Бившият член на групата за приятелство с Русия Димитър Главчев е изборът на Радев (и Борисов) за служебен премиер

Чета тази сутрин заглавия във връзка с късното снощно решение, обявено от името на президента Радев за Димитър Главчев като служебен премиер, че Борисов не е искал това да се случи. Нима?

Борисов каза, че не иска, но това не значи, че е бил искрен. Само онези, които му верват каквото и да каже, макар на следващия ден или дори часове по-късно да рече обратното, могат да се хванат на поредния Борисов номер.

Стоя зад убеждението си, че той отдавна се е спазарил с президента Радев и че това се видя от вялата съпротива, крайно нетипична за егото на Радев, която той (не) оказа, когато му орязаха пълномощията по конституция в частта за списъка от възможности кого да назначава за служебен министър-председател. От онзи момент насам конкурента му за народната любов от Банкя започна да го ласкае колко е мъдър. Издаде се, но едва сега става напълно ясно какво е истинската причина.

А тя е, че двамата генерали от запаса са се наговорили тайно да има кадър на ГЕРБ начело на служебния кабинет срещу което ГЕРБ да спре войната си срещу Радев и да не рита срещу назначаването на президентски хора в служебната администрация. Последното предстои да си проличи след оповестяването на състава на кабинета или при други важни кадрови рокади.   

Радев също се прави на артист. Бърчи строго вежди, когато се скара на делегацията от ППДБ в своя кабинет миналата седмица. Трудно прикриваше своето тържествуване, че ППДБ ще получат гербаджийско началство на държавата след тяхното управление. Не пропусна да им го съобщи. “Пропусна” обаче да приложи същият аршин и спрямо носителите на първия мандат от ГЕРБ, сякаш не тази партия осигури мнозинството гласове за тези конституционни промени. 

На теория съществува хипотезата пословично лоялния към Орденоносеца от Банкя Главчев внезапно да се е преродил в бунтар срещу него. Но както каза по БНТ днес владеещият умението да бъде ехиден Румен Овчаров от БСП- няма никакво съмнение, че Главчев е верен войник на Борисов. 

Както винаги последният отиграва сюжета си с характерната за него неопределеност относно фактите. Не си спомнял дали се е видял за последно с Главчев преди 7-8-или 10 години. По същият начин той жонглира с някой и друг милиард за стойността на проекти от мащаба на АЕЦ “Белене” или магистрала “Хемус”, та за един Главчев ли няма да приложи същия трик!

Направо е комично как за една нощ от “ верен войник на партията” председателят на сметната палата бива разжалван до токсичен, направо недосегаем за контакт с видни гербаджии политик. Сега ще се чувстват длъжни да играят тази пиеса по правилата, зададени от шефа им- едно кафе няма да посмеят изпият със своя дългогодишен съпартиец.

Като става дума за театър, сцена и сценарий  възниква въпросът кой е сценаристът и режисьор на този “фрас” с празните папки по главите на либералстващите политици. Няма как този път да бъде обвиненото американската посолство, както се видя от изразеното разочарование от самия посланик Мертен. В другото посолство отварят явно шампанското, както в руzката Дума при избора на Тръмп за президент на САЩ.

Получи се “двама се карат, третият печели”. Всъщност единият от двамата имитира караницата, за да прикрие факта, че е предал съуправляващите с него и е минал в лагера проруzкия президент. Третият царува в “Третия Рим” и потрива ръце, грее ги на българския политически огън. 

Орденоносецът от Банкя, който така и не върна ордена си въпреки напъните да се представя за новия най-ревностен евроатлантик, може и да получи още един за заслуги с решаващото си участие в специалната операция по опериране на евроатлантическия “тумор” ( по израза на фюрэра на въzраждане) от главата на евроатлантическа България.

Апропо, Главчев беше за кратко председател на Парламента, но времето му стигна да се прояви като фен на русофилското сборище на яз. “Копринка” с приветствие до него на 9  септември (!) 2017 г. В края на краищата човекът се е писал член на групата за приятелство с Русия, най-голямата в българския парламент в апогея на Борисовото владичество, заедно с още 136 народни представили. 

НА СНИМКАТА: Димитър Главчев като член на групата за приятелство с Русия в НС през 2013 г.

 

 

 

 

 

Самата оставка на Главчев от поста председател на НС по внушение на партийния му бос заради едно отстраняване на Корнелия Нинова от залата предизвика тогава недоумение, но показа до каква степен този човек козирува и изпълнява безпрекословно нарежданията на своето началство.

14 мнения за “Бившият член на групата за приятелство с Русия Димитър Главчев е изборът на Радев (и Борисов) за служебен премиер”

 1. Благодаря, г-н Инджев. Добре, че сте около нас да помните всички тези гадости. Дано се намери поне още един журналист да вземе да го попита още ли е член на тази секта..

 2. Още миналата година двамата “геЙнеральи” са козирували , заедно, на ТУПькачиТЕ им дИбильян прасееФскиЙ и Хуйло! Дори техните престъпни бандити в Пирогов знаеха , че няма да има “ротация”!
  А и гнусната зИльона фатмашка предателска престъпна путлерастка примитивна превратаджийска “маZZонска ” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, много добре знае , чрез незаконните му ушета в ОПГь-МВРь и ОПГь-ДАНZZь , че ППДБ са ПРЕДЛОЖИЛИ промените в конституцията да бъдат такива , че редовното правителство да остане и като “служебно” , но с много орязани правомощия , само за организирането на изборите!!!!
  Но бокоТИКВАТА и ортака му дИбильян прасееФскиЙ не са искали!!! Така че зИльона фатмашка предателска превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ отново ИЗЛЪГА, като военнопрестъпните му ортаци бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, че ППДБ са “виновни” за ограничените му възможности за служебен премиер!
  И освен това, бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ отново си назначиха техните бандитски шутове в БНБ и Сметната палата , а продължават да ЛЪЖАТ, че ППДБ искали “цялата власт” !!! И че искали и “регулаторите” и “службите” им ! ТЕХНИТЕ!
  Въпреки че нямат никакво “право” да ги феодализират, НАЛИ!
  Ето дори бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ не дадоха поне или БНБ , или Сметната палата на ППДБ, а лъжат че ППДБ искали феодалните им “регулатори” , без нито един “регулатор” да е на тях, дори и “новите” в БНБ и Сметната палата!
  А освен че, бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ дадоха Сметната палата на марионетката им – Главчев, той веднага ПРЕКРАТИ разследванията на предишния шеф на Сметната палата, които разкиха ЧУДОВИЩНИ грабежи на бокоТИКВАТА в строителството и язовирите за МИЛИАРДИ! Така че Главчев вече върши ТЕЖКИ престъпления и злоупотреба с власт, за да прикрие бандитизма на бокоТИКВАТА и геЙрберастката им шайка и ортака им дИбильян прасееФскиЙ! Те заради това изгониха незаконно предишния шеф на Сметната палата, защото разкри ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА им! И го смениха със подлогата им Главчев!

  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на мулташкия “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ, одите на зИльоната решетникова “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь ” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 3. Главчев е доста нелицеприятна фигура. Бойко още повече. Убеден съм обаче че след изборите ГЕРБ и ПП ще намерят общ език за да пазят България от Русия и да затвърдят евроатлантическото развитие на страната. Успех!

 4. Театър с позната постановка на позната сцена, но винаги неосъществена развръзка. България е все още завладяна…
  Защо трябва да се чудим, дори да коментираме, след като простодушието е всеобхватно?
  Ами този лаф „ти“ си го избра! важи почти за всичко и за всички, защото ВСИЧКИ избират някак си някого, който се оказва неподходящ.
  Питам се, какво от това, че ПП–ДБ, щели да търпят загуби, след като се оказва, че тази партия видимо малко хора впечатлява. А това личи явно, поради малкото избиратели.
  И след като „Множеството“ избира по вкусът си, (а ББ е по вкусът им), значи изборите за мнозинството са добри и правилни.
  Ще използвам обръщението на Пламен Асенов „ГРАЖДАНИ“, за какво сте се загрижили тогава, а и постановките не са нови, от което следва, че те трябва ПОНЕ да са Ви познати.
  Тук си спомням за притчата за камъка на пътеката, от който всички се спъвали, след което се обръщали, препсували, пак се обръщали, и продължавали нататък…
  Да оставим Турското робство, следващото Руското, което беше по–близко и по–кърваво и фактите, с които това бива прикривано и по което постоянно се шикалкави, вече дори не правят впечатление.
  Дори и при сегашната кървава война, когато са налице вредителите, би трябвало по–лесно да се разпознае перпетууммобилето на театъра…
  Не виждате ли на кой, на какво, за съжаление и на кои се дължи всичко това?
  Плюс това, поне сега, можете свободно и по собствено желание да „ходите“ в чужбина, да „виждате“, както и да съпоставяте кое как стои!
  Дори само факта, че (почти) никой не ходи в Русия…(освен…за превод от Рубли в долари…) е показателно.
  Все още има от кого да се учите, ама явно няма такива, които да се заемат с по–трудната работа– макар и бавно, да създадат партията и условията за нужната промяна (при това, без привидното шикалкавене).
  Фацит–няма го най–важното УСЛОВИЕ…

 5. Към Nik Petrov, успех но аз се притеснявам от приятелския огън, постоянно се повтаря, че сме прецакани и че, нищо не е свършено,че шиши това, банкята “онова “а тези избори ще са съдбовни, просто трябва да ги спечелим на всяка цена…

 6. https://banker.bg/2015/03/20/sreden-prust-v-zashtita-na-nacionalnite-interesi/
  – по програмата за завладяване на територията от русия

  2015/03/29 – https://glasove.com/skandalyt/cvetan-vasilev-pred-glasove-poiskaha-mi-da-prehvyrlq-bezvyzmezdno-aktivi-sled-kato-se-opylchih-predizvikaha-krizata-v-ktb
  Василев говори за 2 груши – на Пеевски, а ДРУГАТА е на Борисов

  2015/03/31- голямото интервю на борисов в ‘’ Свободна зона’’
  – цитат от 2-рата част от интервюто:
  Коритаров: Въпросът в следното се свежда- тази криза около КТБ, второто действие, крие ли други рискове?
  Борисов: Но пак да подчертая. Не съм казал, че Делян Пеевски не е виновен, а съм казал кой е виновен. За да няма заглавията в Медиапул утре. Не ме интересува физическите лица, дали е Пеевски, Драгаевски или Коритаров – няма значение. При мен има премиер, министри – това са виновниците. Това са виновниците. И господин Василев да бъде така добър да каже къде се е виждал с другите. При мен е дошъл вкъщи щот съм бил… с кого, кога, как… на кои дати, какво им е казал на тях, на управляващите.
  Коритаров: Има ли риск тази криза сега да се разпростре по начин, който да създаде тежък външно-политически проблем за нашата страна, доколкото все по-отчетливо прозират руски мафиотски интереси?
  Борисов: Аз мисля, че държавата реагира бързо благодарение, повтарям, на всички политически партии, осъзнаха риска, приехме специален закон, той не е специален, между първо и второ четене възможност за служебни синдици, които веднага влязоха. В момента фондът управлява банката чрез синдици, веднага ще бъдат дадени в съда. Коритаров: Има ли опасност България да попадне под зависимост на нечисти, руски мафиотски интереси чрез кризата в КТБ?
  Борисов: Руски и мафиотски не значи едно и също. Може да са и американски мафиотски, може да са френски мафиотски, може да са белгийски мафиотски.
  Коритаров: Така е, но понеже говорят за връзка с човека, за когото има забранителен режим.
  Борисов: Не бих искал да свързвам една или друга държава. Във всяка държава има мафия.
  Коритаров: Да махнем тогава мафиотски и да кажем само руски интереси.
  Борисов: Руски интереси, на техните в случая финансови икономически кръгове са факт.
  Коритаров: В тази банка. А от там и като влияние върху нашите процеси.
  Борисов: Не само. Външнотърговската банка на Русия е и акционер.
  Коритаров: Така. Крие ли това рискове за нас?
  Борисов: Така че нормално е да иска всеки да влезе и да има повече влияние в България.
  Коритаров: Има ли рискове от това?
  Борисов: И тук е ролята на правителството да привлече всякакви инвестиции, които….и когато е силна държавата, когато са силни службите…
  Коритаров: Силни ли са?
  Борисов: Абе……не са много силни.
  Коритаров: Като не са… но хибридната война в доклада на военното министерство пише, и за Русия, в контекста на Русия ви питах?
  Борисов: Понеже ме питахте за службите. Това са долу граничари, това са началниците им, това е цял канал, това са огромни пари.
  Коритаров: Има ли опасност България окончателно да загуби информационната пропагандна война срещу Русия и образно казано, да капитулира в резултат на хибридната война на режима на Путин срещу ЕС…
  https://frognews.bg/images2/Ognyan/rus-mir3.jpg

  – юли 2023, ”Бившият шеф на Сметната палата свърза уволнението си с доклад за фалита на КТБ и с намеса на ДПС” – https://www.svobodnaevropa.bg/a/tsvetan-tsvetkov-smetna-palata-otstranyavane/32517999.html
  – новият председател на Сметната палата е Димитър Главчев, номиниран от ГЕРБ и първата му среща е с и.д.гл.пр. Сарафов
  – ноем. 2023, https://www.standartnews.com/balgariya-pravosudie/sarafov-nagradi-predsedatelya-na-smetnata-palata-dimitar-glavchev-543415.html – ‘’за съществен личен принос в укрепването на сътрудничеството с ПРБ ’’

  … за сравнение стенограмата от изтеклите записи от тайната среща в гаража на 6.6.2014 на борисов и Цветан Василев – http://boikob.blogspot.com/2015/04/blog-post.html
  и какво казва борисов за нея

 7. Групата отдавна е без членове…интересно още отпреди руската агресия в Украйна.

 8. Към
  Boris
  30.03.2024 в 15:42:
  НЕ ниКОЙ не трябва да ви “впечатлява “!!!
  Политиците вече не са шоумени и другите подобни атечествено-ПОПУЛИСТи, това е политика , а не е шоу за развлечение.
  Има си предавания и събития за развлечение, а КОЙто прави шоу , той не е политик а ТОТАЛитарЕН популистки ЛЪЖЕЦ , който работи само за личния си интерес и личната си “пар(р)тийна” кланова шайка от бандити.
  Това е като рекламата и пийп-шоу – очи “пълни”, ръце -ПРАЗНИ! Или по-точно очи “пълни” , джобове – ПРАЗНИ! За много стотици милиарди и трилиони в личните офшорки, саковете и чувалите с пачки, и чекмеджетата с кюлчетата за Мата Хари!
  А и в още в Библията са казали да се съди по делата , а не пи атечествено-ПОПУЛИСТките “думи” (ЛЪЖИ!)!!!!

  Към

  30.03.2024 в 17:41:
  Много добре, че допълнихте престъпните злоупотреби на герберастката марионетка Главчев, особено за докладитв на Сметната палата за КТБ. Аз не го допълних в предишния си коментар за “магистралите” и “язовирите”, от които бокоТИКВАТА и неговия братиньо дИбильян прасееФскиЙ са откраднали милиарди, както и от КТБ!!!!

 9. Не забравяйте Пепи ЕВРОТО и Мартин НОТАРИУСА, отгледани и отчитащи се на ОПГ – ГЕРБ и ОПГ – ДПС !
  Така че, ОПГ – ГЕРБ и ОПГ – ДПС не са изявени евроатлантически сили, а доказани ЕВРО-НОТАРЍАЛНИ сили!
  Добър слоган за ПП-ДБ на бъдещите избори!

 10. П.П. :
  Към
  Boris
  30.03.2024 в 15:42:
  Доуточнявам само , че особено и най-важното в пропаГАДонските ПОПУЛИСТки ЛЪЖИ е “принципа” не толкова да правят визуални шоута за очите. За тях е още по-важно е да лъжат, защото те са атечествено-ПОПУЛИСТки рецидивистки ЛЪЖЦИ , които винаги крадат под “лозУнга” – “УШИте – “пълни”, джобовете- ПРАЗНИ” ! Както е при всички ЛЪЖЛИВИ атечествено-ПОПУЛИСТки параZZити!!!
  Или още по-важно е, да не се забравя , че няма значение , какво ви “говори” #КОЙ! , важното е, че ВИНАГИ става въпрос, как да ви открадне парите от джоба , което е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , и да ви лъже едновременно с това , че се “грижи” за вас , което също е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ДВОЙНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! БЕЗкрайно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
  И няма “разлика” между атечествено-ПОПУЛИСТките бандити във властта , като бокоТИКВАТА и ТЪПькачиЪТ му дИбильян прасееФскиЙ, и телефонните крадци, които обират възрастните пенсионери!

 11. Като истински колега на КГБ-то Путлер,и човек на SS/имам предвид ,сикрет сървис службите,а не другото на Бож.Нот./БиБи ,усеща жегата и действа на няколко фронта и чрез всички свои сътрудници!На протеста на Отец Иван срещу Синода в Сливен,се появи и се подписа в подкрепа на Отеца/за моята подкрепа сега съжалявам вече/,the right ball of БиБи ,известната добре Дес.Танева !Познах я тъй като мина на метър от мен и въпреки че беше с тъмни очила!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.