Ще си отиде ли цар Путин като император Николай II след три години военен провал

В държавата, в която миналата година настъпи масова радост от водния апокалипсис в Украйна, причинен от рашисткото взривяване на стената на язовира в Новая Каховка, водеща новина дни наред е напоследък наводнението в Оренбургска област.

Гербът и знамето на Оренбург изобразяват символика, която изглежда най-малкото иронично в момента, изобразявайки нещо като давещ се двуглав имперски орел.

 

 

 

 

 

Силно застрашени са Тюменск, Курган, Челябинск, но истинският потоп се състоя и продължава да буйства в практически удавения под водата 200 000 хиляден град Орск.

Изкушаващо е да се каже, че на орките им се връща в Орск…

 

 

 

 

 

 

 

 

Природни бедствия има навсякъде по света. Въпросът е какъв е “човешкият принос” за тях.

Урагани, земетресения, вулкани, цунамита причиняват човешки и екологични трагедии, засягащи също флотата и фауната. Има ги къде ли не.

Няма да повтарям разпространените в мрежата обяснения за немарливостта и крадливостта на виновниците да се скъса язовирна стена, поради което река Урал да завладее Орск. Сред версиите на гузните власти виновни били …гризачи. Те подкопали дигата.

Не е за смях. Трагедията си е трагедия. Но има нещо, което си заслужава репликата във връзка с руската специфика.

Отново и отново поданиците на царя зоват за помощ лично него. Дори се бунтуват в Орск срещу местния феодал, но все така вярват, че царят ще помогне. Стига да го помолят. 

И те го молят по древна московска традиция. На колене.

 

 

 

 

 

 

 

“Путин помоги” е зов, който поданиците отправяха при големите аварии тази зима, когато стотици хиляди негови поданици замръзваха или газеха …вряла вода по улиците ( например на) на Новосибирск, залети от спукани водопроводи. 

Песков, говорителят на царя, осведоми поданиците, че н.в. президентът не се кани да навести бедстващите под вода райони.  

А иначе какъв герой е Той! То не бяха спускане с батискаф в студените води на морето или полет в небето с ято жерави…

В матушката на батюшката първо се молят на колене, после го “скъсяват с една глава”. Така постъпиха с последния им император Николай II. През 1914 г. го обожествяваха на колене пред двореца му, а три години по-късно го изгониха брутално от трона и го убиха заедно със семейството му. 

Путлер е наясно с този феномен на махалото и това го прави още по-опасен за мира в Европа и в света. Ще се бори с всички средства да не се окаже слабак пред страшния съд на разгневените си поданици и да не последва съдбата на Николай II, низвергнат и убит три години след като нахлува в европейската война с обещанието да я спечели.

НА СНИМКИТЕ: Народен възторг на колене да Дворцовия площад в Петербург пред цар Николай II на 2 август 1914 докато, той чете манифеста за обявяване на война на Германия.

 

 

 

 

 

Тече трета година от обещаната от Путлер победа във войната му срещу Украйна. Аналогията е видима. Ще видим.

 

 

 

8 мнения за “Ще си отиде ли цар Путин като император Николай II след три години военен провал”

 1. Техният цАРЬ бАТЮШКА, е зает с важни дела. Дава всичко от себе си, за да продължи войната. Упорито работи също така, заедно с близкото си обкръжение, за да избегне съдба подобна на Октомврийска революция. Не е ли странно… Обединител и Обещател. То не бе тъга по ленинизма. Не бе тъга по сталинизма, който в момента прилага…
  Мисля, че скоро мАТЮШКАТА няма да се опълчи на малкото си. Не може да осъзнае горката, че е генетична грешка. Но как и да го осъзнае, нали си е нейно. Колкото го мрази и желае да го премахне, толкова и се опитва да му прощава. Търси извинения за собствената си глупост.
  Иначе гризачи, колкото искаш. Развъждани от същата клета мАТЮШКА и при нас. Генетично подобрени от към страх и зависимост.

 2. Последният път, когато гледах хора да молят на колене, беше когато части на Беркут, молеха за прошка на Майдана преди да ги разформироват.

  У нас, във варненско, в момента има охранителна фирма именована “Беркут”. Не мога да повярвам че се случва през 21 век, на прага на свободна и демократична Европа.

 3. Още по-голяма ирония е и , че в городЬ Орск , гербът е желто-синиЙ!!! Трябва веднага да го арестуват, за гАсударственаЯ измена!
  Не стига че двуглавата Хуйлостанска курица са дави , ами го прави от желто-сините “враги” от Киевска Русь!
  И защо ватниците се молят на чужд адрес, вместо на правилния и да издигат истински лозУнги
  – Хуйло пАмАги! АнА утанула!
  Но не само никАлай две , губи 3 годишна война, а и дедо му – никАлай едно – “джендърьма” на Европа , губи Кримската война !
  Макар че по-точно е да се каже , че за загубата на войната са виновни атечествено-болшевишките КОНТРАреволюционни терористи и главатаря им- пруския шпионски агенть Ленинь, които убиват същата година и самият никАлай две, заедно със семейството му!
  Така че съдбата на Третия (к)Римь и на Третия (К)римь , е като на падругите им от Третия (К)РАЙхь !
  Одите на подводния КурскЬ , одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на крЕйсера мАсква, оди на хуйло ти!

 4. Все пак Русия успява да приобщи племе папуаси към православието – експедицията на Миклухо-Маклай оставя охранен православен свещеник, който е много вкусен и цяло племе приема православието.

 5. – в рф-то официално:”Минстрой и Минприроды проверит версию о том, что дамбу в Орске прогрызли грызуны”https://tass.ru/proisshestviya/20509307
  – в МО-САЩ смятат, че украинските краставици не отговарят на високия стандарт на американския салатен сорт – https://daniivanov.blogspot.com/2024/04/blog-post_953.html
  – външният м-р на Литва за военните цели с висок приоритет – https://twitter.com/GLandsbergis/status/1778110227599982992
  🎯 както каза Кулеба: Твърдата дипломация трябва да направи пробива

 6. Примитивизмът на уралските папуаси е стигнал дотам, че са организирали самолет със свещеници, които, прелитайки над повредената стена, са произнасяли молитви за здравината ѝ.
  Здорово, както казват там.
  В същото време още един язовир прелива.
  https://t.me/DVPasler/2095
  Друг канал обаче показва, че има нарушения и в целостта край някакво село:
  https://t.me/admorsk/9741

  След съобщението, че Китай е доставил десетки хиляди дронове на Украйна, държавните банки съвсем блокираха плащанията от руски фирми за електроника.
  https://www.kommersant.ru/doc/6636979?from=top_main_5
  Освен това от фирмите се изискват сертификати, че крайният получател няма да бъдат санкционирани отрасли. Държавната Bank of China иска данните на превозвача, маршрутите, имената на корабите, крайния собственик и други данни. Друг проблем е, че някои от санкционираните руски фирми се явяват собственици на пристанища в Русия, което създава проблем с акостирането на кораби с “незабранени” товари.

 7. Цар Николай !! е убит не само със семейството,убиват и готвачите,камериерките,медсестрата -цялата прислуга,така че скабейчета и соловьовчета да му мислят…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.