С две американски ракети украинците убиха повече от “два заека” в Крим

Появи се първата снимка от разгроменото летище на руzките окупатори в Крим. В ранното утро на 16 април то беше ударено от ракети, предполагаемо тактически балистични  MGM-140 ATACMS.

НА СНИМКАТА: Унищожен противоракетен комплекс  ЗРК “С-400 Триумф”.

 

 

 

 

Резултатът на терен се изразява в унищожаването на няколко от “най-добрите на света” зенитни комплекса и радиорелейни станции. Има 22 -ма души от военния персонал, обявени за “безследно изчезнали” и 15 ранени, според руzките военни канали. 

Информация за щетите, понесени от базираните на летището хеликоптери, не се съобщава, но вторичните детонации на боеприпаси най-вероятно са засегнали машини от 39-ти вертолетен полк от 4-та армии ВВС и ПВО ( 46453, Джанкой).

Най-много пострада от това прехваленото реноме на уж непобедимия зенитен комплекс С-400 “Триумф”. Същият “триумфира” злополучно на въоръжение в Турция и Китай, които се поддадоха на самохвалната реклама на руzките производители. 

Сега в Пекин и в Анкара си ближат раните от проявената доверчивост. Турция, да припомня, плати висока политическа цена за упорството си да купи на всяка цена C-400. Обтегна си отношенията с Вашингтон до степен, че беше заплашена доставката на нови американски самолети за нейната армия, както и съвместното им производство със САЩ в самата страна. 

С един удар, (доста повече от) два заека. И всичко това се случва само с помощта на две американски ракети в навечерието на гласуването на пакета американска помощ от повече от 60 милиарда долара, което най-после е на път да се случи до няколко дни в Камарата на представителите в конгреса. Същите ракети са предвидени да бъдат част от освободения под формата на заем за Украйна ( под натиска на Тръмп и неговото лоби, което успя да преформатира помощта като кредит). 

 

14 мнения за “С две американски ракети украинците убиха повече от “два заека” в Крим”

 1. Надявам се, че тези 22 – ма обявени за безследно изчезнали, са се осъзнали и избягали някъде. Където и да е. Но по-вероятно е да са раздробени до безследност.
  За Тръмп, хич дори не ми се пише. Прилики и разлики, лесно могат да бъдат открити…

 2. Срам…..СРАМ!
  Тея морални дегенерация уроди и атечествено-ПОПУЛИСТки селяшки паразити и мошенически канибали – доналдЬ ТРоМбЬ и неговата продажна конгресна шлюха – джонсаничЬ , убиха десетки хиляди украинци през последните 6 месеца , с ръцете на техният сводник и ТУПькачЬ Хуйло и неговия атечествено-болшевишки и атечествено-империЯлистически краZZниЙ Вермахть!!!
  Защо тея крадливи ТрУмПьистки бандити крадат милиарди от данъци , и отделно получават милиарди и от ТУПькача им Хуйло, искат другите да плащат , а те само да крадат ,а???
  Защо дори плащането към порноактрисите на доналдЬ ТРоМбЬ ги крадат от “партийните” долари, а воюваща Украйна да им плаща дори проститутките на доналдЬ ТРоМбЬ,а?
  Да бяха казали канибалските “републиКАНЦИ” преди 6 месеца , че искат да дадат кредит на Украйна, и тогава украинците пак щяха да се съгласят , но нямаше да загубят 6 месеца и десетки хиляди убити, и още стотици милиарди загуби от разрушените електроцентрали и газопроводи , жилища и обществени сгради!!!
  Или пък , ако бяха казали , че искат да дадат заеми преди 6 месеца, то Украйна можеше да поиска кредит от Китай , дори, за да купи оръжие ,за да спаси своите войници и граждани , и инфраструктура за стотици милиарди !!!
  СРАМ и ПОЗОР за “републиКАНСКИте” уродливи скъпернически мошеници на данъчния престъпник доналдЬ ТРоМбЬ, на тяхната сметка са излишните убити украинци и загуби за стотици милиарди.
  Дори да бяха дали , като “безвъзмездна помощ” тези 60 милиарда, то пак нямаше да възмездят загубите на Украйна, заради забавянето с 6 месеца на ……… на ЗАЕМА им! Защото Украйна е загубила поне ТРИ пъти повече от тези “прословути” 60 милиарда. Поне!

  ДОЛУ канибалските “републиКАНСКИ” военнопрестъпници на данъчния крадец и корумпиран коцкар доналдЬ ТРоМбЬ, оди на ТУПькача ти Хуйло, долу канибалските “републиКАНСКИ” уроди на джонсоничЬ , одите на хуйло ви !

 3. П.П. Уточнявам само, че порноджедърския урод – доналдЬ ТРоМбЬ се прокламира , като по-по-най “истинския” и КРИВОверен атечествено-ПОПУЛИСТки “конZZерVVаторЬ”!!!
  – Ето това е световният рекордьорЬ по порно-“конZZерVVатизЪмЬ” – доналдЬ ТРоМбЬ!
  Оди на атечествено-“конZZерVVативния” ти ТУПькачЬ Хуйло , одите хуйло ви!

 4. https://zonanews.bg/dokumentite-i-arhivi/putin-odobri-plan-za-hibridna-voyna-sas-zapada-kakvo-sadarzha-toy-dokument
  хуйло: ”Външната политика на Русия е мирна, открита, предвидима, последователна, прагматична, основана на спазването на общопризнатите принципи и норми на международното право и желанието за равноправно международно сътрудничество с цел решаване на общи проблеми и насърчаване на общите интереси”
  Подобно заявление е крайно цинично на фона на варварската руска война срещу Украйна и геноцидът срещу украинците. Както и след официалното доказване от множество институции, че Русия е нарушила над 400 международни договора, поразумения, резолюции и съглашения в областта на международното право, започвайки с Устава на ООН
  https://scontent.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/415059749_911520527299012_90265196340583582_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=RwpyPJhfoQMAb53Z4us&_nc_ht=scontent.fsof9-1.fna&oh=00_AfBJ7OGtxWLBCqFCn5fIkdKJ7-sQ8XuHsLiHPq0sen4rXA&oe=6626E431
  – приликите с говореното/направеното от байхуй и театрото , което играе, съвсем не са просто мутро-милиционерска байганьовщина , а видимо по московски сценарий
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/russia-korupcia-pravitelstvo-bulgaria/32901302.html

 5. The Rock Рибар е руски пропагандист. Руснаците винаги преувеличават своите възможности и се хвалят – ние свалихме 90%, но 1-2 минаха и така. Украинците нямат толкова излишни ракети, че да похарчат цели за едно летище. По-вероятно е да са няколко само, повечето от които са поразили целта. А С-400 е боклук и не може да хваща стари американски ракети, хак да му е на Ердоган, че си го купи и изгуби участието в програмата за Ф-35.

 6. RICO напълно си прав, заради Тръмп и защитниците му в Конгреса, украинците дадоха много излишни жертви. Дано има възмездие за всички, начело с това нищожество Джонсън, който вчера го играеше силно отговорен политик.

 7. Налага се да споделям мнението си пак след един наш сънародник – леко странен в изразите и в графично отношение. Мисля, че това, което виждаме на повърхността, а именно масирана атака от полу-комунягите в ДП на Дж. Байдън, че им е виновен Тръмп, не отговаря на истината. По-скоро бих приел обяснението, че бавенето в Конгреса имаше за цел да накара Европа да погледне по-сериозно на участието си във финансирането на помощта за Украйна. Не можеше повече да се разчита на безкрайното натоварване на САЩ в обема на помощта. От европейските страни единствено Обединеното кралство правеше нужното. Полу-комунягите на власт в Германия не желаеха до последно да се откажат от връзките си с Московията. За основния съюзник на САЮ в региона Турция – да не говорим. Е как наредените предател до предателя в Европа можеха да продължат да се правят на незнаещи за какво иде реч? За десетки милиарди долари. Те ги гласуваха с голям зор. И въпреки всичко, измерени спрямо населението и финансовата мощ на европа, парите от континента са недостатъчни. Защото войната е тук, в европа, а не зад Океана….

 8. Към
  Zhenen
  18.04.2024 в 16:21:
  Пак се изказваш неподготвен . Аз пиша, че тръмпистките порнографски дИбили дори плащат за проститутките на онова нищожество ТрУмПь от предизборните средства. Точно тея ли крадливи и данъчни престъпници ще ми говорят за “морал” и то в Европа?
  Та ТрУмПь е бил в мАсква още по времето на Рейгън и Горбачов, за да прави “бизнес” с “помощта” на КГБ и КПСС. Още тогава КГБ са го вербували и го държат с компромати.
  А и “бизнеса” му е бил да строи хотели и други развлекателни заведения , при положение, че денгите са само в КГБ и КПСС, а пролетарските ватници нито имат работа, нито храна, нито с какво да плащат в тези тръмпистки забавни и развлекателни заведения. Така че единствените които могат да отидат там са чекистката и партийна номенклатура от паразити.
  И след като крадливия ментрърджия и “тарикар” ТрУмПь е искал да даде заеми , трябваше да ги даде тогава, а не да лъже украинците. Това не е само подлост , това е военно престъпление спрямо тях.
  Украинците могат да вземат заем и от други , и то много по-бързо. И щеше да им излезе по-евтино. Защото сега , освен че трябва да ВРЪЩАТ 60 милиарда на данъчния порнографски бандит ТрУмПь , трябва да намерят и още 200 милиарда за разрушенията през последните 200 дни , заради изнудване на ТрУмПь.
  А и не само Украйна.
  Виж че твоя “вожд” ТрУмПь не даде помощ , помощ, на далеч по-богатия и въоръжен Израел от 30 милиарда!
  А и Тайван, включително!
  Така че, Европа не е “виновна” нито за помощта за Израел, нито за помощта за Тайван!

 9. Понякога между верни неща, се казват много ей така, на ангро, с повече емоция.
  Освен Обединеното Кралство (от Европейските държави) много голяма помощ дойде за Украйна от Прибалтика, Финландия, Норвегия, Швеция, Дания…(даде всичките си артилерийски установки!), Полша, разбира се, поела огромната бежанска вълна и подслонила МИЛИОНИ украински бежанци, Чехия..Румъния..Словакия (преди Фицо и другия..)..Нидерландия..България (благодарение смелостта на Кирил Петков и Тагарев).
  Преди малко чета, че Джонсън е променил в положителна насока позицията си за помощта за Украйна, и в събота ще проличи това доколко е вярно…Все пак сме само четвъртък вечер. Големите длъжници са в европейския Юг, плюс Германия, с постоянната си колеблива позиция за изпращане на TAURUS, както и други съвременни системи за ПВО.
  Докато кръвта на Украйна изтича..Изтича кръвта на хората, които се бият вместо нас за Свободна Европа, и които с героизма си засега успяват да ни спасят нас, от обличането на шинелите и слизане в окопите..
  Мислете всяка вечер за тези Хора, за този Народ, 💛💙 молете се за тях и им палете свещи да издържат!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.