Калин и рояк калинки

Вътрешният Калин и много външни калинки кацнаха на върха на изпълнителната власт в списъка на Главчев, търсача на “неопетнени” министри.

Най-трудно му било да реши за вътрешния министър Калин Стоянов. Дълго се колебал. Накрая все пак решил (че той е неопетнен). 

С тази фалшива теза за дългото си колебание Главчев, явно без да си дава сметка, повдига въпроса за съмненията в Калин Стоянов. Щом той, търсача на неопетнени, не е бил сигурен в избора си на точно този вътрешен министър, значи все пак има нещо опетнено в предизвестената кандидатура.

И защо му е било трудно? Не е трудно да се досетим. Не защо му е било трудно, а защо го казва.

Казва го, за да поддържа вер(е)сията за своята независимост от истинските кадровици на рояка калинки, начело с Калин. Тази “независимост” е банална по своята етимология-нищо не зависи от Главчев, а зависимостите на министрите са известни още преди да са се заклели да служат на народа в новото си ( старо за 4 от тях) качество.

Ще се опитат да повтарят, че са невинни в прокарването на задкулисни интереси до доказване на противното. Но противно на тази спекулация с принципа на правораздаването в рамките на демокрацията, третирането на публиката като безмозъчна, сляпа и глуха маса се откроява отсега като най-противната характеристика на номинирания служебен кабинет.

Какво излезе на финала на предишното, просъществувало 9 месеца правителство, заченато с фалшивото очакване да роди ротация?

Излезе, че министърът, чиято оставка искаше самият премиер Денков още от края на миналата година, остава в управлението, а самият Денков и кабинета му подадоха оставка. Означава ли това, че Стоянов се е оказал по силен?

Не, означава, че Денков е постъпил почтено, спазвайки собственото си обещание, докато Стянов се опетни и освети като протеже на онези от ГЕРБ и ДПС, които и сега се правят, че нямали нищо общо с правителството на Главчев. 

Академик Денков, припомням, още преди месеци беше поел ангажимента да освободи премиерския пост точно на 6 март. Спази си думата в най-буквалния смисъл. С това предизвика шок сред онези, които нямат проблем да се отметнат от каквото и да било обещание дори в рамките на денонощие. В техните представи спазването на думата е лош пример. Току-виж и от тях започнали хората да изискват нещо подобно. 

Идат на избори, на които българите би трябвало да различат честния от опетнения. А най-важната фигура в един кабинет, която отговаря за честността на изборите, вече се заяви като фактора, който се оказа несменяем в кабинета като антипод на един премиер, доказал, че държи на думата си.

Калинките, познати от дългото управление на ГЕРБ и неговите продължения от правителствата на уж конкурентния му Румен Радев, пак са цял рояк, но този път си имат и един Калин начело.

15 мнения за “Калин и рояк калинки”

 1. На Гущера са му свършили опашките, няма какво да откъсне… сега е момента Народа да му откъсне главата!

 2. С извинение (голямо!) за цитирания линк!

  https://faktor.bg/bg/articles/koy-koy-e-v-kabineta-glavchev

  Три пъти прочетох списъка, отгоре надолу и пак отдолу нагоре, и не мога да го открия най-важния человек, зарад който се провали и ротацията, и всичко тръгна нанадолу в улея!

  ! Нема го в списъка.
  Сигур сал Стойко и Пламен си знаят, защо…

 3. Каквито и калинки да са, първо и последно са Големи Боклуци. Ще правят, ще струват, пак ГРОБ да са водещата партия на изборите. Над 20% са недействителни бюлетини на миналите избори. В Пловдив, голема града, 91% от секционните протоколи бяха сгрешени. За Буковлък-ците да не говорим. В “благородна” конкуренция са по рисуваните, предварително скълъпени от цоциолозите числа с русийката. ДГД-ПНХ.
  И сега, инфо от Grand Shapps, министър на отбраната на Великобритания за съотношението НАТО-Мордор по икономически и военни показатели.

 4. “калинча” е един МНОГО ценен “наш” кадар.Нищо е тотал некадър. С години събира тен в Поморие като шеф на РПУ-то. Обгрижва “сеструшките” в изграждането на “Малката маЦква”, руZкия комплекс на военния престъпник Ал. Бородай въру част от калното езеро и куп други безобразия. Та на поморийци им писна от павианските безчинства и един ден помляха от бой няколко “сеструшки” на плажа август 2015. Запознати на 4-и очи споделят, че бил и активист в нарушаването на Закона за уседналост при разните избори. Също и в аферата с 4-те “васердихт” контейнера с десантни автомати АКМ с пълнители, патрони и супресори от Марина Диневи-Св.Влас. После една тлъста космата ръка го дръпна в София шеф дирекция “Спецоперации” ГДБОП. Там бързо пенсионира шефа на ГДБОП-Бс, който разследваше автоматите. А заместниците му прати по разни посолства. Имаше и един офицер, който слънчаса на риболов, види се продължил да рови в руZките афери. Факт е че “калинча” не бе уволнен зарад полицейското насилие ноемв. 2023 въпреки явната некадърност и превишаване правомощията. Ни Денков, ни К. Петков имаха сили да го махнат. Е, той сега ще ни прави изборите. “Маладец” прасчов и РАПОНьОВ отвсякъде!

 5. Понеделник 8-ми април, 18:30ч. Заповядайте пред МВР, БОЕЦ организираме протест с всички граждани за оставката на калинката Стоянова!

 6. Паяжини в тъмното и паяци.
  Паякът се състои от главогръд и коремче.
  Родният, току-що роден паяк, понеже е мутант , се състои от ГлавоРад и коремче.
  Коремчето е на Феномена Шиши, успелият млад….. какъвто щете.
  Честито на печелившите и горко на останалите милиони българи!

 7. Имаше един филм с Тодор Колев “Двойникът”, където на двама братовчеди близнаци се наложи да си разменят ролите и този,който беше “потентен” простак трябваше да замества ученият интелектуалец – доцент Денев.
  Нещо подобно е разликата между Борисов и Денков .Ако тези , които гласуват не я виждат ,ако нямат критерии за простащина и възпитание,за да може такива като Денков да имат мнозинство в парламента,то ние няма как да станем нормална европейска държава с такъв народ.
  30 години след Филип Димитров се получава същото -един почтен човек се опитва да промени нещо ,но ДПС го спира и сваля правителството .
  Покрай тях мръсната игра я допълват – преди такива като Жорж Ганчев и Волен ,а днес И.Т.Н. и Копейкин.Актьорите се сменят,но принципа е същият.

 8. Калин е полуопетнен. Нещо, като малко бременна. Просто е. Или работиш за обществото, което ти плаща заплатата, или за тези, които ти дават под масата. Или служиш и защитаваш обществото, или “спусналите” те.
  Аман от “номенклатурни кадри”.
  Днес са повече от при бай Тошо.
  И са същата пасмина. Не ставаш за министър на туризма, ще те сложим шеф на “Балкантурист”
  Не ставаш за вътрешен, ще те направим външен, или някакъв друг.
  Важното е да слушкаш и папкаш.

 9. Ще бъде уреден с министерски пост и последния генерален /или първи/секретар на Комсомола и това ако не е реставрация на комунизма,здраве му кажи…

 10. Отправям молба? Моля, помогнете ми да намеря тази търсачка. Подсказаха ми, че работното и име е: glav4o.sim-boco-boco-boco-slu; slu/:slu…
  Моля помогнете!!! Край мен, са само опетнени !!! Ще дам пример:
  На двама опетнени инженери работещи във фирмата ми, са предложили работа от друго място. Споделиха го, не за да ме изнудват, а защото са опетнени. Имат опетнени семейства, опетнени деца, създали собствени опетнени семейства и на всичко отгоре, искат да продължат да работят при мен… Безобразие ! Опетнени хора!
  Търсачката би трябвало да помогне на всички нас, нали…? Но пък от друга страна, като си спомних за разработчиците…
  Дали са ми нужни неопетнени…?

 11. https://www.facebook.com/elvesbg/videos/955038036235200/
  👉Михал Камбарев припомня:
  – Банкова започва работа преди месец и половина
  – получава сигнали от Австрия за корупция в агенция Митници
  – уволнява 20 митничари и сменя шефовете на агенция София, Пловдия, Капитан Андреево, Калотина, Лесово
  – Разкриват се рекорден брой канали за наркотици
  – Преди 2 дена хванаха 170 кг кокаин на пристанище Бургас и 108 кг Марихуана на Кулата
  – Вчера Банкова трябваше да се срещне с посланика на Австрия за командироване на австрийски митничари в България
  Преди срещата на Банкова с посланичката на Австрия, ДАНС бе задействано от #КОЙ и спретнаха поредния фалшив скандал.
  Днес адвокатът на Банкова гостува в БТВ и сподели, че има данни, че парите от наркотици, хванати в Бургас е щяло да се използват за купуване на избори.
  Вижда се, че на тези избори ще се хвърлят всички усилия, за да задържат България в миналото. Всеки глас ще е важен!
  👉Асен Григоров: Арестуват шефката на митниците защото уж покровителствала някакъв мега трафикант – Николай Николов – Паскал.Обаче баш трафиканта Паскал нито го арестуват, нито го търсят, нито някой пита защо.Иначе се оказва, че всички знаят в пълни подробности кой е той, кога си е започнал кариерата на контрабандист, къде и какво пренася.
  👉https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/446312701176795/
  👉Елате в понеделник да се съберем в 18.30ч. пред сградата на МВР, за да защитим нашите гласове, да защитим демокрацията и правото си да живеем в свободна и демократична страна! Отправяме едно искане – ОТСТРАНЯВАНЕ ОТ ПОСТА НА КАЛИН СТОЯНОВ!
  Няма да забравим и Владимир Малинов (директор на БУЛГАРТРАНСГАЗ) – предложен от мафията за енергиен министър. Той носи пряка отговорност за изграждането на путинския проект ТУРСКИ ПОТОК и мафията го инсталира в изпълнителната власт, за да прикрие данните за извършените престъпления срещу държавата и националната ни сигурност в полза на Русия – https://www.facebook.com/events/2828018607354194?ref=newsfeed

 12. Все пак не “разбрах” – калинКА ли е, или е КАЛинь, а ?

 13. https://frognews.bg/novini/ukraina-nastoia-republikantsite-spomniat-reigan-toi-razbirashe-rusiia-paketat-pomosht-nujen-sega.html
  ”Рейгън разбра Съветския съюз и Русия”
  https://altanalyses.org/en/2024/04/05/russias-state-capture-of-bulgaria/
  – Ilian Vassilev: Призовавам всички, които разбират каква огромна битка предстои до изборите да направят първата крачка с личното си присъствие на този протест
  “в понеделник 18.30ч. пред сградата на МВР – да защитим правото си да живеем в свободна и демократична страна – ОТСТРАНЯВАНЕ ОТ ПОСТА НА КАЛИН СТОЯНОВ!Няма да забравим и Владимир Малинов”
  – мутрофановна е пришпорила Борисов-Радев-Пеевски за следващия етап на проекта ‘Турски поток’
  … и нека някой каже, че байхуй не е подбран по калъпа за хуйло и че това което се случва на Украина е парафраза на ”всяко тържество на българите е смърт за русия” и аксаков трябва да е в центъра на столицата ни , а Захари Стоянов – в ”Надежда”
  ”Водевилем и выглядит. Если бы не Трагедия”
  https://www.youtube.com/watch?v=jcft0dxhE84

 14. Към

  05.04.2024 в 21:43:
  Как няма да арестуват шефката на митницата, след като Пепи Еврото си има не само геЙнераленЬ “прокурориь” – сарафЬ, но сега вече си имат и цел КРИВОсУден “министър-ка” на КРИВОсУдието от тяхната милиционерско-номенклатурна котерия, заедно с мутро-милЮЮЮционерските им братиньовци бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, нали???
  Имат си и цел Калин-ка в ОПГь-МВРь!
  Сега вече ще направят истинскаТА КРИВОсУдна “рИформа” , а заедно ще направят и “честни избори ” с над 1 милион фалшиви бюлетини !
  Даже и главния секретар на милицията са “уволнили” , не само митничарката, която е засегнала контрабандните канали на бокоТИКВАТА, дИбильян прасееФскиЙ, разни техни мутренски ГРУпировки, и също и на копринковия фатмак , който незаконно е пратил ОПГь-ДАНZZь да спре разкриването и на неговоте капринкови канали на фатмака, защото си назначи НЕзаконно негова подлога за шеф на ОПГь-ДАНZZь!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.