Габриел не е лице, а безволев параван на мафията

Мария Габриел се отказа от мандата”, твърдят заглавията във връзка с новината на деня за края на преговорите за ротацията.

Това е точно толкова вярно, колкото твърдението, че тя сама се отказа да е еврокомисар, приемайки да падне мазохистично от европейския връх в низините на туземната си зависимост, откъдето беше изпратена да покорява Брюксел като шерп на своя катерач на европейските низини. 

Сега тя се отказва, защото “някой”( на снимката) й казва.

 

 

 

 

 

Не съм съгласен, че тя е новото красиво лице на българската мафия.

Тя не е лице(то). 

Мария Габриел е безволев параван. Прозрачен.

Ако беше лице, щеше да действа и говори от свое име и щеше да й личи.

Никой не вярва на нейното изявление от първо лице. И второ не е.

Нищо (без)лично не убягва от погледа на зрящите и на прогледналите.

 

24 мнения за “Габриел не е лице, а безволев параван на мафията”

 1. Помните ли, имаше една Искра Фидосова, и една тетка Цачева, и един Цветан Цветанов? Е, сега ще имаме и една Мария Габриел.

 2. Radan Kanev / Намираме се, изглежда, в една от онези редки житейски ситуации, в които “Бръсначът на Окам” и “Бръсначът на Ханлън” могат да бъдат използвани успешно едновременно. До пълно нарязване на здравия разум на мънички парченца.
  И единствените хора, които могат да обяснят случващото се, Дъглас Адамс и сър Тери Пратчет, са отдавна покойници.
  2 мин за “Трите К” на акад. Денков – Кратко, Конкретно, Категорично

 3. С това си поведение Габриел може по-скоро да се окачестви като някоя друга бузеста част от тялото.

 4. Оказва се, че не на лъжата краката са къси, а шията и е дълга.

 5. 1:1!
  Шапо!
  Да добавя списъка на Ив.Терзийски и то само от към дамската част (спомняте ли си култовото на валерия велева: “жените които никога не предадоха бойко”-да, ама НЕ): Румяна Бъчварова ( “шефе, това ( по повод някаква щурава идея на бб) интелигентните хора няма да го приемат” и отговорът на тартора на проЗтите: “те не ми са важни, малко са”), меНта стоянова, дана каназирева и най-паче, кой ли пък я знае и помни днес, идейната вдъхновителка, първооснователка и дала името на герб Душана Здравкова. Днес тя се е разграничала на мах от рожбата си.
  Случайност?
  -Не бих казал.

 6. А въобще дали проZZт(итуиращ)ия мутро-милЮЮЮционерски лъжец бокоТИКВАТА има лице, а???
  Така че няма защо да говорим , че неговият (гл)АВАТАРь – пунта МараХари геЙбриель има нещо “друго” , освен пълно подчинение на ТУПькачиТЕ й – бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ!!!
  И въобще не трябва да се възприема , че пунта МараХари геЙбриель е нещо “различно” от нейния магнитски кукловод бокоТИКВАТА, и техният истински ГЛавтрарь дИбильян прасееФскиЙ!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на магнитския “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 7. Преди няколко дни, един от приятелите от блога /моля да ме извини – в момента не мога да посоча името му/ беше безкрайно лаконичен и в същото време – изчерпателен и точен:
  “Пунта Мара Габриел”

 8. Мисирка,сър!
  Отстреляна от БанкЯта!
  Коя е следващата?
  Тo be continued….

 9. Подсетете ме, моля, за политик, номиниран за висок пост, който не е “говорител” на шефа на партията си…

 10. Като гледам непреговорите на неуправляващите (неуправляеми те?) от меморандум насам, се сещам, че от няколко месеца псувам републиканците, че блокират помощта за Израел, Украйна и Тайван заради някакви мерки срещу емигрантите и не се сещам да напсувам демократите, че не приемат тези мерки, за да мине помощта. Кой крив, кой прав не знам, но товарът си е още там…

 11. Към Николай Петков:

  Има голяма разлика между това да спазваш логиката на екипността и да благодариш лично на шефа непрекъснато за всичко, което е направил за теб. Второто е самоунижение на човек, който доброволно се отказва да свети със собствена светлина. Това прави от години Габриел.

 12. (без)лично-то ни убягва от жалбата на царя – премиер:
  – Поставили сте летвата много високо, така че ще е много трудно да достигнем вашето ниво.
  https://img-cdn.dnes.bg/d/images/slideshows/0000220985-middle.jpg
  … и безличното превзе държавата
  2020,Адв.Албена Белянова: Кирил Ананиев сменя Владислав Горанов на поста финансов министър, на който пост Владислав Горанов смени Кирил Ананиев като министър на финансите в служебния кабинет през 2017 г. Аз бях там и с очите си видях как се извършва смяна, без каквато и да е промяна. Съгласувано със задкулисието. Хапнаха, пийнаха, посмяха се, изпушиха по една пура… Пунта Мара, Борисов!
  https://www.dunavmost.com/novini/balgariya-kato-punta-mara
  2024,Dimitar Atanasov : Асен Василев разгроми един от огромните митове на Борисов: няма пари … Асен Василев демонстрира, че средствата са налице, стига да не се краде толкова. Няма ли за грабене, мафията започва да нервничи.Те настояват за онова, което повече от десетилетие е било тяхно. На това се дължи и упорството за реформи в службите и съдебната система-стражите против корупцията. Обществените пари валяха като златен дъжд над хората му. Асен е виновен да не е така.
  … sapuntamara.shop: Велкоме в Сапунта мара: вий сте чисти, ний сме прости! Нашата онлайн сергия за нестандартни подаръци с кофти характер …
  – и НЕ е смешно . . ,

 13. Страх от съдебна реформа! Страх от правилно работещи регулатори! Това е.
  Та в тази връзка – какво значение има, маскираните като овчари разбойници и крадци, коя овца ще турят за курбан…? Овцата не иска такава съдба, но има ли избор при положение, че стадото им отдавна е свалено от ветеринарен контрол…?
  Ех, тези овчари бе…, че и нови агънца отглеждат…

 14. Към Николай Петков:
  В политическата история на развити, а дори не дотам развити, но напреднали в демокрацията страни, често се случва, поради едни или други причини, шефовете на партии да отстъпят крачка или две назад, и да сложат начело млади и недотам опитни политици. Обикновено се почва с това, веднага по рефлекс да се критикуват младите политици, че са пионки или аватарчета на Шефа, но често се получава, че младият аджамия с добър политически усет, да надскача сянката на шефа си, понеже в политиката са важни само самостоятелните играчи. Примери в историята много. Това не означава – всеки политик да действа и да мисли само за себе си, и да не се съобразява с никого освен с вътрешния глас, но всяка пионка в политиката, която не иска да бъде такава, а възнамерява да стане царица, трябва да направи съответните действия напред.
  Може да не сполучи, но трябва да опита, ако стои на е2 и все гледа към царя, и не се придвижва напред – няма да стане царица никога.
  И това не е въпрос на лоялност, а съвсем проста политическа логика, която се вижда от всеки, дори не чак дотам напреднал в политиката (или в шахмата😀).
  Затова примерно доскоро в Япония се радвали, когато бъде номиниран сравнително млад и страничен политик за премиер, понеже мандатът му ще бъде кратък, но съдържателен, и такива политици управлявали еманципирано от тези които са ги поставили и вършели полезни неща за избирателите и държавата. Естествено, партийните шефове също не са от вчера и допускали такива неща, в много редки случаи, в патова ситуация. Както е сега при нас.
  Но това явно е там, тук нещата за мнозина си остават с надеждите. И с пешката, която си стои на е2.

 15. До г-н Павел Тинков 💙💛
  25.03.2024 в 08:51

  Аз бях, г-н Тинков!
  Извинен сте, чета Ви с удоволствие!
  Бъдете здрав!

 16. До Николай Петков:

  Хитряга… Браво. И в кавички…

  Такива има само във: ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН, БСП, В..(това няма да го допиша). За да съм пределно ясен има и други известни ракови образувания(както и ново), свързани с горе посочените.
  Нищо друго, няма да Ви посочвам.

 17. “”Николай Петков
  Подсетете ме, моля, за политик, номиниран за висок пост, който не е “говорител” на шефа на партията си…””
  Драги Николай, само на пръв поглед и без да търся много, попитай Ники Хейли, до колко и каква степен, е говорител на Тръмп!
  Или е конкурент!И опонент!А не е като да не бе негово лице!
  А… попитай също Вице президента Пенс същото…

 18. До г-н Николай Петков

  С удоволствие ще Ви подсетя за такъв политик: г-н Трайчо Трайков, номиниран за президент на България от Реформаторския блок навремето!

  Не съм забелязал да е бил говорител на никой от партийните си началници!

 19. По-добре да се маха тази Габриел! Жалко, че в ЕС допускат такива комисари. Банкята ще си намери друго мюре, което да води за носа…Кокорчо й направи комплимент, а тя била обидена!… Не знам Кокорчо какво разбира под определението “мафиЯ” , но критерият му за “симпатично” лице на ЖЕНА /дали не бъркам/, силно се разминава с личните ми виждания в тази носока…Поне от много години насам, за пръв път имахме /макар за кратко/ за премиер определено интелигентен човек с приятно излъчване и маниери!

 20. “”Lyubanski
  Не знам Кокорчо какво разбира под определението “мафиЯ” , но критерият му за “симпатично” лице на ЖЕНА /дали не бъркам/, силно се разминава с личните ми виждания в тази носока…””

  Според мен, Асен Василев, имаше във предвид “”най красивото”, спрямо средата във и из между мафията… а не, че е само по себе си красиво!
  Иначе и аз споделям съмненията….(smile) (wink) 

 21. Към

  Канартикин
  25.03.2024 в 17:18:

  Все пак, има само една “различна” буква, между маФия, и маРия, нали!
  И освен , че е маФия, е също и ГЕРБиелЬ , нали!

 22. “Все пак, има само една “различна” буква, между маФия, и маРия, нали!
  И освен , че е маФия, е също и ГЕРБиелЬ , нали!”

  Браво на RICOшетниковь! Две отлични попадения!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.