(Анти)рекорд по гафове при премиерата на Главчев като кандидат за премиер

Не просто от първия  ден, а от миг първи спазареният за гербаджийски служебен премиер Димитър Главчев се разписа неволно в книгата с признанията за собствената си неадекватност спрямо поверения му пост. 

В желанието си да се хареса не само на своя домакин в президентския му кабинет, но и на публиката по време на прякото телевизионно предаване на церемонията по връчване на мандата, Главчев обеща, че щял да назначава за министри “неопетнени експерти”. 

Ако имаше такова нещо, като общност на експертите, тя трябваше да реагира осъдително. Кой е Главчев, че ще преценява еднолично, каквато му е заявката, кой изобщо е експерт (във всички възможни области на управлението, от които вече претендира, че разбира), а и дали е “опетнен”. Не е ли работа на други, като съдебната система, да оценяват дали някой е опетнен или не? 

Истински опетнените трябваше да са отстранени и настанени на съответното място, което се полага на ДОКАЗАНО опетнените. Но нищо подобно не се случва от десетилетия. Опетнените в очите на обществото или на голяма част от него все така парадират със своята недосегаемост на парада на управленската суета.

За мен тази реплика е фалстарт на незапочналата на практика кариера на кандидат-премиера. Само си представете как изглежда заявката му в очите на безброй експерти ( истински, евентуално), които не може или не иска да зачете с вниманието си, откроявайки имената от списъка на своите предпочитания, за които никой не вярва, че са лични и несъгласувани с двамата бивши генерали.

Но да оставим засегнатите на чест. По-важното е, че Главчев демонстрира неразбиране в боравенето с едно понятие за политически цели.

Това впечатление се подсили и от твърде нескромното му говорене колко справедлив и безпристрастен ръководител е бил на постовете, които е заемал досега. И вместо да спре дотук с това подражание на постоянно самохвалещия се собственик на ГЕРБ, той призова съмняващите се да питат подчинението му в Сметната палата, на които предстои да се върне като началник след краткото му пребиваване на премиерския пост.

Отгоре на всичко се самооцени и като спасител на България от конституционна криза със саможертвата си да приеме управленския мандат. Домакинът му можеше да си признае, че не е изчерпал всички хипотези в това отношение, но предпочете да се съгласи мълчаливо, потвърждавайки обоснованото предположение, че Главчев е спазарен от него за тази роля с партийния му бос. 

 

Вместо Радев, по темата проговори днес Кирил Петков. На подуправителя на БНБ Андрей Гюров не му е предлаган постът, който той бил готов да приеме, каза Петков.

Факт е, че Гюров не беше поканен от Радев. Независимо дали някой харесва Петков и без значение, дали Гюров щеше да приеме, факт е че Главчев не е бил единствената възможност за позицията на служебния премиер. Иначе казано, става дума за лъжа, солидарно споделена чрез премълчаване и от президента, и от Орденоносеца от Банкя, който уж щеше да направи всичко възможно Главчев да не бъде номиниран. 

Черешката на тази горчива торта Главчев постави с импровизирано изявление пред репортери, в което опроверга амнезията на своя партиен шеф. Началникът му заяви, че не се е виждал с него от “ 7-8-10 години”, за да внуши липса на съпричастност към избора на Главчев за премиер като негова заявка. Самият Главчев го контрира, вероятно не е смогнал да се осведоми за позицията на своя шеф, изразена малко по-рано. “Издаде” го, че са се виждали миналата година. “Видяхме са на 28 юли 2023 г., помня тази дата, защото тогава ме избраха за председател на Сметната палата”, уточни той .

Ако сте преброили казусите, свързани с неразбиране, самоизтъкване, премълчаване на истината (от тримата споменати по-горе) и с изпадането във фактологическо противоречие между Главчев и Борисов, ще откриете, че те са общо 4 в този кратък тест. За толкава кратко време, това си е (анти)рекорд!

20 мнения за “(Анти)рекорд по гафове при премиерата на Главчев като кандидат за премиер”

 1. Брилянтно!
  Шапо!
  От мен, в рубриката “Истината, само истината и нищо друго освен истината която единствено ни прави свободни” интервю с Юрий Фелштинский”, авторът на “ФСБ взривява Русия”.
  https://ehorussia.com/new/node/30706

 2. “Това впечатление се подсили и твърде нескромното му говорене колко справедлив и безпристрастен ръководител е бил на постовете, които е заемал досега. ”

  Това е един справедлив и безпристрастен приятел на руZия! Мощно ура, другари!

 3. Г-н Инджев, с мярка за “неопетнена експертност”=1 байхуй я караме от времето на царя-премиер и убедително печели избори – както казва байхуй: “мераклии винаги се намират” и облажаващи се – също . . .

 4. Абе Другарю ИнджеФ кво си се разфилософствал и надул все едно си нещо различно от другите Педерасти в политиката! Не стига че си Циганофил, Долен Клеветник и Лъжец ами си хукнал да се изкарваш по-различен от другите Боклуци и Лайна, наместили се в каручката на евро демокрацията.

 5. Не знам, дали по фамилията може да се съди за някой, но се сещам на времето за медиите, ръководени от Трайков, Тихчев и Глухчев. Дано не бъркам с фамилиите….

 6. Към ZeroAvans
  0 одобрени
  Zeroavans@abv.bg

  Показвам това кафяво извержение с извинение към нормалните хора.

  Типично е.

  Ето с това ми се налага да се боря.

 7. Просто мнението на такива малоумни идиоти не ги пускайте,тук във Вашия блог трябва да пишат нормални хора.

 8. Хубавото на всички тези гафове е, че започваме да забравяме кой ни докара до това положение… Все пак идват избори…
  А, има и друго хубаво – че овреме промениха конституцията. Какъвто и да е Главчев, обречен е да се прави на евроатлантик, като началника си… И все ще е по-добър от някой Гълъб (на мирното решаване на “украинския конфликт”) от президентското обкръжение.

 9. – написаното от ZeroAvans не е много по-различно от изверженията на антроподлогата хЪрляналександров по Дарик (https://boulevardbulgaria.bg/articles/haralan-aleksandrov-gerb-razglezhdat-stranata-kato-gradina-pp-db-kato-burenyasal-dvor) – и какви да са с абонираните за студията байхуйлози … цитатите хърланови в boulevardbulgaria сами по себе си са си изкачване в падението:
  „Има едни алфа мъжкари, които ходят и силата върви с тях. Това е положението.Преди години Борисов изглеждаше изгубен и абсурдно да се върне на политическата сцена. Но всички сега го „ухажват“, всички му се натискат и му се радват” – точно както преди време ”путин слезе нагоре … там, откъдето не е слизал-на върха на реалната власт в Русия, премина във фазата на действието.Силната ръка, която изтегли на президентския престол вярното си протеже Дмитрий Медведев, не изпуска лостовете на управлението…https://ivo.bg/2008/04/15/42/#comments)”
  – соцантроподлогата хърланалександров си харесвал селяните и определя 1 байхуй като човек, който носи знанието в телесата си – за петната не се споменава , щото къпан милиционер си е ZeroAvans с натъпканите в главата от подлоголози, ментолози и анализачи … изверженията на байхуй

 10. Благодаря, Иво, за прекрасната и точна статия, както винаги.
  Независимо колко хора ще я прочетат и ще проумеят кой е Главчев и какво значи това за всички нас. Важното е яснотата, с която показваш – през факти и истини – така че всичко да става кристално видимо. И сега можем дори да гледаме напред и предскажем кои хора ще се наредят идните два месеца, какво ще кажат и колко хартиени бюлетини ще подложат където трябва. След 2 месеца пак ще се пиша доброволец за следене на изборния процес – ако има нещо повече, което да мога да направя, моля споделете.

  Респект!

 11. Здравейте г-н Инджев !
  Следя вашият блог с интерес и също като вас съм разочарован от Главчев,но за съжаление съм разочарован и от тези , които подкрепих на изборите.
  Многократно съм чел в блога ви за престъпления от страна на Бойко Борисов и подкрепих ППДБ с надеждата,че съдебната реформа ще се осъществи и Борисов ще понесе последствията.Уви ,това не се случи.
  Причините са много,но Академик Денков изтъкна като основна това ,че ГЕРБ и ДПС не са позволили реформата да се осъществи.Питам се, тези на които делегирахме власт, в лицето на Денков и ППДБ нима са имали илюзии,че ГЕРБ и ДПС ще подкрепят реформата и ще се вкарат сами в затвора ?
  Толкова много компромиси се направиха – политически, идеологически, всякакви,в името на реформата,а справедлива съдебна власт, която да гарантира върховенството на закона все още няма .

 12. Тая геЙнетична геЙрберастка марионетка главчевичЬ се самоликвидира!!!
  Защото почти всички са каZZионни “Икспертьи” са или “партийни” калинки , над 500 000, назначени абсолютно незаконно в синекурВЕната герберастка бюрокрация ! Или са от каZZионни порционни “бизмесмемьи”, като мулташкото “юпи” дИбильян прасееФскиЙ! А пък и бокоТИКВАТА беше също назначен , като “неОПЕТНЕН” и “”неПАРТИЕН” “Иксперть” от Кобурга и “неЗАВИСИМИТЕ” атечествено-ченгесарските ГЛаватари , като – бриго аспаруховичЬ, агенть Гоцье, агенть Сава, както и от абсолютно “неЗАВИСИМИТЕ” атечествено-мутренски ГРУПИРОВКИ и братиньовци на агенть БУДь , които го монтираха ТЯХНО мутро-милЮЮЮционерско “юпи” за генсекь на народната милиция, НАЛИ!!!! НАЛИ!!!
  Ето такива “неОПЕТНЕНИ” “Икспертьи” и “юпита” търси главчевичЬ , като неговия кукловод бокоТИКВАТА, техният ТУПькачь дИбильян прасееФскиЙ, като беровичЬ , като сегашната каZZионна и “нотариусна” и “неЗАВИСИМА” калинка в ОПГь-МВРь!
  Оди и одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, оди и одите на агенть БудаХари, оди и одите на “бизмесмемьския” ви ТУПькач дИбильян прасееФскиЙ, оди и одите на зИльоната фатмашка превратаджийска предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, оди и одите на хуйло ВИ!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 13. Гожсподин, ИНДЖЕВ!
  Всъщност ZeroAvans е полезно извержение. То е прекрасна, точна и колоритна илюстрация на светогледа, манталитета и грамотността на природонаселението, което симпатизира и гласува за партии като герб и “възраждане”. То е изчерпателна характеристика на матриала, на който залагат бойко, свинеподобний и копейкин. Пускайте от време на време подобни и по-яркооцветени постинги, защото те действат като ваксина и укрепват менталната имунна система на здравомислещите

 14. Тодор Тагарев:

  “Забелязахте ли, че ГЕРБ и ДПС не се появиха на нито едно честване по повод 20 години от приемането ни в НАТО?”

 15. Според моето скромно мнение, това не е фалстарт от страна на Главчев. Това е размазване на собствена физиономия върху асфалта, защото така е заложено и обещано да се върне услугата, предварително договорена между двамата “генерали”. До колко той го схваща, е друг въпрос.
  Много ми харесва, когато започнат от всяко служебно правителство(периода без такива бе кратък), да се заклеват в независими експерти. Направо ме разтапят от умиление. Спомене ли се от тях “експерт”, се мобилизира цялата “научно експертно-учила не учила, искам и аз” общност. Нямах никаква представа до скоро време, че България е съставена единствено и само от “експерти”. Но явно е така. За наше срамно съжаление, тъй като не се гласува !!!

  С Уважение,

 16. Към

  31.03.2024 в 22:27:

  Това е поредното ДОКАЗАТЕЛСТВО, че такива неграмотни и проZZт(итуиращ)и ТИКВИ, като – бокоТИКВАТА или пък учиндолската атечествено-ПОПУЛИСТка и атечествено-чалгарска учиндолска мумия , ВЕРВАТ само на собствените им ГАДАЧИ , като корумпираната подлога хар(л)амЬ , или пък лайчевЬ , или червен колЮ , или пък кънчевичЬ!!! Всичките четирихилядни помияри и шлюхи на ВСИЧКИТЕ им платежоспособни бандитски сводници и ТЪПькачи, от Кремль, до Банкя! Същия и е атечествено-мулташкия “бизмесмемь” дИбильян прасееФскиЙ!
  Само за пример , преди година Татяна Дончева каза , че само заради вечните ЛЪЖИ на п(р)орока лайчевЬ , учиндолската мумия му е повервала , че ще има по-голям изборен резултат при бързи предсрочни избори през 2021г..
  И учиндолската мумия му е повервала, и затова отидохме на втори предсрочни избори през 2021г., а след това и на втори, и трети , и четвърти избори.
  САМО заради вечните ЛЪЖИ на ГАДАЧИТЕ , като хар(л)амЬ , като лаЙчевь , червен колЮ или кънчУ!
  И сега, бокоТИКВАТА е повервал , пак, на вечните ЛЪЖИ на тези патологични и корупционни подлоги и шлюхи , като хар(л)амЬ!
  И даже ТЕ са още по-ВИНОВНИ за шестите,поред, предсрочни избори, само за 3 години , отколкото е дори бокоТИКВАТА !
  Защото ТЕ лъжат всички , за да прибират милиони за ЛЪЖИТЕ си! Те имат полза от това да ЛЪЖАТ , такива проZZт(итуиращ)и и неграмотни МУТРИ, като бокоТИКВАТА , за да върви “бизнеса” им за ЛЪЖИ, като придворни – антроподлоги,като социопатолози
  и политгадачи, на властта!
  За тях деньгите НЕ “миришат”, те са шлюхи на повикване , и са готови да се врекат на “вярност” към поредния си ТЪПькач!
  Но не са виновни само те, виновен е и бокоТИКВАТА, КОЙто им дава да ядат баницата, докато го ЛЪЖАТ!
  ДОЛУ политгадачите , антроподлогите и социопатолозите, одите на хар(л)амЬ , одите на лсЙчевЬ , одите на червен колЮ , одите на коларовНаЯ, одите на кънчУ, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 17. @Импровизатор
  Да, ПП-ДБ направиха и правят и ще продължат да правят много грешки….но какво да се прави…това е в момента ‘А’ отбора на България 🥺 ,които са принудени да играят с едрогабаритни селски бекове пред враждебна публика и купен съдия 🤯….На такива като нас какво остава- след градивна другарска критика -да си ги подкрепим-всеки според силите си…🤘

 18. Следя коментарите, по–скоро пуснатите изяви на Бойко и –вистите му и ме овладява чувството на потрес.
  Е, добре, ще има избори и според Бойко, сега било по–важно да се гласувало за Урсула, а не за благоденствието на собствената си страна!…
  Добре, изпитите мозъци ще (си) го подкрепят, ами къде сме останалите?
  Не е ли време някой да каже в тази нормална аудитория, след като ще има избори, за коя партия и за кои личности ТРЯБВА да се гласува?
  Това явно не е важно, и не е важно, защото няма за кой!!!
  Можем ли да осъзнаем този факт и трябва ли да обърнем И на това внимание, защото нищо няма да бъде променено, ако не се (съв)вземат и обединят в едно всички онези, които искат да променят нещата, и то истински, за да се получи истинско благоденствие.
  По европейски а не по подмазвачески. Един път бяхме свидетели на подмазването пред Путин при стоежа на газопровода, сега пак ни се пробутва подмазване пред фон дер Лайен. Те си касират поддръжките, ама българските касички вечно остават празни.
  Това не е критика, защото дори си мисля, че няма и претекст за основание. Чувам, че опозиционерите били неподготвени, защото нямали опит. За какъв опит става дума, не ми става ясно, защото за всичко може да се намери знаещ помощник. Според мен става дума за самостоятелност, която не се добива в коалиция с простаци и мошеници.
  И най на краят, щом не може да се достигне до сполучливо мнозинство, значи на несполучливото Несполуката му е майката!

 19. И аз да изпростея с извинения, ако ме пусне Стопанинът… като едно видно чавдарче, неуспяло пионерче… ТОЯ все едно са го изкарали от изрезка на Работническо дело… ше се целува ли с Путлер усте в усте… като другарЕте някога от съвеЦкия союз….

 20. Всеки ден се наглеждаме на гафове. Мисля че всички се досещаме кой е първенеца в това отношение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.