Множат се доказателствата за вината на рашистката власт за клането в “Крокус хол”

Ситуацията след терористичното нападение в покрайнините на москва на 22 март  става все по-прозрачна по отношение на съпричастността на властите. 

Президентът Байдън, който вече е обявявал Путлер за военнопрестъпник и убиец, без да уточнява новия конкретен повод, го определи вчера и като “касапин”. Неговата заместничка Камала Харис обяви още на следващия ден след тежкото престъпление, че във Вашингтон знаят кой е извършителят. 

Путлер, без съмнение знае, че те наистина знаят, но разчита на правилото, че събраната от разузнаването информация няма да бъде предоставена на публиката, за да не се компрометира начинът, по който тя е получена.

Към уликите за вината на властите, сред които е “необяснимото” огромно закъснение за намесата на специалните части на режима, се натрупват още реторични въпроси.

По време на атентата в залата са се намирали служители на ФСБ, облечени с еднакви сини пуловери, за да бъдат разпознати от убийците и да не стрелят по своите. Поне един от тях документира хладнокръвно на видеозапис ставащото. 

На  входа на сградата някои посетители са проверявани от униформени служители с полицейски кучета. Къде са изчезнали те след като започва стрелбата? Кой им е заповядал да се махнат, за да не пречат на операцията като не се намесват? 

Ако е вярна пропагандната версия, че двама младежи са обезвредили един от терористите, защо той не е задържан на място? И къде са тези герои, за които в държавните медии се говори със суперлативи? Откога героите се крият от славата си?

Защо 5 минути преди началото на концерта, когато нахлуват терористите, на сцената няма апаратура и нищо, което обичайно предварително и дълго се подрежда от всяка рокгрупа ( в случая това също са “наши хора” от властова гледна точка, тъй като групата Пикник се занимава с пропаганда в полза на войната срещу Украйна).

Същият въпрос важи и за музикантите от класическия оркестър, който е трябвало да играе подкрепяща роля. В оркестрината, където е трябвало да бъде разположен, е нямало не само музикални инструменти, но дори и столове за изпълнителите. 

Как така (поне)един от облечените в син пуловер яки млади мъже със спокойно поведение по време на касапницата, както се вижда от изтекли видеокадри, се оказва не просто изпреварващо на 400 километра от москва, а направо лично залавя и води на разпит онзи таджик, комуто ухорезите отрязват ухото и го карат да го изяде пред камерите?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И най-важното: защо властите не покажат таджиките в действие по време на стрелбата и палежа в “Крокус хол”? Ако го направят, всички съмнения за извършителите на терористичната акция щяха да отпаднат. Само че вече пети ден те демонстрират единствено физиономиите на инквизираните си жертви след тяхното залавяне на 43 километра от белоруската граница ( и на цели 120 от украинската, която уж искали да прекосят през минните полета). 

Нямам отговор на въпроса защо белоруският васал на Путлер прецака шефа си с неочакваното изявление вчера, че таджиките, бидейки наистина вербувани от Ислямска държава, най-вероятно са искали да се скрият именно в Беларус. Но Лукашенко по този начин внася известна логика в признанието на таджиките, че им е платено в рубли, каквито те биха могли да използват в царството му, но не и в Украйна. Друг е въпросът, че сумата от 500 000 рубли ( еквивалент на около 5500 долара), платена при това не на всеки от тях, а вкупом на четиримата за този 400 километров пробег с най-търсената кола от всички налични служби държава) е смехотворна парична компенсация дори за хора, наети да набият квартален бабаит. 

Тъй че Байдън е прав: Путлер е касапин, при това и на собствения си народ, вкл. на онази част от него, която явно го подкрепя, каквато без съмнение е била публиката на патриотарската група Пикник.

 

 

8 мнения за “Множат се доказателствата за вината на рашистката власт за клането в “Крокус хол””

 1. Не искам да ви поправям Господин Инджев, но за мен не се множат, а започват да излизат на яве. Ясно е, че царедвореца и слугите му, ще направят всичко да прикрият следите.

  Пияният дървеняк, ще заплаши света и съседните планети отново с “изпепеляващ отговор”.
  Другите им медийни примати, ще увеличат…, то и аз не знам какво, защото те не са спирали да степенуват глупостта.
  В Москва и Ленинград не им дреме, защото там е уж “елита”, ама пък малко и те са притеснени… нали бяха голи партита и др…
  Окървавеното джуде, ще обещае непоколебимост и светло бъдеще.

  Последователността може да се променя, но резултата ще е един и същ.

  С Уважение,

 2. Гласували за Путин будали на скорошните избори са получили за награда разстрел на концерт на пропутинската група Пикник.
  Отношението на руската власт към мъчениците от таджикската четворка показва недвусмислено на какво е способна “великата руска култура”.
  През 1925г. в околностите на моя роден град е върлувала терористична комунистическа чета. Вследствие на предприетите контрамерки от българската държава, част от тях се предават, а останалите са избягали в СССР. От комунистическите терористи, избягали в СССР, след 09.09.1944г. в България се завръща само командирът на четата. Останалите са убити от съветските комунисти.
  Сещам се и за русофила Радко Димитриев, убит по особено мъчителен начин от болшевишка банда в СССР. И той е разбрал какво е “велика руска култура”.
  За съжаление никой от днешните путиняци в България не се изнася в Русия, за да се наслади на “великата руска култура”.

 3. Извинявам се, че написаното е на “любимият” на Павел Тинков уралски диалект на българският език. Авторът е ерудиран чешит и гони максималма обективност. В доста отношения в цитираната статия допълва текста на Иво.
  Разминаванията с официалната версия и при него са толкова много и толкова драстични, че няма как да не тръгнат едни съмнения.
  И нещо от мен. Всички свидетелства на очевидци споделени в мрежата са в рамките на първите няколко часа непосредствено след атаката. Многобройни сериозни питания и насреща нито едно сериозно възражение. Някъде от полунощ на 22 срещу 23 следва поголовно им триене и настъпва царството на “олгините” тролове.
  За мен специално изключително мистериозна и същевременно много удобна за Когато трябва е смъртта на помощницата на групата(последната дупка на кавала). Не е била посветена в омертата на МЪЛЧАНИЕТО.
  https://ogbors.livejournal.com/1568394.html?view=comments#comments

 4. А според мен, е ясно от самото начало на така наречения “терористичен акт”е поръчан от Путкин, справка Беслан, и поради тази причина американският държавен департамент “предупреди “американските граждани, да не посещават многолюдни мероприятия.Начина беше много особен, налице 💯 процентови сведения за терористичен акт в следващите 7 дни.Те са знаели предварително и може би,по този начин да са очаквали Путкин да се откаже, сега вече Байдън го нарече и касапин…

 5. РуZнаците са много увреден народ. Това, което виждаме сега е следствие от много исторически пластове, които непоправимо са ги увредили като народ. Най-доброто което може да се случи на света е тази империя на злото да се разпадне тотално и народите от нея да поемат по свой път и ново начало, така поня някои от тях ще имат някакъв шанс.

  Първо, за руZнаците да лъжеш е ОК. Дори е прието да лъжеш ако целта ти е да избегнеш уличаване в лъжа или отговор на въпрос който ти е неудобен. Това им е наследство от техните монголски поробители където лъжата и корупцията са били единствените средства чрез които са могли да се приспособят за да оцелеят. Малко като в новия виц за Бойко Борисов където накрая завършва с “Аз ги лъжа, пък те вярват че преговаряме”… на нас това ни е наследство от 45 години руZко робство. Лъжат за всичко и по всякакъв начин: фалшифицират историята на народите които поробват, строят фалшиви паметници, не споделят архивите които заграбват, за да могат да лъжат както им е удобно.

  Второ, колкото и да ги избиват, унижават, и опростачват техните управляващи, руZнаците са свикнали че е “върховна ценност” да стоят обединени около управляващият ги и да го подкрепят безусловно независимо от злините които им причинява това. Повечето хора четящи това си представят Сталин, но това важи за всички техни управляващи в това число и путин. Дори царете които са ги записали като “Велики” и “Страшни” в историята си не са изключения от това правило. Ако се вгледате в статуите на владетелите им ще забележите че те имат много извратена символика (ако някой си направи труда да я разчита). В страните където законите са над всички, управляващите служат на народа. В руZZия e обратното, народа служи на управляващите?! Иля Репин е нарисувал много точно руzкия народ в картината си “Баржи на Волга”, а на хоризонта модерен параход се придвижва самостоятелно без роби. Като част от интелигенцията в руzия и на Репин не му се разминава…

  Трето, за да се поддържа второто е необходимо интелигенцията да бъде избивана, заточена или опропастена… Но дори и най-повреденото общество има нужда от ролеви модели затова руzнаците измислят фалшива история и пропаганда (вж. първо). Замислете се няма друг народ, на който интелигенцията му да има толкова зла участ… списъкът е безсрамно дълъг от където и да го започнем: Пушкин, Толстой, Достоевски, … Навални.

  Тези три точки за мен описват порочния кръг на руzнаците в който се намират от векове. Затова от руzия не ти трябва нищо… дори и Балшой Театър.

 6. Страшен ужас! А отговорни политици и лица от службите незабавно сочат към украинците. Защото им е гузна съвестта. Дори като виждат, че извършителите са от републиките и пак същото. Жестокостите по отношение на украинците са толкова много, че руснаците не си представят друг враг, а в това време ИД поема отговорността, а офиьиалните лица отново пак декларират по посока на Украйна. Или са преднамерени или са много тъпи. Очевидно всяка интерпретация по посока на Украйна вече се проваля, но не се виждат мотивите на онези от Таджикистан. Няма обявена причина да отидат на края на Москва и да убиват невинни хора, освен да са знаели, че това не е обикновена сбирка, а такава на партията Единна Русия, на която след изборите се раздават награди. Ако рок групата свири пропаганда и публиката клати глави то това е партиен фанатизъм и терорът затова има своя мотив. Но никой не казва нещо повече и мотивът за нападението не е изяснен. Инересно какви други събития има в 9 милионна Москва по същото време, за да идат 4 или 10 човека точно там? Защо точно там ще се убиват хора? Каква е тяхната вина сред толкова държавни служби? От Таджикистан до Москва има хиляди други неща и хоп 4 убийци отиват на концерт на група , за да убиват. Има нещо гнило в Русия.

 7. Много интересно, изказване направи така наречения г-н “Калашников”-ние подкрепяме даеш-(ИДИЛ) и не може да са Те… ужас.Един приятел казва”с тези изроди, трябва да се действа брутално, ударят ли ти шамар, счупи лакетните им стави и коленете…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.