Държавата, в която лидерите на ХАМАС живеят луксозно, финансира антиизраелските протести в американските университети

ДОПЪЛНЕНА  със снимка ( 16.42 ч.)

 

Този текст съм го писал преди близо половин година, но бих могъл да му сложа и днешна дата. Напълно валиден е като обяснение за уж необяснимите протести в американските университети.

Катар си купува влияние чрез дарения, видно от антиизраелските протести в американски университети

 

Обяснявал съм също, че няма израелско-палестински конфликт. Израел воюва не с палестинциТЕ, а с онези от тях, които му обявиха война на 7 октомври миналата година.

Повтарям: има обявена война на Израел от терористите на ХАМАС. Израел беше нападнат и това е ясно на всички, освен на същите, които се опитват да оправдаят и руzката агресия срещу Украйна.

 

НА СНИМКАТА: Знамето на обявената за терористична в САЩ проиранска ливанска групировка Хизбуллах е част от  антиизраелски протест в университета в Принстън.

 

 

6 мнения за “Държавата, в която лидерите на ХАМАС живеят луксозно, финансира антиизраелските протести в американските университети”

 1. 38 години от ядрения Ад в Чернобил….(АЕЦ имени В.И.Ленина…)…

  Поклон пред ликвидаторите, жертвали живота си, за да спасят стотици хиляди други човешки същества ❤️.

  Да горят вечно в Ада изверзите, скрили катастрофата и убили майка ми!

 2. Да е само Катар, с мед да ги храним. В днешните университети по цял свят всеки с пари си купува влияние и удобни бъдещи учЕни. Имало едно време един драскач на име Бърнард Шоу, който бил неизвестен даскал по литература. Но др. коба джугашвили забелязал неистовото му желание да се прочуе, поканил го в СССР, издал постните му и доста скромни от лит. гледна точка редовце в 10,000,000-ни тиражи, и той станал “велик”. Та, макар и да не го харесвам като цяло, тоя има една забележителна хапливо-мизантропска мисъл, “Който може, работи. Който не може – преподава. Който и това не може – учи преподавателите”. Това е било 20-те г., смятайте колко са се влошили работите оттогава.

 3. “Този текст съм го писал преди близо половин година, но бих могъл да му сложа и днешна дата. Напълно валиден е като обяснение за уж необяснимите протести в американските университети.”

  И аз имам един текст за американските университети, който е писан преди около 3 години. Ето го:

  Битката за бъдещето, която губим

  Не съм сигурен, ама май Бисмарк го е казал. В основата на възхода на Прусия, на малката Прусия от 18 век, въздигнала се до върха да обедини повечето германци в една могъща държава, в основата на успеха ѝ „стои обикновеният, пруски, страстен гимназиален и начален учител”. Бисмарк поставя в основата на въздигането ѝ образованието на младежта.
  Прусия възниква като малко кралство в 1701 г. В 1871 г. е създаден германският райх, мощна държава, обединяваща събираща заедно всички северни и централни германски градове и държави. Как е възможно това да се случи? Едно малко, току-що създадено кралство, да събере в себе си толкова дух и енергия, че, в рамката на само 170 години, да успее да консолидира обедини около себе си всички останали германци на север от Австрия в една държава, нещо неслучило се дотогава в историята. Всичко това да се случи в центъра на Европа, на територия заградена от вековни, мощни империи – Френската, Британската, Хабсбургската, която се превръща в Австро-Унгария, Руската. Място, където се преплитат техните жизнено важни интереси. В основата на целия този процес на издигане и обединение, както и защитата на постигнатото, главният му изпълнител Бисмарк вижда да стои правилното възпитание и образование на младите хора в родната му Прусия.
  ххх
  Шахиншахът на Персия, Реза Пахлави(1919-1980), е имал идеята и амбицията да въздигне Персия до висините на миналото ѝ величие. Влагат се милиарди в развитието на стопанството, което показва растеж по-висок от този на САЩ, Великобритания, Франция и др. Подобрени са здравеопазването и армията, която се превръща в петата сила в света. Градовете се осъвременяват, западната култура навлиза свободно в страната, жените имат избирателни права, младите от тях носят минижуп съвсем свободно. Ходят на работа, занимават се с наука. Средният доход на иранските семейства нараства десетки ПЪТИ. Шахът е работил сериозно в тази посока, направил е немалко реформи в тази изостанала държава с едничката идея да я модернизира. Да я осъвремени и направи конкурентно способна на западните демокрации. Да, ама не. Спретнаха му „революция” и той абдикира от престола. Умря след година в изгнание. Иран вместо модерна, се превърна в религиозна монархия и потъна в мрака на средновековието. Каква му беше грешката на шаха за да стигне до това положение? Естествено тя не е една единствена, грешките са няколко, но една от тях се откроява като много съществена – бил е оставил образованието на младежите изцяло в ръцете на молите. Без намеса и без контрол. Не знам дали защото е имал доверие на религиозните водачи или по други причини, но резултатът за него персонално, както и за страната изобщо, тази незаинтересованост към образованието, както и липсата на контрол над него, се оказват фатални. Иран днес е „пленена държава” потънала в мракобесие.
  ххх
  В Америка се смята, че университетите и образованието като цяло са на високо ниво. Не знам това доколко е така, но виждам как са превзети от левичари. Години наред училища и университети пълнят главите на младите американци с левичарската плява. След като малоумният им експеримент, да ликвидират капитализма насилствено чрез комунизма, се спихна поради вродената си несъстоятелност, те смениха тактиката и решиха да превземат крепостта отвътре. Смениха тактиката, но не и стратегията.
  Образованието и възпитанието са попаднали в ръцете на хора, които имат една цел – унищожението на западната цивилизация. Зад смокиновия лист на „добрите” намерения, „прогресивните” практики, правата на малцинствата, равноправието на половете и други подобни съвременни ала-бализми, се атакуват основите на самата ни цивилизация, основните ѝ ценности въз основа на които тя се е развивала за да достигне днешното си ниво. Взето е на въоръжение всичко, което би свършило работа. Феминизъм, правата на негрите и малцинствата, права за хомосексуалистите, робството и индианците, глобалното затопляне, ислямизъм, всичко, което би могло да нанесе вреда на белия човек, който създаде Америка, лидер на свободния свят. Втълпява се несъществуваща вина в днешните хора, умишлено се разрушават обществени порядки и семейни връзки. Политкоректността е насадена по такъв изопачен и извратен начин, че в Америка хората престанаха да си изказват открито мнението за да не бъдат низвергнати.
  Атакувани са семейството с неговата естествена структура, ролята на жените в обществото и отношенията между половете , както и отношението на обществото към различните отклонения. Разбрали са, че ако успеят да унищожат идеята за създаването и нуждата от семейство, ще могат да атакуват и унищожат основата на обществения живот, основан на капитализма. А именно: Да работиш свободно и да търгуваш свободно с плодовете на собствените си усилия и работа, като се стремиш да осигуриш благоденствие за теб и твоето семейство, защитен от грабители-бандити. Вътрешни и външни.
  ххх
  И когато сетний камък,
  На обгърнатия в пламък
  И разруха древен замък,
  Се отрони в пепелта,
  От конете вий слезнете
  И земята целунете,
  Възцарете вечна обич,
  вечна правда на света!*

  Ей това им е мечтата и са решени да я осъществят.
  Чрез децата ни.
  Плениха децата ни и ги насъскаха срещу нас.
  ————————–
  * – ние, които живяхме в комунизъм, много добре знаем какво значи „вечна обич, вечна правда на света”, осъществени от комунисти по комунистически. Налагани с лъжи, престъпления, убийства и концлагери. Днес, същите ценности ни се пробутват под друг лозунг, зад друг параван, но със същата сатанинска цел.

  6 мар 2021

 4. “Природния газ, мирише на пръдня. Кръвта мирише на желязо”.

 5. Няма и не искам да давам линк, как текът “реклами” за бедните деца от Газа… за разлика от шараноте аз съм работи за/с Израел и знам за какво става въпрос… ми не избиват палестинските дечица… нито пък ги държат гладни… още преди цялата тая работа… нямаше никакъв проблем между израелците и аплестниците на мирно ниво (да не говорим за палестинците с изреласки паспорти)… ТА да завърша колкото мога… при цялото изипиване на въпръжените сили на израел…. има постоянно коридори спокойно да се изтеглят всички, които не желаят да бъдат сметнати за участници в “хамската” работа…

 6. Иво Инджев: Да вярвате на лъжите на „Хамас” е същото като да вярвате на лъжите на Путин
  https://i0.wp.com/ivo.bg/wp-content/uploads/2016/08/kolaj_putin_erdogan_roxani.jpg
  – Стамбо: … преобладаващата политическа, културна и друга селяндурщина начело с вожда си падат пацифисти, не щат се мешаат, рийш ли, чекат се разбѐрат големите, значи… Иначе към Русия ги тегли и сърцето. Че и калкулаторът, особено по линия на мурзилки, матрьошки, балалайки, черноморски яхти, туристи, купувачи и прекупвачи на имоти и руски проекти.
  – Асен Василев(Панорама): Едната група са хора, които харесват развитие на България по модела на Латинска Америка – голяма част от парите отиват в малко на брой хора, вървим към Европа с бавни темпове. Втората група, на която от ПП са изразител, иска европейско развитие – от 2020 досега с 3 пункта падна коефициента на неравенството. Третата група също иска промяна на стария модел, но иска да ни бутне в посока Москва …
  – Иван Ендев: Какво пискаш бе,западен нацист !!!Не стига ,че единствено партия Възраждане се бори за свободата на поробения български православен християнин ,ами и пискаш!!!Свободата е близо,доктор Костадинов,партия Възраждане,Полковник Марков и главнокомандващия на Народната Българска Армия господин Радев и нашия духовен водач,баща на всички християни ,убиеца на долара и еврото господин Путин ,всички ние заедно ще изградим едно ново светло бъдеще за нашите деца и внуци !!!Нека върнем величието на Народна Република България и да се освободим от тази пропаднала западна цивилизация ,да покажем на нашите скъпи съотечественици ,че слънцето изгрява от изток и само и единствено господин Путин може да осветли тъмния път ,на всички западняци ,защото светлината принадлежи на Руската Федерация !!!(коментар,facebook/bojankovmoje)
  – Ilian Vassilev: Смяната на областния управител Тодева, очевадно заради МОЧА, би трябвало да реши “моралния” въпрос на много синеещи, демократеещи, дяснеещи, атлантеещи с претенции за претенции за политическа зрялост – идва дива диктатура и автокрация по Пеевски, който е все по-видимото лице на сглобката Радев-Борисов-Пеевски. Първият критерий за членство в сглобката е – не дразни Кремъл. Всички, които го правят, трябва да бъдат отстранени. За това не приемам като политически зрели нападките в този момент към ППДБ, които са атакувани от всички страни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.