Запасният генерал от милицията и колегата му от авиацията командват тайно маневрите срещу ППДБ

За наблюдателните наблюдатели отдава е ясно, че конкурентите за вождове на нашето племе отдавна са заровили томахавките. Не знаем дали са изпушили заедно лулата на мира в някой таен вигвам, но бойните им закани един срещу друг и заплахите другият да бъде скалпиран постепенно заглъхнаха. От страна на Орденоносеца от Банкя направо се трансформираха в една продължаваща съществена промяна в това и оценките на ръба на ласкателствата колко разумен е президентът Радев.

В началото на месеца той дори адвокатстваше на Радев с оправдателната теза, че е не е могъл да знае какви хора ( предатели, по Радев) ще се окажат Кирил Петков и Асен Василев. „Президентът Радев е разумен човек, той няма да иска да се забърка в тази каша, в която ни вкараха заради егото и гордостта и не знам какво още на тези хора”, рече бащински орденоносеца от Банкя.

Главният рефрен на песента “ Тези го арестуваха”  заклеймява Кирил Петков и Асен Василев, но пропуска факта, че най-яростният опонент на арестувания беше именно Радев. Наричаше мутра конкурента си за народната любов, но от доста време насам се е оттеглил от тази позиция. Дали се е примирил?

Едва ли. По скоро изглежда, че двамата са се разбрали по “някои въпроси”. Главният е да бъде надхитрен и победен общият враг в лицето на ППДБ – конкурент за ГЕРБ и мишена на невъздържания гняв на Радев, който нарече бившите си протежета “шарлатани”.  

Е, на този етап изглежда, че надхитряването, с дейното (съ)участие на ДПС в лицето на Пеевски, е на път да постигне целта си да бъде победен врагът ППДП, срещу когото стрелят от всички посоки и останалите парламентарни участници.

В тази игра приоритет за всички е да бъде разбита коалицията от 5 партии, наречена ППДБ. ГЕРБ е таранът, зад който неизменно стои с цялата си депесарска електорална и институционална тежест Пеевски. Припява всеки път на исото, което държи орденоносеца от Банкя. Каже ли орденоносеца, че не иска избори, ехото му в ДПС отвръща със същото. Решили собственикът на ГЕРБ, че ще се ходи на избори, моментално следва реплика от Пеевски, че “тази мъка” трябва да се прекрати и да се ходи на избори.

Когато споменатите по-горе променяха конституцията в частта за ограничаване на президентските правомощия при избора на служебен премиер, се случи нещо странно, което, струва ми се, малцина регистрираха. Вместо да изреве гороломно “на нож, ни шагу назад”, както за З март например, главнокомандващият кротко премълча. Беше крайно необичайно за обичайния начин, по който се проявява честолюбието му при всяко настъпване по мазола.

От онзи момент насам пролича, че “нещо” се е променило. Това, според мен, е споделеният общ интерес между ГЕРБ, ДПС и Радев при нови предсрочни избори междинната власт да отиде в ръцете на ГЕРБ чрез принудителния избор на някои от посочените варианти, посочени в променената конституция. Завареното положение показва, че почти 100 процента от посочените в основния закон ръководители на институции, между които Радев ще бъде длъжен да избира, са задължени на собственика на ГЕРБ за постовете си. 

Какъв е интересът на Радев да преглътне това ли? Предстои да видим от назначенията в служебния му кабинет, оглавяван от гербаджийски кадър. Бас държа, че в такъв кабинет ще има и квота за самия Радев. А това е нещо, за което, според мен, отдавна са се договорили. 

Ролята на Народния артист от Банкя беше да се прави на многострадална Гербовева, която е адски загрижена за националния интерес и скланя всякак да я щипят онези “нахалници” ( както ги нарече днес) от ППДБ. Само и само уж да няма избори и да има редовно правителство. Не щеш ли, Мария Габриел, която не била “послушко”, страшно непослушно решила сама (в което верват само верващите от Църквата на Бойко) да откаже да е премиер, защото е обидена. 

На поддържащия артист от сцената на “Дондуков” в тази пиеса е отредено “само” да си мълчи и да се съгласява с комплиментите на бившия си враг, че е мъдър и разумен. 

Играта на изиграните от ППБД е не по-малко сложна. Трябва да си направят сметката с един ход напред как да си отворят сега предизборно устата за “някои неща”( като “Банкянски поток” най-вече, според мен), за които бяха принудени да премълчават в името на общото управление с ГЕРБ и подкрепата на Пеевски за конституционното мнозинство. Длъжни са да го направят, за да си върнат доверието на част от избирателите си, но в същото време трябва да мислят как по изгорелия мост ще могат да се върнат след предсрочните избори към преговори за съставяне на ново мнозинство с старите муцуни при очертаващото се вероятно повторение на сегашната конфигурация в челната тройка на новия парламент. 

Но… в казармата на двамата генерали от запаса, които командват тези маневри, всяка заповед е предпоследна. Би било учудващо, ако и този път не ни учудят с някой нов “маньовър” – поне за замитане на следите от колаборацията им.  

Сглобката между двамата може да е колаж, но пък илюстрира тезата ми:

 

 

   

21 мнения за “Запасният генерал от милицията и колегата му от авиацията командват тайно маневрите срещу ППДБ”

 1. ДГД-ПНХ на двамата несретници-о.з. Да не дават Господ да сме във война и тия гащници да ни предвождат.
  Сега, нещо което заслужава да се види и максимално разпространи. Иво при водещият Кънчо Кожухаров за мазните московски лъжи.

 2. Не проумявам как ПП-ДБ застанаха на щанда за излъгани камилчета и почнаха да умоляват мутрата да се вразуми…
  Това което трябваше да направят е от върха на всяка камбанария да крещят с пълно гърло за “Турски пАток”, кражбите от пътища и магистрали, мафиотската комбина с прокуратура и съд…

  Кирил Петков е имал пътната карта преди 2 години и си е мълчал. Тези анемични демократи забравиха ли как всички искаха справедливост ?

  СПРАВЕДЛИВОСТ!!!

  Умълчаха се в момента в който се омазаха с власт. И да можеш да се корумпираш не само с пари но и със власт!

 3. Моят коментар е, следния: Говоря за себе си. Изморих се, но няма да спра.

  С Уважение,

 4. Едва ли няКОЙ верва за нещо на атечествено-милЮЮЮционерския и атечствено-“маZZонския” атечествено-ПОПУЛИСТки “геЙнеральи” бокоТИКВАТА и зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  И двамата се надпреварват в ПОПУЛИСТките си ЛЪЖИ и корупцията им. Дори дИбильян прасееФскиЙ е техният прокурорски и “медиен” настойник(кукловод) , въпреки че уж възрастовата разлика е в тяхна “полза” , спрямо него!
  Това показва ТОТАЛитарНИТЕ им атечествено-корупционни зависимости и международен бандитизъм, признат от САЩ и Англия, чрез санкциите по Магнитски и RICO !!!
  И бокоТИКВАТА не изпълни нищо от джендърЬмужишкото си “споразумение” за “ротацията”!!! ЗАЩО, а???
  Също както пак провали “историческия компромис “, преди 8 години!!! Винаги бокоТИКВАТА беше заедно с джендърЬмужишкият си “партньорЬ” дИбильян прасееФскиЙ, още от тогава, а и сега!!! Още от началото на правителството Денков бокоТИКВАТА беше заедно с джендърЬмужишкият си кукловод дИбильян прасееФскиЙ, и против Денков и ППДБ! Симптоматично беше и отхвърлянето на 24 май, като национален празник от бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ! Само това показва всичко пределно ясно на ВСИЧКИ!

  ДОЛУ атечествено- джендърЬмужишката “геЙнеральска” ТРОЙянсКА банда – бокоТИКВАТА , зИльоната фатмашка ТИКВА и техният ТУПькачь дИбильян прасееФскиЙ, одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на зИльоната гнусна превратаджийска престъпна путлерастка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, одите на магнитският “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 5. Torro
  26.03.2024 в 14:40

  По много медии излезе Пътната карта!
  Е, и?
  Ти познаваш ли поне един възмутен от това безобразие?
  Аз – само двама души! Останалите, десетки, вдигат рамене, “не ме занимавай”, “всички са едни и същи”, и останалите дежурни лафове, за които т.нар. “свободни” нашенски медии 20 години обработваха общественото мнение и съсипаха де що читаво имаше, което не можеше да се купи или сплаши!

 6. Торо, не са се умълчали заради омазване с власт, а защото нямаше алтернатива при започната от Путлер война. По добре ли щеше да имаме путлерастско правителство на Резидента Лумпен Радев?

 7. “”Torro
  Не проумявам как ПП-ДБ застанаха на щанда за излъгани камилчета и почнаха да умоляват мутрата да се вразуми…””

  Приятелю….
  Излъганият си самият ти!
  Никой никого не умолява!!!
  Никой не е на “”щанда за излъгани камилчета””!
  Тъжно е, че не проумяваш!

  Защото:
  1./ Все пак мина доста време и се писа доста напоително по въпроса, точно за тези които не проумяват!
  2./ Тези, които не проумяват, си въобразяават, че България е като Мадагаскар, а не във Европа.
  И си мислят, че съдбините на Европа., се решават във Симитии или Берковица или там някъде…
  3./ Съдбините на Европа, се решават във центъра на Европа, Брюксел, НАТО, Лондон и Вашингтон и в този смисъл, въображението на местният недоумяващ… е без значение дори и все пак някога да прозре този простичък факт!
  4./ България НЕ Е някъде в космоса, а ЩЕ е Централно Европейска държава //ако Украинците удържат// и Русия остане само в Азия
  5./ Това, което правят ПП и ДБ, е да отговорят на Европейската доктрина за успех и съхранение на Европейските идеали…. а едва след това, да се борят със “”БългариТЕ от старо време”” или Бай Ганю””
  Запомни.. ЕДВА СЛЕД ТОВА!!!

  Приоритет е оцеляването на съществуващият и познат ни свят!!!

  А едва след това, драмата и изритването на “”Бързо изоставащите” или “” бавно развиващите се”” тиквеници и бандити по твой избор!
  Нарича се приоритети по важност!
  Първият приритет е оцеляването на Европейската идея, ЕС и НАТО!!!!
  Изритването на тиквата, е втори приоритет по важност!

  Та, за да те извадя от непроумяването:

  1./ По голямото е по важно от по малкото!

  2./ По важното е какъв ще бъде финалът на войната и ориентацията на страната, в частност България
  3./ Това, което правят ПП и ДБ, е да се отговори на приоритета, оцеляването на Европа, ЕС и НАТО….. а не местният тиквен пехливан да бъде изритан.
  4./ Изритването на местният тиквен пехливан, ще стане едва след оцеляването на ЕС, НАТО и Европа като култура, цивилизация, светоглед, манталитет, стандарт, начин на мислене, съдебна система…и прочие защото същото е под екзистенциална заплаха.
  5./ Ако се занимаваме ние в България със “”пъпа си””, онова в горната/предната точка, може и да го няма!!!!
  6./ И какво значение има, че ПП и ДБ, като “”Сам юнак на коня”” ЩЕ се блъскат като муха в буркан със всите, дето са се организирали, онова в точка 3 и точка 4 по горе да рухне?
  7./ Има само един начин пехливаниТЕ, да бъдат изметени, а той е цивилизацията да победи диващината!!!
  А това не става със героични пози, кряскане по медия, дървене по студия и патетични излияния!

  ПП и ДБ, правят възможното, за да може приоритетно цивилизованата Евро идея, да се посее малко и у нас със надежда и да покълне!
  Едва след това, да се занимава със мошеника тиквеник и бандит.
  Това разбира се провокира недоумение у определена категория хора!
  Запомни: Бандит не се гони като се сдавиш с него по неговият начин!
  Бандит се гони със ред, закон, принцип и правила!
  Сдавяето с бандита, ще те направи бандит и теб!!!

  Със надежда, това откровение, да е поразсеяло недоумението и се пристъпи поне малко към проумяване на случващото се!

 8. Докато някои вият, че ББ и Пеевски са лоши, че летецът е крив буй, точно в същото време Кремъл настъпва към Балканите и ни пали държавата чрез своите малоумни слуги и идиоти. Точно в същото време изтърваме държавата, еврото и Шенген. Да гледаш в земята, докато идва тежка секира към главата ти е традиционно за българските общественици. Загледани един в друг, изпускат държавата си. Много лошо! Много лош пост, много лоша политика, много лоши последствия ни чакат с вас. На държавата ‘и трябва власт, а не политически балет!
  Изпускате държавата, докато подарявате властта на Възраждане! Възраждане- непрогледно загубени за бъдещето на България като европейска държава. Слуги на мрака! И ВИЕ от ПП-ДБ с цялата кохорта застъпници им давате цялата възможност да унищщожат 30 години мъки и лишения в името на едно европейско бъдеще!
  Ключовата дума е “подарявате”! Вие сте виновниците за безнадеждността през последните 30 години, които подарявахте на БКП и наследниците им. А сега и държавата оставяте на Белград и Кремъл!
  Вие проваляхте всяка възможност за власт, чрез която се измъкваме от Кремъл и потресаващите последствия от миналото ни в името на безумни принципи.
  А сега пак ББ и тн лоши! А еврото и еврозоната ги гледаме отвън за пореден път! Затова вие сте виновниците! Все някога трябва да осъзнаете и изречете: “Аз съм виновен, че децата ми избягаха от тук, защото не създавах по- добри усовия за живота им! 2 мн българи ни гледат по интернет и живеят като слуги на Запад и 100- 200 човека на Изток, защото там няма бъдеще. Защото руско бъдеще за българите няма и не може да има!

 9. Абсолютно вярно. Набито око имаш, Master. 👍

 10. Само “децата в Южна Гватемала и Конго” не знаят, че ДПС е руска партия… “верващите” български турци и помаците, си мислят, че вълка пази стадото от “лошите българи”… за съжаление това е реалност… “страхуват ли вииииии”… има и там да се извърви път в … образование/просвещение…

 11. Към
  гумата
  26.03.2024 в 18:28:
  То откъде “падаш”, а ???
  Сигурно от банкянския зайчарник на “вожда” ти бокоТИКВАТА, докато заедно прекопавахте Турския пАток на альфа-ТУПькачЪТ ви Хуйло!!!
  Само ти припомням за “историческия компромис” преди 9 години , #КОЙ! го провали???
  Не бяха кУпейкинь и иZZраждане, нали! Ако имаше “исторически компромис”, щяхме отдавна да сме в Шенген и еврозоната!
  Но твоя бандитски ТУПькач бокоТИКВАТА, и неговия бандитски ТУПькач го провалиха, НАЛИ!
  Така че – оди и одите на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди и одите на агенть БудаХари, оди и одите на мулташкия ви “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ, оди и одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 12. Към Българин : Абонати сме на вестниците Стършел, Трета Възраст и Българска Армия, в които ще намерите и нещо, от които ще научите повече. “Търсете и ще намерите ” – Евангелие на Св. Матей. Все още има печатни издания, които трябва да четете, а не да седите пред “зомби- ящике” – та / телевизора/.

 13. “Какъв е интересът на Радев да преглътне това ли? Предстои да видим от назначенията в служебния му кабинет, оглавяван от гербаджийски кадър. Бас държа, че в такъв кабинет ще има и квота за самия Радев. А това е нещо, за което, според мен, отдавна са се договорили.”

  Нека си признаем, по-лесно е да властваш със споделящи твоите ценности, отколкото с “чужди”.

 14. Украина:Исландия 2:1 Укрите заминават на финалите на Евро 2024 в Германия.
  Ватниците гледат по тАлАвизорите.
  Слава на Укарина!

 15. The Rock,

  рашките са уплашени от украинските атаките срещу петролните им рафинерии и пренасянето на войната на територията на рф-то и разиграват картата на международния тероризъм – каква Украйна, това са си вътрешни глупости, гражданска война, един народ, ние ще си се разберем помежду си, но тук сега е най-свирепата международна заплаха ИД
  – днес с изявленията на шефа на ФСБ, че САЩ, Великобритания и Украйна стоят зад атентата в москва , излезе и социолог. проучване сред американски граждани за съюзниците и враговете на САЩ и кой- кого при евентуална глобална война – https://visitukraine.today/blog/3610/ukraine-will-become-one-of-the-main-partners-of-the-us-in-case-of-world-war-iii-american-poll
  – струва си да се чуе Андрей Пионтковски точно по тези въпроси

 16. Към Румен Панков

  Благодаря Ви, ще се възползвам от препоръчаните вестници! За “Стършел” имам отдавна прекрасно мнение!
  Аз също бих Ви препоръчал фрогнюз, офнюз, клуб З, медияпул, блоговете на Илиян Василев, Слатински, Манол Глишев, Евгени Дайнов…
  —–
  Повтарям пак, специално за Вас:
  Информацията, която идва от споменатите медии, достига до определен, лимитиран кръг от хора! Четем ги и препрочитаме едни и същи хора! Баба Вуна и Бай Асен таксиджията, си слушат и гледат другите, големите, богатите медии (където минутка реклама гони 9000 лева в най-гледаното време!). А баба Вуна и бай Асен също гласуват!
  Лек ден Ви желая!

 17. – борисов и радев са естествени съюзници в съучастното обслужване на путин , не без участието и на пеевски , но ББ и ДП излязоха на полит. сцена , когато кабинетът Костов изкара България от черния списък на Шенген и мултаците избутаха ОДС от пистата към ЕС – царят премиер и натовецът гоцепърванов се закичиха с успеха и още 2006 година върнаха държавата на московска орбита за наша сметка –
  сега само за 9 месеца кабинетът Денков върна България на европейската й позиция до прага на Шенген и ЕЗ и както Веселин Стойнев коментира още февруари:
  „Битката за външен министър може да е маскировъчна операция за нещо много по-голямо – за реалната власт като цяло. Дали не тече операция по завземане на властта от старото статукво“
  -тече като потока на хуйло и борисов и пеевски могат да ни повторят с номера от 2001 и чисто нов евроатлантически кабинет и шумна антикорупционни хартиена коалиция в НС и в геополит. галимация с царския номер може да ни вкарат и в сухопътният Шенген и в ЕЗ – БОРИСОВФЕРЩЕЙН … отдавна се учим от големия московски брат, а колективния запад тепърва се учат да духат – хуйло и сега ги играе с ислямския тероризъм и макрон и израелският посланик в москва му дадакат , че ще го борят заедно , т.е. в 1 с русия точно както бориха нацизма и сталин окупира половин Европа щото най-много жертви дали и точно като него путин пустил москвичей на мясо и колективния запад кълве … що да не клъвнат и на евроатлантическите глисти на байхуй и ДържавнотоПредприятие , щом ние кълвем …

 18. Извинявайте, някой има ли представа защо Цветанка Ризова е така безумно НАСТЪРВЕНА, чак РАЗПЕНЕНА срещу госта си, Христо Иванов, в “Лице в лице” в момента?

  Благодаря!

  Прочее, четох днес, че Слави щял отново да води предаване в БТВ…
  Който разбрал – разбрал!

 19. Чета някои коментари тук и не вярвам на ушите си… Нима не стана ясно, че през последните месеци борисов и пеевски не изпуснаха юздите в нито един момент, въпреки че правителството номинално не беше тяхно, и забравиха всякакви евроатлантически глезотии, когато дойде редът на борисов да поеме отговорността за управлението? Hе очаквах нито за миг, че ротацията ще се случи, но още по-малко допусках, че ще имат чак нахалството да ни изпратят на поредни предсрочни парламентарни избори за някакви си стотина милиона лева от джоба на българския данъкоплатец.
  В предизборната кампания ППДБ определено ще трябва да разчепкат казуса с “изчезналата” пътна карта за руZки поток, за която не знам откъде някой тук “знае”, че Кирил Петков знаел от две години(?!). Освен това като техен избирател искам да чуя как така уж техният вътрешен министър се оказа всъщност министър на ГЕРБ/ДПС, та дори не можаха да го свалят (което беше само един от много нагледни примери за това, с което започнах пó горе).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.