Кирил Петков, запознайте се!

Най-после!

Състоя се чудото значим политик да говори толкова откровено, че да му повярват зрителите. С подробности. Повече от час. 

Това е Кирил Петков. 

Неговият разказ за опита му като бивш премиер и съпредседател на ПП изобилства от информация за механизмите на задкулисието в държавата, каквато не сме получавали вкупом от всички предишни интервюта на политици от сравним калибър.

Твърдя, че не познавам нищо подобно като разказ за същината на тайните на тайната власт, споделен публично. 

Няма да го преразказвам. Вижте го и го чуйте. Или поне прочетете резюмето.

12 мнения за “Кирил Петков, запознайте се!”

 1. Доживяхме. Конгресът гласува 61-те ярда за Украина. След пълната и окончателна победа над Мордор убеден съм, че в Киев ще има паметник за колективният Тервел (Кирил Петков-Асен Василев) на 21-ият век.

 2. Министерски съвет: ”Приветстваме решението на САЩ за подкрепа за Украйна”
  Ilian Vassilev : ”Важно е, че руските активи в САЩ се конфискуват в полза на Украйна. Най-важният извод е, че вятърът отново духа в платната и на всички, които се борят срещу Путинизма в Европа, в това число и у нас. Сглобката Радев-Борисов-Пеевски трудно ще сработи при тези условия … (и)нескопосаните опити да се представят действията по Турски поток, по договора между Булгартрансгаз, Боташ и Булгаргаз като “национален” интерес”
  – тези нескопосани опити са като нескопосания опит да тропосат положението с партията на славидоганшоу и руската изборна рулетка и гълъбарниците на реZилдента с руските опорки за мир на реZилдента … спомня и отровното му трио , което диков легендира
  – интервюто на Кирил Петков при дикОФ препраща/припомня статията в Politicо – https://offnews.bg/analizi-i-komentari/politico-kak-balgaria-se-prevarna-v-mafiotska-darzhava-736106.html
  ”с националната политическа култура на шуробаджанащина, изискваща връзки с ГЕРБ, за да се осигури работа като чистачка в кметството или пробутване на бизнес, свързан с държавата. Дори малките бизнеси трябва да „подслаждат“ местната власт – даже, в един известен случай, с колбаси”
  – нали културата и бахура . . .
  https://daniivanov.blogspot.com/2024/04/blog-post_941.html

 3. За съжаление нищо в това интервю не ме изненада. Но за първи път чувам конкретика по въпроса отпреди 11(!) години как функционира моделът #КОЙ? Затова благодаря на Кирил Петков и Сашо Диков за смелостта да говорят в национален ефир толкова безпощадно открито за българската диагноза.

 4. Само факта,че помията се излива главно върху Кирил Петков говори достатъчно за качествата му.Жалко,че не можем да оценим качествените хора у нас.

 5. Не съм сигурен колко точно ‘способен’ политик е Кирил Петков (реторически има видими проблеми, като обиграност в политическите игри явно има много какво да учи също); обаче някак може би дори и точно заради това не мога да видя някаква престореност, притвореност или позьорство в него, струва ми се, че всичко, което стига до устата му, идва директно от сърцето му. А сърцето му си е на мястото. От гледна точка и на цели, и на почтеност, и на смелост, и на воля. Затова няма да го съдя за нещата, с които започнах. Мога само да му бъда признателен за това, че се е осмелил да се впусне в тази борба, се надявам, че няма да загуби решителността си да продължи да я води.

 6. На тези избори българина ще може да гласува за Миналото, предлагано от ГЕРБДПС (както и да си сложи нарязан вестник в тоалетната!); или за Бъдещето, предлагано от ППДСБ! Успех на изборите, Българино!

 7. Интервюто на Кирил Петков при Сашо Диков, освен разкрития за служби, зависимости, сделки с дявола/Русия на Путин/, ни показа и колко ни дърпа всичко това назад в мутренските времена със забити в земята пети , само и само да оцелеят – ТЕ , тези които не искат България да се развива като нормална държава.Тези, които гласуват за ГЕРБ и ДПС също не искат да сме поне като Гърция и Румъния, а можеше да сме като Чехия.Но заради тях сме като Сърбия на Вучич, Унгария на Орбан .Даже Грузия не иска да прилича на Русия.А ние се оставихме на това ОПГ – Боко, Пеевски,Радев и производните им да ни тикат в лапите на Путлер.Кирил Петков затова го мразят толкова много, защото показа, че можем и ТРЯБВА да се откъснем от Русия на Путлер.Помните Мутрофанова как се отнасяше с Мин. Председател Кирил Петков – направо и се искаше да го смачка. А сега иска да смачка всички нас, които искаме да сме като Чехия.

 8. Когато ми изпратиха този линк, спонтанната ми реакция беше “А, значи можел да говори и неглупости”…
  А в това че механизмите на управлението са го изненадали, някои виждат чисто сърце, други – наивност (по-скоро необразованост, непредвидливост) и липсата на вагона книги зад гърба… Цитирам “Само с чичко Гугъл не става”.

 9. Кирил Петков притежава две ключови характеристики на истинския лидер – сърце и кураж. Никой истински образован и интелигентен човек не парадира с “вагони” прочетени книги. Обичаше да го прави продажната и сервилна комунистическа интелигенция – вероятно за да прикрие моралната си немощ. Моралът и здравата ценностна система струват много повече от вагоните книги. Казвам го от позицията на човек, чието хоби е именно четенето на добри книги.

 10. Поздравявям Кирил Петков за смелостта му да каже тези истини. Той обаче не засегна въпроса за ситуацията в Министерството на отбраната и Ген. Щаба. За съжаления там нещата са дълбоко нереформирани, всичко е само повърхностно евроатлантичско, в главите им все още дрънкат петолъчки и величаене на руското оръжие. Както видяхме отново подписаха договор за ремонтиране на руските боклуци – Миг 29, всичко си тече по инерция. Саботираха изграждането на инфраструктурата за обслужването на F-16 Block 70 и то съвсем целенасочено.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.