Левите изпревариха десните във вътрешновидовата битка за кокала

 

 

 

 

 

На “дясното” у нас му ръфат кокалите от всички страни. Най-много ги глозгат участниците в нестихващата вътрешновидова война. Това е разбираемо. Основателно е по добре известните ни причини.

Друг е въпросът, че за целта се използва лъжата, че ПП се били обявявали за десни, пък се оказали други. Лъжците трябва да се позоват на поне един цитат. 

Няма такъв. Истината, приятна или не за тях, е, че  без да се (сам)определят като десни, ПП ( и колегите им от ДБ, но за тях няма толкова “закачки” по тази линия), вършат работата на кресливите, които се виждат в огледалото като красивите вдясно. 

Този кокал, макар и много гнил ( като загниващия Запад), е все така най-вкусния за любителите на упражнението “наплюй съмишленика си”. Нали десният човек е по дефиниция индивидуалист, как да не се прояви с мнението си!  Известно ми е и от коментарите в личния ми блог, където се опитват да ми се “качват” предимно десни кучета. Ръмжат ядно, когато ги напъдя. 

Става обаче все по-интересно в тълпата на левите. Там (би трябвало да) цари левичарското разбиране за пролетариите от всички страни, които да се обединяват. Само че движещите им сили нямат нищо с пролетариите още от времето на комунистическата диктатура, произвела феномена “номенклатура”, т.е. червена плутокрация, разпореждаща се в своя полза с плодовете, произведени от “трудовия народ”.

И какво виждаме в момента?

Левите са се хванали за гушите. Нагушили са се техните елитни специалисти по катерене върху гърба на бедните към личното благоденствие с привилегии, постове, големи ( дори европейски) заплати и прочее салтанати. 

Ей, обърка се този свят, би казал Бай Ганьо, готов да е “консерва” или каквото трябва там, в ролята на ляв консерватор, т.е. днешен “соцалист”, само да има келепир за него.

Крайно левият Волгин, който громи лошия Брюксел, пристана на крайно десния фюрэр на въzраждане. 

Колежката му по журналистическа (и не само) линия, емблематичната за БСП, Елена Йончева, поседна в скута на ДПС със същата цел. 

Червената Мая Манолова, на(д)градена с вкусния пост на омбудсмана от набедения антикомунист, закичен с ордена Ломоносов за заслуги към Путлер, отива на избори, за да се бори за нови подобни награди.

Ваня Григорова, красивото лице на грозната истина, че Подкрепа е котило на всичко друго в наши дни, но не и на антикомунизма, се коалира с калинката Мая със същата цел.

Има и още от същото.  Тепърва предстои да видим развитието на този сюне., пардон, сюжет.

Важното е да си отговорим какво е общото между тези персонажи, които изобщо не се различават по своя путлеризъм.

Този факт ни връща към темата за боричкането в дясното пространство. Нима претендиращите за “автентично дясно” не разбират простичката истина, че с дрязгите си, волно или неволно, дори без помощта Волгин, обслужват най-голямото зло на съвременния свят в Кремъл?

Оставям отворен финал за размисъл. Стига да има кой да мисли.

 

 

   

16 мнения за “Левите изпревариха десните във вътрешновидовата битка за кокала”

 1. Руската партия на копейкин и руската партия на пеевски (за мен партиите са руски , а не проруски и малките буквички на имената не са сгрешени) издигат волгин и йончева за евродепутати. Според мен това е заплащането за тяхната дейност в интерес на кремъл – работят за московията, но ще плаща Европа. Нали никой не се заблуждава какви са тези хора, които са издигнати без да са активисти на съответните партии и какво вършат, както и кой ходатайства за тяхното издигане!!!

 2. Изумително точен текст. А сентенцията: “Ей, обърка се този свят, би казал Бай Ганьо, готов да е “консерва” или каквото трябва там, в ролята на ляв консерватор, т.е. днешен “соцалист”, само да има келепир за него” отива направо в мъдроста на вековете.
  И още нещо. Всичките тези етикети по повод на автентичната, градската десница ми напомнят силно за първите години на Макрон при похода и после “сензационната” победа за влизането му в Елисейският дворец. Тогава, кой ли не се упражняваше да го квалифицира от своята си камбанария. Политиките му били десни, леви, центристки а те винаги са преди всичко технократски на база изкуството на възможното и реформиране на изтеклото срока си на годност от незнамкога си статукво в различни области на публичният живот.

 3. Няма…
  А извън темата, гледах Василев при Дремджиев и с радост забелязах една тенденция. Вместо да каже “надценихме страха на Борисов от Магнитски, решихме съвсем да му се качим на главата, не се получи, но си струваше да опитаме” избра по-красивото “през януари видяхме, че Борисов саботира законодателната програма и решихме да развали седянката (в свободен превод) и да отидем на избори”. Ако и резултатът от изборите се окаже благоприятен, ще стигнем до варианта, че онова тръсване на меморандум не е било глупава изцепка, както ни се струва на някои от простосмъртните наблюдаващи, а далновиден ход…
  Няма значение кое е вярното. Дано да хване дикиш пред избирателите…

 4. Текстът на статията на Иво е потвърден изцяло от една от най-обиграните левичарки-танчето дончевна която повдига завесата на задкулисието при нейните. Набедената за Убавица ванчето григоровна иска сама да коли и беси в извънбесепарското ляво. Карето пък-Корни от Крушовене, Танчето Д., Ванчето Г. и осичката Мая от Кюстендил не знам защо ми напомниха на един друг квартет спретнат наскоро от Владелецът на герб-а МУ: м.петкова, рая назарян, деница сачева и мария габриел от Хаджидимово. За финал-резИлтат. Нямам други очаквания и при първите четири дами.
  https://www.actualno.com/interview/vanja-grigorova-poiska-da-rykovodi-levicata-ednolichno-govori-tatjana-doncheva-video-news_2208054.html

 5. Към
  Тео
  23.04.2024 в 19:08:

  Точно така ! кУпейкинь и иZZраждане са от една ТРОЙянсКА “порода” с техният атечествено-ПОПУЛИСТки камарадь и путлераст- (в)ОЛГИНь!
  Но , ЗАЩО евроТО-пеевскиЙ е сложил наследствената рублоЯДка – йончеваНаЯ , за негов “евроТОдепутатЬ” от “либералните” етномултаци от ДПСь???
  Какво може да “обясни” това , и какво “европейско” има в назначаването на рублояди за негови лични евроТО-подлоги в Брюксел???
  Така че щом като дИбильян прасееФскиЙ си избира рублояди и путлерасти за негови “депутати” в Брюксел, то това е директното доказателство, че в него няма НИЩО “европейско” и “евроатлантическо”!
  Както лъже и неговата падруга , и същия патологичен лъжец , като него- бокоТИКВАТА!

 6. По време на избори неминуемо възниква един фундаментален въпрос: За кого да гласувам ?
  Предлагам друга гледна точка , която може да бъде полезна във вземането решение.
  Вместо да агитирам за кого трябва да се гласува, нека си кажем за кого да НЕ гласувам.
  НЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПАРТИИ СВЪРЗАНИ С ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ (или комунистическа сигурност):
  БКП=> БСП
  ГЕРБ=> Лидерът им , бивш телохранител на диктатор и гол цар. Агентурно име Буда, успял да ни превърне години наред в будали
  ДПС=> соколи, ястреби и един Делянчо ( известна негова снимка с Илия Павлов отроче на ДС)
  ИТН => шоумена Слави, не е един път заявявал колко си е близък с мутрите, предаването му дълго време спонсорирано от руска газ
  Възраждане=> наследник на Атака и с открит рашистки че и даже нацистки уклон
  Румен Радев=> всички негови предстоящи партийни проекти ( заобиколен от ДС съветници ) и в прав текст заявяващ че Крим е Руски.
  Мая Манолова- през годините употребена за всякакви кафяви, пардон червени цели
  Ваня Григорова => БСП клонинг
  АБВ=> Първанов известен и като агент Гоце от ДС
  ВМРО=> Каракачанов агент на ДС

  Списъкът не е изчерпателен. Едно е сигурно, ако на предстоящите избори гласуваш и пропуснеш една от гореизброените партии, направил си едно малко добро за България! (тоест за теб самия и твоите деца).
  Да живее България!

 7. Ясно е че герб-сдс и дп(Д)с ( ДДС изписах първоначално, но грешката може би е вярна) 🙂
  използват евроатлантизма и геополитическата обстановка като инструменти не за политически цели…

 8. Не им вярвам на позиционирането им в дясно по-скоро са в лясно ( герб и ддс )

 9. На:
  Jordan
  23.04.2024 в 23:02
  Браво! Кратко и ясно посочване за кои да не се гласува. Добре е да се припомни в деня за размисъл. Но, за жалост, трябва доста време, за да се надживее комунистическото съзнание, чиито представители, както пише по-горе, издигнали се доноснически на гърба на ближните си, се нагаждат навсякъде по света, но най-вече там, където се живее по-свободно. Защото в комуната става тясно и тягостно.

 10. “Има всичко общо между тези персонажи и в същото време, няма нищо общо. На уважаемия зрител може да се представи всяка гледна точка, но тя трябва безпристрастно да бъде обяснена от нас. Аз и колегите в студиото, въпреки някои различия, сме длъжни да обясним на хората, какво ги очаква. Едните и другите искат да им вярвате. Но! Слушайте нас. Ние анализираме и предоставяме изводи. Зрители, ще кажат, че понамирисват изводите които правим. Но те нямат опит в подобна материя. А на нас с колегите, които работим усърдно толкова дълго и “без заплащане” през годините за да обясним изключително сложната ситуация, не ни и пука за вас.”

  Опитах да сведа до приемлива степен помията, която тепърва ще ни залива. От всякакви устройства за аналогова и цифрова комуникация. Определена част от заляните с тази помия хора, отново ще се изгубят. Други ще се чудят какво се случва(ужким). Трети ще се хилят тъпо. Четвърти ще се нафиркат както винаги и спсувни, ще чакат освободители. Пети ще положат максимални усилия за да се впишат някъде в картината, очаквайки скрито развитие. Шести, Седми… Май няма толкова население нашата държава.

  “Диктатура – Номенклатура – Безвремие – Неосъзнати и изгубени души”
  Знам, че звучи неприемливо. Но за съжаление, продължава да се случва пред очите ни.

  С Уважение, господин Инджев !

 11. Елена Йончева свали евроатлантическата маска на ДПС.

 12. Моето мнение е, че масква е задействала всички скрити и явни свои възможности в новия Европарламент да има много рубладжии, които ще саботират помощта за Украйна и да бъде превърнат в безполезна говорилня.

 13. Възраждане за мене е крайно лява ,а не дясна. Затова те са лъженационалисти. Истинският националист не вее чужди знамена , нито американски , нито руски. Повечето им привърженици , които познавам са привърженици на Русия , носталгици и родът им свързан с БКП. За мене празноглавци. По време на ковид кризата и войната се видя за жалост , че има доста лош материал. Отчаян съм .

 14. Какви леви, какви десни,какви 5лева,тоя копеляк Тиквата купи изборите, днес 25_04_2024г.Гламчев платил четвърт милярд подкуп от данаците ни, на мариците,това ако не е купуване на гласове, какво е? Това мамка му не е ли държавна помощ….

 15. И докато левите милионери се боричкат кой от тях е по-по-най-голям рашист, ПП/ДБ доказаха, че са по-социални от БСП и по-ефективни от опитните играчи ДПС/ГЕРБ, когато работят за ХОРАТА в България. Да дадем думата на числата (източник: Евростат):

  * Показател средна работна заплата:
  2009 г. (преди Борисов) –> 623 лева
  2020 г. (след Борисов) –> 1390 лева
  2023 г. (след Петков) –> 2123 лева

  * Показател средна пенсия:
  2009 г. (преди Борисов) –> 288 лева
  2020 г. (след Борисов) –> 382 лева
  2023 г. (след Петков) –> 883 лева

  Извод: С повече акъл и по-малко крадене добрите неща и у нас се случват.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.