Какво трябва да се случи, за бъде наказана ОПГ, прокопала “Банкянски поток”

Догадките за доганното и направо гадното изнудване на ПП-ДБ от тандема ГЕРБ-ДПС често споменават хипотезата, според която необявената причина за това поведение е задаващата се втора порция от същото по линия на закона “Магнитски” именно за свързани с двете партии фактори у нас. Очаква се новите санкции по въпросния закон да бъдат обявени в близките дни.

Разкритията около Банкянския поток, наричан по света Турски, а у нас прекръстен на “Балкански” лично от виновника за тази златна за българския данъкоплатец примка на украинската шия, сочат все повече към вероятността от притеснение в средите на заговорниците срещу българския и евроатлантическия интерес по много по-сериозни причини.  Геополитически. Ни повече, ни по-малко.

Цялата имитация на евроатлантически ентусиазъм от страна на гузните ортаци и хашлашко-просташко говорене идва оттам. Нали никой не очаква от тях език на нивото на Чърчил, за когото проваленият премиер Чембърлейн признал при знаменитата му мотивираща реч в парламента за водене на война до победа срещу нацистка Германия, че е успял да “мобилизира” английския език.

Надяват се тези двамата да се откупят пред света, част от който претендират да са.  Но не са “като света”. Не могат да избягат от себе си и да се надскочат. Затова изригват с упреци за “послушковци”, “седене в скута” и “мазни турски кафета”.

Посланикът на САЩ в София Кенет Мартен като че ли се опита да ги успокои. Заяви в разгара на кризата с разрива на уж постигнатото вече споразумение за ротацията с думите, че България е важен член на НАТО. За разлика от онова недоразумение Митрофанова, г-н Мартен използва дипломатически език за посланието, че членството ни в НАТО, според Вашингтон, е важно. Не е трудно за “разшифроване”, но е трудно за доказване, че е направил някакво внушение и нарушение на българския суверенитет. 

Гузните обаче си знаят, че имат причина да са гузни. Никога няма да успеят за заличат спомена за слугинската си (а вероятно и силно корупционната си) колаборация със злодея на века Путлер. Това, рано или късно, ще им се върне като наказание. Въпросът е да не е за България, а само за замесените в скандала с обслужването на Путлер.

Писал съм за него толкова пъти, че ми е неудобно да се връщам назад да припомням. Не (беш)е нужно да четеш разкритията от изплувалата путна карта за “Банкянски поток”, за да разбереш същността на скандала. Но конкретните разкрития помагат на повече хора да “прогледнат” за очевидното.

Писането на политически коментари по подобни казуси прилича на управляването на държавата от политици, които не са експерти. Най-важна е волята да постъпиш правилно в обществен интерес. 

Само че кой да реагира сега срещу виновните? ПП-ДБ са обект на шантажа да избират между продължаването на непромяната в отношенията с ГЕРБ и ДПС и принципната позиция срещу Организираната престъпна група, осъществила националното предателство с “Банкянски поток”. Ако изберат второто, взривяват и малката надежда да имаме управление, което не е на пряко подчинение на рашистките интереси. 

БСП, както с вижда и помни, са съучастници в сделката с Путлер. А новодошлите на тази трапеза (за да не кажа копаня) от въzраждане и “Има такъв Трифонов” са последните, които биха упрекнали със задна дата онези, които за рекордно време прокопаха надлъж България, за да угодят на Путлер.

Иначе казано, намираме се в патова ситуация и само мисълта, че не е матова крепи надеждата, че все някой ден ще има възмездие за българското престъпление на века.

Какво трябва да се случи ли? Ето това, което се вижда от колажа с арестуването на Путлер.

 

 

12 мнения за “Какво трябва да се случи, за бъде наказана ОПГ, прокопала “Банкянски поток””

 1. Намирам паралел между поведението на Кремъл и поведението на ГЕРБ-ДПС по кризисни ситуации. Обвини другия, залей общественото пространство с разни хипотези и разчитай хората да чуват САМО твой прочит. Но събитията те застигат. Колкото повече поводи за лъжи, толкова по-вероятно да стане гаф.
  Ето промер:
  https://twitter.com/i/status/1771278701138718904
  Сещате се, нали? САЩ предупредиха своите граждани да не посещават масови събития в Москва, защото имат данни за готвен терористичен акт. Оказва се, предупредили са официално и Кремъл. В линка е коментарът на Путин преди три дни. Сега, след събитията, едва ли не обвиниха, познайте кого, да, САЩ. Не били конкретни данните.

 2. – Каква е точно гордостта на Борисов, след като негов министър и назначен от него шеф на Булгартрансгаз консултират Газпромекспорт как да не плати неустойки ако наруши клаузите на договор? – https://www.actualno.com/interview/konsultirali-sme-rusija-kak-da-ne-plashta-neustojki-za-turski-potok-ilijan-vasilev-v-otgovorite-video-news_2185147.html#google_vignetteUdu

  – Борисов и Пеевски избраха да се снишат зад гърбовете на неоспоримо “западните” ПП-ДБ, докато бурята отмине… Докато това “озападняване” оставаше на терена на думите – закони, декларации, интервюта – управлението криво-ляво дърпаше към Запада. Настъпи обаче време думите да бъдат въплътени в реални властови действия на институции, оглавявани от нови хора … Затова на всяка покана за разговор по темата ГЕРБ-ДПС отвръщаха с буря от възмущение, обиди и заплахи. За да тръгне все пак този разговор, ПП-ДБ събраха онова, което предлагаха, в прословутия “Меморандум” по какви проблеми ПП-ДБ искат да се говори, по какъв начин и с каква цел … още крясък и още шарени димки, но след като те бяха казали “коалиция”, нямаше накъде да мърдат…Тук вече ГЕРБ-ДПС разбраха, че по-нататъшно тяхно снишаване зад гърбовете на ПП-ДБ не е възможно … скришното упражняване на власт и присвояване на ресурси ставаше невъзможно. Затова цялата конструкция трябваше да бъде взривена … Ясно е (ако приложим “Бръснача на Окам”), че онова, което наистина искат – скришно управление и задкулисно присвояване на публични ресурси – има способността да им го осигури, “всерьез и надолго” (по Ленин) единствено Владимир Путин – https://www.dw.com/bg/vie-razbrahte-li-kakvo-se-sluci-v-blgaria/a-68641212

  – Украйна стои зад политическата криза в България

 3. Николай,

  много анализатори предупреждаваха, че хуйло готви терористични актове, за да се приеме мобилизацията веднага след фалшивите избори с ентусиазъм
  “Руската пропагандистка Симонян вече “разкри” всичко за атентата: Не са ИДИЛ, а украинците. 🤡😆Това поведение на официалната руска пропаганда отново ни връща към първоначалните подозрения за постановка на руските власти по схемата “Рязанска захар” –
  https://daniivanov.blogspot.com/2024/03/blog-post_604.html

 4. Иво,коментирай терористичния акт в Русия,който уж бил организиран от украинските спецслужби. Всъщност въпросът е: ИДИЛ(бившата “Ислямска държава”) или самият Путлер,по подобие на атентатите в Москва и Волгодонск,преди да разпали Втората чеченска война.

 5. Tерористите от руската неонацистка организация “Русич” са задържали край Брянск невъоръжен човек, режат му ухото, карат го да го яде и го обявяват за терорист от “Крокус”. Ето това са руските неонацисти и терористи 21+: https://t.me/ButusovPlus/9001

 6. https://scontent.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/434354350_10160307271901872_8851993766371460464_n.jpg?stp=dst-jpg_s720x720&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=c3I5A2r-mmkAX9Gomei&_nc_ht=scontent.fsof10-1.fna&oh=00_AfBAzq3VAHHbCuD1AtPoS6lL_SUCnm7OoShcAtrYkhlCiA&oe=66044AA0
  Вижте този колаж. Гербавите много се гордеят с него и го постват повсеместно. Без значение дали е вярно или не, наративът на посланието е, че едно лице е било излъгано от друго. Изпързаляно, подведено, измамено и заблудено. Щото се е доверило на незаслужаващ това субект. И тази селска хитрина да измамиш някого и да го подлъжеш е издигната от гербавия поклонник във върховно качество на обществено достоинство. На преклонение пред тариката, който владее “тука има & тука нема”, който може да даде “кукла” при смяна на пари на Магурата, който гази почтеността като хитрец – наивни будали. Това “уважение” пред този, който практикува успешно този букет от общочовешки недостоинства е симптоматично и знаково за етичната подредба на гербавия манталитет. Тази лепкава миазма на непочтеност и бабаитщина е апотеозът и триумфът на банкянския тип цивилизация.Сега разбирате ли колко дълбока и всеобхватна е гербавата гнус? И колко отровна е за морала на обществото? И защо е толкова презирана от всеки нормален и почтен човек, бил той християнин или обикновен атеист. И от всеки, който се опитва да подреди държавата си по един чист, справедлив и законоуважителен начин. (Станимир Лучков)
  … … и цялата държава по пърZалката …
  Държавата-терорист Русия стана жертва на тероризъм. Целта на тази акция е светът да забрави, че Русия е терорист, всеки ден убиващ невинни и мирни украинци. Близко до ума е, че обвинената за този терористичен акт “Ислямска държава”, която е под руски контрол, и изпълнила поръчката на КГБ с оглед светът да ожали Русия и да забрави, че терористът е именно тя! Плоски кагебистко-милиционерско-путински номерца, ама много хора им се връзват(Ангел Грънчаров)

 7. Военна техника от 🇧🇬България за 🇺🇦Украйна (Military vehicles Bulgaria to Ukraine)

 8. Офицерите, съпровождащи бункерния плъх, трябва да са със синьо-жълти пачове на ляво рамо и инициали “ГУР”. И да му кажат (на плъха), “Добър вечер, ние сме от Украйна. Имаме приятния дълг да ви придружим до Хага”. И да са проверили с ДНК-тест, че е оригиналът. Понеже засега в РъБъ не виждам #КоЙ би провел подобна акция с нашите родни путлеристи с тъмно-червено-кафяв бкп-шумкаро-милицейски произход. И Магнитски не стига – трябват декомунизация, лустрация и конфискация! Иначе безупречен анализ, а частта с “пУтната карта на Банкянски поток” направо е за ВУЗовете! Респект!

 9. Дали Магнитски е такова плашило за наши политици, каквото се твърди? Не е ли пээвски нагледен пример, че у нас пет пари не дават за Магнитски? Преди да го намагнитят, пээвски беше почти фантом, а днес не минава ден без неговата зурла и тъпите му остроумия в общественото пространство.

  Пунта Мара Габриел и шефът й следват примера на ИТН, след като получиха мандата за съставяне на правителство: предложиха абсурден проекто-кабинет, който нямаше как да мине. Целта? Да избягат от отговорност. Същото направиха сега Пунта Мара и банкянският цървул, предлагайки неприемлив проекто-кабинет. Да видим как ще извъртят нещата така, щото контрата да остане отново в ППДБ. Естествено, с любезното съдействие на пээвски.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.