Британското министерство на отбраната публикува данни за смазващото военно-икономическо превъзходство на НАТО над московията

На Запад, където  свободата на словото не е фалшива новина, се чуват гласове на политици, военни и и анализатори за някакво руско военно превъзходство, което застрашавало НАТО. Тези вопли, разбира се, веднага се взимат на въоръжение от руzката пропаганда, усилват се от нея и се разпространяват у нас също.

Каква е обаче истината и защо Путлер отново заяви миналата седмица, че империята му нямала никакво намерение да воюва с НАТО.

За сдържащата мощ на Северноатлантическия алианс говорят сравнителните данни, публикувани от британското министерство на отбраната. От тях е видно, че превъзходството на алианса спрямо московията във военен персонал е бли три пъти, а по БВП 20 пъти ( двадесет пъти).

 

Освен това НАТО разполага с 4 пъти повече танкове, 3 пъти повече подводници, 4 пъти повече хеликоптери, 6 пъти повече самоходни артилерийски установки, 4,5 пъти повече кораби, 8 пъти повече крилати ракети и 3 пъти повече бойна авиация.

Нищо от тази мощ обаче не е задействано срещу “втората армия в света” нито някога е било планирано да бъде използвано за нападателни цели. Повтарям, никога в доктрината на НАТО не е присъствал дори и намек арсеналът на алианса да бъде използван за нападение срещу московията. Има многобройни свидетелства на високопоставени бивши и настоящи висши представители на организацията, които еднозначно декларират това.

Има и постоянно представителство на московията в НАТО, част от което пак миналата седмица беше прогонено заради шпионаж. Рашистките наблюдатели-шпиони, присъстващи в Брюксел, отдавна щяха да алармират за най-дребно, макар и косвено доказателство, че НАТО се готви да напада московията. Те откраднаха навремето през 40-те и началото на 50-те години най-голямата тайна на САЩ за производството на ядрено оръжие, та някакъв си скрит документ на многонационалната организация ли няма да отмъкнат от Брюксел!

В същото време смазващото натовска военно-икономическо превъзходство ще бъде автоматично задействано ако московията направи глупостта да даде повод за това. Това е причината Путлер да заяви преди няколко дни, че царството му няма намерение да воюва с НАТО.  

Публикацията на британското министерство на отбраната на практика е отговор на декларацията на Путлер, която в превод гласи : ” има защо да не смеете да ни дадете повод да ви прегазим”.

 

 

25 мнения за “Британското министерство на отбраната публикува данни за смазващото военно-икономическо превъзходство на НАТО над московията”

 1. “Рашистките наблюдатели-шпиони, присъстващи в Брюксел, …”

  Кой ги е пуснал там? Не е ли крайно време руzНАЦИте да бъдат прогонени отвсякъде, а извора на злото смазан? Ако извора на злото не бъде смазан, точно както Германия и Япония след ВСВ, следващата война ще е само въпрос на време!

 2. Иво, по БВП само Европа превъзхожда двадесет пъти Русия. САЩ също двадесет пъти! Икономиката на САЩ е една трета от световния БВП. Същото важи и за Европа – една трета от световния БВП. Не броим Канада. Ако пък добавим и няколко приятелски държави, дори не ми се смята. Само Южна Корея има по-голям БВП от Матушката.

 3. Това е добре, но нека се каже публично за смазващото медийно превъзходство на путлеронацистката, хибридна пропаганда в МЕДИИТЕ на Европа! Все още няма открита ПРОТИВООТРОВА срещу нея, защо ли??
  И не ми говорете, че Свободата на Словото не позволявала да се вземат такива мерки!
  Речта на ОМРАЗАТА НЕ Е Свобода на Словото, и си има безброй параграфи, по които може да бъде поне малко ОЗАПТЕНА! Стига да има КОЙ да го свърши!

 4. Към Сотиров:

  Само цитирам данните на британското министерство на отбраната.Там пише така. А че московията е икономическо джудже с около 1,5 на сто от световната икономика, това е известно. Опитват се да се скрият зад Китай и Индия в рамките на БРИКС, но това помага само на желаещите да бъдат заблудени от подобно присламчване към чужда тежест- при това Китай и Индия са направо смъртни врагове, за да ги изчисляваш заедно, че и да се присламчваш към техните параметри. Да не говорим, че БРИКС е едно пожелателно понятие без никакво покритие като обвързаност, договорни отношения и т.н. Да не говорим, че огромната част от населението на страните от БРИКС живее в бедност, каквато няма в нито една страна от НАТО, вкл. и в България.

 5. Към Тодор Тодоров:

  Там са с дипломатически статут в качеството на наблюдатели по силата на стари договори. Нямам идея защо все още ги допускат-вероятно именно с идеята да успокояват истеричните си началници в Москва, че НАТО не се кани да ги атакува и да пали Трета световна.

 6. русия разчита на пропаганда, износ на корупция и хаос – пример е руския тероризъм преди и след 1-то ни ‘’освобождение’’, а от свидетелствата на на ген.Пачепа и арабският тероризъм след 6-дневната война1967 г., която пука балона на руската ”военна мощ” – https://www.168chasa.bg/article/7924125
  – рф-то се крепи на тероризъм и при хуйло се използва за интеграция на постсъветското пространство(за което говори Портников ТУК : https://www.youtube.com/watch?v=jcft0dxhE84 и си струва времето да се чуе цялото) , а сега точно путин обвинява Украина в тероризъм!? и русия ще ни спасява от световния тероризъм (!?)
  Всичко свързано с русия е НЕЛЕПО – като поведението на унгарците при Орбан или поляците –зърнари канещи ‘’путин – оправи и нашето правителство’'(https://img.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_4591772.jpg?v=1708533262), точно като туземните руски патрЕти, възрожденци и гражданите-евроатланти за еврофондовете – не само борисов лъже като путин – в схемата са и служби и медии и всякакви -лози и клакьори , а схемата е една и съща в цялото евроатлантическо пространство и работи
  – за русия и ние като Украина не сме държава, а една 2 пъти ”освобождавана” територия и затова и войната през 1916 г. и войната обявена ни на 5.9.1944-та не се учат, защото това са войни обявени на държавата!! България, заради неспазване на тайните договори за васалитет след елиминирането на Стамболов , които също НЕ просто не се учат, но и не се споменават, защото доказват, че русия ни спретва ПОГРОМА 1913 г. с поредната специална дипломатическа многоходовка …
  – русия не може да покори украинците и ги попилява от векове точно като българите – убийствената руска политика разпарчотва бълг. земи между държавиците, които учредява на гърци, сърби, албанци, румънци, македонци – разделя народа ни и всяка част е подложена на геноцид и й се променя идентичността – българите от най-големия европейски етнос са раздробени в отчуждени една от друга и настроени една срещу друга групи , за да няма на Балканите единна Бълг. държава – точно срещу властта на руските генерали-министър председатели Вазов пише(1883):“Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне….И ако слънцето изчезне от тия небеса приветни, то някой в ада ще да влезне, главня да вземе, да ни светне!”(колко българи осмислят АДА на илюзорния статут на ‘’освободеното’’ задунайско княжество, чиято армия е на пряко подчинение на руския цар)
  -да припомня , че русия подпалва не само ВСВ и се пъне и за 3-та световна сега, но ТОЧНО военния френско-руски алианс срещу Австро-Унгария всъщност е главната причина за ПСВ – русия иска да е единствен кукловод на ГОЛЯМАТА сръбска държава , която по силата на Райхщадтския пазарлък дели с Австро-Унгария , но руският проблем и до днес е Румъния , която вече не дели с Франция – лебедовата песен на Приднестровската молдовска република е изпята – французите знаят много добре , че русия бабува на арабския тероризъм – точно Франция, а не САЩ, беше основният доставчик на оръжие за Израел до 6-дневната война през1967 г. …
  – светът още повтаря по инерция, че вината за първите 2 световни войни е на Германия – лъжата за Катинското клане и не само е като днешната руска пропаганда за ‘’украинския нацизъм‘’, а за путинова русия и Израел и ВСИЧКИ бивши соц и съветски републики сме държави с ‘’ограничен суверенитет’’ и засега русия печели в хибридната война и по света и у срещу нас …

 7. И по други показатели московията има смазващо превъзходство:
  – армията от петоколонници;
  – полезните идиоти /по ленин/

 8. “Ние стреляхме и убивахме всички пред нас, но те продължаваха да идват и да идват!” От Хистори ченъл, спомен на немски войник за ВСВ.
  Така, че като говорите за превъзходството на НАТО е хубаво да броите значително по- мощно оръжие, защото руснаците решат ли да хвърлят няколко милиона войници, просто трябва да има насреща им оръжие за сериозно поразяване. И не държите ли сметка за руския начин на воюване, няма да ги победи никой от вас. Ама БВП, подводници, танкове, ракети…ГЛУПОСТИ! Първо научете как се воюва с многократно превишаващ брой войници и после пишете подвеждащи новини от англичаните. Много подвеждащи и много наивни. Англичаните и американците бомбрадираха София, но Руснаците изгориха цяла България и унищожиха царството. Имат политическо и икономическо влияние повече от 80 години тук. А англичаните и американците гледат и казват, че не се месят в българската демокрация! Кой го казва? Бившите руски съюзници! Сега Украйна гори цялата, жертвите са ужасни, а в САЩ и Англия се водят демократични спорове и статистики. Ние виждаме стрелбите по жилищни блокове, които всяват терор, а Макрон си говореше всеки ден с Путин. Това са нашите съюзници! В това време Турция, Сърбия, Гърция се въоръжават и превъоръжават, излизат от военните договори, а у нас паламуди спорят, за да няма власт, която да въоръжи армията. Дори самолетите , които платихме не идват! Вместо да се прегледа военния резерв, политиците бездействат и обещаваха 10 месеца да пратят 20 БТР-а, които видите ли били негодни, а накрая боядисаха, така че да се виждат от 10 километра.
  Безсрамното мълчание относно българската военна мощ е предателство на българския политически елит.
  Първо. На Русия им трябва Украйна, за да я ограбят и нахранят войниците си за плацдарм и трасе за газопроводите си от границите на бившия СИВ в добрия случай, после са Словакия, Чехия, Унгария, Австрия, Белорус, Полша и Германия. Балтийските държави са само за десерт. До тогава ако не е ясно положението на политически отегчените гласоподаватели , може да последват Дания, Холандия, Белгия и Франция. В същото време компартиите от целия ЕС ще правят митинги за мир и саботират всеки порив на здравия разум. Цяла Европа е под влиянието на руските диаманти и петрол, но не вижда пораженията си, които дори и от тук се виждат с просто око. Нас ни саботираха десните австрийци и холандци- все свързани с Кремъл, но никой от НАТО не отрони нито дума в наша защита. Слепи ли са или са още същюзници от ВСВ и още воюват с нас?
  Западът трябва да признае своята голяма грешка- Украйна, която проспа през 2014година и да преодолее щизофреничното си поведение породено от алчност и политическа корупция.
  Първия извод е, че подаването на ръка на комунистическите режими беше военна грешка. Те си останаха врагове на Запада. И сега управляват бившия соцлагер и сътрудничат на Кремъл- Орбан, Фицо, Радев и тн. та чак до лидерите на Австрия, Франция, Испания/Пучдемон, който искаше да разцепи Испания/ и Италия със северната си лига. В ЕС трябва да има сериозно отношение иначе ще се разцепи на умни и полезни идиоти, които мигом ще бъдат ограбени. Ние със сигурност ще бъдем ограбени, докато вярваме, че не сме полезни идиоти.
  Вторият извод е, че всяко сътрудничество с Кремъл е свързано с политическа и военна корупция. А Англичаните броят бойни машини, налични кинти и вярват, че това ще спре руската върхушка да хвърли милиони на смърт с поредния шамански жест. Руснакът с мизерия не може да бъде плашен! Той има съзнанието на победител, който се въодушевлява от годишния военен парад и се гордее, че носи на много бой и трудности, защото е велик. Как би изглеждал пред него един травестит, който не мисли за друго освен за талията си?
  Днес Украйна гори, защото Западът се прехласваше пред руската култура, изкуство, злато, диаманти, петрол, руси разузнавачки и щедри бакшиши. Неутрализаираната Украйна трябваше само да бъде корумпирана и разложена, за да не се въоръжава. Утре ще е късно да се мисли за грешките, защото Западното общество е допуснало на своя територия / в тила си/ неподозирано много руски клетки. Докато в Кремъл повтарят като религиозни фанатици, че са във война с целокупния Запад, никой отсреща не реагира и не показва, че времето за защита изисква разполагане на цели дивизии на разумно разстояние, което да попречи на един бъдещ погром. Руснаците приличат на мома, която се е скарала с гаджето си от квартал Лозенец и сега повтаря какъв скапан квартал било там.
  По- лошо от подценяване на руснаците е само предателството.

 9. В последните години 2 американски щата-Тексас и Калифорния имат по-голям БВП от рашистка русия. Очаква се до 1 г. и още един щат, а и вероятно и Полша да ги изпревари. Споделям мнението на други коментиращи, че руските представители трябва да бъдат изхвърлени от всички международни организации, освен ако обратното не е крайно наложително. Имайки предвид близо 20-летния ми опит в един от големите ни проекти с русия, мога категорично да заявя, че руснакът не строи. Той е твърде мързелив, нагъл и разрушителен, за да прави нещо смислено за другите.

 10. Към
  гумата
  06.04.2024 в 16:56:
  Няма как “десните” да “пуснат” твоя международен бандитски “вожд” бокоТИКВАТА и неговият международен магнитски сводник дИбильян прасееФскиЙ!
  Виж какво реши Европарламента в края на 2020г., по времето на протестите срещу техният корупционен бандитизъм , и срещу генсека на ОПГь-прокурВатурата- геЙшевь, който те си го “избраха”!
  А след това, заради тях , България получи най-много санкции по Магнитски и RICO, което съвсем НЕ спомага за приемането в Шенген, което САМО заради тях се бави 15 години! Виж какво правят пак, и сега , твоите мутренски сводници! Едно и също ! Така че не трябва да гледаш треската в окото на Холандия и Австрия, а дървото във вашите от геЙрберастката ви корумпирана и бандитска шайка!
  И дори само с част от оръжието , което “републиканските” падруги на Хуйло задържат, Украйна ще има възможност да постигне целите си , но заради шпионската и корупционнна зависимост на техния денгенерат – доналдЬ ТРоМбЬ от Хуйло, това не става . А Европа все пак се стреми да компенсира това , и даже отдели и сруги големи средства за помощ на Украйна. А Хуйло щеше да изчезне от Украйна без “братската” помощ от терористичните му падруги от КНДРь и тИРАНь!

 11. Не бива да се подценява способността на руската кочина и нейните фюрери и олигарси да поляризират и насъскват хората в другите държави едни срещу други. Това, в комбинация с незачитането на човещкия живот на собствените войници и масовото им използване за пушечно месо е съществено стратегическо предимство. Също не бива да забравяме че кремълската шайка се е надушила с краставите псета от другите диктатури по света, които всячески и помагат.

  Каквито и да са предимствата на НАТО, истинско успокоение може да има само когато руската кочина бъде победена и разпокъсана на управляеми държави. Дотогава всички трябва да бъдем нащрек и да правим всичко възможно за по-скорошната победа.

 12. https://www.liga.net/politics/interview/rossiyane-nikogda-ne-okkupiruyut-oni-lyubezno-vozvrashtayut-podpolkovnik-armii-shvetsii
  Ако сме единни и Русия нападне държава от НАТО, ще загуби. Може би с ядрена ескалация, но той ще загуби. Това е факт.
  Проблемът е, че всеки от нас поотделно не е подготвен за идеята, че войната е нещо, което наистина може да ни се случи. Сега сме на пътя на това осъзнаване.

 13. гумата
  Докато в Кремъл повтарят като религиозни фанатици, че са във война с целокупния Запад, никой отсреща не реагира…
  ==========================================================
  ==========================================================

  Господине, Поздравления, че честният и обективен анализ!

  Да, ….защото Запада не схваща, че дори и той самият да не воюва със Русия, то Русия си води войната със Запада без да и мигне окото!

  И тази война е по всички възможни фронтове!
  Идеологически
  Политически!
  Вербално!
  Пропагандно!
  Икономически!
  Подривно!
  Суровинно!

  Както е казано,
  “”Ти може и да не се интересуваш от политика, но ТЯ, се интересува от теб!””

  Колкото и горчив да е този анализ, трябва да имаме силата да си признаем проблемите, ако искаме да ги преодолеем.
  Мисля, че сте прав и във изводите и във коментарите!

  Левски пише в едно писмо до Иван Кършовски:
  “Кажи ти, байо, моите и аз твоите кривици, па да се поправим и заедно да вървим, ако ще бъдем хора”.””

  Ако искаме да успеем, трябва да можем и да имаме силата да си видим кривиците!
  Ако искаме да бъдем хора и да вървим на пред!!!
  Защото, ако се самозаблуждаваме, ще се въртим в порочен кръг още 10 века!
  ================

  Във защита на Иво Инджев, ще кажа, че не той скрализира превъзходството на НАТО, а само цитира сухите данни Британското министерство на отбраната!
  Дали това е достъчно за победа във война със числено превъзхождащ противник, е друг въпрос.
  Дали Запада прЕдава или прОдава изтока, е друг въпрос.
  Идеята е, че според статистиката, Запада/НАТО, няма техническа изстаналост, а по скоро води спрямо Русия.
  Дали това е достъчно????
  Е друга тема!
  ===============

  Моят упрек към стопанина на този Блог и форум на съвременна цивилизована и да подчертая Ренесансова на Класицизма мисъл е!
  Иво,
  //позволявам си тази фриволност и дано ми бъде простено//
  найстина ли мислите, че “”ние”’ сме заедно със този, които всяка трета дума му е ругатня и пошъл до улично ниво език, изливащ несвързана и основно проклинаща реч не само към опонент, но и към всеки който се опита да направи честен и правдив анализ?
  Какво общо имаме и как сме “”ние”” със такъв екзотичен персонаж?

  Наистина ли мислите, че сме “” ние”” със човек който писмено във публичен форум задава въпроса “”кажете ми за кого да гласувам”” все едно е на ком. партийно събрание?
  Да, човека със :проницателната” си мисъл реши, че, опонента му, ще се “”издаде”” като враг….и така ще го провокира…
  О, свещенна простота……

  Наистина ли мислите че сме “”ние”” със комсомолска секретарка, която със страст и без да схване мисъл и смисъл, громи със “овнешки” патос враговете???
  И забележи, “”призовава””… все едно сме на Бузлуджа със знаменца в ръце…

  Наистина ли мислите, че хигиената, мисловна, словесна и речникова е опазена, решително и категорично войствена към всеки, който си позволи позитивна, но и дори горчива заради реалностите критика, не за да цапа и мърси, а със идеята да помогне и подкрепи, та наистина ли мислите споменатата хигиена е опазена, че сме “”ние” със тези люде????

  Мислите ли че сме едно, заедно със тази странна амалгама?
  Кой ако не Вие, е добре да опазите тази хигиена?
  Говоря за хигиена на изказ и поведение, а не за казарма!
  Искрено се надявам, тук да бъде място за среща на мисъл със друга мисъл!
  А не трибуна на войнстващи правоверни със пламък в очите и хлад в сърцата налагагащи “”правотата” си чрез надвикване и надговаряне!

  С Поздрав и към Иво и към Гумата!

 14. Към Канартикин:

  На дългия ви коментар имам кратък отговор, доколкото се обръщате към мен с препоръки: всеки е свободен да направи повече от мен и само би ме зарадвал с това.
  Но на паразитиращите върху скромното ми присъствие с повече от 9 хиляди и 500 статии в този блог не мога да оставя инициативата да се разпореждат тук.
  Който не е съгласен, да даде позитивен пример с нещо повече като собствен принос в качествено и количествено отношение.
  Отбелязвам това по принцип като обръщение към всички.

 15. Основното, което важи при западното мислене е, че все пак ни е добре и всяко воюване, особено ако е свързано с жертви на „наши“ войски ще ни претоварва. Поради това макар и не веднага или с мрънкане, дават военна техника и боеприпаси, но целта, макар и някои в началото я изказваха а после замълчаха, е Русия да не бъде унищожена.
  При това за унищожаване на Русия никога не е ставало дума макар, че при тази страна ще е достатъчно тя да бъде пренебрегната до степента на Северна Корея. При евентуалното разпадне обаче никой няма идея, как ще се преодолее вакуума, който ще бъде създаден.
  Изложението на Гумата ми се нрави. И аз като него се гневя вътрешно, но все пак се надявам, да настъпи необходимото осъзнаване и да бъдат взети сериозни мерки Русия да се изтегли в нейните граници. Важното при руската трактовка е, тя да спре да мисли за повторни завоевания на окупираните и подвластните й тогава „социалистически страни“.
  Има и вторичен страх, че в руските територии ще се увеличи брожението за освобождение, което вече е започнало, и ще се наложи от хуманитарни съображения като при Украйна да бъдат подпомагани.
  При това руската обхватност се базира на вечни окупации и присвояване на земи и население, а Украйна сега дава пример за това как може да се извоюва освобождението.
  Въпреки, или поради това, че при Украйна има и разлика, защото Америка и Англия дадоха съгласие, че ще я подкрепят в желанието си да стане независима страна, ако тя предаде на Русия ядреното си снаряжение. Според тях, то й се полага, понеже Украйна като република, до тогава се намираше в рамките на Съветския Съюз.
  Единственото спасение е, ако със западните оръжейни помощи руските орди, като начало, бъдат изтласкано от украинските земи. Другото автоматически ще последва. С това ще бъде показано къде е и военното преимущество, което се дължи на ефективността на техниката във всичките нейни сфери.
  От това ще си вземат бележка, както китайците, така и арабите.

 16. Към
  Канартикин
  07.04.2024 в 12:29:
  И какъв “коментар” е ЛЪЖАТА на твоята ТРОЙянсКА падруга- “гумата” , че “десните” и националистите в Холандия и Австрия са ВИНОВНИ , за това , че бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ са ИСТИНСКАТА причина да не влезем в Шенген и Еврозоната, и то откакто мутро-милЮЮЮционерските им кукловоди ги монтираха във властта, преди повече 23 години?
  Това е фейк и ТРОйЛянстване, т.е. едновременно – троянска мутрьошка и геЙрберастки тролЬ!
  Това не е “коментар”!
  А пък и отдавна тук сме коментирали западната помощ за Украйна , така че нямаме нужда от поредното путлерастко “скрито” ИПСО и пропаГАДность срещу НАТО и западните съюзници !
  Точно когато се опитват да помогнат на Украйна, след задействането на неговото зомби-агент и данъчен мошеник атечествено-ПОПУЛИСТкия корупционен бандит и фейкомет – доналдЬ ТРоМбЬ!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло ви!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на бокоТИКВАТА, оди на хуйло ви!

 17. Всяка декларация на Путин,че ще прави нещо или че няма да го прави трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде подлагана на съмнение-лъже за всичко…

 18. Извинявайте,ама в това превъзходство не виждам нищо смазващо.
  НАТО е съвкупност от толкова много държави,че би трябвало цифрите да бъдат много по различни от 3 пъти повече самолети и 4 пъти повече танкове.
  Първата и основна причина за притеснение е ,че Натовските машини и съоръжения са пръснати из целият свят,докато руските са много по близо и могат да бъдат придвижени много по бързо до Украйна.Представете си какво е необходимо,за да бъдат докарани американските танкове до Украйна.
  Освен това какво ще се случи ако недай си Боже към Русия се присъединят Северна Корея,Иран или други малоумници?
  Многократно г-н Инджев е писал ,че БВП на Русия е колкото на Южна Корея,че най- богатата страна на ресурси има по малко от 2 процента дял от световната икономика и прочие.
  Как е възможно тогава да е толкова малка разликата между руските военни сили и Натовските ?
  Ако приемем,че само САЩ има над 20 процента дял от световната икономика и прибавим към тях икономиките на всички останали страни от НАТО ,как по дяволите при толкова голяма разлика в бюджетите е възможна толкова малка разлика във въоражението?!?!?
  Според мен има голяма вероятност изнесените данни да не са верни,но ако са верни то повод за спокойствие въобще не може да има , защото това изобщо не е смазващо превъзходство.
  За мен смазващо е НАТО да има 20 пъти повече танкове примерно.С такива представи живеех и това ми идва като шок , защото при положение,че населението на Украйна, Турция и Германия е колкото на Русия,какво остава като прибавим Великобритания,САЩ и Франция?
  Тази информация за “превъзходството” ще вдъхне кураж на рашистите у нас и по света.Очеизвадно е ,че няма нищо смазващо.Като прибавим към това ,че в НАТО има държави като България,с летци като Радев и представите за превъзходството още повече олекват.
  Нещо май на англичаните не им се воюва за украинските пингвини така както за британските.

 19. Импровизатор:

  Вашата импровизация не отчита фактора качество, нито способността за пълна мобилизация на най-могъщите икономики при необходимост да бъде сдържана руzка агресия. САЩ го демонстрираха през втората световна. Тръгнаха практически от нулата в почти всички въоръжения, освен ВМФ, по само за година-две се превърнаха в най-голямата армия, достигайки в края на войната нива, равни и по-големи от всички останали воюващи от двете страни на фронта армии.
  Щом това съвкупността от фактите за многократното военно превъзходство и на този етап на НАТО Ви се струват окуражаващи за рашистите, мога да си представя как изглежда по мерките на Вашата импровизация картината на някогашното съветско огромно превъзходство, например в танкове. Би трябвало тогава НАТО просто да е паднала на колене и да се моли за пощада. Само че историята показва друго…

 20. Едва ли путлэр се впечатлява от данни за военно-икономическото превъзходство на НАТОвските държави. Би го стреснало само ако го заплашат, че могат да му пуснат една бомбичка, която с един удар да сравни мацква със земята. Боя се, че колкото по-дълго се проточва войната срещу героична Украина, толкова по-необходимо ще става Западът да започне с конкретни заплахи към путлэр от такова естество. И много се надявам Западът вече наистина да е разбрал, че с руZия никакво партньорство не е възможно, а зависимости от нея са пагубни.

  Имам сериозни резерви към обвиненията към австрийци и нидерландци, че ни били саботирали. Не, бе, приятели, ние българите сами се саботираме, като избираме да ни водят към свэтло эвразийско бyдyщэ лауреати и кандидат-лауреати на наградата Магнитски. Ще потретя: бацэ достатъчно дълго е управлявал България, за да я вкара пет пъти в Шенген и Еврозоната – ако е искал.

 21. Статията ми хареса, защото показва точно, кой къде е на икономическата и военна карта. Извода, също е верен и показателен !!! Но, прочетох и коментарите….
  Ами то много от тях съдържат “задълбочени” анализи, като от мирис от стар гардероб.
  Без обиди моля !!! Дано никой не се е разпознал, като такъв анализатор.
  И до сега не мога да си обясня нещо? Защо има хора, които след покана да ти гостуват в “къщата”, правят наложително проветряването след себе си? А по някога и не само проветряване…

 22. Към

  Импровизатор
  08.04.2024 в 09:53:

  В началото на Втората световна война на Източния фронт Хитлер има 5-10 пъти по-малко самолети от Сталинь, 5-10 пъти по-малко танкове, и два пъти по-малко войници , същото е и с артилерията – тям още повече.
  И не само Хитлер има нас 5 пъти по-малко видове оръжия, но танковете и артилерията на Сталинь са и по-съвременни , и при самолетите има някакъв паритет.
  И сам можете да си отговорите какво стана с атечествено-болшевишката краZZная армия в първите месеци на войната, а и дори до края на 1942 г. , близо 1,5 години след началото на войната. Пълен разгром и бягство до Москва.
  А освен това Хитлер задържа поражението си на Източния фронт , още 2,5 години , до капитулацията му. И при пълно превъзходство на Сталинь от 1943г. до 1945г..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.