Не всички (анализатори) са маскари

Разбирам анализаторите, които реагират болезнено на казаното от Кирил Петков, че анализатори са му искали 20 000 лева, за да го обслужват в медиите. 

Обозначиха се двама, за които сега имаме обосновано предположение, че не са рекетьори на политиците, от които очакват да им плащат за обслужването. 

Обвинението на Кирил Петков не е доказателство, но е добро начало за “разговор” по темата.

Това е класически случай на “дума срещу дума” преди конкретиката.

До днес, повече от 10 години по-късно, не съм готов да оповестя поименно как ми предложиха подкуп от ядреното лоби, за да не лобирам срещу АЕЦ “Белене” като журналист. Прекратих разговора, на който бях поканен в едно заведение в София, когато разбрах с какво и с кого си имам работа.

“Хайде да си срещнем интересите”, беше незабравимото за мен предложение на чаша кафе след размяна на любезности с непознатата за мен персона, след като ми изясни, че говори от името на ядреното лоби.

Бях подведен от бащата на тази личност, когото познавам. Обади ми се по телефона, че тя иска среща с мен. По неназовани причини, за които не се замислих предварително. 

Колко ли щях да захлебя като изхвърлен от системата журналист (заради сблъсък с техния Първанов и неговото статукво)  от ядрените милионери, ако бях преглътнал корупционното кафе? Изхвърлен, но непоносимо гласовит бях за тях въпреки това. Опитаха да ми напъхат в гърлото някакви пачки.

Разбирам и Кирил Петков. 

Как да докаже твърдението си с имена, без да се закопае в дебрите на обвиненията и гоненията по съдебен път? Дали би спечелил тази битка на вражеската територия на нереформираната съдебно-наказателна територия в нашата европеевска държава?

Уважавам правото на анализаторите, които са се почувствали засегнати от истината  за техни колеги, която не искат да ги петни.

Но също така приветствам камъка , който Кирил Петков хвърли в блатото. 

Ако Петков беше като враговете си, които са го превърнали в главна мишена на рашистката глутница у нас, щеше да разполага със снимки, видеа и прочее компромати за рекетьорите.

Очевидно се различава от тях. Не им дава шанс да го ръфат по правилата на тяхната глутница.

 

7 мнения за “Не всички (анализатори) са маскари”

 1. Аз пък ще припомня една случка с А. Агов преди години. Имаше някакъв инцидент на улицата. И той беше споменал, че са му искани 50 хиляди за “медиен комфорт”.

  Ама защо се връщам толкова назад. Да припомня “латино драмата” между С. Колтуклиева и Р. Василев. Самият Василев преразказваше, как Колтуклиева го е преследвала с “оферти можем да си бъдем полезни”, което той представяше като “сантиментален интерес”, но аз бях наясно, че става дума за бизнес.

 2. Евгени Кънев:Това, което Петков е установил, че всъщност цялата машина на перманентната власт е изградена по руски образец с издигането на ключови позиции на хора, свързани с Русия. И точно както в Русия и никъде в Европа – властта беше овладяна от политици с бекграунд от силовите структури – МВР и армията – неочаквано появяващи се лидери. На практика елемент на системата са хората зад кадър. Знае се, че още преди 1989 г огромен брой досиета на ДС са заминали за Москва, където се е конструирал по методиката на Андропов българския елит на властови позиции или направляват общественото мнение през медиите – политолози и социолози, които 30 години са на екран… елемент на системата са олигарсите. Това е бизнес елитът, който финансово и организационно подпомага системата на скритата власт, като си разменя услуги с нея … хората от бившите служби зад кадър. Днес те са масони, общественици, хора с научни титли от институти, бизнесмени или медийни любими говорители. В техните организации се обучават младите кадри, които да поемат властта … елемент са паравоенните структури като “Шипка” и “Левски” и много други чиято мисия едва ли е само, за да честват събития свързани с Русия … изградената широка мрежа от политици, бизнесмени, експерти, чиновници, ченгета около руските проекти в България – и най-вече службите – ключовите позиции в силовите ведомства бяха дадени на служители от руския отдел на контраразузнаването към ДАНС при пеевски-шеф на ДАНС – кражбата на целия архив на МВР, КТБ и стотици нови досиета на повикване … ключов елемент са внедрените агенти в съдебната власт – някои видни кадри получиха обучение в Русия, а в съда се водиха абсурдни дела срещу изгодния за България ремонт на нашите самолети в Полша, което ощетило руска компания …/пълния текст тук https://www.facebook.com/groups/499667066768429/
  – Най-страшна е реакцията на хора, които фактически са невежи по отношение на реалната история, но които продължават да служат на една тежка пропаганда – https://www.btv.bg/shows/120-minuti/videos/prof-kelbecheva-njamame-grazhdansko-obrazovanie-v-balgarija.html

 3. Едва ли очакваме, че платените коментатори ще плеснат с ръце и дружно ще си признаят, но мисля, че има и доста други, които има какво да разкажат – https://www.youtube.com/watch?v=K1XlZsKxTck

 4. Мастит политолог който и публично и частно пред Иво Инджев твърдеше, че, ти да видиш, определен брой интелектуалци и мислещи тръстики, второто по Блез Паскал не приемали ББ по “естетически причини” сега се изока, че, понеже, обаче, защото имал стабилни доходи по две линии нямало как да бъде упрекнат от Кирил Петков, че си плюе на сурата. Да, ама НЕ.
  Винаги когато се разсъждава в тази посока изниква култовата реплика от филма “Уолстрийт”: How Much Is Enough?
  Кой разбрал-разбрал.

 5. Съгласен съм. Винаги конкретиката е най-важна. Съвсем скоро, ще проличи. Но за мен лично е по- важно, че бе предприето действие извън стратегията на мълчание и чакане. Това трябва да продължи с още действия. Естествено по начин, извън помийната стратегия на ОПГ. ОПГ са “майстори” в унищожаването на всичко, което според тях е “вредно за държавата и хората”, но треперят от страх за собствената си кожа, без да им пука за каквото и да е.
  Зависимите гласоподаватели, плюс гласоподавателите модел Бай Ганю – като събирателен образ(ако ми позволите) са ясни.
  Колебаещите се да гласуват и така наречените “писна ми,” са хората които виждайки този начин ще разберат, че нямат място в събирателния образ. Така ще престанат да се съмняват и в самите себе си.

 6. Все в този ред на мисли: докато слушах тези дни как вдъхновено гадачите на боб нидал алгафари & михаил константинов предрекоха шеметна победа на коалицията ГЕРБ/ДПС над демократичните врази, взех сериозно да се притеснявам за бацэ как ще обясни на фенската си маса, че дебИлянчо вече става за негов жених, защото бил “готов да помогне за добруването на хората” (според личните наблюдения на алгафари над духовното израстване на пээвски през последните месеци). Срещу колко ли лева е стигнал до това “прозрение”?!…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.