Терористичният рашистки режим не може да защити поданиците си от тероризъм

Няколко терористи успяха да привлекат световното внимание към безсилието на терористичната московия да се защити от тероризъм у дома. 

Знаете ли какъв е съставът на силите за сигурност в москва?  Общо 300 000 ( триста хиляди души).  Огромен контингент на държавна заплата, хранен, за да пази режима.

Без никаква съпротива от страна на охраната и в продължение на дълго време, през което намиращите се на минути автомобилен път  от мястото на касапницата“силоваци” на режима, терористи избиваха методично публиката на музикално-патриотично шоу в покрайнините на москва.

На сцената, преди да се пролее страшно много кръв, се лееше правилна по стандартите на държавата пропагандна музика в прослава на рашисткия милитаризъм под надслов “Бъдещето ни очаква”.  

Рашистката група “Пикник” пее ( в мой свободен превод):

Не се бой от нищо, от нищо

Нито от огън, нито от  сянката звънлива

Сутрин измий се с кръвта си

И посрещни цъфтежа на деня си 

( “Ничего, ничего не бойся

Ни огня, ни звенящую тень

Утром кровью своей мойся,

И встряхни расцветающий день”)

Това се случва в концертния център “Крокус сити център”. В него през 2022 година са проиграни от силовите служби учения по освобождаване на заложници, взети от …украинци. 

Базата на частите за боба с тероризма от московския ОМОН се намира на 4 минути път от тази сграда. Охраната на правителството на московската област в тази част от града е на 2 минути път.

Москва, която традиционно”не вярва на сълзи”, не повярва на предупреждението на американците, че нещо подобно е на път да се случи. Путлер нарече “провокация” преди две седмици тази публично оповестената от САЩ информация. Но се озова в положението да потвърди днес, че американското предупреждение е било основателно. А защо е пренебрегнато-не казва. Казва само, че било прекалено обща информацията на американците.

Нима мястото, където има струпване на заможни граждани да слушат музикална-патриотични песни, не е било достатъчно заподозряно, особено по линия на очакваното обвиняване на украинците като извършители на нещо подобно? 

Значимостта на въпросния развлекателен център е била известна на самия Доналд Тръмп. Той организира там конкурс “Мис вселена” през 2013 в сътрудничество с местния путлеристки олигарх Арас Агаларов, герой от доклада на Мюлер в САЩ като един от организаторите на намесата на московията в американските президентски избори през 2016 г. 

Кой терорист, подготвящ масово клане в московията, не би се изкушил да има в списъка на мишените си именно подобно място?

И защо то не е било охранявано до степен, че няколко души са вилнели необезпокоявани от каквато и да била съпротива? Разстрелват невъоръжени хора без да им се опълчи който и да е. Палят систематично сградата, сринала се накрая от пожара, причинявайки вероятно под руините много повече жертви от онези, които са загинали от куршумите на терористите.

Свидетели на събитията от публиката разказаха, че изобщо не са били проверявани на входа на мола за оръжие и прочее забранени за внасяне вещи. Детекторите за метал са били изключени.

На погребението на Навални и на всякакви струпвания на противници на режима хиляди “робокопи” от частите за разправа с политически противници на режима, пристигат винаги за минути. В случая базираните наблизо големи силови подразделения не реагират. Допускат убийците да се оттеглят живи и здрави със същата кола, заснета от камерите,  че и да пропътуват 400 километра преди да бъдат спрени.

Патологичният лъжец Путлер мълча дълго. Чуди се повече от 15 часа как да стовари вината за това унизително разсъбличане на мита за всесилието на службите му за сигурност върху украинската глава. Така и не се реши да обвини директно Киев. Постъпи по обичайни подъл начин да намеква. 

Проговаряйки с огромно закъснение той се задоволи да изрече глупостта, че атентаторите се били насочили към украинската граница, където им бил осигурен прозорец за влизане в Украйна.  “ …для них с украинской стороны было подготовлено окно для перехода государственной границы…

Значи така: от украинска страна им били подсигурили прозорец. Но по каква логика бегълците са намислили да скочат през него, прегазвайки самоубийствено, направо невъзможно, руzките заграждения през вратата към този “прозорец”?

На практика Путлер каза, че минираната граница, охраняване с танкове, артилерия и с прочее струпване на рашистка армия, е била избрана като път за бягство от няколко терористи. Противно на логиката на всеки квартален обирджия са избрали да се возят стотици километри със същата видяна вече от камерите кола, която са използвали за престъплението и да “пробият” с тази бракма една от най-опасните гранични бариери в света.

Понеже колата им е “Рено”, в мрежата отбелязаха, че няма да е чудно Путлер да обвини по същата логика и Макрон за съучастник.

Оказа се, че за залавянето ( спирането, неутрализирането) на част от терористите (отново) има заслуга др. Лукашенко. Белоруската информационна агенция БЕЛТА се похвали, че службите на Беларус са свършили работата по спирането на една кола с терористи, опитваща се да проникне във владенията на Лукашенко. Не в Украйна!

  «Руководитель Комитета государственной безопасности находится на прямой связи со своим коллегой. И фактически основной задачей прошедшей ночи было не дать уйти террористам уйти через нашу общую границу. Такая задача выполнена».

Излиза, че Лукашенко пак “спасява” своя началник Путлер, както в случая с бунта на Пригожин миналото лято.

Цяло чудо е, че на този етап  Путлер не намира начин да обвини Запада в някаква съпричастност. Това ли е начинът му да “благодари”, че все пак е бил предупреден от САЩ?

Опитът му да обвини Киев е доста анемичен. Явно доказателствата, че режимът му е  хванат неподготвен да защити страната от тероризъм, са твърде категорични. Московията, в която уважават най-много силата, е безмълвна пред този факт. Той ще има последици.

Другата причина да не могат да припишат на украинците терористичната акция е повече от ясна. Да заявиш, че враговете са в състояние да се разпореждат по този начин в задния двор на Москва, е буквално признание за неограничените им възможности. Това би породило въпроса защо той да не атакува Червения площад.

Червеният площад, за разлика от мястото на кървавата баня в подмосковието, е бил светкавично отцепен с големи полицейски сили в момента, когато е продължавал разстрела на беззащитни хора в покрайнините на града. И нито една телевизия в московията не прекъсва в същото време предаванията си, за да съобщи за най-голямата терористична касапница от времето на възхода на Путлер, когато през септември 1999 година в Москва серия от терористични акции изстреляха новия владетел в позицията да обвини за тях чеченците и да започне война на унищожение срещу малкия народ.

Предстои да видим, дали злодеят, организирал “основанието” за втората война срещу Чечня в началото на своето управление като премиер, ще успее да “продаде” същия номер на света и сънародниците си в днешно време, когато най-после призна, че води война срещу Украйна.

 

 

23 мнения за “Терористичният рашистки режим не може да защити поданиците си от тероризъм”

 1. Как да ги защити като самият режим наема изпълнителите. Къртици от ФСБ своевременно информират екс”партньорските” служби какви ги гласят началниците им по заповед на ввХУЙЛО. И въпреки това, налагайки си принудителна пауза от две седмици, Пиня провежда първоначалното планираното “мероприятие” 1:1 на неслучайно подбрана “подходяща” дата-22.03.2024. Нали лидерът на световна консервативна революция освен по шаманизъм си пада и по нумерологията. Какви са цели се преследват с показният разстрел, до дни става ясно.
  Btw, преди години четох “много сериозна публикация”, туй по любимата тъща, която документирано доказва, че няма аналог в световната история по предателство. Безброй са руски (съветски) агенти, почти всички доброволно предложили услугите си на западните разузнавания. В огромното мнозинство те са започнали кариерата си на “разведки” водени изключително (“Подвигът на разузнавача”) от идеалистични подбуди и после, виждайки, цинизма, мръсотията, безприципността на шефове и по-стари колеги търсят сами сътрудничество с враговете.
  С две думи, налице е римейк на казуса “Рязанската захар”. С “ФСБ взривява Русия” започна мандата на Джуджи 1, с “Крокус сити център” ще финализира царуването си.
  Много мина, мъничко остана.
  https://www.svoboda.org/a/30172990.html

 2. Автомобилът не е ли Рено?
  Ако не греша,негови снимки имаше публикувани в dialog.ua и unian.net

 3. В OFFNews предполагаемият автомобил на терористите е идентифициран като Рено,а не Пежо.
  Позовават се на снимка в Телеграм.

 4. https://frognews.bg/novini/padenie-ruska-televiziia-izlachi-falshivo-video-dnes-moskva-veselo-ukraina.html
  НТВ излъчи видеоклип с украински служител по сигурността, Олексий Данилов, който казва: “Днес в Москва е весело. Мисля, че е много забавно. Иска ми се да вярвам, че ще им организираме такива забавления все по-често.”
  https://twitter.com/SamGregory/status/1771573258891952353
  гласът на Данилов е “deepfake voice clone”с технология за изкуствен интелект.
  Двете интервюта, използвани за фалшивото видео, са в YouTube – от 19 март е с Данилов, а в другото от 16 март е Буданов

 5. На 22 март при масираната атака на ДнепъроВЕЦ ракета удари тролейбус на язовирната стена с хора пътуващи за работа … https://24tv.ua/ru/ataka-22-marta-2024-vse-o-samom-bolshom-udare-po-jenergetike-novosti-ukrainy-24-kanal_n2519902
  – вечерта на 22-ри москвичи отиват в Крокус хол да куфеят на рок-концерта на ‘Пикник’ и за якия купон всички билети са разпродадени(https://gdb.rferl.org/96DAD6F6-8941-4AC6-BE34-A80F9449CD40_w1023_r1_s.jpg ‘Крим наш’,март 2018; 2022г. пеят:”Този, който изобщо не се вижда през деня,който сякаш го няма,се появява на света в променен вид през нощта . През нощта всичко ще се обърне-вече не си същият”)
  … шли на концерт ‘пикника” – попали на концерт кобзона – от Хамас изразиха съболезнования, вдовицата на Навални призова виновните да бъдат изправени пред правосъдието(!?), а украинците пишат:
  – Когда увидела наш Днепрогэс я живу рядом и весь красивый наш главный проспект с выбитыми окнами домой пле дошла!!! Даже не смогла плакать! От горя ноги не держались!!! Я не знаю как отнестись к теракту!!! Это все наши сказали что кара Господа
  – И политически и по-человечески не жаль тот народ ,который стал на колени перед бледной молью и вылизывает его туфли .В ад их дорога .
  – “Рязанский сахарок”, вторая серия.Особенно впечатлила оперативность допроса “терминатора” посреди улицы,без адвоката и протокола,но на камеру.”Оскара”, немедленно,всем участникам спектакля
  – Совсем ещё дети, жаль их
  – Одноиу отрезали веко, второму ухо, запихивали в рот Все по “Молоту ведьм”. Так можно выбить любые признания.
  – Кто -то написал: “МОСКВА ЭТО ПУТИН ПРИШЕЛ ВАС ОСВОБОЖДАТЬ:…
  – Мы не должны высказывать никаких соболезнований. Больше не должны

 6. Някой ме беше попитал как чета “тази книга”. Ще ви кажа една скрита тайна. Тази книга е жива и говори. Тя ми каза много отдавна, че цялата им армия ще бъде унищожена.
  Може ли да попитам феновете на Руския фашизъм и на Демона им Путин (Кръвожаден Вълк, криещ се зад Христовата Мироносна Църква), дали знаят какъв е Символа на 4та SS Полицейска Танкова Дивизия от 1939 ??
  4. SS-Polizei-Panzergrenadier-Division

  Лесно ще го откриете. Ако някой е наистина “Антифашист”, защо да слага знака на Фашистите върху танковете си? Нали ги мрази? Все едно Германци да сложат Сърп и Чук на техните танкове.
  Господ не дойде на земята, за да си слагате Кръста, на който го мъчиха дяволите, на врата и да се колите и бесите с братята си за власт. Той дойде да ни учи на Мирна и Свята Любов, за да оцелеете. Всяка война, първо започва с това което излиза от човека, езикът му! Коя Майка, Кой Баща ще даде детето си за Смърт? Тези, които палят войните, Не ви обичат!!!

 7. Излиза че религиозни фанатици са нападнали неонацистко руско сборище. Наблюдавали сме сблъсък на ценности. Руснаците да си охраняват неонацистите по-добре.

 8. Прекрасно написан и точен анализ на цялата ситуация.
  Мога само да добавя, че никак няма да се очудя, ако ФСБ и Путин са знаели, но умишлено са оставили терористите да вилнеят.
  Какво по добро основание за ескалация на идиотията, наречена СВО.

 9. Великото дело на Рейгън и Тачър е, че разглобиха СССР, без да се стигне до гражданска война.
  Сега нямаме такова лидерство. Следователно гражданската война е неизбежна.

  А и след идеалистичната и безсмислената саможертва на Навални опозицията осъзна, че трябва да подкрепи въоръжената борба с режима.

  Убийствата в Москва, който и да ги е организирал, дават повод на Режима да замени палките с пушки. И едните, и другите жадуват да стъпят с ботуша си върху лицето на другомислещия.

  Европа е на ход.

 10. Към Николай Григоров:

  Прав сте. А “Пежо” е подсъзнателно в мисълта ми като марка, която са прекопирали от въzраждане най-буквално като стилизиран уж български лъв.Художникът, който им е изработил тази емблема, е абсолютен плагиатор, какъвто е и самият фюрэр.

 11. “Детекторите за метал са били изключени.” + “В случая базираните наблизо големи силови подразделения не реагират.”
  За мен тези два факта ясно посочдат злодея!

  Харесва ми идеята от песента, руснаците сутрин да се мият с кръвта си! Пожелавам им го! Хигиената преди всичко!

 12. Украинците очистиха поредния ислямски терорист от терористичната групировка на Рамзан Кадиров, който безчинстваше на тяхна територия от името на Путин:
  https://t.me/ButusovPlus/9016

 13. https://frognews.bg/novini/rusiia-5-minuti-tragediiata-posle-zabavni-programi-20-minuti-strelba–nula-reaktsiia-zashto.html
  О коментарии до снощи :
  – в России многие не жалеют москвичей, не любят их и всё
  – За всё приходится платить… даже за молчаливое согласие…
  А у рашки руки по локти в крови.. афган, Сирия, Африка, Украина….
  – Грузия, Приднестровье, Азербайджан, Сербия, Чечня.
  – Кто из них выражал сочувствие когда убили ДЕТЕЙ в театре ,за Бучу, за Одессу , Каховку …. А ведь “террористы” – те же , что и в Крокусе !
  – Раша специально отвлекает Запад ,и всю демократическую общественность ЕС и США , от трагедии Украины, от теракта на Днепрогэсе, от нападения на жизненно важную инфраструктуру страны !
  – Массовые мероприятия свыше 5000 человек происходят с оцеплением росгвардов, которых не было – охранят явились полтора часа после теракта !
  – На видео 2 стрелявших -почти Рембо, ещё и раздетые, оружие держат правильно. А те кого поймали не сильно похожи на спецназовцев.
  Если люди, которые профессионально, час и 45 минут провели теракт и не заменили потом, ни одежду, ни машину. Значит там заменили людей.
  – не сказали о заботливо подстеленных картонках, под террористов, когда им отрезали уши….Это наверное для того, чтобы не испачкать дорогие машины, на которых догнали Рено феэсбешники….
  – Профессионалы вышли, а “смертники” в такой же одежде, поехали дальше. Да, и кстати, там же вторая машина была – какая-то серая, а где же она?
  – А было видео- инфу , что все будут искать… и в очень нужный момент в сети появилось видео белом “Рено логан” к Крокусу под’ехали террористы(!?) – они выйдя из авто и стали стрелять – спокойно, без спешки – методичным, уверенным действиям, а впереди – полная неопределённость с наличием времени – их уверенные действия выглядят не логичными, если не было координация , заложенная в их план
  – как и заботливо подстеленных картонках, под террористов, когда им отрезали уши….чтобы не испачкать машины, на которых догнали Рено феэсбешники….
  – Проехав 400км меченную машину – не поменяли машину – их взяли в 25 км от беларуской границы в суражском районе Брянской области которая граничит только с Беарусью и не граничит с Украиной
  – говорят, что возгорание от бензина, а где был бензин? В рюкзаке одного из напавших?
  – тут твою страну и народ геноцидят и разрушают каждый день, все плоды многолетних трудов людей ,целых поколегий,действуя как мегатеррористы, ещё проклинают и обвиняют во всех смертных грехах,что сказать?Таких слов нет.Пожалеть можно по домашнему, потому что дети были и все безоружны и неподготовлены-всё ужасно. Но,как было сказано,что в такой стране может случиться всё что угодно.Границ нет,убийцы на свободе,оружие гуляет,законы не соблюдаются,президент международный военный преступник итп.

  Адм.Роб Бауер: Тази война се води, защото президентът Путин се страхува от нещо много по-мощно от всяко физическо оръжие на земята – демокрацията. Но никаква пропаганда не може да скрие истината, че той не е постигнал нито една от стратегическите си цели

 14. – Преди 10 години Борисов беше “толкова сащисан” от номинацията на Пеевски, та чак призова Орешарски “да си хвърли оставката”, ако има “малко чест и доблест”… можем да си припомним как растеше пред очите на обществото този предприемач, медиен магнат, политик …Преди 10 години десетки жители на Кърджали се бяха осмелили да протестират срещу тогавашното назначение на Пеевски, защото както бяха заявили те, е опасен за националната сигурност и самият той трябва да бъде разследван. Тогава протестът беше мълчалив. Хората се бяха събрали тихо и кротко пред паметника на Васил Левски в града(от коментара на Еми Барухdw/peevski-i-mlcanieto-na-agnetata)
  – от ВСУ съобщиха, че са поразили двата големи десантни кораби “Ямал” и “Азов” от ЧФ-то на РФ-то
  – за двата десантни кораба на пикник в НС-хол и конституционните промени от края на 2023-та в еп.2 на подкаста на Радан Кънев

 15. Не бях чувал за “пикник”! Не съм почитател на руски групи и никога не съм бил! Сега разбирам, че била “рашистка” група… То ако не е била рашистка, щяха ли да й позволят да дрънкат шибаните си песньовки пред огромна аудитория от млади промити глави с девалвирал руски патриотизъм! Наистина е странно, че кагебиста, особено след като е бил дори предупреден за подобна опасност, не е взел съответни мерки, дори е окачествил предупреждението като “провокация”…Това ме навежда на мисълта, че всичко това е допуснато умишлено с цел да се насочи вниманието към “украинска следа” и “накървяването” на няколко стотин млади животи да нахъси руските дебелоглави “патриоти” още по-силно да мразят украинците! И Сталин, “великият” учител на Путлер би постъпил по подобен начин! Е, все пак – Бог да ги прости тези нещастници! А кагебиста пряко или косвено се прояви като терорист не само извън Россия но и вътре в нея! Дано в тази Зла империя полека – лека електората разбере накъде ги води тяхния Фюрер!

 16. Информационен център на МО – ArmymediaBg
  🕯️Загубихме ген. Съби Събев
  Тодор Тагарев: Днес България губи един убеден евроатлантик и непримирим застъпник за демократичните ценности, за реформите в страната и за трансформацията на Въоръжените сили. Каквото и да кажа за неговата кариера и принос ще е недостатъчно.
  – Поклон, Генерале!
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQk-H0A_MPQpiwFc4MjA9G6R5D2xZs1XRV48na5UqMkQ&s
  Трайчо Трайков : Влязох да разгледам пространството под монумента в Княжеската градина. Има просторна зала с множество железобетонни колони, които подпират конструкцията. На доста места бетонът се е изронил и корозията по арматурата работи.
  Тази седмица в СОС ще се гледа доклад за международен конкурс с идеи за бъдещето на това място. Като цяло те са в три посоки – възстановяване на парка – градина (чудесен вариант), друг паметник или някаква обществена сграда. Както е известно, Фердинанд е смятал да си построи там дворец, но войните са предотвратили плана му.
  Този дебат трябва да се проведе без голямо отлагане във времето, но също така и много, много внимателно – https://www.facebook.com/photo/?fbid=957634689261559&set=pcb.957634832594878&locale=bg_BG

 17. Сега чак ми стата ясно защо Путин уби Анна Политковская!
  Страшен изрод е Путин!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.