Милиардите бяха гласувани, военната помощ на САЩ за Украйна тръгва до седмица

Рухна поредната, ако не и последната надежда на путлеризма, да се възползва от някакво западно вътрешно неразбирателство, за да смаже Украйна. Не познаха рашистките врачки там и у нас, че Америка ще изостави трайно украинците на милостта на руzката мечка.

Нова повратна точка в това отношение стана гласуваната вчера в Камарата на представителите американска помощ от 60,8 милиарда долара за Киев, бавена от републиканците близо половин година, през която офанзивните действия на отбраняващите се срещу руzкото нашествие украинци отслабна и това окуражи окупаторите да завземат няколко малки селища.  

Обратът обърква плановете на нашествениците за пореден път. В самото начало тръбяха, че ще превземат Киев за три дни. След това дойдоха глупавите прозрения на Путлер, че войната му (все пак) върви по план, от което произтичаше, че прогонването на ордите му от подстъпите на Киев, Харков и от Херсон е нещо, което едва ли не е искал да се случи.

Несъстоялото се украинско повторение на контраофанзивата през 2023 г., отложена в условията на забавената западна помощ и последвалото окопаване на завоевателите в глуха отбрана зад гъсти пояси минирани полета, обнадежди привържениците на евентуалния украински разгром. 

Помните ли как там и у нас рашистите лъжеха, че до Нова година Зеленски щял да бъде свален от американците? Те, както и европейските съюзници на Киев, били уморени вече да помагат, лъжеха вдъхновено рашисти и нашисти, повтаряйки папагалски “прогнозата” на шефа на силовите служби на Кремъл Патрушев?

Както и по отношение на “демилитаризацията на Украйна”, превърнала се всъщност в крепост и аванпост в защитата на свободния свят от руzката заплаха с все по-модерни и силни въоръжени сили в резултат на натрапената й война, така и за отпускането на дългоочакваната американска помощ за Киев, солидарна заслуга имат “мъдреците” в Кремъл. Проявиха малоумието да започнат криминално разследване за измислена с пропагандна цел роля на американски конгресмени в организирането на атентата в покрайнините на Москва. 

Това буквално е принудило Тръмп да преосмисли благосклонната си позиция към Путлер. Изпадайки в опасното за него положение да загуби подкрепа в Републиканската партия, той обяви смяна на курса и изведнъж съобщи колко важна му е украинската свобода. Така задръжките на ключови негови привърженици в Конгреса паднаха и свалиха необявеното ембарго върху отпускането на пакета от въпросните десетки милиарди за Украйна. 

Апропо, да ви напомня това на внезапно бликналия евроатлантизъм от устата на руския орденоносец от Банкя и санкционирания по “Магнитски” негов началник Пеевски? 

Иран също се включи безмозъчно в отключването на блокираната американска помощ за повече от 100 милиарда долара за Украйна, Израел и Тайван. Безпрецедентната, макар и безрезултатна на израелски терен въздушна иранска атака, добави тежест на везните, които се наклониха в полза на решението на Камарата на представителите във Вашингтон.

Вместо да си вземе поука от грешката да търси корени в американския Конгрес за проспания от собствените служби терористичен акт в “Крокус сити хол”, москва реагира с “още от същото”. Говорителката Захарова обвини САЩ в “пряко спонсориране на терористична дейност”. Това е същата Мария, която лъжеше гръмко в навечерието на нападението срещу Украйна, че нищо подобно не предстои и че такова предстоящо нападение било истерична измислица на западните медии. Припомням само две от тези нейни лъжи от 9 и 16 февруари 2022 г., разпространени от руzките медии.

 

 

 

 

 

 

 

В състезание с нея веднага се обади и бившият президент Дмитрий Медведев, трудоустроен от вожда като  заместник-председател на Съвета по сигурността. Кълнейки като бабичка той пожела на САЩ да изпаднат в гражданска война с ракети, танкове и самолети заради отпусната за Украйна помощ.

 

 

 

 

 

И това в момент, когато министърът на отбраната на САЩ Остин обясни, че военната помощ за Украйна ще създаде (още) работни места в 30 щата!

Не че има някакво значение като реакция на водещата световна новина, но нашите рашиzоиди отново не разочароваха своите покровители. Злобната реакция на Медведев почти буквално беше озвучена от кафяви рашистки сайтове с повторение на клетвите срещу “нацисткия режим” на евреина Зеленски.

“Най-интересното” предстои, както казва   (по друг повод) новопокръстеният “класик” на евроатлантизма у нас Пеевски. Защото и в условията на опасно ограничената през последните месеци американска помощ Украйна постигна с наличните сили и средства удивителна победа в Черно море. Прогони на практика от главното военно пристанище в окупирания Севастопол флота на агресорите без да разполага със собствен военен еквивалент от кораби. В рамките на двете години война тя унищожи една трета от вражеската флотилия, сред които флагмана “Москва”, няколко ракетоносци, десантни кораби и военно транспортни плавателни съдове. 

Не по-малко забележителни успехи от края на миналата година досега бележи и украинската отбрана по въздух, пренесяйки бойните действия на летищата и в небето на агресивния си съсед. Едно добро начало, което тепърва ще бъде развивано с пристигането на ескадрилите Ф-16 и попълненията за ПВО.

Ако перефразирам известния афоризъм на Марк Твен за собствената му смърт, съобщенията за предстоящо поражение на Украйна се оказаха “малко преждевременни”.

Според “Washington post американските военни имат готовност да започнат прехвърлянето на военната помощ за Украйна в рамките на седмица.

 

   

4 мнения за “Милиардите бяха гласувани, военната помощ на САЩ за Украйна тръгва до седмица”

 1. Много е полезно припомнянето на несбъднатите предсказания и лъжливите декларации, и то черно на бяло! И на чуждите, и на нашите путлеристи.
  Наскоро Асен Генов припомни какви ги е писал, като кореспондент в Москва по време на Чернобил, един от стожерите на свободната журналистика Валери Найденов (да ме прощава, ако е съвпадение на имена).
  Защото нашите лъжливи овчарчета са най-лъжливите (или най-овчарските) по всички земни кълбета…
  А иначе позорът от дългото отлагане на американската помощ може да се измие само с кръв. С кръвта на окупаторите. Дано по-бързо да дадат по-ефективни оръжия и боеприпаси!

 2. Напълно подкрепям написаното от г-н Инджев,с една малка корекция: клоунът Медведев(тоест новият Жириновски) не е председател,а заместник-председатвл на Съвета по сигурността. Впрочем пуделът на Путлер неколкократно заплашваше,че ако Украйна атакува окупирания Крим,Русия ще използва ядрено оръжие. Сега обаче нещо се умълча по въпроса…

 3. Е, както се надявахме, защото го припомняха великите личности , Америка направи най-после правилната стъпка след половин година поредица от грешни…
  Сам недоумявах как е възможно всичко това след 25 години непосредствен личен опит от работа не в а с американски фирми (като контрактор) през който никога не бях забелязал колебания…
  Да, често се оставяха да ги разиграват разни шушумиги, но на дребно.
  Когато се казва че Америка е голяма и щедра, аз бих добавил че тя е и добра, и толерантна, винаги готова да помогне, справедлива. Когато се обърнеш за помощ или информация или каквото и да било свързано с работата, винаги ти дават точно това което ти трябва. Може да не е веднага, но но на другия ден или когато кажат че могат ти го дават. С много от най-водещите фирми сме работили, говоря за нефто-газовата индустрия, за самите “седем сестри” в нея, но американците са най-най-добрите, не с една а с две глави и повече над останалите.
  Някой може да каже, това е друго, политиката и отбраната са друга сфера, нивото също е друго. Вярно е, но не съвсем. Много голям процент от колегите ми бяха бивши военни, прекарали големи периоди в мисии по света. Никой не се е отнасял с мен, и с нас така приятелски и уважително като тях.
  За всичко това мога да говоря много дълго и всичко мога да подкрепя с многобройни примери, просто ми се щеше да споделя един дългогодишен опит.
  С две думи това бе школа, истинска школа и то не само в професионално отношение…
  Извинявам се на публиката тук че намесвам лични преживявания в поста ми, но това е може би заради радостта от реализирането на това многоочаквано решение.
  Да, историята ще напомня дълго за тези колебания на Америка, но това може би ще е за добро.
  Иначе ми се ще да споделя и още нещо в тази връзка, нещо което не знаех досега и научих тия дни, въпреки че за тази историческа фигура бях изгледал и изчел всичко възможно и към която изпитвам особена симпатия.
  Та когато го попитали за взаимоотношенията му с американците той бил съвършено кратък и лаконичен: “Американците ни помагат и дават всичко и пари, и оръжия, и съвети. Ние съветите им ги оставяме на тях, а парите и оръжията с радост приемаме.”
  Думите са на Моше Даян!!!
  Мисля че украинците трябва да действат сега точно по примера на този също велик държавник…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.