Руzкият помагач Иран напад(н)а Израел, спечели…Украйна

Видя се тактическото поражение на аятоласите в опита им  да се направят на Голият срещу израелския Давид във военно отношение. 

Ролите им се размениха зрелищно в духа на библейската притча в полза на миниатюрната по територия, обозначавана със Звездата на Давид държава (на иврит: מָגֵןדָּוִד – Маге́н Дави́д, или Щитът на Давид). 

Настъпва времето за стратегическа оценка.

1. Иранският режим доказа, че властва над страна, която трябва да бъде обуздана на всяка цена като евентуална ядрена сила. Не само западните санкции са инструмент за постигането на тази цел. 

Някои “зли езици” твърдят, че Саудитска Арабия, най-големият истински (граничещ териториално, за разлика от Израел)  враг на Иран, държи на ядрена мушка аятоласите. 

Постигнала го е чрез сунитския Пакистан, единствената мюсюлманска ядрена военна сила, където, са депонирани 60 ядрени бойни глави, платени от саудитите.

Не е случайно, че саудитската монархия направи зашеметяващ завой в политиката си, като започна преговори с Израел за признаване на израелската държава. Щяха вече да са довели до дипломатически отношения, ако не беше избухнала кризата с клането на ХАМАС в Израел от 7 октомври 2023 г.

2. Израел се оказа в ситуацията на пасивното доказване, че основателно се бори в региона с най-голямото зло, способно да постави световен рекорд по масово въздушно нападение, напомнящо  за времето на на Хитлер и Луфтвафе и шефа на авиацията им Гьоринг, опитващи да подчинят през лятото и началото на есента на 1941 г. Великобритания чрез тотална война по въздуха.

 

3. Отпадна всяко съмнение, че Путлер е на страната на фашизоидните си подобия в Техеран. Руzкото външно министерство, цитирано от Телеграфната агенция на съветския съюз ( ТАСС), отговори на призива на израелския посланик в Русия Симон Халперин да осъди иранската атака,  че “държавата Израел не е осъдила нито един от ударите на Киев по руска територия”.

4. Последиците от края на остатъците на израелските опити за неутралитет спрямо рашистката война срещу Украйна ще бъдат тежка загуба на един малкото досегашни аргументи на Кремъл, че Израел си мълчи удобно за москва  във войната й срещу Украйна.

“Симон, припомни ми кога Израел осъди поне един удар на киевския режим по руските региони. Не помниш ли, и аз. Но си спомням редовни изявления в подкрепа на действията на украинския президент (Володимир) Зеленски”, е коментирала Мария Захарова, официален говорител на руското МВнР.

Руското външно министерство изрази “изключителна загриженост от поредната опасна ескалация в Близкия изток и призова всички замесени страни към сдържаност”. Както отбелязва ведомството, “Москва очаква регионалните държави да решат съществуващите проблеми с политически и дипломатически средства”.

Това е и позицията на българския преzидент Радэв, който не зае страна и по този начин застана в защита на иранската агресия. 

А какво се случва по света?

Германия обявява, че предоставя още една батарея “Патриот” на…Украйна. Не на Израел, който унизи Иран във въздушната конфронтация, а именно на Украйна, нуждаеща се от защита от рашизма.

Великобритания обещава лазерни оръжия за ПВО. На Украйна, не на Израел.

Тръмп се събуди с внезапен порив да бъде отпусната прословутата помощ от 60 милиарда за… Украйна. Не за Израел ( макар да има връзка). Неговите съпартийци я блокират от близо половин година насам. Ако се окаже вярно, ще се получи, че глупостта на аятоласите е отрезвила дори латентния досегашен съюзник на Путлер в САЩ.

5.  Израел беше критикуван и дори морално атакуван  (като единствената държава от развития Запад с голямо международно влияние) заради нежеланието си да застане категорично на страната на Киев в отбраната му срещу Путлер. Иранският опит да бъде унищожен Израел промени радикално този наратив. Израел все повече се асоциира с Украйна.

Последиците предстоят.

Световните сили се групират, бегло казано, така :

 

САЩ, ЕС, НАТО, Великобритания, Германия, Франция, Канада, Украйна, Япония, Аржентина, Парагвай осъждат ОСТРО иранската агресия.

 

Испания, Мексико искат “сдържаност”

ОБЕЗПОКОЕНИ са  Ватикана, Италия, Китай, Индия, Йордания, Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Бразилия, Чили. България е в тази група.

“Обезпокоени” са и от русия. 

На Израел не съчувстват Египет, Пакистан, Колумбия.

Аплодират агресията на Иран терористите от Южен Йемен и ( Южен) Ливан.

За финал: 

Финалът може да изненада скептиците, че иде краят на агресивния алианс Москва-Пекин и Техеран ( “Рим-Берлин и Токио” в днешно време) .

Украйна и Израел се превръщат все повече в съюзници.

 

 

 

 

14 мнения за “Руzкият помагач Иран напад(н)а Израел, спечели…Украйна”

 1. Гледам Надето как се гърчи в дебрите на “международната обстановка”. Господин Инджев, бутнете едно рамо, та да се осифери в коментарите си. Пък и ние, и тя да се ориентираме. Драма, българска драма. Гледам и не вярвам на ушите, очите и слуха си.

 2. По всяка вероятност дръпнатото топче ще се еманципира. Кой ще го спира него?

 3. E, то 7 окт. комай затова се случи; не можа Кремъл да преживее размяна на посолства м/у Рияд и Тел Авив. От друга страна, шумно празнуваният “удар” практически не нанесе никакви поражения на Израел. В историята няма пример за такова почти 100% отразяване на аеро-атака! Освен ако всичко не е нагласено предварително! Малцина помнят, че при шах Реза Пахлави дори армията и спец. служби в Техеран бяха градени от ЦРУ, МИ-6 и МОССАД. Дали Нетянау и моллите не изиграха едно перфектно политико-военно театро, от което печелят всички, без руZия и ХАМАС? Дали на Бл. Изток също не му дотегна да обича по задължение руZията? След като се оказа че и пиратството на сомалийците, и атаките на хутите са бутани и плащани от “Вагнер”? Ще видим това ясно от реакцията на Израел на атаката – до дни. Големият печеливш ще е Украйна, тя ще има японски системи “Пейтриът” по една триъгълна схема. Остава само кремълското прокси тръмп да получи съдебна забрана да е кандидат….

 4. А кога алкаш-“диплАматЬ” ZZахарчокЬ е ОСЪДИЛА нападението н канибализма на атечествено-ислямистките и терористични падруги от проксита им хамаZZь, а?
  Защо Израел да “осъжда” Украйна, която е нападната от аречествено-терористичната кагебистка хунта на Хуйло и унилата лошадь-лавровЬ,а?
  пАчему?
  Защо Израел да “осъди” жертвата – Украйна, която се защитава и привежда отечествено-освободителна и национална АНТИтерористична война стрещу ТУПькачите на маша-алкаша – хунтараторь Хуйло и унилата лошадь-лавровЬ и атечествено-кагебистката им терористипна ХУНТА, а?
  Сега поне Израел трябва да унищожи терористичните канибалски клетки на (фа)шиитски аятолахски (т)ИРАНь от КСИРь , като терористичните канибали- хамаZZь, хиZZбуллахЬ, Асадь, иракските уроди и особено дивашките терористи – хуЙситите!

  Одите на хуйло ви!

 5. Едни мечтаят за свобода, други за по-добър господар. В някои страни демокрацията е не само невъзможна, но и нежелана. Видя се по цветните революции. А и по подкрепата на Путин за войната.

 6. До vic_kaminsky💙💛:
  Точно! Подкрепям на 100 процента!
  Бъдете здрав!

 7. Днес целия рустрол и обикновени заблудени/верващи… са се впрегнали да обясняват как това е от театър до победа и показно от страна Иран в стил – “другият път няма да сме мили, само демонстрираме”… не знма от къде ги намират… истина може би има в това колко е струвала атаката и защитата в пари… но в човешки животи… никой не се сети да помисли от русофилистиците….

 8. Значи, ако съюзниците на Израел в тази атака решат да защитят качествено Украйна и дронче няма да падне там вече. Ама се мотат.

 9. Добре де, аз едно не мога да разбера?
  Едните викат, Бог е велик и един е неговия пророк Мохамед.
  Другите викат, че Бог иска да се се борят срещу дявола и едва ли не, Христос е заченат на Рубльовка, дори в Кремъл.
  Третите пък все не могат да вземат страна, щото банката им раздала много пари, пак в името на Бог.
  Четвъртите викат, че има само Бог и няма пророци.
  Съвсем ще объркаме Извънземните. Ако не сме го направили отдавна, разбира се. Аз имам подозрения точно за това и ще се аргументирам.
  От известно време забелязвам, че Ра и Анубис много-много не се показват, а пък Зевс съвсем е спрял да спохожда жените човешки. Може първите двама още да спорят за нещо? Може жената на гръмовержеца, пък да има собствени ангажименти? Няма как да знам.
  А, почти забравих, ами Многоръкия с огнените колесници? Има и още…
  Та, за какъв член им е на извънземните да идват на земята? Я си представете, че те имат само един Бог? Умни са Извънземните!
  Не съм атеист, но по рождение съм Българин. Няма как да изпитвам извратено удоволствие от страданието на човек, причинено му от друг човек!

  С Уважение,

 10. Факт е, че иранците хвърлиха едни ракети и дронове по мирните граждани, а не по военни обек.ти, които нещо умряха във въздуха. Факт е, че колективният Запад е единен и това удря самочувствието на тираните. Факт е, че Иран в икономическо джудже с вързани ръце.
  Факт е, че повечето араби не искат война с евреите и никак не харесаха клането от миналата година. Факт е, че евреите отразиха страховит удар посред нощ и показаха многократно по- големи възможности за защита. Факт е , че тази атака не успя. Спекулативно е, но едва ли е далече от истината, че няма как иранците да не са се посъветвали със съюзниците за нощния си терористичен акт.
  Неуспешен, но без насърчение едва ли щеше да се състои.

 11. Иран, Русия, Китай и Северна Корея вече оформиха “великолепната четворка” на диктатурите и общото между тях е, че всеки от тази четворка не признава и иска да унищожи напълно друга държава – съответно Израел, Украйна, Тайван и Южна Корея. А общото между Русия, Китай и Северна Корея е, че искат да унищожат съответната друга държава, не защото с нещо ги заплашва и не толкова, за да й присвоят ресурсите, а защото са алтернатива на съответния диктаторски режим, а това рано или късно може да го взриви. Така както примерът на ФРГ в крайна сметка взриви ГДР буквално за часове през 1989 г. Това не е забравено и това е най-големият страх на тези от четворката и особено на трима от тях.

 12. Разбира се, че има щит на Давид. Това са САЩ, Великобритания и Франция. Без тях национал-ционистите нямаше да се справят при последния обстрел на Иран, в отговор на еврейската атака срещу консулството.

  Ако днес национал-ционистите изтребят всички палестинци, до последната жена и дете, ти, Инджев би бил най-щастливият човек на Планетата. Или най-малкото не би споменал и дума, както винаги при еврейски зверства.

  Такава войнстваща едностранчивост не е присъща на журналист, за какъвто се обявяваш, а на пропагандист в стил Гьобелс.

 13. Към Иван Вангелов

  anianguelova77@hotmail.com
  142.169.16.236

  На нацистите трябва да се дава отпор.

  Ани Ангелова, както явно е истинското име на “Иван Вангелов”, е сред тях.
  Решила е да използва блога ми за антисемитска пропаганда срещу “еврейските зверства”. Гьобелс вика “Гьобелс” както крадецът навиква “крадеца”.

  Уви, в България, е “нормално” да се издава нацистка литература. Споменете си книгата на Сидеров и прочее борци със “световната конспирация”. И “Моята борба” на Хитлер се продаваше свободно на пл. “Славейков” в центъра на София.
  Тук фашизоиди, представящи се за “патриоти”, участват в политическия процес. Вилнеят в парламента.

  Ако някоя институция у нас (и не само) се интересува от противопоставянето на антисемитската пропаганда, може да използва фактологията, която представям тук.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.