Руският орденоносец от Банкя бил подведен ( но не под отговорност)

Безотговорното говорене на руския орденоносец от Банкя не е новина за никого сред онези, които поне малко са следили криволиците на мисълта и поведението му в качеството му на публична фигура и началник в\на  държавата ни.  

Смея да твърдя, че от всичките си обещания е спазил само три.

1.  Да не допуска премахването на МОЧА ДОКАТО Е НА ВЛАСТ.

 

 

 

 

 

2. Да построи ударно руски поток-толкова рекордно бързо, колкото не е “построил” нито магистралите, нито АЕЦ “Белене”, която периодично се ангажираше  да надгражда заради нуждата (му) да употреби купените за нея руски реактори.

3. Обеща да плати светкавично лесно спечелената ( практически без съпротива в съдебния спор) огромна глоба на Русия за същите тези реактори. Спази обещанието си и се похвали колко е стриктен.

Питал съм го като водещ на предаването “В десетката”, когато беше главен секретар на МВР, дали би се включил в политиката. Отговори ми, че вътрешната политика е лайно в целофан ( съжалявам, но е цитат). 

Не даваше на НАТО да строи база на българското Черноморие, за да не дразни Путин. Искал гларуси да летят там. После се превъплати в атлантически ястреб, за да умилостиви американския орел след като обслужи пред очите на целия свят руzката агресия в Украйна чрез руския поток.

Сега обещава да остане на заявените евроатлантически позиции, но предвид лупингите му през годините може да му се вярва колкото на обещанието да не влиза в “целофана”.

Днес се ожали, че бил подведен от “умрялото” правителство на Денков, на което сега нож вдига. Било похарчило 3 милиарда от фискалния резерв и така оставяло наследство от само 6 милиарда, а не заявените 9 милиарда. Сякаш не се знаеше от месеци, че от тези 3 милиарда половината ще бъдат заделени за пенсиите, а останалата част ще обслужи дълговете на столичната топлофикация. И сякаш не се знае също, че тези разходи ще бъдат компенсирани до края на месеца от очакваните приходи в бюджета и резервът ще бъде именно 9 милиарда.

С други думи орденоносеца отново говори на простите, на които разчита на изборите. Прави се на подведен. Може да си го позволи. Поощрен е от факта, че така и не беше подведен (под отговорност).

 

 

12 мнения за “Руският орденоносец от Банкя бил подведен ( но не под отговорност)”

 1. Великолепната Мария Спирова все в този тренд. Истината, само истината и нищо друго освен истината ни правят свободни.
  Пускам го и в реазгърнат вид защото който няма “фес” не може да отвори линка.
  https://www.facebook.com/mspirova/posts/pfbid02iLPZ15hhDvf37NWYjUNwaGHE1J7bw5y7Rxt9cATJ8T8B8biBU1SjNbqjkAvcRXV7l
  Забелязвате ли как всеки път, когато ГЕРБ и ДПС се обединят за бърза и яростна политическа реконкиста, нивото на публичното говорене просто се продънва?
  Започва истерично клеветене, агресивно, просташко и ДЕНОНОЩНО мятане на кал по политичесните им опоненти, което погазва не просто нормите на приличие, но и ненарушими правила като следствената тайна.
  Забелязвате ли и кой им приглася с махленска злоба? Президентът на Републиката. Най-недостойната личност, помарачавала някога с предателската си сянка най-високата длъжност в държавата.
  Единствената цел на това мероприятие е да зашемети и деморализира публиката предизборно. Това е изпитана, работеща рецепта по света и у нас, от Баку до Вашингтон.
  Да, толкова е просто.
  По езика им ще ги познаете.
  Популистите-продажници винаги завземат властта така – с пороища от манипулативна вербална агресия, която завладява всички новинарски заглавия и лишава опозицията от кислород и инициатива.
  Орбанизацията на света минава през коварната замяна на идеята за почтени и непочтени хора с идеята за силни и слаби хора. Силният на деня е винаги прав. Слабият сам си е виновен и трябва да бъде смачкан.
  Агресивният, наглият, грабителят, измамникът, безпардонният, добре свързаният… той е силен, ерго, заслужава своята плячка. Заслужава вечна власт над другите.
  По езика им ще ги познаете.
  Някога да сме чували Христо Иванов, Надежда Йорданова, Лена Бориславова или Николай Денков да говорят за ГЕРБ както го правят Пеевски, Радев или Борисов?
  Не сме.
  За повечето българи това е признак тъкмо на слабост от тяхна страна.
  Именно в тази наша нравствена особеност се крие дълговечността на силови структури, маскирани като политически партии.
  Мазохистичният култ към насилието, който ни смазваше през целия 20 век и през 90те просто прие нова форма, продължава да заглушава по-светлите ни инстинкти към справедливост. У нас все още вярваме, че единственият начин да заслужиш властта е да я *заграбиш* – и да докажеш, че ти и твоята шайка сте неизбежни като смъртта и непозволени средства няма.
  Езикът на властта, така, както го говорят ГЕРБ и ДПС, комуникира винаги само това. Непозволени думи няма, непозволени средства няма. Граници няма.
  Това би трябвало да ни отвращава.
  Не, защото сме префинени европейци с лесно обидчив слух, а защото чувството ни за самосъхранение в един момент трябва да надделее, ей Богу!
  Не е вярно, че куче, което лае, не хапе.
  ГЕРБ и ДПС винаги изпълняват заплахите си – в това е силата им. Всички трябва да им се подчиняваме под страх от разплата и публично опозоряване. Такъв е фундаменталния принцип на мафията от 19 век насам – ако не платиш за “протекция”, ако не сътрудничиш в похода на ненаситната алчност за тотална доминация, всичко твое ще изгори.
  Горчивият ни опит показва, че ако приемаме лаят на бесни кучета за нормален, то и да ни хапят се оставяме.
  Крайно време е да преосмислим какво всъщност ни казава личният пример в политиката.
  Бихме ли търпели човек в семейството ни да говори като Пеевски, Радев или произволен прокурор или МВР функционер, насъскан по мишена? А колега на работа? Бихме ли му имали доверие? Бихме ли делили трапеза с него?
  Това, че многократно приехме за допустимо държавата ни да бъде в ръцете на такива хора е срамно, защото не бихме ги търпели у дома си. Единственото по-срамно нещо ще бъде да продължим да не разбираме, че демокрацията Е нашият общ дом и в него няма място за цинизъм. Цинизмът не пази от пожар, а го гарантира.

 2. – за ожалване са и байхуй и реZилдента – руския банкянски поток и турската сауна Боташ
  https://www.facebook.com/photo?fbid=122127827822226947&set=a.122105220242226947&locale=bg_BG
  Ilian Vassilev/ Без тристранния протокол между Боташ, Булгартрансгаз и Булгаргаз договор между Булгаргаз и Боташ нямаше да има – Булгаргаз е натиснат отстрани – от БТГ и отгоре от министъра да подпише договор, който е неизгоден за компанията.
  А сега цялата история. Владимир Малинов при първото служебно правителство на Румен Радев предава пътната карта на Турски проект. Радев нарежда на назначения от него шеф на ДАНС, легендата, че са я намерили по “оперативен път”. След намеса на руското посолство, което предава настояването на Москва да се подпише договор, с който да се отпуши възможността за реализация на проекта на Путин и Ердоган за турски газов хъб, който пък зависи от възможността изпран като турски, руски газ, да се изнася от Боташ(това е основната цел на договора между Боташ и Булгаргаз), президента се активира, за да изпълнят искането на Москва за транзит. Малинов подготвя и договаря цялата схема и опорните точки, както за политическите преговори с Ердоган на Радев, така и на преговорите на енергийните министри. Без него, договор нямаше да има.
  Договорът с Боташ е договорен между двамата президенти на 9 дек.2022 г. (Русия вече изпитва остра нужда от резервен маршрут).Радев спуска задачата да се договори търмшийта с Боташ ?! и бг-министър преговаря за търмшийт с турска компания – Булгаргаз е в позицията на подизпълнител. За това е и този емейл – търговска тайна !? (ако беше държавна щеше да бъде достъпно за депутатите). В него Малинов настоява Златева да подписва. За това и препраща търмшийта от името на Боташ за подпис. Всичко е в търмшийта – рамковите условия. Накрая виждате кой обира парсата в доклада на комисията по договора с Боташ и Булгаргаз – Деница Златева и нелепия Росен Христов, който очевидно има гаранция от Радев, че няма да бъде пипнат от прокуратурата, за да не се разприказва – докладът на Парламентарната комисия до прокуратурата не съдържа имената на Радев и Малинов – само чираците са в него.Така работи асансьорът на властта у нас Доказани щети за милиарди. Не случайно Радев вчера благодари на шефа на ДАНС Тончев. Докато ви занимават с часовници и главни секретари, щетите от този договор ги виждате в сметките и в извънредните бюджетни вливания за спасяването на Булгаргаз, наливанията на пари в БТГ. Договорът на Булгаргаз с Боташ за Румен Радев е това, което беше големия шлем на Първанов. Първанов е вече мулти, мултимилионер.
  * а сегашния реZилдент катапултира в турска баня с тръбата на байхуй

 3. Не правителството Денков-Габриел ме е “умирало” , просто бокоТИКВАТА изпълни за пореден път сексуалните услуги на своите ТЪПькачи от Кремль, и туземните им атечествено-ченгесарски мутро-милЮЮЮционерски подлоги и магнитския му ТЪПькачь дИбильян прасееФскиЙ, който обслужва(ше) денонощно , като негова “геЙнеральска” шлюха ! Това е единственото обещание на бандитската МУТРА от Банкя, която е спазил!
  А и други “геЙнеральски” услуги е “изпълнил” към своите своднически ТЪПькачи от Кремль и задкулисните ченгесари , които го клатят на техните конци! Изпълни и забраната за (фа)шистовия газ , изпълни и забавянето на гръцкия газов конектор, и румънския , и построи дублиращ конектор за путинските си падруги в Сърбия, заради монопола на Газпром върху Турски поток, построен $а наша сметка. Да ме говорим и за откраднатите стотици милиарди и трилиони от бюджета за всички “поръчки” по инхауса в енергетиката и навсякъде, на неговата геЙрберастка шайка и ТЪПькача им дИбильян прасееФскиЙ! Затова и няма пари защото дори спряха еврофондовете защото той хи краде. Не случайно повечето от лауреатите по Магнитски са от неговата геЙрберастка шайка и още толкова от ТЪПькача му дИбильян прасееФскиЙ. И заради тяхната ТОТАЛитарНА корупция НРБь има най-много санкции по Магнитски и RICO, и не можем да влезнем в Шенген защото прави контрабанда включително и на Капитан Андрееево , която е дал на “концесия” на своите бандитски мутренски “колеги” , с които си делкат контрабандата, и с тях е вече и копринковата контрабанда на зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна престъпна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Ето заради това няма пари в бюджета! Защото са отишли при джуджетата на Еврото и нотариуса. И за кюлчетата и пачките за офшорките за барцелонската и боянската Мата Хари!

  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на магнитския ти ТЪПькачиь дИбильян прасееФскиЙ, оди на зИльоната фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на бокоТИКВАТА, одите на хуйло си!

  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3-иЙ мартЬ, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!

 4. Ама не, наистина ли. И’ам да зе’ам, не’ам да давам- пак ли мутренската мантра с въртене на синджирчето. Ама не сме деведесетте вече! Виждаме, че много ви е страх- ама ще вземат да ни победят на изборите. Я всичко под контрол- съгласувани действия, скалъпени скандали, абсурдни ефектни обвинения. И има още два месеца до изборите! На какво ли още ще се нагледаме и какви ли ще ги свършат скрито!
  И тая лелка дето играе финансов министър, и за домоуправител не става- да се научи да изважда и да събира. Да измисли нещо по- достоверно.
  Ами енергийния министър- вълк в кошара. Ами вътрешния министър- слуга на господарите си.
  Ама защо не протестираме масово?

 5. Обръщам се за съвет към всички които споделят мнение в този блог, а също и към собственика:

  Много съм объркан! Не гласувам за тоя “симпатяга” и старите му “нови” учители! Само че, някакви други ми казват да не гласувам за него, ако не искам…. Съвсем се обърках…
  Да не гласувам ли отново за него или отново да не гласувам за него???!
  Аз, като не особено умен, отново няма да гласувам за него и наложеното му наследството, което не е негово и полезно за държавата ни във всякакъв смисъл. Но пък от друга страна, как отново да не гласувам срещу него? При положение, че не гласувам за него…? Как да постъпя?

  Че ще гласувам е ясно. Това е мое право по конституция! И това, не е единственото право!!!

  С Уважение,

 6. За Иво Колев
  Съмнявам се, че някой може да ви помогне.

 7. Степента на организирано медийно Демонизиране на ПП-ДБ в медиите наподобява това на Иван Костов и СДС. Това може и да означава , че са напипали правилната посока. Необходимо е по-активно и организирано противодействие на масираната пропаганда , активирана от телохранителя на Тодор Живков.

 8. След изказването за кмета инж. Иван Иванов всичко свърши с ББ.

 9. До Jordаn:

  Изпреварихте ме… Но тогава финалният удар за нокаут дойде с Крадливият дедо от Мадрид… Бил съм прекалено малък за оценя имало ли е такава атака срещу Филип Димитров и СДС(оригинал)….

 10. Иване, Иванчо, и тогава и сега оръжията на реставраторите на комунистическия строй са били и са до днес пари, лъжи, заплахи к убииства.
  Жалки оръдия за това като мадритския мушеник винаги е имало и има. За нас остава истината, разума и достойнството.

 11. О да,атаката срещу Филип Димитров и СДС започна Бриго с македонския случай,Меди Доганов с атаката срещу Стефан Савов,Желю-Марксиста,тотална атака…

 12. Политическият приятел на Сакскобургготски, Бриго от БСП, набута в политиката Леонсио Меси, чрез неговото правителство през 2001г.
  Комунистическият генезис на ДПС, НДСВ и ГЕРБ е добре известен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.