И България може да бъде обявена от рашиzма за “изконно руска” по аналогия с Калининград ( Кьонигсберг)

Руzката империя узурпира методично не само територии, но също така чуждата история, че и паметта за отделни знаменити личности.

Това е известно от многобройни примери, но “блесна” отново с особено нахалство във връзка с юбилея 300 години от раждането на германския философ Имануил Кант. Само една снимка би била достатъчна за илюстрация на безцеремонното му обсебване от московията като “свой”. На организираните там чествания по повод  годишнината той беше обявен за…руски трофей.

Появилата се в мрежата снимка може да бъде обявена от някого за колаж, но тя отразява самата истина: към Кант в днешната московия се отнасят именно като към трофей. Точно както към откраднатите от България архиви.

Паметникът на Кант в съветския екслав ( т.е. анклав с достъп до море) Калининград, както и гробницата му, многократно са заливани с червена боя от руzките пришълци, заселени в някогашната столица на Прусия от съветските власти след Втората световна война. Срещу паметта на Кант там се водеше очерняща шовинистична кампания в годините, когато се появи идеята местното летище да носи неговото име. Победи императрицата Екатерина, чиито войски завземат през 1758 г. родния град на Кант и го удържат в пределите на империята 4 години.

 

 

 

 

Те обаче се оказват “достатъчни” за днешните великоруzки тълкуватели на историята, за да твърдят, че става дума за “изконно руски град”.  Дори пуснаха и юбилейна монета с това твърдение.

 

 

 

 

 

 

Истината е, че през вековете градът е преминавал под различно владение и най-малко е бил руски. Ето как се е наричал от основаването му през 1255 г. до анексирането му от СССР през 1946 г.

Regiomontium, Regiomonti, Kunnegsgarbs, Knigsberg,Kralowgród, Królewiec, Královec, Karaliaučius, Königsberg in Preußen,Königsberg.

Преименуват го на името на близкия на Сталин съратник Михаил Калинин, един от най-големите виновници за разстрела на повече от 22 000 полски офицери в Катинската гора, пленени от червената армия след нейната подялба между СССР и нацистка Германия през 1939 година. Градът носи и до днес името на починалият през 1946 г. бивш шлосер с 4-ти клас образование.

Самият Путлер, който се изживява като “историк”, се включи в кампанията по обсебването на великия германски философ със стара дата с манипулативно изкривяване на цитати от неговото творчество. Успя да привлече с това вниманието на Олаф Шолц, канцлера на Германия, където спазват собственото правило да не дават повод да се смята, че тя има реваншистки претенции към земите, които губи след Втората световна война. Путин няма право на такива “груби грешки” в позоваването на Кант, чиято философия противоречи на агресивната война на Путин в Украйна, заяви на 22 април канцлерът в изказване пред Брандербургската академия на науките в Берлин.

Шолц припомни още, че през 2005 г. Путин е цитирал Кант като противник на това държавите да решават по военен път споровете помежду си.  

По “логиката” на рашистите и България може да бъде обявена днес за “изконно руzка”. Тя е била владение на руската империя 8 месеца през 19 век и малко повече от три години до края на 1947 -ма. Общо близо 4 години!

 

 

10 мнения за “И България може да бъде обявена от рашиzма за “изконно руска” по аналогия с Калининград ( Кьонигсберг)”

 1. Всъщност Михаил Калинин като председател на Президиума на Върховния съвет е бил историческа забележителност без реална власт – откривал е партийни конгреси, държал е речи, формално е подписвал и публикувал укази на Президиума и т.н. Членовете на Президиума са имали сериозни привилегии, но символична власт. Решението за разстрела е взето от Политбюро. В България по съветски образец е създаден Президиум на Народното събрание с членове стари комунисти и партизани преди 1944г. също без реална власт.

 2. Разбира се, че може да бъде обявена, но няма да ги огрее. За щастие нашите путлерофили са патриоти, милеещи най-вече за българщината. При руzка агресия те първи ще се запишат доброволци (Болоп да речем), а Пеевски ще рече на Йончева “Елено, ако разбера, че имаш нещо общо с това zло, собственоръчно ще ти изтръгне гръцмуля” или нещо такова…

 3. Снимката “Кант руский трофей” направо кърти. Раzzия, една откровено фашистка държава.

 4. Леко взе да ми писва (не, че лично имам, някакво значение) от московското нахалство… изконно ние сме им дали толкова БОЙ, че трябваше да направят преврат 1944та (срам за нас, но лично отсрамени с Горянството(лично засегнат по предци))… понеже не искаха да срещнат БЪЛГАРСКАТА армия очи в очи (и там имам предци, нали не си милисте че тия хора са се изпарили във въздуха)… как да е … ако пуснете моята коментар макра и емоционален… да се разапдане тая московия… и ще има още 5 български държави… като татарстан нарочената ще е първата… кабардино… чувашите и т.н. на всизаки които се зовът българи а им е забранено там… извинявам се за емоцията…

 5. Усилията да се случи не са спирали !!!
  Ще допуснем ли отново лятото, пролетта, есента, зимата, неувереността, страха, простащината, да ни пречат да гласуваме?

  Ако ни пречат, моля всички които искат да са безгласни букви в живота си да отидат на…
  Може и на поклонение в Москва. Има мавзолей… Чисто нова история… Нови автори и писатели… Ще има и награди за първенците… Само си изберете авиокомпания. Ако пък билетите са свършили, изчакайте и помолете за вагони. Там е безплатно. Малко трудно ще стигнат, защото релсите са различни, но все ще се намери начин да ви превозят, за да се насладите на РуZкий Мир. Той е нов и уникален. Ще опитате от всичко. Дори и от това което не сте си представяли, че не искате да опитвате.
  Как обаче ще се върнете от там, си е само ваша работа. Приятно пътуване, насладете се и Благодарим, че избрахте да не останете в България. До скоро не виждане

 6. Основание на руснаците да смятат България за руски трофей е руския празник 3-ти март.
  Към проруските партии и президент в защита на този руски празник се присъединиха менте евроатлантиците от ГЕРБ и ДПС.
  От ДПС не съм чул някой да се пъчи като борец за победата на руския празник над българите.
  Леонсио Меси обаче не изтрая. Заяви, че той лично е спасил руския празник 3-ти март от българите, за да могат проруските партии да веят руски знамена, а проруският президент да произнесе две слова, с които да докажат безсрочната си вярност на окупаторите и поробителите.

 7. Няма смисъл. Нищо руско няма смисъл. Лъжат дразнят, крадат. Нищо от казаното от тях не върши работа. И скоро, понеже вече изгуниха почва под краката си, ще убедят света защо трябва Русия да изчезне. От тях има само вреди, затова!

 8. ‘Руzката империя узурпира методично не само територии . . . 🎯
  – руският износ на демагогия, корупция и хаос има огромна цена и последици , а с трофеите се увеличава апетита за трофеи от този хибриден авджилък по света и у нас

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.