Американският орел поощрява китайския дракон да напъди голия заник на руzката мечка от пътя на копривата

Архивите (при)помнят, стига да има желаещи да ги използват. Например по отношение на 200 хилядния град Псков в московията ( на руски: Псков; на естонски: Pihkva; на немски: Pleskau; на литовски: Pleskava; на полски: Psków).

Съветският град Псков е сред “отличниците” по колаборационизъм с нацистките завоеватели. Записването в редиците на германските окупатори през 1943-та там е било толкова масово, че чак са им организирали зрелищен, съвместен с нашествениците парад на градския площад.

НА СНИМКИТЕ: Парад в на колаборационисти с нацистите в Псков през 1943 -та.

 

 

 

 

 

 

 

 

Днес в Псков се записват (срещу заплащане, което превъзхожда около 3 пъти поне средното за московията ) нови наемници и колаборационисти. Включително и примамени от Африка. Пращат  ги любезните им домакини  да мрат в Украйна. 

 

Въпросът не е в “екзотиката” африканци да прииждат да убиват украинци срещу московско заплащане-точно както рашисти се цанят да избиват африканци. Въпросът е в готовността на самите поданици на Путлер да се продават с риск на живота си извън цялата високопарна патриотарска реторика. Все им е едно къде и кого ще убиват. Важното им е да им плащат. 

Между другото, големите пари на сравнителна основа като за стандартите на московията, които плащат на пушечното месо за терора над Украйна, тепърва ще приседнат бумерангово на империята. Тенденцията е завърналите се от платената им мисия да не желаят да се интегрират обратно в живота срещу някакви си някогашни заплати. Хищниците не искат да станат (пак) тревопасни. Истински опасни са за околните, които третират като законна плячка. Престъпността с участието на закоравелите убийци на украинци заплашва да се превърне в епидемия.

Отнася се не само за закоравелите криминални типове, десетки хиляди от които, включително с тежки престъпления зад гърба си, бяха освободени от затворите, за да попълнят редиците на убийците на украинци. Преминалите през обучението по терор с оръжие в ръка други наемници също се превръщат в опасен криминален контингент обратно у дома.

В мрежата гъмжи от конкретни примери, които не искам да преразказвам. Не желая да правя услуга на онези, които отхвърлят дори видими истини за руzките свинщини, какво остава за разкази, които не могат да бъдат илюстрирани.

Рязко е паднала цената на черно за огнестрелни оръжия. Продават се вече и голямокалибрени картечници на частни лица в царството на Путлер, където цари култ към насилието. Масовите побоища между враждуващи по някакъв повод тълпи се приемат за част от всекидневния пейзаж.

Анализаторите на макрокартината  на последната империя в днешния свят акцентират върху опасността от разчленяването й на региони, въоръжени с ядрено оръжие без централен контрол върху него. По мое мнение, базирано на историята от разпада на империята след поражението й в Първата световна война, истината е, че наводняването на страната с банди от увредени ментално убийци, за които парите са всичко, а животът не струва нищо, може да се окаже катализатор на разпада отвътре.

Такава имплозия е настъпвала на този евразийски терен при всяка голяма военна загуба през последните поне 100 години. Малката имплозия, предвестник на по-голямата от 1917-та, е унижението от изгряващата японска сила през 1905 г., довело да т.н. първа руска революция. Следват споменатата през 1917-та и през 1990-та , след която СССР вдига бялото знаме – добавя белия цвят върху червеното си комунистическо знаме.

Не само китайците (ще) живеят в “интересни времена”. А те, китайците, все повече дават знаци, че не искат да споделят с московията нейните интереси в своя вреда и да бъдат солидарни с нейните “интересни времена”. 

Китай, макар и комунистически по своето политическо устройство, е държава, зависима от износа на чисто капиталистически принцип. Само 3-4 процента от китайския износ е свързан с московията. Повече от 30 на сто от китайския експорт е обвързан със САЩ, които затягат примката на санкциите срещу агресивната московия. Те са вторични и за китайските банки, които все повече отказват да работят с токсичните руzки клиенти. 

Скромната ми прогноза в тази геополитическа плетеница е, че американският орел принуждава методично китайския дракон да напъди руzката мечка от пътя на копривата, какъвто ми се вижда безпътицата, заплашваща голия заник на московията.

 

 

5 мнения за “Американският орел поощрява китайския дракон да напъди голия заник на руzката мечка от пътя на копривата”

 1. И одиозният Анатолий Несмиян, вероятно най-големият постсъветски ерудит сред рускоезичният ресурс и който в никакъв случай не може да бъде упрекнат нито в западно поклонничество, нито, още по-малко, в симпатии към страната в която се е родил-Украина и който презира кремльовци, лъвове, титани, не ги мрази, защото те са нищожества се е изокал по темата за “героите на сво-то”. Чикатило-вци да искаш сега в русийката.
  https://t.me/anatoly_nesmiyan/17995

 2. – американският орел направи показно и на иранските мераклии

  20 американски ракети CHAMP инсталирани на различни места по света са готови да ударят всяка военна цел, вкл. ядрени съоръжения – може да дезактивира изтребители, танкове, кораби, ракетни системи – да проникне в бункери, без да наранява хората вътре. Насочена към командни пунктове може да извади от строя въоръжените сили на всяка държава – Пентагонът е наредил на военновъздушните сили по света да провеждат обучение по разполагане и експлоатация на ракетни системи.
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-13325343/US-Air-Force-develops-missiles-obliterate-Iran-nuclear-facilities.html

 3. Никак не достига, до ограничените ми лични мисловни процеси, че китайския дракон иска да побутне мечката, да не си трие дупето с коприва…
  А, какво е мечка и какво дракон…? Между мечка – стръвница или огнедишащ дракон да ми се въртят мислите?
  Крайно време беше, Орела да отиде на очен лекар!

  С Уважение,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.