Освобудителното движение от съветските лъжи трябва да продължи

 

 

 

 

Областният управител на София   Вяра Тодева посегна на върховната ценност на рашиzма в България, каквато е декларативно изписаната лъжа за “освобождението” ни от “съветската армия” и “благодарността на българския народ”. Махнха тази плоча и моментално я махнаха от поста й лицемерите, които се правят на евроатлантици заради личното си оцеляване и за заблуда на противника т.е. на онази преобладаваща част от народа (доказано в София вече и статистически), която изобщо не е благодарна за окупацията на Червената армия. 

Направиха го веднага, след като властта на ГЕРБ, ДПС и Радев пое юздите на държавата. Това триединство е новата голяма лъжа. Нейното лице Димитър Радев обеща, че щял да продължи евроатлантическата линия на управлението, но излъга с това действие по-зрелищно, отколкото при всички останали свои действия досега.

В моята класация на дългогодишен участник в освобудителното движение срещу МОЧА, наречен така от мен, стърчащото оръжие на победителя на този български народ беше по-малкото зло.  Именно триединството на лъжата в едно изречение изпитваше денонощно търпимостта ни към лъжата изобщо, а не само в частност към тази вербално изразена наглост. 

Завоевателят, размахващ заплашително картечното си оръжие над главите ни, поне не излъчваше лицемерие. Беше брутална декларация, демонстрация на съветската милитаризация,  на която България беше подчинена със сила.  

Един вид, нямаше лъжа и измама в тази монументална декларация за добре известната на всички съветска доминация. Навираше ни я предизвикателно в очите на недостъпните за “малкия човек” повече от 30 метра от земята. Беше риторичен отговор на въпроса кой владее България-точно както преzидентът Радэв отговори на въпроса чий е Крим, заявявайки цинично, че принадлежи на онзи, който си развява там байряка.

Не казвам, че демонтирането на главния, най-видимия дразнител за свободолюбивите българи от постамента му не биваше да изпреварва премахването на сакралната декларация, изписана с позлатени букви ( не случайно тях ги възстановяваха всеки път, когато ги заличавахме!). Беше изключително важно, че се случи въпреки лъжата, че Москва никога няма да ни го позволи, а петата й колона ще го брани с телата си така, както и Тодор Живков не е бранила.

Не веднъж са ме заплашвали лично, че “заради паметника ще се стреляме”. С плам в очите един такъв фанатик веднъж се опита да ме омагьоса и със “загадъчен намек”, че паметникът крие някаква голяма тайна. Едва ли не, посягаме на нещо страшно, нещо божествено, заради което можем да бъдем наказани от Всевишния (онзи от Кремъл).

Кухината под МОЧА, която най-сетне беше показана, се “оказа” въпросната голяма тайна, известна на всеки, който се е интересувал. Цялата им работа е такава: куха откъм съдържание, куха като обещание и послание!

Повтарям: при цялата си внушителност и заплашителност доминиращият визуално над София окупатор ни съобщаваше свършения факт на болшевишката победа. Беше по своему откровен в бруталността си като побойник, който се наслаждава, тъпчейки жертвата си и подвиква “ стой долу, за твое добро е”. 

Изглеждаше и недосегаем- за разлика от плочата с позлатената лъжа. Тя беше напълно уязвима за желаещите да изразят отношението си към нея (лъжата). Правили сме го шепа хора години наред. Но огромното мнозинство, също несъгласни сънародници, така и не се включи в акциите ни. В това противниците на българската свобода виждаха потвърждение, че могат безнаказано да си лъжат, щом мълчаливата маса минава покрай надгробната плоча на българската независимост безмълвно. 

Ето на тази тяхна ценност, на това десетилетно мерило за българското покорство, настъпи краят. 

Дори не си направиха труда да ни излъжат защо уволниха Вяра Тодева. Знаят, че няма да им повярваме. Знаят, че знаем. Отново се опитват да ни подритват, като ни подвикват “стой долу, не виждаш ли, че пак сме тук и сме по-силни”.

Е, този път, по изключение, силата на свършения факт говори обратното. Реставрацията им върви засега успешно, но трудно ще върнат духа на усещането за освобождение (от тях) в бутилката. Няма как да направят от омлета яйца.

 

Още по темата с актуален пример от текущата политика за лъжата, издигана на пиедестал. Тук властва нетърпимостта към спазената дума. Справка: академик Денков от много месеци беше обещал, че ще подаде оставка като премиер според поетия от него ангажимент точно на 6 март 2024 г. Спази думата си и това беше прието като лична обида от професионалните лъжци в българската политика.

 

 

6 мнения за “Освобудителното движение от съветските лъжи трябва да продължи”

 1. Според “Потсдамските споразумения”от 1945 година, страните от източна Европа са “предоставени за икономическа експлоатация, като обезщетение за загубите на СССР от войната, за срок от 50 години”.

  През 1995 договорът изтече, СССР, като няма КОЙ вече да му плаща сметките “се разпадна”. Войната на чекистите сега е да си възстановят империята, имат подкрепата за този “патриотичен” стремеж на руснаците- и на чекистите, и на “опозицията”им.
  Целта е “Ялта 2”.
  И на голяма част от сънародниците ни, уви. Те си мечтаят да носят отново цветя, заедно с внучетата си, на МОЧИте.
  А за руснаците с български имоти и паспорти, МОЧИте са историческо свидетелство за правата им тук.

 2. Димитър Радев или Румен Радев е лицето на голямата лъжа?

 3. Vyara Todeva
  Благодаря на всички за подкрепата🙏 За мен беше чест да бъда областен управител на област София в правителството на акад. Николай Денков!
  https://www.dnevnik.bg/politika/2024/04/27/4615648_kabinetut_glavchev_v_deistvie_nad_triiset_smeni/
  Даниел Смилов(Дойче веле):
  Има един ясен въпрос, който трябва да бъде решен на предстоящите избори: искат ли българите да бъдат управлявани (отново) от Борисов и Пеевски?
  Това ли е най-доброто, на което страната е способна?
  https://www.facebook.com/DiscoverLoop.GPS

 4. След нападението над Украйна въобще не е уместно да се поддържа каквото и да е руско говорене у нас. Те се показаха като диваци и не трябва да се показва нищо руско тук. Те показват, че всичко руско е било лъжа, зад която стоят меркантилни душици, крадящи кенефи и рогозки. А първият им нарече това военни трофеи! Да кажеш, че харесваш руснаците означава да се идентифицираш с тяхното ниво. Ами срамота е! Отваряш “Златният телец”, “12-те стола”,”Мъртви души” или “Записки от мъртвия дом” и са ти ясни всичките! После не ти се иска да докосваш с години “сродните” славянски души…. Дори и в Овободителната за нас война, ако не сме били ние да си правим сметката да сме свободни, тяхната сметка е била да ни хлъзнат по руски… И повече от сто години не спират да вият като разтегнати касетки! Ами преебахме ги малко с техните номера. И ако не го правим ще ни държат роби до гроб, защото те не могат и не искат да бъдат нормални хора. Те живеят с порядките си в 18 век. А го няма цар Петър да им внесе нещо европейско, а Джуджимор кипи от завист и омраза, защото не може да ги накара да са креативни.

 5. Не! Всичко е доста по-гнусно и примитивно! Просто атечествено-ПОПУЛИСТката о атечествено-ченгесарска милЮЮЮционерьска МУТРА- бокоТИКВАТА се подготвя , след “изборите” , за евро-АЗЗИЙСКА ТРОЙянсКА КОЙалиция с “маZZонската” ТРОЙянсКА лошадь на зИльоната фатмашка гнусна превратаджийска ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ и “маZZонския” му пасоль-свинарь геЙрговь – григоровНаЯ , и маноловНаЯ! А може директно , бокоТИКВАТА да отправи “неПРИЛИЧНИ” предложения даже на “стария враг” от хартиената му мафия – кУрвела ниновНаЯ и болшевишките падруги от БКПь!
  Ето това е ОСНОВНАТА причина бокоТИКВАТА да спре демонтажа на МОЧА! Защото , като “истински” КРИВОверен “евроТОатлантикЬ” бокоТИКВАТА иска да направи евроТО-аZZийска ТРОЙянсКА КОЙалиция с другите ТРОЙянсКИ лошади , като него!
  А освен тях , дори и преди “изборите”, бокоТИКВАТА вече е в ТРОЙянсКА КОЙалиция с зИльоната фатмашка решетникова “маZZонска” лошадЬ – реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, с който са в служебната “сглобка” на (гл)АВАТАРчевь ! И разбира се с магнитския им ТЪПькач дИбильян прасееФскиЙ!
  Ето това е , ВСИЧКО!
  Одите на ТРОЙянсКАТА ви КОЙалиционна ЛОШАДь, одите на хуйло си!

 6. Ясно бе като бял ден, че ще подходят към Тодева по-този начин. Направено беше едновременно и с други областни управители.
  Случи се отново и ще продължи да се случва, заради добре познатите на всички нас манипулатори(облекли се за наша сметка с власт), научени единствено и само, как да пускат малки духчета от чужди бутилки. Предимно източни. Тези духчета не изпълняват желания. Те целенасочено вредят на заблудените “щастливци” с течащи лиги, които си мислят, че дух и духане са в една и съща координатна система.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.