постига ефекта на зазиждането в пещерата. “Да думка цяла ден, цяла нощ, аз пак не ще го пусна”, както Пееше Лили Иванова, предвидила сякаш с десетилетия положението на атакуващия чрез отбрана ( пред лицете на конкуренцията) бивш мераклия да оглави “Атака” и\или ВМРО, какъвто е фюрэра.

 

 

 

 

 

Онзи, когото фюрэра имитира, се изхаби в тази война на непрекъснато себедоказване пред Кремъл чрез все по-ексцентрични скандали. Употребиха го и го захвърлиха да си ближе спестяванията. Така ще стане и с неговия имита(р)тор.

Предстои да видим дали офицерът от резерва на ДАНС ще бъде изваден от резерва на петата колона, за да диша във врата на фюрэра подобно на онзи рашист, който заби публично юмрук в лицето на Сидеров като форма на твърд намек да се маха от публичността, защото вече повече вреди на рашиzма.

Засега Миленов се издава по тази линия “само” като ме нападна лично в центъра на София от явно рашистки позиции. Отказа обаче да ги потвърди при др. Карбовскй, макар домакинът му да му подаде една-две топки, като се ожали, че след “началото на войната в Украйна” бил вкаран в списъци на поддръжници на Русия  (сякаш не е вярно, че такъв).

Той и фюрэра не се беше афиширал открито като първия парламентарно представен туземец, който пледира България да напусне НАТО. Но всяко нещо – с времето си и всеки луд с номера си, както се казва. В случая номерът на фюрэра прилича на непоискана подкрепа от разклатеното евроатлантическо мнозинство, което изпитва(ше) остър недостиг от стимул за консолидация. 

Фюрэра се притича на помощ в този труден момент, имитирайки този път самия Путлер, който обича на “демилитаризира” Украйна, в резултат на което тя се превърна в страховита военна сила до степен, че днес говорителят на Кремъл Песков за пръв път се принуди да признае, че страната му вече не води “специална операция”, а истинска война.  

В резюме: фюрэра се опитва да се прави на Хитлер, Тръмп, Путлер и Сидеров едновременно. Разчекнат е между 4 стола, на които се опитва да седи като подражател.

Мегаломанията е тази, която ще го повлече обратно към низините, от които тръгна да се катери към парламента, преминавайки през половин дузина партии ( все трупове, към днешна дата). Обикновените обитатели на психиатриите се вживяват в един, избран от тях образ. Този има в главата си цял колектив от “величия”.

2 мнения за “Фюрэра се бори с конкуренцията в патриотарската ниша чрез самозазиждане в пещерата”

 1. https://www.ft.com/content/98f15b60-bc4d-4d3c-9e57-cbdde122ac0c

  А ето какво ни изплюва днес фамозният ФайненшъНЪл Таймс. Западът (САЩ) недоволни от украинските удари по рафинерийната инфраструктура на “бензиностанцията с ядрените ракети” щото щели да се вдигнат цените на горивата което е контрапродуктивно в изборната година за президентската кампания на Байдън…
  Значи на Зеленски след като му вързаха едната ръка отзад и краката му поставиха в окови, сега искат и другата му ръка да вържат на гърба. Дадоха му поне шлем на главата и така да може да отбива атаките на кремълското джудже единствено с думи, а по тялото да получава всевъзможни непозволени садистични удари. Кое ще бъде следващата им стъпка? Да му запушат и устата и да го оставят само да гледа страшно?!?!?!

  Спирам повече да коментирам защото на езика ми идва една много, много цветуща нецензурна добруджанска лексика която наистина звучи много страшно…

 2. Безмълвен, бездиханен пред потресаващ с ерудиция, стил и въздействие текст!
  Браво!
  Шапо!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.